Trénovat Federera? Byl bych šťastný, říká Edberg

19. 12. 2013, 18:23
Aktuality 30
Stefan Edberg by se mohl po Ivanu Lendlovi a Borisi Beckerovi stát další tenisovou legendou, která se představí v roli trenéra. Sedmačtyřicetiletý Švéd minulý týden krátce spolupracoval s bývalou světovou jedničkou Rogerem Federerem, a pokud by švýcarský tenista projevil zájem o dlouhodobou spolupráci, Edberg by prý neváhal.
Stefan Edberg

Držitel šesti grandslamových titulů řekl v rozhovoru pro list Svenska Dagbladet, že záleží na tom, zda se jim podaří sladit časové možnosti. "Pokud by to šlo, byl bych více než šťastný," prohlásil Edberg, jenž profesionální tenis opustil v roce 1996.

S nápadem na společný tréninkový kemp prý přišel Federer. "Byl jsem pořádně překvapený, protože už je to dost dlouho, co jsem s tenisem skončil," řekl Švéd vyhlášený hrou servis-volej. "Zároveň mi to hodně zalichotilo. Nikdy jsem o trenérské dráze neuvažoval a upřímně řečeno, kdyby to nebyl Federer, neměl bych zájem," dodal.

Na turnajích by se Edberg mohl v hledišti setkávat se svým někdejším velkým rivalem Beckerem. Německý šampion se tento týden stal trenérem Novaka Djokoviče, jenž hodlá v nové sezoně zaútočit na místo světové jedničky, které drží Španěl Rafael Nadal.

Už dříve uspěl v roli trenéra Ivan Lendl, který od roku 2011 spolupracuje s Andym Murraym. Třiapadesátiletý rodák z Ostravy dovedl svého skotského svěřence k olympijskému zlatu v Londýně, triumfu na US Open a letos i k vysněnému titulu ve Wimbledonu.

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

30
Přidat komentář
Stan_Borowitz
"Už dříve uspěl v roli trenéra Ivan Lendl, který od roku 2011 spolupracuje s Andym Murraym. Třiapadesátiletý rodák z Ostravy dovedl svého skotského svěřence k olympijskému zlatu v Londýně, triumfu na US Open a letos i k vysněnému titulu ve Wimbledonu."

A myslím, že ještě zdalleka neřekli poslední slovo. V roce 2014 očekávám další velký návrat po zranění...
Reagovat
smazaný uživatel
Doufejme, já jsem ale opatrný, přeci jenom vrátit se po operaci není nic jednoduchého a může mu klidně trvat, než se do ideální formy dostane.
Reagovat
smazaný uživatel
Uz se vi jestli se dokaze vratit uz na to AO?
Reagovat
smazaný uživatel
Mně např. přijde, že Radek po té operaci hraje méně u sítě a spíš od základní čáry, že jeho hra je trochu jinak postavená než předtím. Nechci to srovnávat s Andym, jen, že to vrácení do formy není opravdu nic lehkýho.
Reagovat
smazaný uživatel
Zatím je to v plánu, už příští týden má hrát v Abu Dhabi exhibici, pak Doha, takže snad to bude ok. Na Twitter furt hází fotky z tréninku, jak dře, takže snad bude v pohodě do AO. Kvůli tréninku nejen ani na vyhlášení sprotovce roku, v Miami zas bude klasicky i na Vánoce, podřizuje tomu návratu úplně všechno.
Reagovat
smazaný uživatel
To je dobre. Jen at se rozehraje a na AO uz je silny...
Reagovat
smazaný uživatel
https://scontent-b-vie.xx.fbcdn.net/hphotos-frc3/1495515_10151842131171966_1665998701_n.jpg

Versa climber, docela šilený stroj :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak podobně asi míní Lunej, také bych řekl, že to může jeho hru trochu proměnit. Ale Andy to nějak musel asi prodělat, při míře námahy a při míře toho, kolik posílil za poslední dva roky (svaly navíc - kila navíc). Osobně se domnívám, že možná hodně přetrénuje, a postupně se zápasy bude shazovat gramáž, a v důsledku může být poté ještě víc neutavitelný, než býval. Potom klidně může skončit jako nmr. 1. Novak se bude ženit, má tam nevyzpytatelný faktor Becker, může to být zase slabší/sudý rok, Fedex dle mého těžko ožije do původního lesku, a Nadal bude jistě letos víc odpočívat, protože např. TM v Londýně už zcela nebyl ve své kůži, a vůbec po US Open hrál spíš už na krev. Můra to může pěkně rozčísnout, asi hlavně ve druhé půlce sezóny. Nějaký pěkný maraton s Nolem by se tam letos mohl blýsknout.
Reagovat
Roger_Federer
navratu bych nebal..zvladli to skvele jini zvladne i Murray..
Reagovat
smazaný uživatel
Stepce ani s Andym srovnavat nejde, je temer o 10 let starsi, zmenou ve sve hre projde samozrejme kazdy. Operace a dalsi zdravotni komplikace ji jen nasilne a predevsim rychleji instaluji. Stepec ztraci rychlost, svih, hraje mekceji atd.... nerikam, ze si ten stary lisak neporadi, ale servis - volej uz to teda nebude.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Vím, je to přirozený proces stárnutí, jen si to nějak pořád nechci u Radka připustit :)
Reagovat
Mayo
Stefan a Roger neni o čom
Reagovat
smazaný uživatel
protoze mi programove neprejes zadnou radost. Dorostla jsem vyse tve hrudni kosti! :-((
Reagovat
smazaný uživatel
jeee, to bylo na Forehanda, ze se mi prispevek c. 13 ale vydaril! Omluva!
Reagovat
tito
Ale přeje, co by nepřál :-) Jinak Stefan, to by bylo jiné kafe. Můj veliký oblíbenec. Ještě sehnat někoho, kdo by naučil našeho chlapce hrát tak, aby se dal číst nápis na míčku za letu, to by bylo něco :-)
Reagovat
smazaný uživatel
:-) jsem rada, ze pro zacatek souhlasis s plackou, barda vsak jeste nemam, je to kriz s chlapcem.. ;-)
Reagovat
jackiec
to byl pan HRÁČ!byl jsem na něho v Praze na davis cupu v 96 a v 2009 na exhibici, nejlepší servis-volej v historii tenisu, hrál nádherný tenis, prostě jen nečekal na chybu soupeře jak dnešních 99% tenistů, na síti neměl konkurenci
Reagovat
smazaný uživatel
Navíc je to sympaťák každým coulem.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak, Stefan je PÁN!! A neskutečně sympatický člověk. Myslím, že Rogerovi by měl co dát! Jsem pro!!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
a noblesni clovek.. ;-) Jsem jednoznacne pro! Musim priznat, ze fandim nastupujicimu (zda se) trendu, ktery se vsima starych dobrych bardu a znovu je vtahuje do "hry". I kdyz teda v pripade Borise jsem se i hodne dlouho smala.. :-)
Reagovat
tommr
přál bych si, aby ten trend včas zachytila i Petra a "ulovila" Navrátilovou dřív než to napadne nějakou jinou hráčku ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Zrejme to bude tým, že v danom období som vyrastal, ale najlepší servis volej v histórii tenisu mal podla mňa Sampras..
Reagovat
smazaný uživatel
pres rozdilnost (nejen) naseho rustu i vzrustu (doufam) :-)) mas i ty muj jednoznacny souhlas... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
vyhody takove spoluprace jsou zrejme snad uplne kazdymu.. :-) Osobne bych byla ale zvedava na trpelivost Martiny v dlouhodobem procesu, je to trochu plasan....
Reagovat
smazaný uživatel
spoluprace je jedna vec ale byt trener/trenerka uplne jina. Nevim jestli tyto zmeny v trenerstvi se zacnou vyplacet. Minimalne si myslim, ze ne vsechny. Prece jenom angazovani Lendla Andym byla trochu jina vec, protoze ten aspon zkusenosti z trenerstvi uz mel, ikdyz to nebylo na profesionalni urovni...
Reagovat
smazaný uživatel
nikdy jsem nenapsala, ze vsichni musi byt uspesni, jen by byla skoda, aby jejich osobni prozitek, ktery je nanahraditelny a jejich osobni zkusenosti, ktere se daji zlatem vazit, zustaly lezet ladem. Jinak samozrejme zalezi i na jejich osobnosti, inteligenci a vzdelani.
Reagovat
smazaný uživatel
A hlavně u Andyho to bylo hlavně o té psychické podpoře, on až tak herně posunout nepotřeboval.
Reagovat
smazaný uživatel
Meriam 184-185cm. Nemám nič proti dobre stavaným dámam, ale úprimne dúfam, že máš o niečo menej..:)
Reagovat
tito
V tom bych polemizoval. Pokud měl nějaký hráč předpoklady stát se trenérem, tak to byl právě Ivan. Nevím, nevím, jestli byl jiný tenista, který tak dokonale analyzoval slabiny svých soupeřů a na tom stavěl taktiku. Nemyslím si, že pomohl Andymu pouze po psychické stránce.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak zrovna v tomhle byl Andy na výši i sám, on tohle uměl vždycky právě. Ivan mu ale pomohl samozřejěm i herně, ale tím, že mu dodal sebedůvěru a chuť rozhodnout sám ve větších zápasech. Takticky býval Andy připravený i předtím docela.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist