Tsonga se nevrátí ani po roce bez tenisu. Start na Australian Open vzdal

30. 12. 2020, 10:06
Aktuality 13
Francouz Jo-Wilfried Tsonga se kvůli přetrvávajícím problémům se zády odhlásil z Australian Open 2021. Právě v Melbourne letos v lednu odehrál bývalý finalista svůj poslední zápas.
Profily hráčů
Jo-Wilfried Tsonga

"Navzdory pokroku, který jsem v posledních měsících udělal, stále ještě nejsem schopen hrát zápasy. Po dohodě s lékaři bude Australian Open beze mě," oznámil na sociálních sítích bývalý pátý hráč světa, jemuž aktuálně patří v žebříčku 62. místo.

Pětatřicetiletý Francouz se stále nezotavil ze zranění dolní části zad, kvůli němuž už téměř rok nehraje. Naposledy se představil letos v lednu právě na Australian Open, kde finalista z roku 2008 musel skrečovat duel prvního kola proti domácímu Alexeji Popyrinovi.

"Těším se na návrat na kurty. Přijít o Australian Open je srdcervoucí, ale musím být trpělivý," dodal vítěz 18 turnajů ATP Tsonga.

Australian Open příští rok kvůli koronavirovým opatřením opustí svůj tradiční lednový termín a začne až 8. února. Turnaje se nezúčastní šestinásobný vítěz Roger Federer ze Švýcarska, jenž ještě není připraven na návrat po letošních dvou operacích kolena. Do Melbourne Parku druhým rokem po sobě nedorazí ani další francouzský tenista Lucas Pouille, který dá přednost domácím challengerům.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

13
Přidat komentář
SwissMaestro
Tsonga, Isner, Gasquet, Verdasco, Wawrinka, Monfils, Lopez, Kohlschreiber a velká čtyřka. Důvody proč sledovat tuto sezónu. Gulbis a Potro jsou asi odepsanísmile Stará generace odchází, bude těžké si zvykat na novou.....
Reagovat
Teo
Tahle generace tu není pořádně už dva tři roky smile
Reagovat
sojka1
staci, ze ma poradne dlouhy stin... ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
No místo nich bude Ruud, Fritz, Humbert, Khachanov, De Minaur atd.

Slabá záplata, ale nějaká je. Je dobře, že Francouzský tenis má Humberta, je to sympaťák, hraje pěkný tenis a určitě bude pobývat v TOP20.
Reagovat
Alien
A nezapomínejme na Adama Pavláska a Jirku Veselého!
Reagovat
Patik
Tenis ho už nepotrebuje..rovnako ako Andyho..:/
Reagovat
smazaný uživatel
Rafa cestuje do Australie 12.1 a cele dva tyzdne bude v Bubline trenovat so Sinnerom.

Super sparing a priprava pre oboch.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Sinnera není přínosný dvoutýdenní trénink na hardu s antukářem.
Reagovat
Nola
asi dnes uz nikoho nezaujima....smile, ale aj kvoli nemu som sa tu registrovala, bavil ma, rozmyslam, ktory to bol vlastne rok, asi 2012, Sonja, gigin... predtym som iba citala prispevky, mozno aj 2 roky, v tej dobe zurila bitka Fedal, dnes su zo superov pritepleni bratia smile, snazia sa ukrojit z tenisoveho kolaca vo svoj prospech co najviac ....
nakoniec zistujem, ze som nasadla na ten spravny vlak.... Rogerovi nakoniec nezostalo nic ine, ako sa spojit so svojim najvacsim rivalom, ktory ho porazal na vsetkych povrchoch, potom prisiel ten treti, ktory ich porazal oboch... dnes sa Federer a Nadal objimaju, pozyvaju si Gatesa na exho, objimaju sa na LC, tenis uz nie je tym co byval.... smutne, ale pravdive smile
Reagovat
dappe
První dvě věty to vypadá, že si něco počteme o Tsongovi, ale pak už to hlava neustála...
Reagovat
Pe3k
Jo už dnes nikoho nezajímá? Podle mě Tsonga zajímá mnoho lidí, na druhé straně Nolka jejíž názory nezajímají vůbec nikoho...
Reagovat
Nola
jj, asi ta zaujimaju smile aj toho nad tebousmile
Reagovat
smazaný uživatel
Blbost.

Nadal a Federer medzi sebou nikdy nemali ziadnu krv, ziadny konflikt nenajdes, ani historicky.

Fans naopak vzdy boli naladení proti sebe, hoc teraz je to vzhladom na upadok Federera uz menej vyostrené.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist