Troicki vedl 6-1, 5-1 a 40-15, přesto prohrál. Do hlavní soutěže se dostal jako lucky loser

15. 5. 2019, 18:25
Aktuality 96
Srb Viktor Troicki v pondělí prohrál zápas, v němž měl za stavu 6-1, 5-1 a 40-15 při svém podání dva mečboly. Bývalý dvanáctý hráč světa tak neprošel kvalifikací challengeru v německém Heilbronnu, do hlavní soutěže se však dostal jako lucky loser a navíc byl nasazen rovnou do druhého kola. A tak se na sociálních sítích spekuluje, zda zbytek zápasu nevypustil.
Profily hráčů
Viktor Troicki

Kariéra Viktora Troického už má dopingový škraloup. V roce 2014 totiž neodevzdal vzorek krve a antidopingová agentura ho potrestala ročním zákazem startu.

A nyní čelí podezření z úmyslného vypuštění zápasu. Zatím tedy jen neoficiálně z řad fanoušků a novinářů. 

Třiatřicetiletý Srb, jehož maximem ve světovém žebříčku je 12. místo, v pondělí v kvalifikačním zápase antukového challengeru v Heilbronnu prohrál 6-1 6-7 3-6 s Maďarem Attilou Balazsem. Přitom vedl 6-1, 5-1 a 40-15 a při svém servisu disponoval dvěma mečboly. 

Už to samo o sobě nahrává spekulacím například ohledně sázek.

Troicki však mohl také kalkulovat 'jen' s postupem do hlavní soutěže. Podle nových pravidel ATP hrají kvalifikaci challengerů pouze čtyři tenisté a dva z nich si zajistí hlavní soutěž. Poražení končí, ale zároveň čekají, zda nedostanou šanci jako lucky loser.

A to se právě stalo v případě Troického, který měl navíc v hlavní soutěži lepší výchozí pozici, než jeho přemožitel. Zatímco Balazs musel začínat už v prvním kole a ve druhém prohráls Bolívijcem Hugem Dellienem, Troicki v pavouku nahradil odstoupivšího Němce Marterera a zaujal jeho pozici nasazeného hráče, který měl v úvodním kole volný los. 

Do turnaje tak srbský tenista vstoupil až dnes, po odvrácení mečbolu zdolal 2-6 6-1 7-6(6) Rusa Alexeje Vatutina - většina zahraničních sázkových kanceláří na zápas nevypsala kurzy - a postoupil do 3. kola.

A tak se spekuluje o tom, jaké měl Troicki informace před či během svého zápasu v kvalifikaci o zdravotním stavu Marterera. Zda náhodou nevěděl, že už má pozici v hlavní soutěži jistou, a z nějakého důvodu mohl s výsledkem utkání kalkulovat.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

96
Přidat komentář
Stan_Borowitz
jakou zase debatu tady zase psychopatický bolševik z Fulneka rozpoutá, tak by dal za toho stavu raději eso, sázky nesázky...
Reagovat
spaniel
Dnešní interview s Kyrgiosem zvedne pár lidí ze židlí :D
Reagovat
Roger_Federer
Mas odkaz?
Reagovat
SwissMaestro
Reagovat
spaniel
http://www.tennisnow.com/News/2019/May/In-Candid-Interview-Kyrgios-Pulls-No-Punches-on-Na.aspx
Reagovat
spaniel
V podstatě:
Roger GOAT
Nadal: super zapšklý, je mu z něj zle.
Djokovic : je posedlý, aby ho lidi měli rádi, nemůže ho snést, jeho oslavy jsou velmi trapné. Když ho Nick porazí, udělá tu jeho oslavu. Vždy říká, co se čeká, ne co si myslí.
Reagovat
SwissMaestro
S tím Djokovičem má však abolsutní pravdu.
Reagovat
ttopi
Takovej tenisovej Ronaldo (CR7).
Reagovat
pockerface
Taky mi to tak přijde, že Novak prostě nemůže stále za ty roky skousnout, že Roger a Rafa má víc fanoušků. Nebo jinak, lidi, kteří jsou neutrální a nejsou fanoušci Novaka ani jeho soupeře, tak většinou fandí soupeři a to Novak prostě nemůže rozdýchat.
Reagovat
Kojinho
Na druhou stranu na tom, že se někdo snaží, aby ho ostatní měli rádi, nevidím nic až tak špatného. Minimálně se pak nechováš jako úplnej vůl.
Reagovat
Kojinho
Kyrgios o Djokovicovi: "If you can?t beat me, you can?t be the greatest of all time..the celebration just kills me. If I play him and beat him, I?m doing the celebration in front of him." Tak to se s Jirkou Veselkou asi shodnou.
Reagovat
Marduch
Budu se těšit na jejich další souboj:)
Reagovat
sojka1
no ps, takove pako a ja se tady usmivam... :-)))
Reagovat
spaniel
Je to absolutní trol :D
Reagovat
Fandina
V článku je chyba, Balazs neprohrál už v prvním kole, ale až ve druhém. V prvním porazil Violu ve dvou setech. Ve druhém prohrál s Dellienech ve třech.
Reagovat
Fandina
Dellienem
Reagovat
LubosZabloudil
Děkuji za upozornění.
Reagovat
paprikovygulas1
Toto mi príde neskutočne pritiahnuté za vlasy, prehrať úmyselne zo stavu 5:1 40:15 by bolo predsa okaté ako ožratý Zeman. Takisto kalkulovať za tohto stavu je tiež kravina. Pochopil by som za stavu 1:1 na sety keby vypustí ten tretí set ale toto určite nezmanipuloval.
Reagovat
janek_da
Taky bych rekl. Trojde zase zklamal ...
Reagovat
EllNino
vždyť je zpět v turnaji a dneska dokonce vyhrál, takže pohoda :D
Reagovat
janek_da
nooo, tak super :D
Reagovat
FulnekUltras
to měl být radši nenápadný jako střízlivě sterilní kaputka, která ušákům podepíše všechno co budou chtít včetně vojenských základen ve Sliači a u Malacek - za slepého přicmrndávání 20% dutých rádobyintošů, kteří dneska ze Západu sežerou každé pozlacené howno a ještě u toho nadšeně mlaskají
Reagovat
janek_da
bojuj Fulnek bojuj, ani o píďu
Reagovat
FulnekUltras
na 30 let hrubých pytlů se jinak nedá
Reagovat
Kojinho
Stále lepší než 40 let rytí držkou v zemi.
Reagovat
FulnekUltras
Lžeš.
Reagovat
Fandina
Nelže, protože teprve po pádu komunismu se začalo ekonomice dařit. Předtím to bylo všem stejně, jedno kolik práce odvedeš a kolik toho uděláš. Je logické, že to krachlo.
Reagovat
FulnekUltras
Opakuješ se a nemáš pravdu.
Reagovat
Fandina
Mám pravdu. To jen ty to nechápeš.
Reagovat
turista
S tou ekonomikou je to tak, že HDP České republiky klesl v roce 1992 na polovinu úrovně z roku 1989. Úrovně HDP z roku 1989 jsme dosáhli v roce 2001. Teprve po roce 2001 se ekonomice začalo dařit víc s nevyhnutelným propadem v letech celosvětové recese 2008-2010, pak po mírném vzestupu v roce 2011 naši ekonomiku zase na 2 roky pohřbila Nagyovou a Nečasem realizovaná přehnaně restriktivní politika. Od roku 2014 jde ekonomika kontinuálně nahoru. Takže to zase taková sláva nebyla těch posledních 30 let. Ale už je to celkem dobré.
Reagovat
Fandina
Psala jsem o systému, o změně ekonomiky ve smyslu přechod z plánovaného na tržní hospodaření. To byl hlavní důvod krachu socialistického tábora. Protože ceny se netvořily tím, kolik do ní bylo vloženo nákladů, materiál, režie, práce, ale podle plánu a od stolu. Tak se stalo, že máslo mělo nižší, než byly náklady na jeho výrobu.
Plánovité, socialistické hospodářství proto vedlo ke krachu.
Jinak co se týká životní úrovně, tak ta šla nahoru hned po pádu komunismu. Právě z těhle důvodů.
Reagovat
turista
Pochopitelně že ceny produktů v socíku byly podnákladové, dotované z obrovských odvodů peněz z podniků takže nebyly peníze na modernizaci výroby. S tím souhlasím. Životní úroveň se ale nezvedla hned po pádu socíku, ale za mnoho let po plyšáku a ještě velmi diferencovaně. Pokud se někomu zvedla hned tak to bylo spekulantům, tunelářům, vekslákům a podvodníkům. Kdyby nedošlo k tunelování všeho co se dalo tunelovat tak jsme měli současnou životní úroveň už o 15 let dříve někdy v roce 2004.
Reagovat
Fandina
Píšeš o číslech, ale já píšu teď třeba o sobě. Protože rok po pádu komunismu jsme začali s manželem podnikat a naše životní úroveň šla nahoru hned. A i našich zaměstnanců, všech. Najednou se dalo za vydělané peníze nakoupit víc, než předtím.
Reagovat
FulnekUltras
Každý to vidí hodně ze svého pohledu. Občas nezaškodí podívat se i jinam a jinak.
Reagovat
Fandina
Tak se tam podívej. Kdo chce, práci si najde, sice nemusí být podle jeho představ, ale momentálně asi tři, nebo kolik procent? V obchodech je všeho dostatek a různých cen, můžeš si vybrat podle vlastních možností. Když chceš auto, koupíš si ho. Nečekáš někde v pořadníku a nespoříš na něj deset let, jak za totáče. A toaletního papíru máš také na výběr dost, různé druhy. A hlavně, nebojíš se říci, co si myslíš, aniž by tě soused práskač neudal. A když na to přijde, jedeš na dovolenou, kam chceš. Za jeden důchodcovský plat mohu klidně na týden do Chorvatska. Za totáče bych na to potřebovala dvacet platů a ještě žebrat o příslib, který bych možná jednou za život dostala.
Reagovat
FulnekUltras
Letiště Václava Havla už 10 let bojkotuju - a tak to i zůstane. U příspěvků z pražské sociální bubliny možná ještě někdy udělám výjimku. Žižka, Hus a Jirásek by se z ní dnes pozvraceli.
Reagovat
Fandina
Havel se zasloužil v boji proti totalitnímu režimu. Je logické, že se po něm budou jmenovat ulice, letiště a náměstí.

A každý soudný člověk to ví. Včetně toho, co je to sociální bublina. Ty ale mezi normální lidi nepatříš. Tak je logické, že to nevíš.
Reagovat
Fandina
Na druhou stranu, když tak ty tvoje příspěvky tady čtu, je mi tě líto. Ty jsi opravdu případ pro psychiatra.
Reagovat
Fandina
A je úsměvné, jak ti leze pražská sociální bublina krkem. A jak všechno na ní svádíš. Je jasné, že nic není ideální, ale tvoje komplexy jsou až zábavné.
Reagovat
turista
No tak to je něco jiného když jste podnikali. Ale obvykle se i tam začíná úvěry a než se to zaplatí tak uplyne nějaký ten rok.
Reagovat
Fandina
Přesto šla životní úroveň nahoru. I s ní.
Reagovat
Fandina
S půjčkou.
Reagovat
Fandina
A co se týká tunelářů, tak samozřejmě, vždycky budou v každé společnosti živly tohohle ražení. Ale zase svádět všechno na ně, nejde.
Reagovat
Fandina
Nám se životní úroveň zvedla prací. Ne spekulací.
Reagovat
Fandina
a není to náhodou tím, že na západě ta pozlacená howna jsou, kdežto na východě jen ta obyčejná
Reagovat
FulnekUltras
ty jsi taky jedna kaviárová expertka ;-)))
Reagovat
Fandina
ne, jen se mi líbí to tvoje protiušácké tažení
Reagovat
turista
Ta pozlacená h.tam jsou, ale jen pro horních 20%. Zbytek má ta obyčejná h.jako na východě. Fulnek to umí jadrně říct. Má pravdu, že ušáci rozhodují o všem.
Reagovat
Fandina
To si nemyslím, každý, kdo kdy odešel do USA, tak tam zůstal, spokojený, narážela jsem na to, že od Ruska nikdo nic takového neočekává.
Navíc mě baví ta představa, že USA všechno řídí. To by se z toho zbláznili, aby se starali o celý svět. To je naivní představa komunistů.
Reagovat
turista
No tak minimálně po roce 1990 po rozpadu socialistického bloku tady byl zhruba 25 let monopolární svět s jediným hegemonem, kterým byly USA. Čína a Rusko se tomuto pořádku zhruba před 5 lety vzepřeli a usilují o svět multipolární. Čína je silná ekonomicky, Rusko zase vojensky. Až se USA smíří s realitou multipolárního světa tak bude zase klid. To že je v Americe vysoká životní úroveň a vysoká úroveň vědy a techniky nikdo nezpochybňuje.
Reagovat
Fandina
USA se skládají ze všech národností světa a jak píšeš, existuje tam vysoká životní úroveň a vyspělý technický rozvoj. Je dobře, že taková země existuje a že budí respekt. To je tak všechno, co USA sleduje. Není to rozpínavé Rusko, jejímž cílem je zbrojení.
Reagovat
FulnekUltras
sklerotičko
Reagovat
Fandina
Určitě není zájmem USA, obsazovat vojensky okolní země, jak to dělá Rusko. Maximálně hasí problém, sami ho nevyvolávají.
Reagovat
FulnekUltras
Problém, který si kdekoliv na světě vytvoří sami svou povýšeností, nenažraností a roztahovačností. A miliony zbytečně mrtvých jsou tohoto "hašení" opravdu příznačnou vizitkou.
Reagovat
Fandina
Nemáš pravdu. Zájmem USA není někoho obsazovat, ale mít se dobře. A tak to má být.
Reagovat
FulnekUltras
Mít se dobře na úkor druhých a za každou cenu. S tím běž víš kam.
Reagovat
Fandina
Mají se dobře a každý, kdo tam přijde také. Není to na úkor druhého. Je to na vlastní triko. Pracuješ, vyděláš.
Reagovat
sojka1
a co by hlavne za to dali, aby ho mohli ridit sami... :-))
Reagovat
janek_da
dyk ani neuridili dodavky hajzl papiru
Reagovat
sojka1
jsi totalne zaslepeny konzumem vsech tech motivu, barev a vuni, RP na ctverecky kazdemu skromnemu soudruhovi bohate postaci a jeste si inspirativne pocte o hrdinech socialisticke prace.. :-)
Reagovat
rybicka
A když se mu zrovna nezalíbí - pošle ho k té druhé tváři :-)
Reagovat
rybicka
Jinak RP bylo pouze černobílé a tady je debata mezi jednotlivci, kteří také vidí jen černobíle a pouze své konce strany z toho špagátku, kterým se tu přetahují.
Ještě přidat konspirace a bude to komplet...
Reagovat
turista
Přeháníš. Myslím, že ani Rusko ani Čína nechtějí získat klíčky od Bílého domu a řídit zeměkouli sami.
Reagovat
turista
Dobře, ale proč mají USA po celém světě zhruba tisíc vojenských základen? Pro srandu králíkům? To určitě ne.
Reagovat
Fandina
Zaútočili snad někdy sami na někoho, aby ses jich bál?
Reagovat
FulnekUltras
tuplovaná selektivní skleróza - jinak to nevidím - ale u lidí celoživotně zaslepených konzumem je tato diagnóza typická
Reagovat
Fandina
Nastuduj si dějiny. Je rozdíl mezi vstoupit do konfliktu. Nejsou Rusko, aby obsazovali okolní země.
Reagovat
FulnekUltras
Jsou ještě mnohem horší, protože obsazují i země tisíce kilometrů vzdálené.
Reagovat
Fandina
Vysvětlovat ti to nebudu. Obecně platí, že zájmem USA jsou oni sami a aby se měli dobře doma. Nejsou to dobyvatelé a nikdy nebyli.
Reagovat
FulnekUltras
;-)))))
Reagovat
Fandina
Ostatně, proč by měli být. Národ, skládající se ze všech národů. Není důvod.
Reagovat
Stan_Borowitz
Jj, život se točí v kruhu, ti samí, co dřív podepisovali ušankám všechno, co chtěli (to není pravopisná chyba), dnes podepisují všechno ušákům
Reagovat
rybicka
Vida, jak jsou rozdílná i/y důležitá a významově použitelná :-)
Reagovat
sojka1
:-))) hodinarska prace...
Reagovat
rybicka
Tak, tak :-)
Reagovat
Fandina
Jj i nedokonalá, ale on to vyřešil :-)).
Reagovat
turista
Tak nějak. Ale jedněm i druhým je šumák jaké budou naše osudy pokud to někdo z nich jednou zmáčkne i omylem. Pak by celá civilizace vyhynula. My bychom zemřeli asi nejdřív. Oni po nás.
Reagovat
rybicka
Absolutně souhlasím.
Reagovat
turista
Proevropský Šefcovič by byl lepší. Ale Čaputové pomohla vyhrát bohužel ta smutná událost s vraždou novináře. Slováci si naivně myslí, že volbou Čaputové se systém očistí od Fica a jeho lidí a od mafie.
Reagovat
spaniel
Od tebe bych si nenechal ani strihat nehty, doktore.
Reagovat
FulnekUltras
Kdyby loni Fico zbytečně nevyměkl, mohla teď modropakáž na Slovensku skuhrat stejně jako ta v Česku. I tady se ovšem dá čekat, že CIA nakonec půjde přes mrtvoly. Pro tento světovládou posedlý ksindl je to příznačné.
Reagovat
Stan_Borowitz
Existuje i racionální vysvětlení. Za tohoto stavu mu divák v hledišti smluveným signálem (nejspíš mu ukázal uříznutý prst nebo ucho) dal vědět, že ty výhružky ohledně únosu někoho jeho blízkého sázkařská mafie myslí vážně. Chudák Viktor, jak ten se musel klepat, aby soupeř jeho další podání zreturnoval.

Já bych na jeho místě zahrál dvě, možná raději tři dvojchyby...
Reagovat
janek_da
No nevim 40:15 a spolehat se ze souper neudela chybu, ta srbska mafie by byla asi mentalne dost poslabsi.
Reagovat
Stan_Borowitz
Nebo Viktor velkej tvrďák, co ty víš. Nikdy nikoho nepodceňuj...
Reagovat
Stan_Borowitz
A ještě je tady možnost, že ta sázkařská mafie nosí ušanky. Nebo ušáky, pokud to jsou baby.
Reagovat
Roger_Federer
No, ja bych byl opatrný, od stavu 5:3 pro Troickeho ve druhem setu..se stala malo vídaná vec, asijská burza zablokobala tento zapas a do hry ho jiz nevratila...
A pokud by,si chtel Troicky vydělat na "zbytek" zivota..tak by se mu to jiste povedlo.
Ale mit jeho nervy..
Reagovat
ttopi
Tyhle blokace dělají sázkovky i čistě preventivně. Nemusí to znamenat, že měli informaci o tom, že Troicki prohraje. Prostě rizikový, podezřelý zápas.
Reagovat
Roger_Federer
Asijská burza, neni klasicka "sazkovka", pokud pristoupila k tomuto kroku
Museli se hoodne bát..
Reagovat
ttopi
Moc nechápu, co má burza společnýho se sázením na zápasy. Ale ta logika je furt stejná. Prostě to začalo vypadat podezřele. Navíc ve spojení s Troickim. Těch znaků bylo asi až moc.
Reagovat
misoSK
Takýto stav už človek nedokáže prehrať ani keď chce. Keby to púšťal, dostane 2:6, 2:6, posťažuje sa na žalúdočné problémy a je vybavená vec.
Reagovat
Kuzzie
Proč by to jako odpískal až za takovýho stavu? Taky moh soupeř returnovat do sítě a vyhrál by..
Reagovat
Stan_Borowitz
Srbové jsou hrdý národ. Asi si chtěl zároveň dokázat, že kdyby chtěl, tak ho snadno porazí rozdílem dvou tříd...
Reagovat
PetaM
Lebilní ženy ...

Teda počkat, tohle je chlap :O :D :D
Reagovat
LukasH
Přesně. To "ve WTA je všechno možný" je už dnes klišé. Nebýt stálic Djoka, Fedexe a Rafy, mají to ti ostatní dost podobně jako ženy, tzn. přelévání formy, záseky atd.:-):-)
Reagovat
Fandina
Ale také, pamatuji před pár lety zrovna v Římě, Nole prohrál s Berďou, když první set vyhrál 6:2 a ve druhém vedl 5:2 a nakonec se radoval Berďulka. Sice to nebyl takový náskok jako v tomhle zápase, ale i tak.
Reagovat
Torresek
Tento kvalda podvod se děje docela dost, každopádně jiní hráči mají úroveň a ten zápas prostě odprdí ale Troicki musí být zase vyjímečný(*í*u*)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist