Thomas Johansson skončil s tenisem

12. 6. 2009, 14:54
Aktuality 8
Švédský tenista Thomas Johansson dnes ohlásil konec hráčské kariéry. Čtyřiatřicetiletého vítěze Australian Open z roku 2002 k tomu donutily zdravotní problémy.
Profily hráčů
Thomas Johansson

Johansson je dosud posledním Švédem, který dokázal triumfovat na grandslamovém turnaji. V roce 2005 byl navíc v semifinále Wimbledonu a v letech 1998 a 2000 prošel do čtvrtfinále US Open. Během kariéry získal celkem devět titulů na okruhu ATP a ve světovém žebříčku byl nejlépe sedmý. Kromě toho získal loni v Pekingu stříbro v olympijském turnaji ve čtyřhře a hrál i v mužstvu, které získalo Davisův pohár.

"Rozhodnutí nazrávalo už delší dobu a nyní podle mne přišel správný okamžik k odchodu," řekl Johansson Švédskému rozhlasu. V minulých letech Švéd prodělal celou řadu zranění, vždy se však alespoň na čas dokázal vrátit. Nyní mu však kariéru definitivně ukončilo zranění nohy, kvůli němuž musel na operaci. Tělo tak podle Johanssona další tvrdou dřinu potřebnou k tomu, aby se mohl na profesionální kurty vrátit znovu, již nevydrží.

Po ukončení kariéry bude Thomas Johansson pracovat v organizačním výboru tenisového turnaje v Baastadu. S tenisem chce být ve spojení i nadále, nic konkrétnějšího však ještě neví.

pva, ČTK

Komentáře

8
Přidat komentář
smazaný uživatel
Po delší době mě konec kariéry T. Johanssona sem donutil něco napsat, i když mě tyto stránky už nezajímají. Johansson byl skvělý hráč s výborným podáním, velmi dobrým bekhendem, solidním returnem, snad jen na forhend se nikdy nemohl spolehnout. Vyhrál AO, vyhrál turnaj Masters a mohl dosáhnout ještě víc, kdyby ho nekosila zranění, 2003 koleno, 2006 oko, které mu málem vystřelil Ančič při tréninku servisu. Ke konci kariéry byl i výborný deblista, na Olympiádě 2008 získal s Aspelinem stříbro.
Reagovat
skott
ditto
Reagovat
skott
Je to skoda, jestli uz sem nechces psat.Ja bych to byt tebou jeste zvazil, myslim, ze dost lidi by bylo rado, kdyby si sem zas chodil, vcetne me.
Reagovat
smazaný uživatel
skott: Zdravím :-). Já to tu sem tam čtu, ale už mě to tu moc neba. Je to tu jiný, než za starejch časů :-D. Ale dík, zrovna tebe si dost vážím, i když jsme se často neshodli :-).
Reagovat
skott
jj, chapu jak to myslis, taky jsem byl radsi, kdyz sem psalo treba i min lidi, ale k veci a slusne.No mozna sme se neshodli, to je fakt, ale tvuj nazor me vzdycky zajimal, tak snad to jeste prehodnotis...
Reagovat
smazaný uživatel
Já se ti pak přijdu třeba omluvit za Safinu :-D.

Jinak tohle video tady už asi bylo..ale další Švédskej hardař, co nedávno skončil je borec..Bjorkman :-). Zvlášť ten Edberg se mu poved.

http://www.youtube.com/watch?v=HRjLaL7XFYc
Reagovat
skott
:DD perfektni, me se libil hlavne ¨Bum Bum¨ Becker. Ani sem nevedel, ze je Bjorkman takovej vtipalek.
a na tu Dinaru sem zvedavej...;-)
Reagovat
skott
Mohl v tom byt velky kus symboliky, kdyby Soderling porazil na FO Rogera.Nejprekvapivejsi vitez grandslamu poslednich deseti let, by gratuloval jeste vetsi senzaci...a tyden nato ukoncil karieru.

No kazdopadne odchazi v pomerne kratke dobe dalsi skvely Sved, me osobne bude chybet, ikdyz jsem mu nikdy nezapomnel, ze pripravil Marata o jeden GS titul;)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist