Tři české tenistky jsou v nominacích na ocenění WTA

21. 11. 2019, 12:29
Aktuality 5
Tři české tenistky se dostaly do nominací na ocenění ženské asociace WTA za uplynulou sezonu. Karolína Plíšková je mezi pěticí kandidátek na cenu pro hráčku roku, Karolína Muchová může být nováčkem roku a Barbora Strýcová se Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu aspirují na nejlepší deblový pár.

Světová dvojka Plíšková je v nominaci na hráčku roku potřetí v kariéře a nejspíše stejně jako v letech 2016 a 2017 neuspěje. Jejími soupeřkami jsou totiž letošní grandslamové vítězky - Japonka Naomi Ósakaová (Australian Open), světová jednička Ashleigh Bartyová z Austrálie (Roland Garros), Rumunka Simona Halepová (Wimbledon) i královna US Open Bianca Andreescuová z Kanady.

Andreescuová je favoritkou na zisk nováčkovské ceny, o kterou se uchází Muchová. V nominaci jsou ještě patnáctiletá Američanka Coco Gauffová, Jelena Rybakinová z Kazachstánu, Polka Iga Šwiateková a Dajana Jastremská z Ukrajiny.

Největší šanci uspět v hlasování má Strýcová, která by případně navázala na krajanky Barboru Krejčíkovou a Kateřinu Siniakovou, které získaly ocenění pro nejlepší deblový pár roku loni. Strýcová a Su-Wei Hsieh letos vyhrály Wimbledon, hrály finále Turnaje mistryň a plzeňská rodačka ukončila rok jako deblová jednička.

Dalšími adeptkami na deblový pár roku jsou Maďarka Timea Babosová s Kristinou Mladenovicovou z Francie, belgicko-běloruská dvojice Elise Mertensová, Aryna Sabalenková a Australanka Samantha Stosurová se Shuai Zhang z Číny.

Vyhlašovat se budou tradičně i ceny pro hráčku, která se nejvíce zlepšila a ukončila rok v Top 50, a za návrat roku. V těch Češky nominaci nemají.

Individuální ocenění česká tenistka naposledy získala před osmi lety. Petra Kvitová se v roce 2011 stala hráčkou roku a dostala i cenu za největší pokrok.

Rekordmankou ankety je Němka Steffi Grafová s osmi prvenstvími, Serena Williamsová a Martina Navrátilová získaly ocenění sedmkrát.

Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

5
Přidat komentář
jirkaS
"Vyhlašovat se budou tradičně i ceny pro hráčku, která se nejvíce zlepšila a ukončila rok v Top 50 ......... V těch Češky nominaci nemají."
a Muška jako nic? :-o
Reagovat
Frick
https://twitter.com/karomuchova7/status/1197560093212061699
Reagovat
paddy
takových už mám více, v Číně se dá sehnat všechno :)
Reagovat
misoSK
Kedy sa budú vyhlasovať výsledky? Vlani to bolo už v októbri, teraz to ATP aj WTA výrazne posunuli. ATP až na január, ale WTA neviem vyhľadať.
Reagovat
tommr
hráčkou roku bude určitě Bartyová. Karolína nemá ani tu nejmenší šanci ...
Nováčka roku by si nejvíc zasloužila Andreescu, ale přehypovaná Gauffová by jí mohla přeskočit. Muška je bez šance ...
Párem roku se stanou Babis/Mladenovic. Hsieh/Strýcová si to prohrály ve finále TM ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist