Trevisanová udolala Fernandezovou a v semifinále French Open vyzve 18letou Gauffovou

31. 5. 2022, 15:07
Aktuality 22
FRENCH OPEN - Martina Trevisanová pokračuje ve fenomenální jízdě a svou neporazitelnost protáhla už na deset zápasů. Osmadvacetiletá Italka po zisku prvního titulu v Rabatu prošla až do semifinále French Open, kde dnes přetlačila finalistku loňského US Open Leylah Fernandezovou. O druhé finále na nejvyšším okruhu bude bojovat s teprve 18letou Cori Gauffovou, která je v semifinále grandslamů rovněž poprvé.
Martina Trevisanová (© AFP)

Martina Trevisanová na French Open nečekaně zazářila už předloni, když se coby 159. hráčka světa a kvalifikantka po skalpech Cori Gauffové, Marie Sakkariové a Kiki Bertensové probojovala až do čtvrtfinále. Po senzačním výsledku však úplně ztratila formu, a dokonce se musela vrátit na nižší okruh ITF.

Znovu je vidět až v posledních týdnech. Osmadvacetiletá Italka těsně před startem antukového grandslamu v Rabatu vyřadila Garbiñe Muguruzaovou a nakonec si došla pro svůj první titul z turnajů WTA.

V nyní již 10zápasové neporazitelnosti pokračuje v Paříži, kde neztratila set s Harriet Dartovou, Magdou Linetteovou, Darjou Savilleovou ani Aljaksandrou Sasnovičovou. K dalšímu dvousetovému vítězství měla blízko proti 19leté Kanaďance Leylah Fernandezové, za stavu 6-2 5-4 však na vlastním podání nevyužila mečbol a sadu ztratila v tie-breaku.

Nenechala se však rozhodit, dál si držela pozitivní poměr vítězných úderů a nevynucených chyb, na třetí pokus utkání doservírovala a loňskou finalistku US Open a bývalou šampionku místní juniorky, která měla potíže s pravou nohou, po více než dvou hodinách přetlačila 6-2 6-7(3) 6-3.

Rodačka z Florencie je první italskou semifinalistkou grandslamů od finále US Open 2015, v němž se střetly Flavia Pennettaová a Roberta Vinciová. Konkrétně v Paříži má Itálie v semifinále ženské dvouhry zastoupení poprvé od roku 2013.

Trevisanová, jež si dnešním vítězstvím zajistila debut v Top 50 i v Top 30 žebříčku WTA, se o své druhé finále na nejvyšším okruhu utká s Cori Gauffovou. Američanku porazila předloni právě v areálu Rolanda Garrose.

Gauffová si rovněž své jediné předchozí čtvrtfinále na majorech zahrála v tomto dějišti, loni v něm nestačila na pozdější vítězku Barboru Krejčíkovou. Tentokrát ale souboj o semifinále zvládla, letos v něm porazila 7-5 6-2 bývalou finalistku Sloane Stephensovou a stále neztratila set.

Úvodní dějství sice nedopodávala a dovolila krajance srovnat skóre, nicméně v následujících dvou gamech prohrála jediný fiftýn a set získala. Do druhého dějství vstoupila ztraceným servisem, pak už Stephensové povolila jen jednu hru. Ani druhý set se jí nepodařilo zakončit na podání.

"Je to krásný pocit postoupit do semifinále grandslamu. I když jsem dnes nepředvedla optimální výkon, našla jsem cestu k vítězství a jsem moc šťastná," radovala se Gauffová.

Osmnáctiletá Američanka bude ve čtvrtek usilovat o své třetí finále na hlavní tour, před třemi roky v linecké hale i loni na antuce v Parmě brala titul.

Další čtvrtfinále se odehrají zítra. Program odstartuje ruský souboj Darja Kasatkinová - Veronika Kuděrmetovová, o poslední semifinalistce se rozhodne mezi světovou jedničkou Igou Šwiatekovou a Jessicou Pegulaovou.

• FRENCH OPEN •
Paříž, Francie, antuka, 43.600.000 eur
úterní výsledky (31. 5. 2022)
• Dvouhra - čtvrtfinále •
Trevisanová (It.) - Fernandezová (17-Kan.) 6-2 6-7(3) 6-3
Gauffová (18-USA) - Stephensová (USA) 7-5 6-2
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

22
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
misa
podle očekávání odhlášená z Hertogenbosche, vzala s sebou i Siniakovou.

Marie tak bude minimálně 4 týdny bez zápasu, protože druhý travnatý týden taky není nikde přihlášená.
Reagovat
misa
Gauff si to snad pohlídá, Trevisan prostě nemá ve finále gs. co dělat. To už by bylo příliš i na ženský tenis posledních let.

Před pár týdny byla Italka v žebříčku ještě daleko za Bouzkovou. Snad se Marii taky jednou na grandslamu zadaří, stačilo by mi pro začátek 3. kolo :)
Reagovat
com
no aby se nepotvrdil lonskej ulet, ze vitezka pripravnyho turnaje pred FO, vyhraje i GS smile smile
Reagovat
misa
smile
Reagovat
makro99
jj, jak tady psal nedávno tvůj oblíbenec, Krejčíková nebyla žádnej antukovej looser, pže přece vyhrála přípravnej turnaj :)
Reagovat
misa
A to je kdo, ten můj oblíbenec? loser místo "looser"
Reagovat
Tomas_Smid_fan
je obrovská smůla jak pro ni tak pro diváky - SF Leylah x Cori by bylo možná podobné jako F USO Leylah vs Ema.
Moc bych se divil, kdyby Martina nedostala od Cori nářez.
Po našich bohužel další přírůstek do lazaretusmile
Reagovat
dadaft
jo jo
Reagovat
Tomas_Smid_fan
No, myslím, že Iga to vítězství v turnaji nebude mít vůbec snadné...
Reagovat
vavrinec
To určitě nebude, navíc forma Świątek jde spíš dolů než nahoru. Nelze se divit, 32 vyhraných zápasů v řadě je velká darda. Měla by vynechat travnatou sezonu, odpočinout si a připravit se na hardy.
Reagovat
Liverpool22
smilesmile
Reagovat
misa
Vzhledem k fyzické konstituci se u Leylah obávám, že bude patřit k hráčkám s častými zdravotními problémy.
Reagovat
misa
https://twitter.com/i/web/status/1531657546070630401

Může to být vážnější zranění smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak je jasný, že s tím ssi jeli hned do nemocnice, tak nevím, proč se tam ten dmnt diví, že si nemohla sednout na tiskovku.smile U těhlech věcí je rychlost zásadní a team to dobře ví...
Reagovat
misa
Uvidíme, jak se to vyvine. Vzhledem k tomu, že se letos neboduje Wimbledon, může Leylah v klidu vynechat celou trávu a dát nohu do pořádku před důležitější částí sezony.
Reagovat
Fandina
Sloane Gauff jsou sympošky a hrají pěkný mač. Gauff ale hraje víc ostře, je větší ranařka.

A také má hodně zajímavé oblečení, fakt hodně zajímavé. Takže chválím, to se tomu, kdo Cori obléká celkem povedlo.
A Sloane má také pěknou Nike variantu pro letošní FO.
Reagovat
Fandina
Trevisan dobré, ale ten strašný řev. smile Jinak Fernandez nehrála špatně, ve druhém jsem jí věřila, ale Tresisan ji ve třetím přehrála.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
si jde pro finále.
Reagovat
baba
první překvapení
Reagovat
Mantra
obrázku trochu rozrušená smile

A dále tu máme duo černých panterek, no Slon je hezčí smile
Reagovat
Liverpool22
smile Jen doplním, že Slůně výrazně hezčísmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist