Tommy Robredo se stal mistrem Španělska

8. 12. 2008, 20:55
Aktuality 0
Letošní Mistrovství Španělska vyhrál Tommy Robredo. Šestadvacetiletý rodák z Hostalricu postupně porazil Granollerse, Verdasca a dnes si ve finále poradil po setech 4-6 6-3 6-2 i s Nicolasem Almagrem. Na turnaji v Bilbau z předních španělských hráčů však chyběl Nadal, Ferrer nebo Lopez.
Tommy Robredo

Na španělské mistrovství do Bilbaa nedorazila zraněná světová jednička Rafael Nadal, který chyběl i loni. O neoficální titul nejlepšího hráče své země neusilovali ani dva členi reprezentační výpravy, která v Dvisově poháru vyhrála na půdě Argentiny a získala salátovou mísu. Světová dvanáctka David Ferrer a Feliciano Lopez dali přednost exhibici v Malaze.

V neděli se na halových kurtech s rychlým povrchem uskutečnila čtvrtfinále. Uspěli v nich všichni čtyři nasazení favorité, aniž by ztratili set.

Nedělní zápasy už měli svou kvality, jelikož všichni semifinalisté byli hráči první světové padesátky. Prvním finalistou se stal třetí nasazený Tommy Robredo, když zdolal hrdinu finálového duelu Davisova poháru v Argentině Fernanda Verdasca. Přestože Robredo prohrál první sadu hladce 1-6, po boji dokázal otočit. To Nicolas Almagro měl s papírově nejslabším semifinalistou a antukovým specialistou Albertem Montanesem o poznání méně práce a pošetřil tak na pondělí více sil.

Bývalý světový hráč číslo pět Robredo však na sobě žádnou únavu znát nenechal. S Almagrem sice znovu prohrál první sadu, ale ve druhém vzájemném zápase se podruhé porazit nenechal. Vývoj utkání zvrátil, vyhrál 4-6 6-3 6-2 a stal se neoficiálním Mistrem Španělska.

MISTROVSTVÍ ŠPANĚLSKA (Bilbao, tv. povrch / hala) - kompletní výsledky:

Finále (pondělí):
Robredo - Almagro 4-6 6-3 6-2

Semifinále (neděle):
Robredo - Verdasco 16 64 75
Almagro - Montanes 64 62

Čtvrtfinále (sobota):
Montanes - Hernandez 6-2 6-4
Almagro - Gimeno 6-1 6-4
Robredo - Granollers 6-4, 6-2
Verdasco - Navarro 6-3 7-6(4)

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist