Trojnásobný finalista Nieminen ve Stockholmu postoupil přes Ramose

14. 10. 2014, 11:10
Aktuality 2
ATP STOCKHOLM - Jarkko Nieminen už patří na turnaji ve Stockholmu k pravidelnému inventáři. Třiatřicetiletý Fin startuje ve švédské metropoli letos již patnáctý rok bez jediné pauzy a už pojedenácté zvládl svůj úvodní zápas. Tento rok odstartoval výhrou nad Španělem Ramosem.
Jarkko Nieminen

Jarkko Nieminen hraje na turnaji ve Stockholmu pravidelně už od roku 2000. Svůj již patnáctý start v řadě zahájil finalista z let 2001, 2006 a 2011 výhrou 6-4 6-4 nad Španělem Albertem Ramosem a už desátou sezonu po sobě postoupil do 2. kola.

"Mám tento turnaj moc rád. Cítím se tu jako doma, lidé jsou tu příjemní a už jsem tu dosáhl několika dobrých výsledků," řekl třiatřicetiletý Fin Nieminen, který byl před osmi lety 13. hráčem světa. V posledních letech se vítěz dvou turnajů ATP pohybuje na hraně Top 50.

Ve druhém kole narazí stejně jako před rokem na sedmého nasazeného Španěla Fernanda Verdaska, s nímž ve vzájemné bilanci prohrává 3-4, nebo na Australana Marinka Matosevice.



Ve Stockholmu jsou nejvýše nasazenými vítězové posledních dvou ročníků Tomáš Berdych a obhájce titiulu Grigor Dimitrov, kteří bojují o start na Turnaji mistrů. Oba mají v prvním kole volný los. Český tenista začne proti lepšímu z dvojice Brown - Lindell, Bulhara vyzve Rus Tejmuraz Gabašvili. Ten si na úvod poradil ve dvou setech s Kolumbijcem Alejandrem Fallou.

Svou první výhru od US Open, ze kterého odstoupil kvůli problémům s kyčlí, si připsal Bernard Tomic. Jednadvacetiletý Australan však měl potíže s domácím až 371. hráčem světa Patrikem Rosenholmem, který už před dvěma lety šokoval skalpem Francouze Monfilse. Tomic nad Švédem zvítězil až po boji 7-6 5-7 6-4.

- ATP 250 STOCKHOLM -
(Švédsko, tv. povrch / hala, 593.705 eur)
pondělní výsledky (13. 10. 2014)
• Dvouhra - 1. kolo •
Nieminen (Fin.) - Ramos (Šp.) 6-4 6-4
Tomic (Austr.) - Rosenholm (Švéd.) 7-6(1) 5-7 6-4
Gabašvili (Rus.) - Falla (Kol.) 6-2 6-4
• Čtyřhra - 1. kolo •
Butorac/Klaasen (3-USA/JAR) - Chardy/Dlouhý (Fr./ČR) 7-5 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
kada.tom
yes, Jack jde dál :-)
Reagovat
spaniel
Chudák Delbonis, takhle prohrat...2 hodiny na kurtu, 3 TB :/ Ziskal na returnu vic fiftynu, ale zrovna v poslednim TB mu to vubec nevyšlo.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist