Djokovič má nového trenéra, povede ho Becker!

18. 12. 2013, 12:25
Aktuality 112
Důležitou změnu ve svém týmu oznámil krátce před začátkem nové sezony Novak Djokovič. Srbského tenistu povede v roce 2014 jako hlavní trenér Boris Becker, který tak nahradí Slováka Mariána Vajdu. Ten v týmu druhého hráče světa zůstane i nadále.
Profily hráčů
Novak Djokovič se svým novým trenérem (© laureus.com)

Na spolupráci s Borisem se moc těším, protože je opravdová legenda," citovala agentura DPA Djokovičovo prohlášení. "Jsem pyšný, že mě Novak požádal, abych se stal jeho trenérem," řekl Becker, který skončil s tenisem v roce 1999 a poté pracoval jako televizní komentátor, takže s koučováním nemá příliš zkušenosti.

Becker se k Djokovičově týmu připojí už v přípravě na Australian Open, který začíná v půlce ledna. "Na spolupráci s Borisem se ohromně těším," uvedl srbský tenista. "Je to opravdová legenda, má ohromné tenisové zkušenosti, které mi pomůžou vyhrát další trofeje," dodal.

Šestinásobný grandslamový vítěz Becker bude Djokovičovým hlavním trenérem, kromě něj ale budou světové dvojce dále radit také Miljan Amanovič, Gebhard Phil-Gritsch i Marián Vajda, který v týmu zůstává. "Borisův příchod moji roli nijak neovlivní. Za pár týdnů to bude osm let, co s Novakem spolupracujeme. Během téhle doby jsme dosáhli prakticky všeho, co jsme si předsevzali," vysvětlil změnu Vajda. "Uvědomili jsme si, že aby se Novak mohl dál zlepšovat, potřebuje k tomu nového trenéra. Navíc díky tomu budu mít i víc času na rodinu," dodal slovenský trenér, jehož dvě dcery rovněž hrají tenis.

Šestačtyřicetiletý Becker získal během své kariéry ve dvouhře a čtyřhře dohromady 64 titulů včetně šesti grandslamů. V roce 1985 se v sedmnácti letech stal nejmladším vítězem Wimbledonu, na kontě má dva triumfy v Davis Cupu a zlato ze čtyřhry na olympijských hrách v Barceloně.

Největší úspěchy Borise Beckera:
Australian Open:
Vítěz 1991, 1996
French Open:
3x semifinále
Wimbledon:
Vítěz 1985, 1986, 1989
US Open:
Vítěz 1989
Davis Cup:
Vítěz 1988, 1989
Olympijské hry:
Zlatá medaile ve čtyřhře (1992)
pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

112
Přidat komentář
smazaný uživatel
Djokimu chybí Rolland Garros jako jediný granslam a najme si trenéra, který byl max v semifinále, nevím jestli to je dobrý tah.
Reagovat
Pe3k
Tohle neočekával nikdo. Boris Becker jako hlavní kouč Djokovice. Chápu, že Novak chce nový impuls, zlepšit svoji hru a vyhrávat velké turnaje, ale zrovna Becker? Vůbec mi k sobě nesedí, navíc Novak je čirý base-line player kdežto zrzek je hráč servis sít. Jistě, Nole chce zlepšit hru na síti, servis a smeč. Určitě je taky zklamaný ze své finálové bilance na grandslamech, ale pochubuju, že mu s tím zrovna Boris pomůže. Nemá trenerské zkušenosti, Novak měl najmout někoho jiného.

Navíc německého bombardáka jsem nikdy moc rád neměl. Jeho tenis mi sice nevadil vůbec, ale bytostně to není můj šálek kávy. Boris má dobrou image, velice dobře mluví anglicky, dělal komentátora, ale právě proto mi připadá jako taková televizní pseudo-celebrita jenž ráda používá velká slova, jen aby zviditelnil sám sebe. Navíc podle mě je Djokovic už nyní lepším hráčem než kdy byl Becker. Pokud bude Novak chodit víc na síť bude to ještě horší, současné povrchy této hře nesedí. Uvidíme, jak to dopadne...Škoda, že bývalý coach Fedexe už není volný, věřím, že ten byl dal Nolemu víc...

Btw. všichni mění trenéry jen Rafa nemůže, protože mu to jeho trenér nedovolí :D
Reagovat
Roger_Federer
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/
Reagovat
Roger_Federer
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/
Reagovat
Mayo
všetci menia trénerov len Rafa ledžendéris nemení lebo to nepotrebuje ako ináč (:
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa je v mnohých ohladoch výnimočný a po skončení kariéry bude povazovaný za najlepsieho vobec..A kto iný, než najlepší vobec by mal držať štýlove štatistiky ako: Nikdy nevymenil trénera, nikdy nehodil raketu o zem a podobne..A škoda toho Darcisa, nikdy nevypadnut v prvom kole GS je tiež štýl..
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Roger_Federer
i Amstrong byl vyjimecny...a povazovany za nedotknutelnou ikonu...po ukonceni kariery..
Reagovat
Mayo
však Armi aj je ikona a ako sa hovorí pánes (:
Reagovat
smazaný uživatel
A ja si nemyslím, že to je dobrý nápad..Nole uz jeden takýto experiment s T. Martinon skúšal a dopadlo to krachom..Predsa len už má vžité určité železné návyky a len velmi ťažko ich bude meniť..Navyše nový head coach chtiac-nechtiac naruší dlhodobo vypestovanú atmosféru v tíme, Vajda sa v Borisovej prítomnosti bude citit asi trochu zvlastne, mozno ponížene..Každopádne, čas ukáže, no moj názor je, že toto rozhodnutie prinesie viac škody, než osohu..
Reagovat
Vojtiik
nevim co je osoh, hadam ze neco jako uzitek?:)) Jinak souhlasím, taky s emi to nezdá jako dobrý nápad, hlavně mě nenapadá, jak může BB novakovi s jeho stylem hry pomoct, voleje má (na to, jak často se k nim dostane dopředu) slušné, takže jedině hra nad hlavou, ale ta je o sebeduvere snad vice, nez jakekoliv jine udery... mozna uvidime trochu zmenu stylu na agresivnejsi, velke finale RF-ND by tim dostaly dalsi naboj, vetsi konfrontaci stylů, ale jak jsem psal, nejsem si tim jisty.. snad je novakuv tym dostatecne zkuseny a profesionalni, ze vi, co delaji.. ukaze se pristi rok :))
Reagovat
Jan
Taky si to myslím, že to Djokovičovi přípravu spíš naruší. Becker nikdy netrénoval, s Vajdou byli zaběhlí a od podzimu to šlo Djokovičovi náramně. Takže rozbíjet vítězný tým, nevím ...
Reagovat
Stan_Borowitz
Pánové, věřte mi, že kdyby nemusel, Djokovič by se Vajdy nezbavoval. Ale národní zájmy jsou holt národní zájmy. My to tak nevnímáme (Slováci možná trochu jo), ale Srbové jsou jiné kafe.
Reagovat
smazaný uživatel
Osoh, úžitok..

Viac škody, než osohu je na SVK velmi používaná fráza..
Reagovat
Fandina
Stan_Borowitz také si myslím, že pro Srbsko jsou národní zájmy hodně důležité, možná víc než jejich vstup do EU.
Reagovat
Jan
Teď bylo ve zprávách na Nově, že se Vaidišová dala dohromady s Pavláskem, bývalým přítelem Petry Kvitové. Že by se to takto zamotalo ? :)
Reagovat
tommr
taky jsem to už slyšel, ale považoval jsem to jen za drby. Když už to ale říkají i v televizi tak na tom asi něco bude. Lepší by ale bylo kdyby se oba radši zviditelnovali na kurtu ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Že by natáčeli další díl Výměny manželek? :-)) Ale vážně, bylo to na Nově, bral bych to tedy s určitou rezervou.
Reagovat
Fandina
Adama chválím. Hraje extraligu za Přerov a teď pořád bodoval. Možná ty nohy budou spíš Lojdy.
http://isport.blesk.cz/clanek/blesk-sport/188862/nicole-vaidisova-je-zda-se-znovu-zamilovana-nahrada-za-radka.html
Reagovat
PetaM
WTF?! Ještě, že jsem to neviděl :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Vždyť jsem říkal, že Nově se nedá moc věřit. :-)) Jestli je ta fotka z vířivky aktuální, tak ty nohy Pavláskovi určitě nepatří, vzhledem ke vzdálenosti mezi Přerovem, resp. Prostějovem a Arizonou.

Btw. si nejsem moc jistej, kdo koho ve vztahu Adam-Petra vlastně pustil k vodě..
Reagovat
Fandina
Vypadá to, že Adam je číslo. Petra, Nicol, hezký kluk to je tedy. Tady zase něco o Nicol a Adamovi prý od lidí blízkých jejich okolí.
http://www.tennis-arena.cz/vymena-manzelek-vaidisova-randi-s-pavlaskem--637cz/
Reagovat
smazaný uživatel
Ta fotka je celkem aktuální, je 4 dny stará.. :-))
Reagovat
BooOoo
třeba za rok dojde k poslední možné kombinaci výměny .. Radek se dá dohromady s Adamem a Petra s Nicole
Reagovat
smazaný uživatel
Tím pádem je v tom Pavlásek nevinně a celý rozruch je zbytečný. ;-)
Reagovat
Fandina
http://www.tennis.com/pro-game/2013/12/vaidisova-undecided-comeback/50021/#.UrIK41f5l_M
Reagovat
smazaný uživatel
Další důkaz, že bulváru se nemá věřit ;-))
Reagovat
Roger_Federer
podle me si Djoker uvedomil, ze se musi jeste zlepsit pokud chce pomyslet na prekonani poctu granslemu NAdala a FEderera..letos mel naslapnuto na 3 tituli a 2x selhal..neli i Rg..a tohohle je si urcite vedom.
Reagovat
Nola
nedávno som čítala rozhovor na aktuality.sk s bratom Novaka, ktorý tvrdil, že Vajda ho povedie do konca kariéry, bol o tom pevne presvedčený, celé mi to pripadá ako marketingový ťah, z ktorého vyťažia obe zainteresované strany....
Reagovat
smazaný uživatel
https://www.facebook.com/cesketenistky

Novinky, komentáře, výsledky, shrnutí týkající se zápasů českých tenistek, nejen toto všechno zde najdete.

Začínáme od sezóny 2014 !

Neváhejte a dejte také LIKE. :)
Reagovat
Fandina
Extraliga. Mám radost, že dneska bodovali Petra Cetkovská, Roman Jebavý a Lucka Hradecká porazila Arvidsson. Super.
http://www.protenis.cz/ls/completed.php?t=14440
Reagovat
Mayo
alebo šak už viem prečo ho má...aby mu pomohol vyhrať Wimbledon :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jeden mu bohatě stačí, nebo ne?
Reagovat
smazaný uživatel
Hmm... Tohle zřejmě žádný tenisový fanda nečekal... Když už by někoho Boris měl koučovat, tak pravděpodobně většina fanoušků by tipovala Rogera... A to né jen kvůli tomu, že obadva německy přirozeně mluví, či kvůli tomu, že obadva patří mezi nejúspěšnější hráče na trávnatém povrchu vůbec...

Ale možná to byl jen takový předvánoční fórek :-)
Pokud ne, tak to bude zajímavá pohled na tuhle spolupráci... Velmi zajímavý.
Reagovat
smazaný uživatel
*zajímavý
Reagovat
tommr
"Uvědomili jsme si, že aby se Novak mohl dál zlepšovat, potřebuje k tomu nového trenéra"

tohle by si měla uvědomit i Petra a lidi okolo ní. A Tomášovi by to možná taky pomohlo i když u něj by se o tom dalo polemizovat - na Nadala a Djokovice nejspíš nebude mít s žádným trenérem ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Ty tu svoji iracionální nenávist vůči Kotyzovi a spol. koukám narveš úplně všude. :-))
Reagovat
tommr
proč hned tak silný slova? Mě je Kotyza u prd.ele. Já jen chci aby se Petra taky zlepšovala. A u koho jinýho už by se měla inspirovat než u nejspíš nejlepšího hráče současnosti?
Reagovat
Fandina
Já také přeji Petře, aby byla pořád lepší a lepší. Tak si počkáme, až bude jako Nole na vrcholu a pak si třeba najme také nového hlavního kauče.
Reagovat
smazaný uživatel
No vzhledem k tomu, jak tady na Kotyzu neustále nadáváš mám pocit, že ti zas tak u prd.ele není.. I já chci, aby se Petra zlepšovala, nicméně na rozdíl od tebe jsem prostě přesvědčen, že výměna trenéra je až ta poslední možnost (už proto, že je nevratná), ne ta první.

Ostatně vzhledem k tomu, že ani Nole nevyměnil Beckera za Vajdu v poměru kus za kus, ale že si zatím nechal oba svědčí o tom, že si sám není jistý, do jaké míry to pro něj bude prospěšné. A to už vůbec neberu v potaz tu šílenou teorii, co tu nastínil Stan_Borowitz..
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak schválně, jestli víš, kdo to řekl:

"Vaše teorie je šílená, jen si nejsem jist, zda je dostatečně šílená na to, aby byla pravdivá."
Reagovat
smazaný uživatel
Střelba od boku - Einstein?
Reagovat
Stan_Borowitz
Dobrej tip... byl to Niels Bohr. Možná jsem ho necitoval úplně přesně, ale tak nějak to řekl. Uvedl jsem to pro ilustraci toho, že šílenost teorie nemusí nutně korelovat s její pravdivostí.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to jsem nebyl se svým tipem úplně mimo :-)

Neříkám, že na tebou prezentované teorii nemůže něco být, jen mi přijde zvláštní, že by Španělé dělali takové haló kvůli incidentu, který vyprchal dřív, než ho většina lidí vůbec stihla zaregistrovat. ¨

Mimochodem v tomto vlákně jsem tvoji teorii použil jako argument pro to, že Djokovič nutně nemusel Vajdu vyměnit proto, že by mu to prospělo, ale pod tlakem vnějších okolností..
Reagovat
Stan_Borowitz
Jojo, tipnuls fakt dobře.

Re třetí odstavec - a dobře jsi udělal.
Reagovat
Mayo
neni kam sa zlepšovať podľa mňa...on je na takej úrovni, že neverím, že sa dá ísť ešte vyššie...
Reagovat
Stan_Borowitz
Vždy se dá zlepšovat. Pokud mu BB pomůže zlepšit hru nad hlavou a na síti (hlavně tak, aby do ní v klíčových momentech nepadal), pak bude Djokovič na rychlých površích téměř neporazitelný, protože už nebude mít vůbec žádnou slabinu a naopak získá další silnou zbraň, kterou bude moci překvapit soupeře...
Reagovat
Mayo
hovoríš akoby sa tej siete pravidelne dotýkal :D ... ale tak chápem bolo to proti RAfovi (: ... no som zvedavý na tú neporaziteľnosť teda
Reagovat
Mayo
spolupráca s Beckerom...no to som zvedavý teda
Reagovat
Stan_Borowitz
Vajda si to podělal tou urážkou španělské vlajky ve finále TM. Španělé dali diplomatickou cestou Srbsku najevo, že pokud nechce, aby Španělé blokovali jeho přistoupení do EU, musí Vajda pryč. Nakonec Djokovič uhádal, že Vajda může zůstat v týmu, ale nebude head coach.
Reagovat
Fandina
Ale ne. Vajda je Slovák a ti už v EU jsou, takže ne.
Reagovat
smazaný uživatel
mozno treba iba trocha zmeny,tak ako s Martinom,novy impulz,zmenu nastavenia,som zvedavy ci to pomoze,lebo Becker moze aj dost pokazit
Reagovat
smazaný uživatel
a este ma zaujima ci Boris unesie viest lepsieho hraca ako on sam,nikdy sice som ho nemal rad,ale na kurte mu to neskutocne svedcalo
Reagovat
Stan_Borowitz
To, že je Vajda Slovák, je úplně jedno. Mohl by být klidně Inuit nebo Marťan. Podstatné je, že jako člen týmu srbského hráče urazil státní symbol člena EU. A Srbsko usiluje o členství, takže si to se Španěly nemůže rozházet, protože mají právo veta (jako každý jiný člen). Tohle jsou informace z diplomatického zákulisí.

Zajímavé, jak zdánlivě nenáadná příhoda může vysvětlit jinak těžko pochopitelný krok.
Reagovat
PetaM
Podle informací Vajda zůstane do poloviny příštího roku, pak končí úplně :)
Reagovat
Fandina
Ale ne. Vajda je Slovák a vlajku nechtěl on. To nevadí, že se jednalo o tým Novaka. Každý je zodpovědný sám za sebe. Kolektivní vina tady neplatí. Takže proto.
Reagovat
Stan_Borowitz
Tak to se zase Srbové zbytečně předpo**ali. Ono by to vyšumělo časem.
Reagovat
Fandina
Když jsem byla v Srbsku na DC, tak tam bylo několikrát k vidění žádost, aby se české vlajky odsunuly jinam. A čeští slušňáci to vždycky udělaly, když to bylo možné. Takže záleží na přístupu jednotlivců.
Reagovat
Fandina
Oprava ... slušňáci to udělali ... nebyly to jen holky ... měkké i ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Podstatné je, jak to vnímají Španělé, ne to, co si myslí někdo na TP. Je (byl) prominentním členem srbského týmu. Jako Slovák to "poondial" Srbům u Španělů. A jako jednotlivec teď nese následky, protože ho vyrazili (sice na dvě etapy, ale stejně končí). Tož asi tak...
Reagovat
Fandina
Přesně tak. Vůbec není podstatné, co si o tom myslíš ty na TP ... úsměv
Reagovat
smazaný uživatel
Vážně si myslíš, že by Španělsko blokovalo přístup Srbska kvůli nějakému malichernému incidentu, který nota bene ani nemá na svědomí Srb, ale Slovák, tím spíš když Srbové mají podstatně větší starosti se situací okolo Kosova?

Jako aprílový či silvestrovský vtípek by ti to možná prošlo, jenže není ani Apríl ani Silvestr. ;-)
Reagovat
tito
:-)
Reagovat
Stan_Borowitz
To máš pravdu, jenže já si o tom vlastně nemyslím nic - možná jen to samé, co quesh - že je to malichernost a Španělé by se nad to mohli povznést. Já jsem jen tlumočil to, co proběhlo diplomatickými kanály.
Reagovat
Fandina
Takže ty si o tom nic nemyslíš, ale ventiluješ to co se povídá u diplomatů. Takže si drbna ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
Překvapilo mne to podobně jako tebe. Ale EU nemá logiku a kvůli malichernostem se v ní dokážou zadrhnout i podstatnější věci, na to jsem si už zvykl.

No a Srbové právě proto, že mají spoustu jiných problémů, jsou opatrní na to, aby si nepřidělávali nějaké zbytečné navíc.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jen předávám dál informace.

Tys taky na sport.cz přečetla, že Djokovic a Serena Williams jsou podle ITF tenisty roku, a napsala to tady. Jsi proto drbna?
Reagovat
Fandina
Já jsem tady dala veřejně dostupnou zprávu, ne info ze zákulisí ... úsměv
Reagovat
Stan_Borowitz
No ono to dříve nebo později do mainstreamu pronikne taky. Buď ráda, že to víš dřív než běžný konzument médií.
Reagovat
Fandina
Djokovic a Serena Williams jsou podle ITF tenisty roku.
http://www.sport.cz/ostatni/tenis/clanek/533554-serena-williamsova-a-djokovic-jsou-tenisty-roku-podle-itf.html
Reagovat
Stan_Borowitz
Serenu chápu, ale proč není tenistou roku Nadal? To by mělo větší logiku.
Reagovat
Fandina
V článku se píše:
Djokovič letos ovládl Australian Open a dalších šest turnajů včetně závěrečného Turnaje mistrů, byl také ve finále Wimbledonu a US Open. V anketě dostal přednost před vítězem dvou grandslamů a aktuální světovou jedničkou Rafaelem Nadalem ze Španělska, který v tomto roce prožil úspěšný comeback po dlouhodobém zranění.
Reagovat
Mayo
ako fakt tomu nerozumiem prečo to nedostal pokerový šampión ale tak čo už...gloráči to dali Jirkovi no
Reagovat
Stan_Borowitz
No tak Grandslamů vyhrál Nadal víc, ostatních turnajů taky, rok zakončil jako světová jednička, přičemž začínal tuším z pátého místa... určitě mne nikdo nemůže podezřívat, že bych nějak nadržoval Nadalovi, ale tenhle titul si objektivně o něco více zasloužil on.
Reagovat
tommr
pro Djokovice nejspíš rozhod dobrej finiš. Lidská pamět je krátká ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mně rozhodlo i to, že Novak absolvoval celou sezónu od začátku roku, narozdíl od Nadala... Vzpomínám si, že něco podobného se stalo v roku 2010, kdy Wozniacká se stala hráčkou roku podle ITF, ale důležité tituly jí unikali. Ale to se až tak moc srovnávat nedá, protože Djokovič velké tituly letos získat dokázal.
Reagovat
Amputace
Ale to by mělo spíš nahrávat Nadalovi. Zmeškal úvod sezóny, jeden GS a přesto nahrál podstatně víc bodů než Djokovič. Race by v tomto měl být jednoznačně hlavním kritériem. Ale co - jenom se opět potvrdilo, jak jsou podobná ocenění bezvýznamná. Protože snad každý nezaujatý fanoušek tenisu vidí, že Djokovič prostě lepší než Nadal letos nebyl.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mě dbá ITF na to, aby se hráči zúčastnili všech největších turnajů během roku. A to Djokovič udělal (narozdíl od Nadala) a proto ocenili raději jeho.
Reagovat
smazaný uživatel
A málem bych zapomněl, Novakovi určitě pomohlo i to, že reprezentoval v DC a dotáhl tým až do finále. To je to, co ITF u hráčů nejvíc hodnotí.
Reagovat
Roger_Federer
ono je to jednoduche..rafa je ted pokrova hvezda..takze zbytecne nechteji ho nutit aby si musel vybirat co je dulezitejsi...tak to dali NOlemu..
Reagovat
tommr
jj Petra Kvitová svýho času taky získala ocenění Tenistka roku díky tomu, že dovedla náš tým k FC i když světovou jedničkou byla Wozniacká ... :)
Reagovat
smazaný uživatel
Já myslím, že to ocenění Mistryně světa od ITF (Tenistku roku vyhlašuje WTA) dostala především proto, že vyhrála Wimbledon a TM ;-)
Reagovat
tommr
zase jen zbytečně slovíčkaříš. Řeč je o vyhlašování cen ITF a je celkem nepodstatný jak se vítěz/vítězka nazývá ...
Reagovat
smazaný uživatel
A ty máš zase zvláštní zvyk vytáhnout z mého příspěvku tu nejméně podstatnou věc. Btw. když upozorňuju na špatné pojmenování, není to slovíčkaření, ale uvádění věcí na pravou míru.
Reagovat
smazaný uživatel
Pomohlo to Andymu, tak si holt Nole řekl, proč by to nevyšlo u mě?

Asi si od toho slibuje zlepšení hry na síti.
Reagovat
smazaný uživatel
Podle mého to bude právě takto prosté, jak píšeš. Ty Beckerovi služby budou myslím spíš psychologického rázu. Nole asi těžko může hrát lépe, tělo mu taky asi navždy nevydrží to, co praktikuje, ale jistě může hrát (a odpočívat) ještě zkušeněji. To mu Vajda přinejlepším předat nemůže. Je to dle mého dobrý tah i v tom, že Becker na sebe strhne hodně pozornosti, takže Nole bude mít zvlášť při větších turnajích více klidu a větší oporu nablízku - bude-li to klapat. Jinak ale pokud chce vyzrát na Nadala na antuce na FO, tak zrovna Boris asi není ten největší antukový rutinér ..
Reagovat
Sonja
Na Nadala na antuce potřebuje hlavně vypilovat tu psychologickou stránku, čistě herně na něj má.
Reagovat
Mayo
aha, takže Djokovič len opakuje po Murraym :D
Reagovat
tito
Překvapuje mne to. Pokud by byl Boris najmut pro zlepšení hry na síti a ještě (pokud to jde) zdokonalení podání, potom neřeknu ani popel. Ale jako hlavní trener? Nole se nikam nepropadl,v race druhý, zlepšil jak podání, tak hru na síti, ve hře od BL snad již ani není co zlepšovat, závěr sezony výborný. Pokud s Rafou prohrál finále v RG a na USO, tak to nebylo ani ztrátou motivace, ani herním poklesem. Rozhodly detaily, jak to v takovýchto úmorných a vypjatých utkáních bývá. Detaily nejsou v takovém případě neúspěchem a vítězný tým se nemění. Myslím si, že ideálním trenérem pro temperamentního Djokovice je právě zcela opačně laděný (povětšinou klidný, vyrovnaný) Vajda. Tandem dvou "choleriků" nemusí fungovat. Možná mi bude někdo oponovat, ale navíc 4 trenéři jsou už taky trochu příliš. Aby to nebylo nakonec jako s těmi psi a zajícem..... Nechám se překvapit.
Reagovat
Stan_Borowitz
Vysvětlení je mimotenisové... viz výše.
Reagovat
tito
Zajímavej matroš... tak a teď ještě tu o 12 měsíčkách, pokud bych si mohl přát :-)
Reagovat
Stan_Borowitz
Zajímavé, jak urputně se lidé snaží vzdorovat realitě, když jim není po chuti.
Reagovat
smazaný uživatel
Beckera jsem vždy, abych se vyjádřil diplomaticky, velmi neměl rád. Podobně Lendla. Ještě se nasáčkuje někam Agassi, a začnu asi od SF GS sledovat výhradně cirkusačky z WTA.
Reagovat
smazaný uživatel
Mám to stejné, když hrával s Edbergem, fandila jsem vždycky Stefanovi, říkávala jsem Borisovi "Zrzavá liška" :D
Reagovat
Fandina
Lendl je mi hodně sympatický a mám ráda jeho ledový výraz za kterým je vtip a inteligence. Navíc neuvěřitelné výkony v tenisu. To samé Aggasi a jeho knihu Open považuji za bibli tenisového fanouška.
Reagovat
smazaný uživatel
+1, Open je parádní :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Federer se prý připravuje s Edbergem, takže už by to chtělo, aby Rafu začal trénovat Agassi a je to. To by byl sen, kdyby Andre trénoval, to bych tomu Raofvi možná došel aj na chuť. :D
Reagovat
smazaný uživatel
Já měl také rád Edberga. Dodnes, když koukám na nějaké záznamy, připadá mi ta jeho hra i jeho přístup vynikající. I Wilandera, jsem celou dobu hrozně rád, že pro ten Eurosport komentuje právě on. Zatímco Lendl mi byl protivný. Dodnes když ho poslouchám, tak mi protivný je. Takový ten ironický, ve všem soutěžící bastard. To Agassi měl alespoň velké srdce, byť to taky byl takový vzteklý a chlupatý buldoček.
Reagovat
Fandina
Tady je odkaz na pořad Na plovárně s Ivanem Lendlem. Je to sympaťák každým coulem a chytrý člověk. Doporučuji si také přečíst nějaké knihy o Lendlovi. Je to super člověk a tenista.
http://www.ceskatelevize.cz/porady/1093836883-na-plovarne/210522160100021-na-plovarne-s-ivanem-lendlem/
Reagovat
Fandina
Mám dojem, že Nole se snad nemá kam zlepšovat. A samozřejmě, že trenér legenda, jako je Boris je hodně zajímavá zpráva. Jsem zvědavá, kam se teď Noleho hra posune, jak se spolupráce bude projevovat. V každém případě, hodně zajímavá zpráva. Super!
Reagovat
Sonja
Nole se určitě má kam posouvat...a hlavně tomu sám musí věřit a snažit se o to. Poslední dvě sezony se nedají označit za špatné, ale když si člověk uvědomí, jakou má za tu dobu Nole bilanci vyhraných/prohraných GS finále, není to pro takového hráče nic lichotivého:-(
I herně má co zlepšovat, ale hlavně asi potřebuje upravit "mindset".
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavne at uz konecne da i to RG. To by tedkon uz mel byt snad jediny cil, ktereho jeste nedosahl gne? Toho letosniho Semi je vazne skoda. Tam si to zahodil sam stejne jako se to stava Tomovi proti Rafovi...
Reagovat
Fandina
Nole hraje výborně a je před ním jen jeden hráč momentálně. Takže jediný problém. Je zbytečné mu za něco spílat. Hraje super.
Reagovat
smazaný uživatel
Ja mu nespilam, naopak ja mu to preju hodne aby vyhral RG.
Reagovat
Sonja
Teď přijde tommr, že by si z něj měla vzít příklad Petra, a zas bude celá diskuze zamrvená...
:-))
Reagovat
Sonja
Mě tahle zpráva dost zaskočila, Noleho tým se mi líbil tak, jak byl. Jsem ráda, že Vajda v týmu zůstává, i když už ne jako "head coach"...a kdo ví, třeba to rozhodnutí padlo z větší části i kvůli němu, že chtěl být víc s rodinou. Určitě budu sledovat detaily, tohle je pro mě jak blesk z čistého nebe:-)
Každopádně doufám, že Nolemu spolupráce s Beckerem pomůže. Třeba taky ne a jejich spolupráce bude jen krátkodobá...uvidíme. Ať tak či tak, idemko:-P
Reagovat
tommr
tak abych tě náhodou nezklamal tak jsem to už nahoru postnul ... :)
Reagovat
MirecSVK
...jedno slovo ma hned napadlo pri precitani si tohto clanku a to slovo je "marketing" ...
Reagovat
Knosos
Taky mě to hned napadlo, jiný rozumný důvod nevidím.
Reagovat
Roger_Federer
zajimavi tah..Djokovice..
Reagovat
smazaný uživatel
koukám, samé změny trenérů.. u Djoka jsem to nečekala..
Reagovat
Jan
Mně to přijde zvláštní. Vítězný tým se přece nemění. Od podzimu Djokovič vyhrál všechno, co šlo. Je otázka, jestli mu to pomůže nebo naopak si pohorší. I když je to legenda Becker.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist