Tsonga ve Washingtonu nenabídl Schnurovi ani jeden brejkbol a vyzve Chačanova

30. 7. 2019, 09:37
Aktuality 0
ATP WASHINGTON - Jo-Wilfried Tsonga se po deseti letech představil na turnaji ve Washingtonu a na druhý pokus si v metropoli Spojených států amerických připsal premiérovou výhru, když porazil kanadského lucky losera Braydana Schnura. Ve druhém kole se zkušený Francouz utká s Rusem Karenem Chačanovem.
Jo-Wilfried Tsonga

Bývalý pátý hráč světa Jo-Wilfried Tsonga se aktuálně nachází až na 70. místě žebříčku ATP a má daleko k optimální formě. Od únorového triumfu v Montpellier jen jednou vyhrál víc jak dva zápasy a téměř dva roky neporazil hráče Top 20, s nimž prohrál třináct duelů po sobě. 

Další šanci dostat se herní pohody má tento týden ve Washingtonu, kde při svém jediném předchozím startu v roce 2009 vypadl hned po úvodním vytsoupení. Letos nezaváhal, když porazil 6-4 7-6 nad Kanaďanem Braydenem Schnurem, který nastoupil jako lucky loser za Francouze Uga Humberta.

Čtyřiatřicetiletý Tsonga si proti outsiderovi pomohl 18 esy. Po servisu ztratil jen 12 míčků a ani jednou nemusel odvracet brejkbol. Úvodní zápas na turnaji tak zvládl popáté po sobě.

"Myslím, že to byl dobrý vstup do turnaje. Neudělal jsem příliš zbytečných chyb a fungoval mi servis. Zápas jsem měl pod kontrolou, i když je výsledek těsný," komentoval Tsonga.

Ve druhém kole se francouzský tenista utká se světovou osmičkou Rusem Karenem Chačanovem, s nímž vyhrál oba vzájemné duely.



Jedničkou akce ATP 500 je Řek Stefanos Tsitsipas, kterého na úvod vyzve domácí 128. hráč světa Tommy Paul. Dvaadvacetiletý Američan si v prvním kole poradil 6-0 6-4 s krajanem Dennisem Kudlou, kterého zdolal až na pátý pokus, a po 11 měsících si tak připsal výhru v hlavní soutěži turnaje ATP.

Po dvou a půl hodinové bitvě vypadl Ivo Karlovič. Čtyřicetiletý chorvatský veterán sice v dlouhém tie-breaku druhého setu proti domácímu Bjornu Fratangelovi odvrátil pět mečbolů, ale nakonec přeci jen prohrál 4-6 7-6(14) 6-7(5), když v rozhodující zkrácené hře neudržel vedení 5-2.

Letos v hlavním městě USA nestartuje vítěz posledních dvou ročníků Alexander Zverev, z bývalých šampionů se představí jen Kanaďan Milos Raonic. Velmi silné obsazení má soutěž deblistů, ve které se spolu představí i bratři Andy a Jamie Murrayovi.

Zajímavý duel ve čtyřhře už odehráli nejvýše nasazení Kolumbijci Juan Sebastian Cabal s Robertem Farahem proti singlistům Tsitsipasovi a Nicku Kyrgiosovi. Po třísetové výhře postoupili debloví specialisté.

• ATP 500 WASHINGTON •
USA, tv. povrch, 2.046.340 dolarů
pondělní výsledky (29. 07. 2019)
• Dvouhra - 1. kolo •
Tsonga (Fr.) - Schnur (Kan.) 6-4 7-6(2)
Fratangelo (USA) - Karlovič (Chorv.) 6-4 6-7(14) 7-6(5)
Hurkacz (Pol.) - Young (USA) 6-1 6-4
Mannarino (Fr.) - Ivaška (Běl.) 7-6(3) 6-3
Harris (JAR) - Berankis (Lit.) 4-6 6-3 6-1
Copil (Rum.) - Torpegaard (Dán.) 6-1 5-7 6-3
Bublik (Kaz.) - Klahn (USA) 7-6(5) 6-3
Smyzcek (USA) - Ebden (Austr.) 6-4 6-4
Polmans (Austr.) - Džazírí (Tun.) 6-2 6-4
Paul (USA) - Kudla (USA) 6-0 6-4
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist