Trénuju bez omezení, pochvaluje si Nadal

18. 12. 2016, 21:25
Aktuality 31
Rafael Nadal si přípravu na novou sezonu zpestřil účastí na domácím mistrovství, na kterém vyhrál čtyřhru s Marcem Lópezem. Po triumfu si pochvaloval stav svého zápěstí, kvůli němuž nedokončil sezonu 2016 a vzdal se účasti na Turnaji mistrů.
Profily hráčů
Rafael Nadal

Rafael Nadal se tento týden zúčastnil Mistrovství Španělska a s Marcem Lópezem, s nímž v srpnu na olympiádě v Riu získali zlaté medaile, triumfovali ve čtyřhře. Ve finále zdolali dvakrát 7-6 Davida Muñoze s Josem Pérezem.

Do dvouhry však Nadal nezasáhl, neboť se na ni necítil dostatečně připravený. V říjnu totiž kvůli nedoléčenému zranění zápěstí předčasně ukončil sezonu, aby měl dostatek času na rekonvalescenci a přípravu na nový rok.

"Trénuju tři a půl hodiny denně a cítím se dobře, ale na dvouhru ještě nejsem dostatečně připravený," prohlásil v průběhu týdne třicetiletý Nadal. "Ale už se cítím opravdu dobře, trénuju bez velkého omezení spoustu hodin týdně," dodal po deblovém triumfu na domácím šampionátu, který se konal v jeho akademii Rafa Nadal Academy by Movistar.

Včera rodák z Mallorky oznámil zahájení spolupráce s Carlosem Moyou, který se k jeho týmu připojí jako superkouč. "Jsem moc rád, že je Carlos s námi. Je to skvělý přítel a velký tenisový fanoušek. Společně s mým týmem mi pomůže, aby se věci vyvíjely správným směrem," věří Nadal, který delší pauzu mezi sezonami využil i k transplantaci vlasů. 

Po Vánocích se devátý hráč světa Nadal přesune na exhibici do Abú Dhabí, kde se 29. prosince utká s Tomášem Berdychem. V případě výhry ho bude v dalších dvou dnech čekat ještě semifinále s Milosem Raonicem a zápas o konečné umístění. Sezonu 2017 odstartuje v Brisbane, po týdnu volna se pak představí na Australian Open.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

31
Přidat komentář
safi1313
To je strašný co píše
Reagovat
smazaný uživatel
mně se vosobně líbý plešatý ženckí nemusym jim furd kupovád ty šampony na vlasi a todlencto je vobrovská víhoda víte
Reagovat
smazaný uživatel
tata ma pležku a mama ji nema když se to spoji vileze stoho vostřihánej na ježki a to se neska nosý všude víte
Reagovat
Roger_Federer
Vamos býk!
Reagovat
smazaný uživatel
pýše se spravně bík když je živej musý bejd aji mněkej kdyby byl tvrdí nemoh by už tak dbře hrád víte
Reagovat
smazaný uživatel
ale mněl by se voholyd aby zas vypadal mladík když bude plešatéj to neva stejně budé zas světová jednotká víte
Reagovat
smazaný uživatel
myslíte že je normální že Rafův strýc má vlasů hromadu, otec taky není plešatý a Rafa musí ve 30-ti na transplantaci? Napadá mě jestli opravdu někdy něco nebral.
Reagovat
gigin
Tak třeba paní Nadalová lehce zanesla s nějakým prostovlasým skokanem no.
Reagovat
VlS
Já bych hledal příčinu spíš v těch ulízavacích rituálech. Když si před každou výměnou vytrh 2 vlasy, tak je zázrak, kolik mu jich zbylo.
Reagovat
Krisboy
:D
Reagovat
Marduch
pravda že Rog byl v tomhle o dost chytřejší, interfiftýnové úpravy neposedných kadeří jako taky vždycky byly, ale nikdy to nerval za uši.
Reagovat
Pe3k
Tak jiste ze neco bral, myslet si opak muze jen naivni blazen co nevidi co se v celem sportu deje. Bral x zakazanych latek k vuli zdravotnim problemum (atp mu udelila vyjimku) a na podporu vykonu urcite epo a kdovi co jeste. Uvidime jestli casem atp odtajni duverne materialy nebo se prozradi sam (jako Agasi). Kazdopadne bych toho dzina z lahve nepoustel, protoze by to ocernilo cely sport (sice byse lidi dozvedeli pravdu, ale nestoji to za to). S nastupem biologickych
Reagovat
Frantz
Na pohádky je ještě pár dní čas ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
jde mě jen o spravedlnost,je zajímavý,jak se vždycky Nadalův stýc vzteká, když ho někdo nařkne z dopingu,až přehnaně.Veřejnost by se to měla dozvědět a né ho krýt, stejně mu tituly nakonec zůstanou, i když pravda vyjde najevo.
Reagovat
Marduch
podle mě má geny spíš z matčiny větve.
Reagovat
Krisboy
jako že plešatá je paní Nadalová?
Reagovat
Marduch
velice ftipné. Viz níže příspěvek od turisty.
Reagovat
Krisboy
Trošku nadhledu, kámo. Smyslem mého příspěvku nebylo vás rozesmát, až byste se váleli po podlaze, ale spíš vyjádřit názor, že se tady řeší ovina.
Reagovat
Fandina
Na mě to nebylo, ale mě to tedy rozesmálo. Chce to trochu nadhled, kámo.
Reagovat
Marduch
okorkuvá sezona, co čekáš.
Reagovat
Krisboy
Ok, to beru. Taky už mi z toho trošku hrabe. Normální absťák, no...
Reagovat
tito
Jde mně jen o spravedlnost... :-) Tak si o tom nejdříve něco načti, než se začneš ohánět "pravdou". Do predikce má hodně daleko. Vybíráš jeden z nežádoucích účinků, zároveň nebereš v potaz možnost přirozeného úbytku vlasů- jak neobvyklé u mužů, že? A mimochodem do pleše(která se popisuje) měl Rafa opravdu hodně daleko, navíc co třeba Lance, ten do toho naopak nějak nezapadá, že? Jinak co třeba agresivita, nekontrolované výbuchy hněvu, toho jsi si na ATP nevšiml? Když ti tedy jde o tu spravedlnost, tak bych doporučil rozšířit oblast zájmu. Ale pozor, tam zase můžeš narazit na konfrontaci s přirozeným temperamentem daného hráče. Jo, cesta za pravdou bude hodně obtížná.
Reagovat
fialka
Teda, ty máš starosti. A ako inak, zvedie sa na branie niečoho. vrrr!
Strata vlasov nie je vždy genetická. Za stratou vlasov môže byť veľa príčin, chýbajúce vitamíny či stres až po genetické predispozície. Rafa tých stresov a psychického zaťaženia prežil dosť. Nadmerná strata vlasov postihuje mužov aj ženy v rôznom veku, ale 40% mužov vo veku 18 až 50 rokov trpí plešatosťou.

To by som chcela vidieť užívateľov TP, ktorí ju nemajú. Mne osobne nevadí.
Pre mňa nie je podstatné, koľko má osoba vlasov na hlave, ale čo v nej.
Reagovat
fialka
A kde máš zaručené, že teba obíde? Zariekaného vždy najväčší kus sa dostane. ha ha
Reagovat
turista
Ano a ve věku nad 60 let je přítomna aspoň částečná plešatost dokonce u 2/3 mužské populace.
Reagovat
turista
Plešatost je z velké části dědičná. Rozhodující je zda byl plešatý otec jeho matky nebo ne. Pokud ano tak ho nezachrání ani ta transplantace vlasů, pokud ne tak může jít např.o stresové faktory, pak ta transplantace pomůže.
Reagovat
cheeky
http://letmegooglethat.com/?q=rafael+nadal+abuelo+photos

http://letmegooglethat.com/?q=abuelo+czech+translation
Reagovat
fialka
Už sa tak vysoko ako bol nedostane. Som s tým zmierená, ale pre mňa bude naveky jednotkou. Mne však stačí, ak mi občas urobí radosť peknou hrou a víťazstvom. Nejaký turnaj by mohol dať. Veru neviem, kedy naposledy mal tak vysoko vyholený krk ako na týchto foto. :)) Svedčí mu to.
Reagovat
smazaný uživatel
V minulej sezóne sa zranil v tom najlepšom, opat dlho pauzoval a kým sa rozohral tak opat prisla pauza.

Snad ho zdravie podrží.
Reagovat
Marduch
vyšší moc? opravdu?
Reagovat
turista
Ano Nadal byl výborný stejně jako Federer nebo Murray. Novak Djokovič však svého času Rafův styl dotáhl ještě dál až k téměř robotickému tenisu.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist