Tipsarevičův poslední turnajový zápas: Tříhodinová bitva, devět odvrácených mečbolů

19. 10. 2019, 10:19
Aktuality 2
ATP STOCKHOLM - Pokud bych si měl vybrat způsob, jak ukončit kariéru, tak by to bylo takhle, prohlásil Janko Tipsarevič po svém poledním zápase na okruhu ATP. Srbský tenista včera v hale ve Stockholmu odvrátil ve více než tříhodinové bitvě devět mečbolů Japonci Juiči Sugitovi, první semifinále od roku 2016 ale nevybojoval. Přesto byl se svou derniérou spokojený.
Janko Tipsarevič

Halový turnaj ATP 250 ve Stockholmu byl posledním, na kterém Janko Tipsarevič odehrál soutěžní zápas. A s kariérou se 35letý Srb rozloučil se vztyčenou hlavou.

Tipsarevič, jehož druhou polovinu kariéry komplikovaly různé zdravotní problémy, se ve švédské metropoli dostal po hladkých výhrách nad Francouzem Constantinem Moutetem a světovou dvanáctkou Italem Fabiem Fogninim teprve podruhé v sezoně do čtvrtfinále a v něm svedl obrovskou bitvu s Japoncem Juičim Sufitou

Tenisté se ve večerním duelu přetahovali o vítězství 3 hodiny a 9 minut a oba v závěru limitovaly křeče. Tipsarevič ve třetím setu za stavů 4-5 a 5-6 při svém podání odvrátil celkem devět mečbolů, většinu vítězným úderem a vynutil si tie-break. V něm vedl 2-0, Sugita ale pěti body vývoj zkrácené hry otočil a vypracoval si desátý mečbol na 6-4, při němž Tipsarevič poslal bekhend za základní čáru.



"Kdybych si měl vybrat způsob, jak ukončit kariéru, bylo by to takhle - nechat na kurtu všechno. Tuhle chvíli si budu pamatovat do konce života," uvedl Tipsarevič po zápase, který oba tenisté končili v křečích.

Pětatřicetiletý bělehradský rodák už dříve ohlásil, že turnaj ve švédské metropoli bude jeho posledním představením na ATP Tour. Definitivně by se měl rozloučit příští měsíc na finálovém turnaji Davis Cupu v Madridu.

"Nejvíce mi bude chybět vypořádávání se s různými emocemi. Ty motýli v žaludku před zápasy i po nich, tomu se nic nevyrovná. Baví mě poznávat svět. Jako tenista máte možnost vidět různé kultury, potkávat různé lidi. Tento způsob života vás psychicky posiluje," uvedl bývalý osmý hráč světa Tipsarevič.



Srbský tenista hrající v ochranných sportovních brýlích získal během kariéry čtyři tituly na ATP Tour a na dalších sedmi turnajích postoupil do finále. Dvakrát startoval na Turnaji mistrů a v roce 2010 byl členem vítězného srbského družstva v Davis Cupu.

Sugita, jenž ve Stockholmu startuje jako lucky loser, si o své druhé finále zahraje s Denisem Shapovalovem. Ten ve čtvrtfinále smetl 6-0 6-3 Němce Cedrika-Marcela Stebeho a poosmé v kariéře postoupi ldo semifinále. V něm ale dosud neuhrál nikdy ještě ani set.

• ATP 250 STOCKHOLM •
Švédsko, tv. povrch / hala, 711.275 dolarů
páteční výsledky (18. 10. 2019)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Shapovalov (4-Kan.) - Stebe (Něm.) 6-0 6-3
Carreňo (5-Šp.) - Querrey (USA) 4-6 6-1 6-4
Krajinovič (Srb.) - Nišioka (Jap.) 6-3 6-4
Sugita (Jap.) - Tipsarevič (Srb.) 6-2 4-6 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
turista
Škoda že končí tak šikovný tenista.
Reagovat
a.magerova
Měj hezký Život... ;-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist