Thompson zopakoval v Hertogenboschi čtyři roky starý úspěch

17. 6. 2023, 17:07
Aktuality 1
Australan Jordan Thompson se po čtyřech letech znovu probojoval na turnaji Libema Open v nizozemském Hertogenboschi do boje o titul. Semifinále s krajanem Rinkim Hijikatou pro sebe získal po necelých dvou hodinách poměrem 7:6(5) a 6:3 a v neděli se sřetne s domácím Tallonem Griekspoorem.
Jordan Thompson (© Profimedia)

Thompson zatím ještě nemá na svém kontě žádný turnajový triumf, tráva v Nizozemsku mu ale svědčí. Podobně jako v roce 2019 došel do finále. První sadu si oba hráči zdatně drželi servis a tak se rozhodoval v tiebreaku. Kníratý australský tenista pak hned první příležitost brejkbolu proměnil.

I ve druhé sadě se Thompson mohl opřít o podání, dovolil svému soupeři jen jediný brejkbol a ten navíc odvrátil. Hijikata naopak za stavu 1:2 zaváhal a umožnil krajanovi cestu za postupem.

Thompson v Hertogenboschi vyřadil mimo jiné i Francouze Adriana Mannarina nebo dalšího krajana Miloše Raoniče. A právě v průběhu semifinálového utkání byl zveřejněn los následného turnaje v londýnském Queens's Clubu, který Thompsona a Raoniče svedl k dalšímu vzájemnému zápasu.

Tallon Griekspoor hraje svou nejlepší sezonu kariéry a svou formu potvrdil i v duelu s Emilem Ruusuvuorim. Zápas, ve kterém hrály hlavní roli servisy obou aktérů pro sebe získal díky dvěma využitým brejkbolům ze šesti, zatímco on sám všechny čtyři Finovy příležitosti rozstřílel.

Griekspoor vyhrál 87% míčů ze svého prvního podání a snažení Ruusuvuoriho ukončil po 90 minutách. Postupem do finále si zároveň vylepšil své maximum v žebříčku ATP, na začátku nového týdne bude nejhůře na 33. místě a kdyby se mu podařilo titulový zápas vyhrát posune se do TOP 30.

• ATP 250 HERTOGENBOSCH •
Nizozemsko, tráva, 750.950 eur
páteční výsledky (16. 06. 2023)
• Dvouhra - semifinále •
Griekspoor (6-Niz.) - Ruusuvuori (Fin.) 6:4, 7:5
Thompson (Austr.) - Hijikata (Austr.) 7:6 (5), 6:2

Komentáře

1
Přidat komentář
Krisboy
Mr.Moustache smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist