Trojnásobný šampion Isner v Newportu začal třísetovým vítězstvím

18. 7. 2019, 09:43
Aktuality 7
ATP NEWPORT - John Isner vstoupil do domácího turnaje ATP 250 na trávě v americkém Newportu třísetovou výhrou nad Polákem Kamilem Majchrzakem. Ve druhém kole se šampion z let 2011, 2012 a 2017 utká v repríze předloňského finále s Australanem Matthewem Ebdenem. Do čtvrtfinále naopak neprošli druhý nasazený Adrian Mannarino ani loňský finalista Ramkumar Ramanathan.
John Isner

John Isner kvůli zranění nártu tři měsíce neodehrál soutěžní zápas. Na kurty se vrátil až ve slavném Wimbledonu, ale skončil již ve druhém kole a neobhájil loňské semifinále.

Chuť si chce spravit na domácím travnatém podniku v Newportu, kde v letech 2011, 2012 a 2017 triumfoval. Na americkém pažitu odstartoval své letošní působení vítězstvím 6-4 6-7(5) 6-3 nad Kamilem Majchrzakem z Polska.

Isner v utkání sice odvrátil všech pět brejkbolů, i tak však musel do rozhodující sady. Nejvýše nasazený ovšem na returnu zužitkoval obě šance na brejk a i díky 25 esům po dvou hodinách a osmi minutách slavil postup.

"Nebylo to snadné, byl to dlouhý zápas. Podmínky jsou tu brutální, hrozně fouká a máme tu asi 90procentní vlhkost. Rozhodně jsem nepředvedl svůj nejlepší výkon, o to víc jsem rád, že jdu v turnaji dál," uvedl 34letý Američan.

V pátečním čtvrtfinále bude Isner v repríze předloňského finále čelit Matthewovi Ebdenovi. S Australanem má bilanci 4-1, na trávě s ním v předchozích dvou soubojích neztratil set.

Zatímco nasazená jednička Isner mezi nejlepší osmičku postoupil, turnajová dvojka i trojka dohrály. Domácí Tennys Sandgren si po setech 6-4 6-1 vyšlápl na Adriana Mannarina a Marcel Granollers přehrál 6-2 7-6(6) Jordana Thompsona.

Osmifinalista letošního Wimbledonu Sandgren se ve čtvrtfinále utká s nasazeným Alexanderem Bublikem, Granollers narazí na Mischu Zvereva, jenž poprvé od loňského července vyhrál dva zápasy v řadě.

Loňskou finálovou účast neobhájí Ramkumar Ramanathan. Indický kvalifikant nestačil 6-7(5) 0-6 na nasazenou čtyřku Uga Humberta, který ve čtvrtfinále změří síly s Iljou Ivaškou.

• ATP 250 NEWPORT •
USA, tráva, 652.245 dolarů
středeční výsledky (17. 7. 2019)
• Dvouhra - 2. kolo •
Isner (1-USA) - Majchrzak (Pol.) 6-4 6-7(5) 6-3
Sandgren (USA) - Mannarino (2-Fr.) 6-4 6-1
M. Granollers (Šp.) - Thompson (3-Austr.) 6-2 7-6(6)
Humbert (4-Fr.) - Ramanathan (Indie) 7-6(5) 6-0
Bublik (7-Kaz.) - Troicki (Srb.) 3-6 6-3 6-3
Ebden (Austr.) - Kudla (USA) 6-2 6-2
Ivaška (Běl.) - Eubanks (USA) 6-4 6-3
M. Zverev (Něm.) - Andreozzi (Arg.) 6-4 6-4
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
SwissMaestro
Snad v Newportu vyhraje. Chce to nahnat body za W :)
Reagovat
sojka1
vzdycky to tak dela, Newport zarazuje, jen kdyz brzy konci ve Wim, pokud tam zahraje slusne, do muzea vubec nejezdi a zari :-) az na domacich hardech...
Reagovat
Vlk-v-trave
nejlépe jak září v září.
Reagovat
sojka1
;-)
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak tam to bylo vždy náročnější...
Horší je to už jen s jeho sakem.

...opět za tenisovou periférii bych poděkoval za článek.:0)
Reagovat
sojka1
pradelna s klouzajici podlahou do ktere tahne.... snad se (si) nenatahne.... :-(
Reagovat
Vlk-v-trave
ano. důležité je, aby dorazil do Atlanty.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist