Tři Češky jsou ve čtvrtfinále! V Cincinnati dál válí Vondroušová, Muchová i Bouzková

17. 8. 2023, 18:29
Aktuality 227
WTA CINCINNATI - Tři ze čtyř českých tenistek v Cincinnati vybojovaly postup do čtvrtfinále turnaje WTA 1000. Markéta Vondroušová (24) porazila 7:5, 6:3 domácí Sloane Stephensovou, ani se třetí soupeřkou v Ohiu neztratila set a zahraje si se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou. To Karolína Muchová (26) musela opět do tří setů, i světovou osmičku Marii Sakkariovou z Řecka ale přetlačila. O největší překvapení se postarala Marie Bouzková (25) , jež dorazila domácí světovou trojku Jessicu Pegulaovou kanárem a zajistila Česku místo v semifinále. Neuspěla jen nejmladší Linda Nosková (18), která skončila s kanárem od Američanky Coco Gauffové.
Markéta Vondroušová (© Profimedia)

Markéta Vondroušová po nečekaném wimbledonském triumfu krátce odpočívala a po přesunu na US Open Series už vyhrála pět ze šesti duelů. Po osmifinále v Montrealu je na dalším podniku WTA 1000 v Cincinnati dokonce už ve čtvrtfinále. Zatímco v minulosti v Ohiu neuhrála ani set, letos ho ještě neztratila.

Po krajance Kateřině Siniakové a Anastasii Potapovové zvládla i první vzájemný souboj s domácí semifinalistkou z roku 2017 a vítězkou následného US Open Sloane Stephensovou. O šest let starší Američanku porazila 7:5, 6:3.

Když Vondroušová podávala na zisk první sady, o servis poprvé přišla. Okamžitě však zareagovala druhým brejkem a zatímco v úvodních jedenácti rychlých gamech se ani jednou nešlo přes shodu, za stavu 6:5 česká tenistka bojovala o udržení podání a ukončení setu dlouhé minuty. Při prvním a druhém setbolu totiž udělala své dvě jediné dvojchyby v zápase a dostala se pod tlak. Po odvrácení tří brejkbolů proměnila až pátý setbol, když aktivněji hrající soupeřka trefila síť.

Druhou sadu už měl čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sokolova pod kontrolou a nepředvedla žádné klopýtnutí. Při svém podání vyhrála 16 z 20 fiftýnů a zápas ukončila při servisu Američanky, která při druhém mečbolu spáchala jednu z mnoha nevynucených chyb.

"Začátek zápasu byl bláznivý, strašně foukalo, obě jsme se s tím praly. Ale myslím, že jsme odvedly dobrou práci na servisu, bylo těžké ho returnovat. Já se toho prostě snažila vrátit do kurtu co nejvíc a běhala jsem za každým míčem," řekla Vondroušová v pozápasovém rozhovoru na kurtu.

"Je skvělé, že jsem ve čtvrtfinále. Nevěděla jsem, jak budu po Wimbledonu hrát. Cítím, že mám na zádech terč, takže jsem moc ráda, že jsem tak daleko," pochvalovala si světová desítka.

Ve čtvrtfinále bude Vondroušová středem pozornosti v souboji vítězek posledních dvou grandslamů proti světové jedničce Ize Šwiatekové (h2h 0:1). Polská šampionka Roland Garros v osmifinále porazila po obratu 3:6, 6:1, 6:1 Číňanku Qinwen Zheng, kterou porazil i počtvrté, ale už potřetí až ve třech setech.

Muchová – Sakkariová 6:3, 2:6, 6:3

Zatímco Vondroušová postupuje bez ztráty setu, Karolína Muchová zvládla třetí třísetový souboj během tří dnů navzdory přetrvávajícím bolestem břišního svalu. Po bitvách s Brazilkou Beatriz Haddadovou Maiaovou a Chorvatkou Petrou Martičovou našla recept i na světovou osmičku Mariu Sakkariovou.

Česká tenistka po třech brejcích získala první set, ale ve druhém si čím dál častěji promasírovávala břišní sval, s nímž má dlouhodobé potíže, a během výměny stran ho dokonce ledovala. Tempu soupeřky přestávala stačit, nevytvořila si jediný brejkbol, neustále měla potíže s podáním a znovu musela do třetího setu.

Na ten ale opět dokázala zmobilizovat síly, zkoncentrovat se na důležité momenty a zápas dovedla do vítězného konce. V rozhodujícím dějství nečelila brejkbolu, sama svou jedinou šanci na brejk ve čtvrté hře využila a o rok starší Řekyni přemohla 6:3, 2:6, 6:3. Po třech výhrách na antuce odešla jako vítězka z již čtvrtého vzájemného duelu po sobě.

Šestadvacetiletá rodačka z Olomouce za poslední dva měsíce odehrála 11 zápasů a 9 z nich šlo do tří setů. Od konce dubna absolvovala 22 utkání a vždy uhrála alespoň set.

Bouzková – Pegulaová 6:4, 6:0

Ve čtvrtfinále se finalistka letošního French Open Muchová utká s krajankou Marií Bouzkovou (h2h 1:1), která po setech 6:4, 6:0 zaskočila domácí světovou trojku a čerstvou šampionku z Montrealu Jessicu Pegulaovou.

Bouzková hrála od začátku trpělivě, těžila z množství chyb favoritky a bleskově si vypracovala vedení 4:0. Pak sice přišla o servis a dovolila Američance snížit na rozdíl jediného gamu, náskok už ale nepustila.

Ve druhé sadě začaly zápas kouskovat dešťové přeháňky a když česká hráčka vedla 3:0 s dvěma brejky v zádech, zahnal déšť obě tenistky na více než hodinu do šaten. Bouzková se ovšem pauzou vykolejit nenechala, po návratu na kurt získala všechny tři gamy, po pár minutách duel uzavřela a favoritku dorazila kanárem.

Pětadvacetiletá Češka potvrdila, že na o čtyři roky starší Američanku umí. Na tvrdém povrchu s ní vyhrála třetí ze čtyř vzájemných soubojů a vzájemnou bilanci vylepšila na 4:2.

Celkově si Bouzková připsala jubilejní 10. skalp hráčky TOP 10, s nimiž letos vyhrála už čtyři zápasy po sobě. Členku elitní trojky světového žebříčku porazila podruhé v kariéře a poprvé po využití mečbolu.

Bývalá vítězka dívčího US Open tak v přípravě na poslední grandslam sezony vyhrála už 5 ze 6 zápasů a do New Yorku si zajistila pozici nasazené hráčky.

Nosková – Gauffová 4:6, 0:6

Z kvarteta českých tenistek ve čtvrtek neuspěla pouze Linda Nosková. Osmnáctiletá Češka ve svém prvním osmifinále na turnajích WTA 1000 nepřekvapila proti domácí světové sedmičce Coco Gauffové, s níž prohrála všech osm gamů při svém servisu a o rok starší Američance podlehla 4:6, 0:6.

Vítězka dívčího Roland Garros 2021 si v Ohiu vyšlápla na světovou dvanáctku Ljudmilu Samsonovovou i devítku Petru Kvitovou, třetí favoritku už ale zaskočit nedokázala. Přesto si zajistila posun na nové žebříčkové maximum (42. místo). Před US Open si zahraje ještě příští týden podnik WTA 250 v Clevelandu.

• WTA 1000 CINCINNATI •
USA / Ohio, tv. povrch, 2.788.468 dolarů
čtvrteční výsledky (17. 08. 2023)
• Dvouhra - osmifinále •
Vondroušová (10-ČR) - Stephensová (USA) 7:5, 6:3
Bouzková (ČR) - Pegulaová (3-USA) 6:4, 6:0
Muchová (ČR) - Sakkariová (8-Řec.) 6:3, 2:6, 6:3
Gauffová (7-USA) - Nosková (ČR) 6:4, 6:0
Šwiateková (1-Pol.) - Qinwen Zheng (Čína) 3:6, 6:1, 6:1
Sabalenková (2) - Kasatkinová (14) 6:3, 6:3
Paoliniová (It.) - Rybakinová (4-Kaz.) 4:6, 5:2 / skreč R.
Jabeurová (5-Tun.) - Vekičová (Chorv.) 5:2 / skreč V.

Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

227
Přidat komentář
Mony
Teď už jen si sednout s Kajou Pliškatou, bouchnout do stolu a říct, "tak co uděláme s tou naší pasivitou?"
Reagovat
frenkie57
"Vyhodíme trénéry!" smile
Reagovat
aape
smile
Reagovat
misa
nevyhrála ani jednou svůj servis, s tím se proti hráčce top 10 samozřejmě nedá uspět. V letošním race je na hodně dobrém 34. místě. Stačí ještě pár povedených turnajů a může sezonu zakončit i ve třicítce.
Reagovat
lvicek
Holky skvele, akorat skoda Lindy. Doufala jsem, ze Gauff posle domu...
Reagovat
frenkie57
Ano, opravdu škoda. Ten první set byl skvělý, pěkný přestřelky, opravdu pohledný tenis. Druhý set byl k tomu prvnímu v ostrém kontrastu. Hrůza! Už dlouho jsem neviděl tak očividnou rezignaci hráčky.
Ostatní hráčky skvěle, hlavně postup Marušky jsem moc nečekal, jenom doufal.smile
Reagovat
baba
Linda,¨
v noci nešlo vůbec nic, servis, kraťasy, rychlé agresivní údery - vše marné. Snad se z toho poučí,
pokud to byla nervozita, musí se přes to přenést, jinak se do špičky nikdy nedostane. Nějak se mi zdá, že pokud má Linda ukázat, co v ní je / Praha, nižší turnaje, kde je favoritkou atd., tak selže. Doufám, že to je jenom můj špatný postřeh, protože jinak je to v ....
Reagovat
EllNino
Spatny postreh jako vzdy :)
Reagovat
misa
Kraťasy proti Gauff nemá moc smysl hrát. Američanka má asi nejlepší pohyb na okruhu a všechno doběhne.
Reagovat
frenkie57
Ano, Linda to párkrát zkusila a vždycky z toho byl prohoz. Marné.
Reagovat
Otmar
Já včera noční zápasy neviděl a zejména u Marie mě to mrzí. Já nejsem fanda jejího tenisu, ale vyběhnout s Pegulí 6:4 a 6:0, toho si cením nesmírně, ať už okolnosti byly jakékoliv. Z toho , co čtu, tak Linda byla bez šance a snad vypustila druhý set.Škoda, v 18-ti letech si zahrát proti přední světové hráčce a položit to??? Skvělý úspěch Češek nesporný!!smile
Reagovat
Mony
Linda není ukázkový typ bojovnice, když souperka ujede , aby jela na krev..moc ale nezaostava
Reagovat
A211
se moc dnes nepovedlo L.Noskove.smile
Reagovat
frenkie57
Nevyhrát ani jeden z osmi servů, to prostě nejde. Hlavně tím druhým setem mě Linda dost zklamala.

Takže máme jednu jistou SF a tím to asi hasne. I když, kdo ví...
Reagovat
elsky
Uvidíme. Markéta je v laufu a za sebou jen dvouseťáky..
Reagovat
frenkie57
Za 62 minut hotovo. Druhý set si Linda za tu odevzdanost za rámeček nedá. Bez vyhraných podání se vyhrávat nedá. Všechny čtyři gemy byly sebrané servy Coco. 0:6.
Reagovat
frenkie57
Ve druhém setu už Korýsek zcela kraluje, Linda působí poněkud odevzdaně, 0:3.
Reagovat
tommr
viděl jsem jen druhej set a to byl teda strašnej debakl. Linda do toho jen bezmyšlenkovitě třískala a dělala chybu za chybou. Prostě Kotyzův rukopis ... smile
Reagovat
frenkie57
Linda to prostě totálně vzdala. Když viděla, že svoje servisgemy nedává, tak odmítla bojovat a prostě to položila.smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Doufám, že se tahle její mentalita změní, protože bez ní se důležité zápasy nevyhrávají. Možná se už ale šetří na USO. Teda vlastně ani nevím, jestli tam bude hrát...smile
Reagovat
elsky
V nějakém nedávném rozhovoru říkala, že se na kvalitu svého servisu chce soustředit. Tak teď už nabeton ví, že musí smile
Reagovat
frenkie57
Ona ale nepodávala nijak zle, to Coco jí vše vracela. Byla jako zeď.
Reagovat
elsky
Aha, dík. Přiznávám, že zápas jsem neviděl, samozřejmě to mohl být vynikající return soupeřky.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Nicméně, Petře nebo Markétě Cori tolik servisů nevrátí, tak jen ať na něm pěkně zapracuje smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ale pravdou je, že jsou obě levačky.smile
Reagovat
frenkie57
Tohle zatím vypadá dost jednoznačně, byť je to zatím jenom 2:1 pro Coco.
Reagovat
frenkie57
Zatím je to přehlídka rebrejků. Linda se zatím drží, potřebovala by i kousek stěstí a důraznější hru na síti. tam hraje hrozně naivně. 3:4.
Reagovat
frenkie57
4:5, 0:40, Linda bravurně srovná na shodu, aby pak vyrobila dvě UE. První set je minulostí. Utkání je ale velmi pohledné, zatím asi nejhezčí tenis dneska.
Reagovat
tommr
Vekicová podle očekávání vzdala i debla takže KrejSi postupují bez boje do dalšího kola ...
Reagovat
Preview.lover
první zápas odehrají 5. hrací den
Reagovat
tommr
doufám že ho neprohrajou. To by byl trapas ...
Reagovat
misa
letos poprvé na okruhu WTA ve čtvrtfinále. Připsala si čtvrtou výhru nad hráčkou top 10 v řadě (od květnového Říma Gauff, 2x Garcia a Pegula).
Reagovat
EllNino
Byla by senzace, kdyby se povedl hattrick :))
Reagovat
Dobry-den
Postup všech 4 by byla fakt bomba. smile
Ale už i ty 3 jsou samozřejmě super úspěch. smile
Reagovat
EllNino
Marie dala kanára vítězce Montréalu :) Ale není to žádná velká senzace, Pegula nemá bůhvíjakou auru šampionky ...

Marie je tedy třetí česká čtvrtfinaliatka, dneska zahrála i pár agrasivních výměn, víc si věří a nese to ovoce :) Dneska i šlapal servis, druhý set byl hodně ovlivněn počasím, ale Jess prostě dneska vyhrát nechtěla, nebo alespoň po té pauze mi přišlo, že si to tam přišla jen odstřílet a do šatny ... zvláštní na domácím turnaji, ale třeba je prostě jen vyřízená z minulého týdne

Muška vs Maruška ve čtvrtfinále, jistá česká semifinalistka :) Přát budu Mušce, pokud nastoupí, může si nahrát klíčové body pro účast na TM ...

Jinak Marie si nejspíš zajistila nasazení na US Open, momentálně drží 31. místo, už se před ni může dostat jen Paolini a Nosková, myslím, že oběma najednou se to nepovede ...
Reagovat
tommr
a Muška má po dnešku nejspíš jasný nasazení v první 16 což je taky cenný ...
Reagovat
zfloyd
já myslím , že to senzace je a velkásmilesmile
Reagovat
bIbec
Obávám se, že vzhledem k historii zranění toho břicha je TM dost nepravděpodobný.
Reagovat
Dobry-den
Maruška má skalp světové trojky. smile

Pegula to po vyhrané tisícovce neměla důvod moc hrotit. :)

Tak a teď už se můžeme připravit na další české derby. smile

3 Češky ve čtvrtfinále. smile
Reagovat
tommr
zatím 3. Možná že se ale hecne i Linda ... smile
Reagovat
zfloyd
mě picne ona snad dá čerstvé vítězce 1000 kanárasmile
Reagovat
zfloyd
smile
Reagovat
frenkie57
No, fakt jo.smile Super Marie, překvapilas a ještě více Pegula. Už tři hráčky v QF.smilesmile
Reagovat
aape
skvělý výsledek pro Marušku, kdo by o ještě před pár týdny čekal smile
Reagovat
tommr
Marie už má 3 brejky k dobru. To snad už ani nemůže prohrát ...
Reagovat
frenkie57
Neříkej hop, dokud... Ale jo, je to hodně nadějný.
Reagovat
tommr
no když Marie zazdila ty první 2 mečboly tak ve mě hrklo ... smile
Reagovat
frenkie57
Nevím proč, ale věděl jsem, že přijde ještě jeden.smile
Reagovat
misa
Pegula už to chce mít evidentně z krku.
Reagovat
EllNino
Marie je možná gem od semi :)) Nevím, jestli bude Muška zítra schopná nastoupit po těch třech vydřených výhrách
Reagovat
frenkie57
Od QF.
Reagovat
EllNino
ne, od semi
Reagovat
frenkie57
Vysvětli. Myslíš, že to Muška vzdá a ani nenastoupí?
Reagovat
EllNino
přečti si to znovu :)) píšu možná
Reagovat
frenkie57
Jasně, už chápu.smile
Reagovat
Jon61
Už rezignovala. Marie je houževnatá téměř nechybující soupeřka.
Reagovat
EllNino
Dva míče, lajny, dva míče, lajny ...
Reagovat
zfloyd
smilesmilesmile
Reagovat
misa
ale Maruška zuby nehty udržela podání na 4-0 :)
Reagovat
zfloyd
smilesmile
Reagovat
frenkie57
Ani jsem si nevšiml, že Rybka vzdala Paolini. To by asi byla pro Lindu schůdnější soupeřka do QF, kdyby teda nějak zázračně prošla přes Coco.
Reagovat
Jon61
Coco má někdy výpadky, ale dnes to zřejmě nebude.
Reagovat
tommr
tak teď už smile prší doopravdy ...
Pro Marii je to velká nevýhoda protože byla v laufu a Pegula naopak vypadala na ručník ... smile
Reagovat
misa
Swiatek zbytečně darovala první set, mohlo se začít mnohem dřív.
Reagovat
frenkie57
Už to suší, za chvíli snad budou pokračovat.
Reagovat
Serpens
Jessica je doslova doháněna k šílenství tím tenisem Marušky, obvykle toto vracení nemůžu vystát, ale dnes je to OK smile
Reagovat
frenkie57
Je tím jejím obranařením pěkně frustrovaná, je to vidět. Škoda toho deště, Marie byla pěkně v tempu.
Reagovat
aape
tak není to jen takový bezzubý vracení, její dnešní hra mi připomíná aktivní obranu Kerber
Reagovat
Jon61
Marie doběhne hodně míčků, soupeřka hodně kazí, ale taková hra by na málo chybující ranařku nestačila. Nedoufal jsem však, že může Pegulu porazit.
Reagovat
Jon61
A sakra! To není dobré, Pegula se dá do kupy. smile
Reagovat
misa
K výhře je ještě daleko...
Reagovat
Jon61
To je pravda, ale měla dva brejky, navíc soupeřka byla docela frustrovaná, teď ji přestávka pomůže. Marie má smůlu.
Reagovat
aape
tak k prohře má taky daleko, klidně to může udržet až do konce smile
Reagovat
EllNino
ty brejky bude mít i po přestávce, o nic nepřijde :D
Reagovat
Jon61
Jistě, ale Pegula se může uklidnit, tak nebude tolik chybovat, připadala mi vykolejená, i když k zoufalství svojí hrou dokázala Marie přivést jiné soupeřky. smile
Reagovat
frenkie57
Že ano. Třeba takovou Garciu.
"S kým to zítra hraju?"
"S Bouzkovou"
"Mééérrrde" smile
Reagovat
tommr
Marie příjde o momentum který bylo jasně na její straně ...
Něco podobnýho se stalo právě Pegulaový v zápase s Markétou ve Wimbledonu a všichni víme jak to pak dopadlo ...
Reagovat
frenkie57
Hned jsem si na to vzpomněl.smile
Reagovat
EllNino
uvidíme :)
Reagovat
misa
3-0 se dvěma brejky vypadá nadějně. Uvidíme, co počasí...
Reagovat
misa
chybí štěstí smile
Reagovat
frenkie57
Teď mě Maruška přesvědčila, že když chce, tak umí hrát i hodně agesivně. Ta předposlední výměna ve třetí hře byla od ní super.smile
Reagovat
misa
Pokud je v pohodě, je schopná hrát dobrý tenis.
Reagovat
tommr
Marie má smůlu že jí to častý přerušování vyvádí z rytmu ... smile
Reagovat
EllNino
3:0 smile
Reagovat
frenkie57
hraje docela chytře. Vrací, vrací a najednou šup dlouhý míč do rohu a Pegule hned v problémech. Zatím pořád dobrý, Marie doběhne spoustu míčů, které by jiné hráčky vzdaly. je to holt bojovnice.smile
Reagovat
misa
Pegulu asi zachrání déšť smile
Reagovat
EllNino
Ale hraje teda fantasticky
Reagovat
tommr
Pegula? smile
Reagovat
misa
a je to tady...
Reagovat
tommr
Cicak z toho zbytečně dělá vědu ... smile
Reagovat
misa
Musela zasáhnout, jedná se přece o americkou jedničku ve velkých problémech :)
Reagovat
tommr
zatím jí to ale moc nepomáhá ... smile
Reagovat
misa
Přerušení zrovna když má Bouzková brejkbol.
Reagovat
EllNino
Perfekt :)
Reagovat
tommr
Marie trochu nečekaně zvládla dopodávat první set ... smile
Popravdě řečeno jí k tomu ale vydatnou měrou pomohla soupeřka která v závěru udělala 2 pro ní hodně netypický chyby ...
Reagovat
Svatopluk
Marie nehraje vůbec špatně. Škoda několika chyb ale set je doma. Pegula ale hodně pomáhá a asi nebude tento trvat věčně. Maruška bude muset hodně zabrat.
Reagovat
misa
Pegula na konci setu opět chybovala a Marie tak vyhrála první set 6-4.
Reagovat
Dobry-den
Marie má set, ale dneska zase hraje ustrašeně. smile
Reagovat
EllNino
Hodně dobré :) Na Pegulu si evidentně věří a ta je už po minulém týdnu asi dost hotová
Reagovat
tommr
jj dokonce se odhlásila z debla ...
Reagovat
tommr
škoda toho nevyužitýho setbolu na returnu. Ted bude mít Marie určitě velký problémy set dopodávat ...
Reagovat
misa
smile
Reagovat
EllNino
Sice po praseti, ale i tak, ojedinělá věc :)
Reagovat
tommr
a ted zahrála další winner, kterej si férově vypracovala ...
Reagovat
zfloyd
kde se to v ní najednou bere ? Vždy působila většinou celkem neškodně a najednou začala porážet favoritky , co se změnilo v její hře ? Já pozoruju maximálně větší agresivitu , ale jinak nic nového
smilesmile
Reagovat
misa
Loni hrála taky dobře.
Reagovat
Preview.lover
to bude změnou účesu
Reagovat
lars
Hraje skoro doma - v Usa :)
Reagovat
tommr
Marie začala skvěle, ale od stavu 4:0 začala strašně kazit. Příjde mi jako kdyby se lekla nečekanýho vedení ... smile
Reagovat
misa
Druhý brejk ale Marie zatím drží a vede 5-3.
Reagovat
frenkie57
Bude mít šanci dopodávat set, ale bude to těžké.
Reagovat
tommr
jeden brejk asi nebude stačit. Nevěřím že to Marie dopodává ...
Reagovat
Ianny
Bitva jak prase, poslední gam 2.setu asi 20 min
Reagovat
Ianny
Paul - Alcaraz 1:1 na sety, Pau dal TB 7:0
Reagovat
frenkie57
vytrvale nazývá Marii BouŽkovou. Krká mně to. Je to stejné, jako když v NHL celou kariéru Cháry vyslovovali Čára. Což bylo v jeho případě i docela vtipné.
Reagovat
EllNino
Kdyby Marie dneska vyhrála, velice pravděpodobně by byla nasazená na US Open
Reagovat
misa
Pegula zatím kazí všechno co jí přijde na raketu.
Reagovat
frenkie57
tak ať jí to ještě chvíli vydrží.smile
Reagovat
misa
Marie úplně nesmyslně odevzdala vlastní servis sérií nevynucených chyb :(
Reagovat
tommr
teď pro změnu začíná kazit Marie ... smile
Reagovat
misa
Vedla 30-0 a pak všechno vyházela.
Reagovat
tommr
mrzí hlavně ta dvojchyba v nejméně vhodnej okamžik ... smile
Reagovat
Ianny
Mně Iga přijde, že to ani není člověk, ale taková mašina, který se občas zaseknou kolečka.
Reagovat
annah
Ale že to Iga rozjela. Dívám se na Alkáče s Paulem, přepla jsem na baby a zírám, Iga ve druhém setu vede 5:0. Co tam Číňanka vyváděla, že ji Iga tak smázla?
Reagovat
aligo
Přijde mi, že Iga trochu postrádá po RG motivaci.. Jede to tak trochu na sílu a už to není ono...
Reagovat
dadaft
to nevím, ale rozhodně teď mívá někdy chvíle, kdy jí to nejde a neumí se z toho dostat třeba celý set (celý první jí nefungoval forhend),,,,,,,,

když se umyla a převlíkla, tak se nakopla, všechno trefuje a je nehratelná ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
Reagovat
dadaft
Na Karolínu bylo víc lidí než na Igu
Reagovat
Ianny
To jo, dokonce i Sloane s Markétou bylo jen pár lidí a to je slůně doma.
Reagovat
dadaft
Čing kchu čao smi kchu Swiatek mong ghan čua.
Reagovat
Ianny
Přelož nám to pleasesmile
Reagovat
dadaft
ne
Reagovat
zfloyd
to znamená Swiatek dostaneš na prdel
Reagovat
Ianny
Asi ne čovečesmile
Reagovat
zfloyd
pomalu ztrácí své kouzlo už teče i s Číňankou smilesmile
Reagovat
Preview.lover
možná jí vadí ty jiné míče, jak je loni prosazovala
Reagovat
flex
Zdá se mi, že hra Qinwen je velmi nečitelná, Iga ji blbě čte, neví kam to půjde. Problém s míči k základní čáře hrané vysoko nad sítí.
Reagovat
frenkie57
Qinwen je fakt pěkná holka a tenis jí jde také velmi dobře. Už má set a budu jí fandit i s ohledem na další utkání Maki.
Reagovat
Ianny
To jo no, většina Číňanek je si tak nějak podobná, ale tahle je fakt kočkasmile
Reagovat
frenkie57
Přesně, ona vyčnívá, ostatní mám problém identifikovat.
Reagovat
misa
Nejhezčí Číňanka je Emma Raducanu smile
Reagovat
frenkie57
Ale ta je mixlá s Rumunskem, tu nemůžeš počítat. Ale obecně hezká je, na mně ale působí ještě moc slečinkovsky.
Reagovat
horska.kraslice
Mně Qinwen připomíná v obličeji Martinu Hingis.
Reagovat
dadaft
To je.
A myslel jsem, že to bude letes ještě lepší,,,,,,,,,,,,, jako má titul, OK, ale rozhodně prohrála dost zápasů, které prohrát neměla
Reagovat
dadaft
výborně, teď jen doufat, že to břicho bude OK
Reagovat
A211
Karolína Muchová opět potvrdila empatii vůči divákům když si zaplatili tak ať si to užijí pěkně na 3.sety. Děkujeme K.M.jsi super speciál ať se daří.smilesmile
Reagovat
aape
smile
Reagovat
Ianny
Proto asi ti diváci ve druhým setu fandili sekyře, aby viděli třetí. Protože pak se mi zdálo, že ženou zase Mušku.
Reagovat
frenkie57
Asi to tak skutečně bylo. Podle mě, je u mače, kde není usa hráčka, asi jedno, komu fandí, hlavně jim jde o drámo.
Reagovat
A211
Když odehraje o set víc tak nemusí v rámci kondice tak dlouho skákat přes švihadlo.
Reagovat
misa
Pro dnešek je s postupy českých tenistek asi konec, ale i dvě výhry jsou skvělé.
Reagovat
frenkie57
Nehažme flintu do žita.
Reagovat
hanz
No, vona Bouzkojc na Pegču docela umí... Pegýsek už by mohl být utahanej... A pinkando grando naší Bouzy by mohlo platit... ještě by to chtělo vyndat Korýska a bylo by to...
Reagovat
misa
Spíš Marie už toho bude mít po včerejším dlouhém zápasu dost.
Reagovat
Dobry-den
Obě skleněnky ve čtvrtfinále, paráda. smile

Muška mate tělem. Dneska uspávačka hadů, během 2. setu to vypadalo, že je zralá na skreč, ale ona to jen chtěla Řekyni otrávit, což se jí podařilo. smile
Podání rukou odfláknuté, Sakkari Mušku asi moc nemusí. My tady ale zase nemusíme Řekyni, takže nazdar. smile

Markéta taky super, zápas ne moc hezký, ale vracení míčků ve větru funguje, tak proč ne. :)
Reagovat
frenkie57
Bodejť by jí mohla, když s ní má bilanci 1:4. smile
Reagovat
aape
smile díky za to Mušce
Reagovat
hanz
PÁPÁ LÁLÁ, PÁPÁ POOOOO...smile smile
Reagovat
Ianny
Teď jen aby byla Muška schopná odehrát další zápas.
Reagovat
Otmar
Já celý třetí set trnul, aby dohrála alespoň tenhle. Povedlo se, výhra cenná a teď jenom, aby to šlo dál. Ale za 24 hodin se to moc nespraví, bojím se.
Reagovat
EllNino
Muška utrpěla výhru, myslím, že zítra nenastoupí, ale gratulace, důležité body a třetí vyhraný tříseťák na turnaji, bohužel to ji stojí strašně moc sil a pak si obnovuje zranění ... ale soupeřky byly těžké přetěžké, velmi cenné čtvrtfinále :)

Sakkari nedokázala vůbec returnovat servis Karolíny, bylo to až absurdní, například poslední hru absolutě vystřílela zadarmo do sítě ... ale ona je prostě nerv

Mušku čeká Maruška nebo Pegula, za normálních okolností bych řekl, že je šance, ale kdo ví ...
Reagovat
Ianny
No v tomhle případě bych to rozhodně neformuloval, že utrpěla výhru, spíš ji s tím bříškem protrpěla, ale vedla si skvěle. Sakkari zase není úplný ořezávátko.
Reagovat
com
Chudák Sakča, titul zase nebude smilesmile
Reagovat
Nenela
smilesmile
Reagovat
zfloyd
hraje tak zajímavě , to je nádhera asi nejpestřejší hra na WTA smilesmilesmile
Reagovat
frenkie57
ta hra na síti, to je čirá radost.smile
Reagovat
Ianny
I proto mě taky děsně baví, i když dneska jí ty kraťasy skoro vůbec nevycházely.
Reagovat
frenkie57
Ale jo, bylo to tak půl na půl.
Reagovat
HAJ
Je to bojovnice. Sekerka ječí jak Viktorka u splavu.smilesmile
Reagovat
Ianny
já su tak šťastnéééésmile
Reagovat
frenkie57
Big, big gratulace Mušce, odehrála to srdcem a vůlí i přes zdravotní trable. Má mojí neskonalou úctu.smilesmile
Reagovat
aape
ta Sakari je fakt nesympatickej člověk smile
Reagovat
bardunek666
Extrémně.
Reagovat
Ianny
Jo je to pizda. Ta už musí Mušku proklínat:)
Reagovat
frenkie57
U sítě jí podala ruku velice chladně, tak nějak ledva.
Reagovat
Ianny
Což u ní vůbec nepřekvapuje.
Reagovat
aape
i proto díky Mušce, že se obětovala a nenechala to té odpudivé muskulatuře smile
Reagovat
tommr
dneska zase zkoušela uhádat míčky i přes to že o nich rozhodoval elektronickej systém ... smile
Reagovat
frenkie57
Rozhazovala tam rukama jak větrný mlýn.smile
Reagovat
hanz
Pšonka předvádí co? Minule 0:6 1:6 a teď s marnou Čajnou vykape?smile
Reagovat
Ianny
Čínu nemusím, ale tý Číňance bych výhru přál:)
Reagovat
tommr
hlavně by to bylo velký plus pro Markétu ...
Reagovat
Ianny
Jasně, právě i proto.
Reagovat
dadaft
ach jo, jsem z toho špatný...
Reagovat
frenkie57
zatím to ale nebalí, teď má brejk.
Reagovat
frenkie57
A potvzený, naděje tu je poměrně velká.
Reagovat
dadaft
možná vyhraje, ale co příští zápas?
Reagovat
frenkie57
Toť otázka. Jestli bude vůbec ve stavu nastoupit a když ano, tak utkání odehrát.
Reagovat
Ianny
To mi povídej, Mušku mám asi nejraději
Reagovat
Ianny
Nechápu, že lidi fandí tak nesympatické hráčce, jakou Sakkari je.
Reagovat
frenkie57
prohrává druhý set a takhle nějak to bude i ve třetím, jestli ho vůbec dohraje.
Reagovat
frenkie57
Oh, jak rád jsem se zpletl.smile
Reagovat
annah
Markéta paráda a velkou radost mi udělal před chvílí ještě Řetězov, že poslal Meďoura domů. Navíc měl úžasný ohoz. Tak hezký outfit jsem už dlouho neviděla.
Reagovat
misa
Řetězov je Rus s německým občanstvím. To ti nevadí?
Reagovat
EllNino
Je posahana :)
Reagovat
com
to byste se k sobe hodili.. di do ni smilesmile
Reagovat
annah
Ani v nejmenším. Narodil se v Hamburku a v Německu vyrostl. Moc sympatický teda není, ale Meďour, to je teda nesympaťák nejvyššího kalibru. S tím jeho permanentně potměšilým výrazem na ksichtu. Navrch Rusák, no...
Reagovat
zfloyd
jede pěkně ,Sekyrka je z ní evidentně nešťastná a občas hraje jinak než je zvyklá a z toho pramení chyby věřím , že to Karolinka dotáhne smilesmile
Reagovat
tommr
na livescore visel několik minut stav 1:4 a opravili to až poté co Muška snížila na 2:3 ... smile
Reagovat
bIbec
Nevím nevím, ale pokud má Muška problém s břichem, měla by to zabalit.

Bodů má letos nahraných dost.
Reagovat
tommr
právě že body potřebuje jako sůl protože má TM na dosah ...
Reagovat
bIbec
Ne ne, TM za to nestojí.
Reagovat
tommr
a co s tím ale? Kratší pauzy evidentně nezabírají a jediný řešení je asi skončit s tenisem úplně ... smile
Reagovat
tommr
Muška začíná blbnout ... smile
Reagovat
frenkie57
její hru začíná ovlivňovat ten brišák. Podání s malou razancí, snaha co nejrychleji ukončit výměnu, nepřesnosti. Už jenom čekám, kdy si Muška vyžádá MTO.smile
Reagovat
Ianny
Jj, evidentně má s tím břichem problém, semtam je to vidět na pohybu.
Reagovat
frenkie57
Já to nejvíc vidím na servu, to první podání je čajíček.
Reagovat
frenkie57
se v deváté hře příkladně vyházela a to znamená, že Muška bere první set. Co mě ovšem dělá starosti je ten její břišák. Co chvíli se za něj drží a ona sama má dost vážný výraz ve tváři. Snad jí vydrží.
Reagovat
HAJ
Podává na půl plynu.
Reagovat
frenkie57
jj, přesně. Nevidím to dobře, Muška je indisponovaná a Sekyrka je v laufu.smile
Reagovat
tommr
dobře že to Karolína zakončila na returnu a nemusíme tak trpět při jejím pokusu o dopodávání setu ... smile
I přes výhru v prvním setu se ale Karolína netváří moc vesele. Zjevně má zase nějaký zdravotní trable ... smile
Reagovat
A211
M.V jen tak dál a přidávat.smile
Reagovat
tommr
Karolína začala skvěle a dostala se rychle do vedení o dva brejky. Pak se ale přestalo dařit: nejdřív nepotvrdila druhej brejk a pak nevyužila dva brejkboly na returnu. Doufám že to není začátek obratu ... smile
Reagovat
frenkie57
Těch dvou BB na 5:2 je fakticky škoda. Teď si musí Muška nutně podržet servis.
Reagovat
tommr
napoprvé se to podařilo ale Muška to bude muset zopakovat ještě jednou ...
Reagovat
com
zadnej obrat.. Muchove staci 2 vyhry a vysoupne Kvitovic-Vankovic z osmicky nejlepsich pro TM smilesmilesmile
Reagovat
tommr
to se lehko řekne ale těžko udělá. Dvě výhry nad top-10 hráčkama nejsou žádná prkotina ...
Reagovat
bIbec
Neviděl sem ani míček, ale gtatulka Maky!smilesmile

Už má vlastně splněno, teď už může jenom šokovat.
Reagovat
TenisGod
Docela pohodová výhra. Až na to doservírování prví sady. Sloane naštěstí neměla úplně svůj den. Hlavně na returnu. Ale na to historie ptát nebude žejo. Příští kolo se ale obávám už konečná. QF v Cincy je ale pro markétu hodně dobrej výsledek už tak smile
Reagovat
bardunek666
Bál jsem se, Sloane je nečitelná, kdy ae vytasí s dobrým tenisem.
Teď je na řadě Muška, ta musí. Sekeru v dalším kole nikdo nechce. Fuj
Reagovat
Ianny
Bylo vidět, že Karolína má zatejpovaný i břicho, takže se asi zase ozval ten břišní sval, s kterým už měla potíže.
Reagovat
tommr
zápas dvou GS vítězek moc záživnej tenis nepřinesl. Hlavně na Markétě byla zpočátku vidět velká nervozita a první set vydřela jen s vypětím všech sil. Druhej set už byl z její strany lepší a celkově je její výhra zasloužená ... smile
Ve čtvrtfinále jí nejspíš čeká Swiatek což asi bude konečná, ale úplně bez šance taky nebude ...
Reagovat
Preview.lover
Gratulace nové české jedničce smile
Reagovat
com
jo ta stara uz byla fujky smilesmile
Reagovat
tommr
a zároveň i k novému kariérnímu maximu. V žebříčku se posune minimálně na 9.místo ... smile
Reagovat
Preview.lover
Kdyby vyhrála Kasatkina Cinci, tak ona bude devátá
Reagovat
tommr
stejně tak by mohla v Cinci vyhrát Markéta. Obojí je ale dost nepravděpodobný takže s tím ani nekalkuluju ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist