Tragédie na kurtu: Seguelové během finále zemřel otec

1. 12. 2016, 17:35
Aktuality 2
Tenis nepřináší jen radostné okamžiky z vítězství či pocity smutku z porážek. Tenisový turnaj totiž může vyvrcholit i tragicky. Stalo se tak v sobotu na podniku ITF v chilském Santiagu, kde domácí hráčce Daniele Seguelové zemřel během finálového zápasu její otec.
Profily hráčů
Daniela Seguelová

Daniela Seguelová v sobotu na antukovém turnaji ITF s dotací 10 tisíc dolarů v rodném Santiagu hrála o svůj 13. titul v kariéře. Finále proti nejvýše nasazené Brazilce Paule Goncalvesové měla dobře rozehrané, ovšem za stavu 6-4 a 2-1 došlo k situaci, na kterou nikdy nezapomene. 

V hledišti totiž zkolaboval její otec Jorge, kterého lékaři okamžitě převezli do nemocnice. Zápas pak ještě chvíli pokračoval, za stavu 6-4 a 4-4 však z nemocnice přišla zdrcující zpráva - otec čtyřiadvacetileté chilské tenistky zemřel na infarkt. A tenis už byl pak pochopitelně na poslední koleji.



Vítězkou turnaje se tak stala Goncelvesová, zisk své páté trofeje ale poprvé v kariéře slavit rozhodně nemohla. Naopak Seguelová teď prožívá jedny z nejtěších dnů v životě.

"Z celého srdce děkuju za všechny vaše zprávy a podporu v této těžké chvíli. Všem moc děkuju," napsala dnes na svůj twitter Seguelová, jež je 228. hráčkou světa. Nejvýše byla v žebříčku WTA na 192. místě.

Hezké gesto udělal místní fotbalový klub Colo-Colo, jenž hraje chilskou nejvyšší soutěž a v jeho barvách hráli Alexis Sánchez, Arturo Vidal či Ivan Zamorano.

Klub zaplatí pohřeb Jorge Seguela, tenistce nabídl roční sportovní stipendium a celý stadion před včerejším pohárovým zápasem držel minutu ticha. Nejen za Jorge Seguela, ale také za oběti leteckého neštěstí, při kterém v úterý zahynulo 71 lidí včetně většiny hráčů a realizačního týmu brazilského fotbalového klubu Chapecoense.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
u nas umřel souset během spanku prostě všihni sme spaly a von umřel víte
Reagovat
FulnekUltras
nebere ohled na žádné režiséry - a i tohle k němu bohužel patří... Zvláštní, že k podobným věcem často dochází právě ve chvíli, kdy je člověk nahoře a vůbec ho nenapadne, že by to už za pár okamžiků mohlo být zcela naopak. Přeju chilské tenistce opravdu hodně vnitřní síly.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist