Tsitsipas na Turnaji mistrů po třech gamech vzdal Runemu. Do akce půjde náhradník Hurkacz

14. 11. 2023, 16:18
Aktuality 6
Stefanos Tsitsipas (25) končí na Turnaji mistrů už čtvrtým rokem po sobě hned ve skupině. Nejlepší Řek v žebříčku, který přetavil svůj debut na této akci v roce 2019 ve svůj dosud největší triumf, prohrál v úvodním zápase ve dvou setech a v úterý za stavu 1:2 kvůli problému se zády vzdal debutantovi Holgerovi Runemu (20) a z turnaje odstoupil. Dánský mladík tak zvýšil své šance na postup do semifinále. Večerní duel obstarají obhájce titulu Novak Djokovič (36) a Jannik Sinner (22).
Stefanos Tsitsipas (© AFP)

Tsitsipas – Rune 1:2 skreč

Stefanos Tsitsipas startoval na Turnaji mistrů poprvé v roce 2019 a i díky skalpu Rogera Federera si došel pro svůj dosud největší triumf. Všechny čtyři následující starty včetně toho letošního však zakončil ve skupině a ze závěrečného vrcholu sezony stejně jako předloni předčasně odstoupil.

Nejlepší řecký tenista v neděli nastoupil k úvodnímu zápasu a ve dvou setech nestačil na domácího Jannika Sinnera. Úterní utkání ale nebyl schopný dohrát a za stavu 1:2 kvůli problému se zády vzdal debutantovi Holgerovi Runemu, který stále může pomýšlet na postup do semifinále.

Do zápasu přitom šestý nasazený Řek vstoupil dobře a v úvodním gamu si vypracoval dva brejkboly. Žádný ale nevyužil. Následně bez větších problémů uhájil vlastní servis, stejně jako Rune v další hře. Na kurtu oba tenisté strávili necelých 20 minut.

"Chtěl bych se omluvit všem, co přišli na dnešní zápas. Mrzí mě, že jsem ho nemohl dohrát. Zároveň je škoda, že jsem nedal prostor náhradníkovi, který se ještě mohl pokusit o postup ze skupiny. V posledních dnech jsem navštěvoval lékaře a vyšetření ukázala, že mohu hrát. Dostal jsem zelenou, abych to zkusil. Bohužel jsem se na kurtu cítil strašně. Nerad skrečuju zápasy, není to můj styl. Je to hrozný pocit, že nebudu moct dokončit tenhle turnaj, na který jsem se připravoval tak dlouho," řekl Tsitsipas na tiskové konferenci.

Po odstoupení Tsitsipase půjde do akce první náhradník Hubert Hurkacz. Polák je však už předem bez šance na postup. Ve čtvrtek vyzve šestinásobného šampiona a obhájce titulu Novaka Djokoviče, který si může v úterý večer zajistit postup do semifinále.

Diváci si odpolední program v turínské hale Pala Alpitour moc neužili. Po rychlém deblovém duelu přišel ještě bleskovější singlový zápas. Pořadatelé alespoň narychlo uspořádali exhibiční utkání mezi Hurkaczem a druhým náhradníkem Taylorem Fritzem, který ale není stoprocentně fit. Polský tenista zvítězil 6:3.

Pořadí skupin dvouhra | Pořadí skupin čtyřhra


Článek původně publikován pro
Livesport Zprávy.
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

6
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Nebudu sledovat dva vyjebance, jak se honí za mickem. Pouštím Papezuv vymitac.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Sis ňák splet - linka důvěry je jinde
Reagovat
Kandinsky1
Těm by to bylo taky u prdele.
Reagovat
Kandinsky1
Hurky
Reagovat
smazaný uživatel
Kdo se těší na dnešní zápas generací?
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist