Tsitsipas v Marseille porazil Bublika a zahraje si o první obhájení titulu

22. 2. 2020, 16:17
Aktuality 7
ATP MARSEILLE - Stefanos Tsitsipas v hale v Marseille porazil Kazacha Alexandera Bublika a jediná výhra ho dělí od premiérového obhájení triumfu. O celkově 5. titul si jednadvacetiletý Řek zahraje s devatenáctiletým Kanaďanem Augerem-Aliassimem, který bude ve svém pátém finále útočit na premiérovou trofej pro šampiona.
Stefanos Tsitsipas (© Open13 Provence)

Vítěz loňského Turnaje mistrů Stefanos Tsitsipas letos zatím zůstává za očekáváním. Tři zápasy po sobě, byť proti papírovým outsiderům, vyhrál až tento týden v hale v Marseille, kde loni triumfoval.

Jednadvacetiletý Řek ještě neztratil ani set. Postupně si poradil se Švédem Mikaelem Ymerem, Kanaďanem Vaskem Pospisilem a v dnešním semifinále porazil 7-5 6-3 Kazacha Alexandera Bublika.

"Odehrál jsem tady tři slušné zápasy. Vím, že to nebylo dokonalé, ale důležité je, že jsem pokaždé zvítězil a navíc pokaždé ve dvou setech," řekl šestý hráč světa Tsitsipas.

Řecký tenista může v Marseille poprvé v kariéře obhájit triumf z předchozí sezony a celkově získat 5. titul. V cestě mu stojí už jen o dva roky mladší Kanaďan Felix Auger-Aliassime (h2h 2-1).

Devatenáctiletý Auger-Aliassime v prvních dvou zápasech odvracel celkem pět mečbolů, nakonec je však ve finále na druhém turnaji po sobě dva týdny po té, co v Rotterdamu neuspěl proti Gaëlu Monfilsovi.

Celkově je Auger-Aliassime ve finále už popáté, což se v jeho věku nepovedlo například ani Rogeru Federerovi. V teenagerském věku byli ve finále víckrát jen Rafael Nadal (18) a Novak Djokovič (7).

V dnešním semifinále si kanadský mladík poradil 7-5 7-6 s domácím Gillesem Simonem a v neděli tak bude na pátý pokus útočit na premiérový triumf.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 769.670 eur
sobotní výsledky (22. 02. 2020)
• Dvouhra - semifinále •
Tsitsipas (2-Řec.) - Bublik (Kaz.) 7-5 6-3
Auger-Aliassime (7-Kan.) - Simon (Fr.) 7-5 7-6 (2)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
a.magerova
Reagovat
smazaný uživatel
Takze Aliassime po zitrku 0:5 :DDDDDDDDD
Reagovat
Patik
je to veľká škoda..mal by moju plnú podporu ale jeho správanie na kurte mi občas neimponuje..samozrejme musím hodnotiť kvalitu tenisu a nie povahu..ale keď ja..nemôžem si pomôcť..
Reagovat
kada.tom
dobře Stefanos, snad se mu zítra ta obhajoba podaří, ideálně proti Felixovi, ikdyž na jeho účast ve finále to zatím moc nevypadá
Reagovat
kada.tom
a tak nakonec to Felix otočil a je zas ve finále :-)
Reagovat
FulnekUltras
jeden cip porazil ještě většího cipa - snad to simon dotáhne
Reagovat
brixner
Cyp, more - C Y P !
:-)))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist