Tokio: Kvůli zraněním frustrovaný Raonic se vrátil výhrou. Thiem opět zaváhal

3. 10. 2017, 21:17
Aktuality 1
ATP TOKIO - Po sedmitýdenní pauze zaviněné zraněním zápěstí se kanadský tenista Milos Raonic vrátil vítězstvím, ale s výhradami. V prvním kole turnaje v Tokiu porazil Srba Viktora Troického a po zápase vyzval ke změnám na tenisovém okruhu, které by podle něj měly brát větší ohled na zdraví hráčů. Naopak nečekaně skončil druhý nasazený Dominic Thiem, který nezvládl úvodní zápas druhý týden po sobě.
Milos Raonic

Milos Raonic v srpnu řešil bolesti zápěstí operací a přišel tak o US Open a Laver Cup. Dnes v Tokiu se na kurty po necelých dvou měsících vrátil a začal výhrou 6-3 6-4 nad Srbem Viktorem Troickým, po postupu si však postěžoval na častá zranění.

"Je to hodně frustrující," uvedl šestadvacetiletý Kanaďan, který letos musel vynechat pět turnajů a další dva pro něj skončily skrečí. Problémy měl i s kyčlí či předloktím. Během nucené přestávky klesl ve světovém žebříčku z třetího na dvanácté místo.

"Měl jsem tucet zranění a důvodů, kvůli kterým jsem nemohl hrát. Nebyla to legrace, protože jsem se nemohl soustředit na tenis. Musel jsem myslet na to, jestli vůbec budu schopen hrát, nebo ne. Místo toho, abych přemýšlel, co potřebuji zlepšit," prohlásil Raonic.

"Myslím, že jsem jediný z hráčů, co loni končili sezonu v první pětce, který se letos ještě snaží hrát. A nikdo z té pětky nebyl na US Open. Možná to je doklad, že je třeba nějaká reforma ve prospěch kariér hráčů, a aby byli schopni předvádět divákům tenis na nějaké úrovni," uvedl Raonic. Narážel na to, že sezonu předčasně ukončili Andy Murray, Novak Djokovič, Stan Wawrinka a Kei Nišikori.

"Program, délka sezony a rozložení turnajů - geografické i v průběhu roku, zvlášť ty špičkové pro špičkové hráče, to všechno si zaslouží důkladné zamyšlení. Je náročné mít vrcholnou formu čtyřikrát do roka na grandslamech, natož na ostatních turnajích," řekl vítěz osmi turnajů ATP a loňský finalista Wimbledonu.

"Dejte hráčům povinné turnaje, nechte je hrát sedm měsíců, aby měli šanci se opravdu zaměřit na sebe a na vlastní zlepšení, protože na to je potřeba čas. Jsme jediný sport kromě golfu, který se hraje takhle rozptýleně a bez času na odpočinek," uvedl Raonic.

Frustrovaný teď může být i Dominic Thiem, ten však hlavně kvůli svým slabým výkonům, neboť v Asii nezvládl ani svůj druhý zápas. Poté, co před týdnem v čínském Chengdu nestačil na Argentince Guidu Pellu, dnes v Tokiu podlehl 6-4 6-7 4-6 Američanovi Stevu Johnsonovi.

Sedmadvacetiletý Johnson si proti světové sedmičce připsal svůj dosud nejcennější skalp, hráče Top 10 porazil teprve potřetí.

• ATP 500 TOKIO •
Japonsko, tv. povrch, 1.706.175 dolarů
úterní výsledky (03. 10. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo •
Johnson (USA) - Thiem (2-Rak.) 4:6, 7:6 (7:5), 6:4
Raonic (3-Kan.) - Troicki (Srb.) 6:3, 6:4
Gasquet (Fr.) - Querrey (6-USA) 6:4, 7:6 (7:2)
Schwartzman (8-Arg.) - Young (USA) 6:2, 7:5
Ebden (Austr.) - Karlovič (Chorv.) 6:4, 6:3
Sugita (Jap.) - Paire (Fr.) 6:4 skreč P.
Yen-Hsun Lu (Tchaj-wan) - Daniel (Jap.) 6:1, 6:3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist