Tsonga v Marseille vyřadil obhájce titulu Kyrgiose

25. 2. 2017, 17:34
Aktuality 12
ATP MARSEILLE - Jo-Wilfried Tsonga na domácím turnaji ATP v hale v Marseille zdolal ve třech setech loňského šampiona Australana Nicka Kyrgiose a vyhrál osmý zápas v řadě. O druhý titul během dvou týdnů si francouzský tenista zahraje s krajanem Pouillem.
Jo-Wilfried Tsonga

Jo-Wilfried Tsonga minulý týden ukončil sedmnáct měsíců dlouhé čekání na titul a svou formu prodává i v těchto dnech na domácím klání v Marseille. 

Jednatřicetiletý Francouz dnes prodloužil svou neporazitelnost už na osm utkání, když v semifinále zdolal v prvním vzájemném střetnutí Australana Nicka Kyrgiose. Loňského šampiona, který až do dneška v Marseille vyhrál všech 14 setů, vyřadil po výhře 7-6 2-6 6-4.

"Cítím se teď být ve své top formě. Dnes jsem udělal, co jsem udělat měl. Byl to skvělý tenis," komentoval Tsonga. "Chtěl jsem mu ukázat, že jsem připravený na každý úder."



Tsonga postoupil do svého 25. finále, v nichž má bilanci 13-11. Pokaždé triumfoval na tvrdém povrchu, z toho devětkrát v hale a dvakrát právě v Marseille (2009 a 2013). Nyní má šanci poprvé v kariéře triumfovat na dvou akcích po sobě. V pondělí se posune poprvé od loňského srpna zpět do Top 10.

O svou čtrnáctou trofej si Tsonga zahraje s krajanem Lucasem Pouillem (h2h 1-0), který v druhém semifinále porazil 7-5 6-3 dalšího Francouze Richarda Gasqueta a ve vzájemné bilanci se tak ujal vedení 2-1.

"Jo je zpátky ve formě a já jsem rád, že si tu proti němu zahraju. Budu potřebovat hlavně dobrý servis, pokud ho chci porazit," řekl Pouille.

Pouille, který ve čtvrtek oslavil 23. narozeniny, se v pondělí posune ve světovém žebříčku na 15. místo a vyrovná své dosavadní maximum. Ještě předtím si zítra zahraje ve svém třetím finále, titul slavil zatím jen loni na podzim rovněž na domácím halovém turnaji v Métách.

• ATP 250 MARSEILLE •
Francie, tv. povrch / hala, 691.850 dolarů
páteční výsledky (24. 02. 2017)
• Dvouhra - semifinále •
Tsonga (2-Fr.) - Kyrgios (3-Austr.) 7-6(5) 2-6 6-4
Pouille (4-Fr.) - Gasquet (6-Fr.) 7-5 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

12
Přidat komentář
kada.tom
Jack ve finále, super práce, zítřejší boj o titul ale bude hodně těžký, jedno zda proti Milosovi nebo Del Potrovi.
Reagovat
kada.tom
V prvním SF zatím Dom rozebírá na součástky Ramos-Vinolase ... 6-1 2-0, tu jedinou hru navíc Dom ztratil na servisu
Reagovat
kada.tom
... ve zbytku zápasu se Ramos-Vinolas zlepšil, dokonce si vzal zpět podání, ale Dom rychle oplatil stejnou mincí a pak už doservíroval v pohodě :-)

Konečně tedy zase finále, doufám v souboj s Pablem, nicméně Casper asi bude klást odpor, ještě jsem jeho hru neviděl, tak jsem zvědav, co v SF předvede :-)
Reagovat
Kozoroh
Dom potřebuje Rio vyhrát, aby nevypadl z TOP 10, body za loňský titul z Acapulca se mu budou odečítat již příští týden kvůli posunutí kalendáře.
Reagovat
kada.tom
výpadek z TOP 10 je to poslední, co asi Doma zajímaá, on hlavně potřebuje nalézt zase nějakou svoji pohodu, kdy mu to šlo ... což se o koni minulé a začátku letošní sezóny říci skutečně nedá :-(

samozřejmě TOP 10 je důležitá, ale Dom bude chtít hlavně ujištění, že umí vyhrát turnaj, navíc "500" by se počítala tuplem :-)
Reagovat
kada.tom
no tak Pablo projel 1. set 2-6, Casper hraje fakt fantasticky, vychází mu všechno možný a neskutečně to tam pálí, naopak Pablo nehraje ale z třetiny tak dobře jako včera :-/
Reagovat
kada.tom
no, tak ve 2. setu to Pablo urval silou vůle a taky vinou zhoršení Casperovy hry, začíná mu ta ofenzíva lítat i do autů a sítě, takže Pablo hned má více bodů a šancí zakončovat, protože Nor začíná polevovat ... ale tedy 3. set může získat asi ten i ten
Reagovat
kada.tom
a 3. set už nebyl o čem, Caspera ten závěr 2. setu hodně zaskočil, nahlodal a nakonec úplně zdecimoval, protože od stavu 6-2 5-4 bez brejku se ozvala psychika "můžeš vyhrát", "můžeš projít do velikého finále", "tam by sis mohl zahrát s hráčem TOP 10" .. výsledkem toho byla nejen Pablova otočka ve 2. setu, ale i naprostá dominance ve 3. setu, kdy Pablo jednak těžil z Norova kolapsu a jednak se jeho hra přibližně od poloviny druhého setu postupně zlepšovala, hlavně přestal dělat chyby - nakonec dal soupeři kanára, v Brazílii je to více než tradiční :-)

ale Casper nemusí smutnit, prostě SF turnaje 500 je pro něj výrazně nadplán, do tohohle týdne neměl ani výhru na okruhu, takže pro něj příjemný odrazový můstek :-)

... a Pablo, no není to od něj rozhodně ideální tento týden, ale finále 500 je pro něj hodně velký úspěch a případný titul by byl fantastický, ale ve finále ho čeká Dom, takže to nebude mít lehké, tedy pokud se Dom nebude úplně vyhazovat jak to taky někdy umí ... finále by mohlo nabídnout zajímavou a vyrovnanou podívanou, ale taky se může stát, že jeden z druhým zamete :-)
Reagovat
kada.tom
Finále Joa s Lucasem bude určitě hodně zajímavé, netroufám si odhadnout, který z domácích tenistů bude zítra juchat s trofejí :-))
Reagovat
horska.kraslice
Dobrý, Jo dobrý :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Zabiják Willy! mám z něho radost !!
Reagovat
d@ve
Jo jo jo!! :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist