Tři čeští tenisté jsou v Dubaji v hlavní soutěži

2. 3. 2008, 15:52
Aktuality 0
Berdych, Hernych a J. Minář. Tito tři tenisté budou hájit české, ale hlavně své barvy v hlavní soutěži turnaje v Dubaji, ve Spojených arabských emirátech. Turnaj je dotován částkou 1.426.000 dolarů, a tak musí počítat s téměř kompletní konkurencí světové špičky.
Jan Hernych se v Dubaji prokousal kvalifikací - v 1. kole ho čeká Švýcar Stanislas Wawrinka.

Tomáš Berdych , desátý hráč světa, bude v Dubaji v roli turnajové osmičky obhajovat druhé kolo, kterého dosáhl při všech třech účastích na tomto podniku. Loni nestačil na Rusa Južného. Letos Tomáš podává dobré výkony, ale s výsledky je to horší. V Sydney vypadl ve čtvrtfinále, když nestačil na Guccioneho, na Australian Open prohrál v osmifinále s Federerem a před 14 dny po výhře nad Ljubičičem nestačil v Rotterdamu na Karloviče. Letos ho ve Spojených arabských emirátech čeká v 1. kole Francouz Gael Monfils, a dle papírových předpokladů by Berdych měl zopakovat druhá kola z předchozích let. O další případný postup se utká s vítězem duelu Tipsarevič - F. López.

Dalším zástupcem českého tenisu v Dubaji bude Jan Hernych. Ten se do hlavní soutěže probojoval z kvalifikace, když porazil Zimonjiče a Troického. Letos se halovému mistrovi ČR příliš nedaří. Prohrává v kvalifikacích, uspěl jen v Rotterdamu, kde však vypadl už v 1. kole s Davyděnkem. V Dubaji se o zatím nejlepší letošní výsledek pokusí v 1. kole proti Wawrinkovi ze Švýcarska.

Jan Minář. Šestadvacetiletý hráč, který dosud vyhrál pouze jediný challenger - v roce 2004 ve finále porazil Gillese Simona a stal se vítězem turnaje v Grazu. O rok později se dostal ještě do svého druhého challengerového finále, ale na antuce v Záhřebu nestačil na Ivana Ljubičiče, v té době světovou čtrnáctku. V loňském roce si zahrál pouze dvakrát semifinále. Letos se zatím trápí. Buď vypadl už v kvalifikaci nebo prohrál v úvodním kole - třeba jako minulý týden v Cherbourgu, když nestačil na Lukáše Lacka. V Dubaji se mu však poprvé v kariéře povedla kvalifikace (porazil Brita Howeho a Francouze Recourderca) na turnaj ATP a navíc na tak prestižní podnik - jenom postupem do hlavní soutěže si vydělal téměř 10 tisíc dolarů. Částku může zdvojnásobit v případě, že v 1. kole uspěje proti Andreevovi z Ruska.

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist