Thiem si zahraje první letošní semifinále na akcích ATP, v Kitzbühelu ukončil vítěznou sérii Rinderknecha

3. 8. 2023, 21:45
Aktuality 1
Dominic Thiem (29) udolal na domácí antuce v Kitzbühelu po obratu 4:6, 6:3, 6:4 sedm zápasů neporaženého Arthura Rinderknecha (28) a poprvé v probíhající sezoně postoupil do semifinále na nejvyšším okruhu. O první finálovou účast na této úrovni od Turnaje mistrů 2020 bude bývalý třetí hráč světa a grandslamový šampion bojovat proti Laslovi Djeremu (28).
Dominic Thiem (© Profimedia)

Dominic Thiem ovládl v závěru sezony 2020 US Open, získal premiérový grandslamový vavřín a rok zakončil finálovou účastí na Turnaji mistrů. Od té doby však na další souboj o titul na nejvyšším okruhu čeká.

Dvojnásobný finalista antukového French Open musel rok 2021 ukončit už na konci června, na kurty se kvůli zranění vrátil téměř o rok později a stále marně hledá svou nejlepší formu. Znovu nastartovat svou kariéru by mohl na domácí oranžové drti v Kitzbühelu, kde dosáhl na své první letošní semifinále na turnajích ATP a třemi výhrami v řadě vylepšil svou letošní bilanci na 17:22.

Ani jedno ze tří utkání nebylo pro šampiona ročníku 2019 a finalistu z roku 2014 jednoduché. V úvodním kole přetlačil ve dvou tie-breacích Facunda Bagnise a pak musel otáčet duel s Zhizhenem Zhangem i sedm zápasů neporaženým Arthurem Rinderknechem.

Proti rozjetému Francouzi ztratil hned v úvodním gamu servis a k likvidaci manka brejku se ani nepřiblížil. Od začátku druhého setu ovšem přidal na obrátkách, ve zbytku utkání nečelil ani jedné brejkbolové hrozbě a soupeři v každé sadě jednou sebral podání. V bouřlivé domácí atmosféře proměnil po dvou hodinách a 23 minutách hned první mečbol.

Statistiky zápasu Thiem - Rinderknech

V pátek se pokusí přerušit sérii čtyř čtvrtfinálových nezdarů na nejvyšší tour. Na první finále od Turnaje mistrů 2020 bude útočit proti Laslovi Djeremu, s nímž má vyrovnanou bilanci 1:1.

Djere se před týdnem v Hamburku dočkal své první letošní semifinálové a finálové účasti na nejvyšším okruhu a mezi nejlepší kvarteto se dostal už druhým týdnem po sobě. Ve čtvrtfinále přehrál 6:4, 6:2 šampiona nedávné akce ve Gstaadu Pedra Cachína a zabojuje o celkově šesté finále na turnajích ATP.

Tomás Martín Etcheverry je poprvé v kariéře nasazenou jedničkou na nejvyšší tour a po obratu a vítězství 6:7, 6:3, 6:4 nad Danielem Galánem postoupil do semifinále.

O třetí letošní a zároveň kariérní finále na této úrovni si zahraje s krajanem Sebastiánem Báezem, se kterým sehrál šest soubojů s vyrovnanou bilancí 3:3. Báezovi se podařilo vyřadit Alexe Molčana, jenž nenavázal na senzační středeční obrat ze stavu 4:6, 0:5 a dvou mečbolů.

Článek byl původně publikován pro Livesport Zprávy.

• ATP 250 KITZBÜHEL •
Rakousko, antuka, 562.815 eur
čtvrteční výsledky (3. 8. 2023)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Etcheverry (1-Arg.) - Galán (Kol.) 6:7 (6:8), 6:3, 6:4
Djere (5-Srb.) - Cachín (3-Arg.) 6:4, 6:2
Thiem (Rak.) - Rinderknech (Fr.) 4:6, 6:3, 6:4
Báez (Arg.) - Molčan (SR) 6:4, 6:3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
Pěknej zápas, některé údery/výměny byly fakt intenzivní. Snad se Domíno konečně dá do kupy. Domácí turnaj je k tomu ideální příležitostí. A za měsíc si zopákneme US Open, ve finále vystřílíme Alkáče. smile

smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist