Tsongu nezastavil ani Federer. Francouz v Torontu získal druhý titul z Masters

10. 8. 2014, 22:58
Aktuality 172
ATP TORONTO - Jo-Wilfried Tsonga zakončil jeden ze svých nejlepších týdnů kariéry druhým triumfem na turnaji série Masters 1000. V Torontu ho nedokázali zastavit hned čtyři tenisté Top 10, v dnešním finále si poradil i s Rogerem Federerem a stal se prvním francouzským šampionem Rogers Cupu.
Jo-Wilfried Tsonga

Bývalá světová pětka Jo-Wilfried Tsonga se v posledních měsících ve vrcholné formě rozhodně nenacházel. Svůj poslední titul získal loni v únoru na domácím halovém turnaji ATP 250 v Marseille, kde si letos zahrál své poslední finále i semifinále. Od té doby se během půl roku dostal jen dvakrát do čtvrtfinále.

Jo-Wilfried TsongaZe stínu světové špičky patnáctý hráč světa vystoupil až tento týden na prestižním turnaji Masters 1000 v Torontu, kde v šesti zápasech ztratil jediný set a během posledních čtyř dnů porazil tři hráče Top 10. Po světové jedničce Novaku Djokovičovi, devítce Andym Murraym a osmičce Grigorem Dimitrovem v dnešním finále zaslouženě přehrál i sedmnáctinásobného grandslamového šampiona Rogera Federera.

Tsonga za celý zápas nečelil jedinému brejkbolu a hrál mnohem přesněji. Klíčový okamžik přišel v koncovce prvního setu, kdy Federer za stavu 5-5 vedl při podání soupeře 30-0, ale nedostal se ani k brejkbolu a následně poprvé i naposledy přišel o svůj servis.

V druhé sadě měl devětadvacetiletý Francouz za stavů 3-2, 4-3, 5-4 celkem šest brejkbolů (z toho i jeden mečbol), ale žádný využít nedokázal. Zcela po zásluze však uspěl v tie-breaku, v němž potvrdil svou psychickou pohodu a nakonec tak po hodině a 47 minutách zvítězil 7-5 7-6.



Oba tenisté v utkání trefili 26 vítězných úderů, ale zatímco Tsonga udělal jen 18 nevynucených chyb, Federer chyboval 37krát. Francouzský tenista o čtyři roky staršímu Švýcarovi oplatil letošní porážky z Melbourne a Monte Carla a ve vzájemné bilanci snížil na 5-11. Tři z pěti výher proti Federerovi zaznamenal právě na Rogers Cupu, když v letech 2009 a 2011 zvítězil v Montrealu.

Roger Federer a Jo-Wilfried TsongaFinále na turnaji Masters 1000 si dnes Tsonga zahrál potřetí v kariéře a ziskem druhé trofeje navázal na svůj triumf z Paříže v roce 2008. Na domácím halovém klání byl ve finále ještě před třemi lety, tehdy však podlehl právě Federerovi. Celkově hrál Tsonga ve svém jubilejním 20. finále, po 18 měsících ukončil čekání na 11. titul a ve světovém žebříčku si poprvé od března zajistil návrat do elitní desítky.

"Cítím se moc dobře. Myslím, že v tuhle chvíli ani nedokážu ocenit, čeho jsem tento týden dosáhl, ale určitě je to pro mě velký úspěch," uvědomoval si Tsonga.

"Je to úplně jiné než předtím, když jsem vyhrál v Paříži. Tam to bylo poprvé před mou rodinou, mými přáteli. Zde jsem toho dosáhl díky vysoké úrovni své hry. Celý týden jsem hrál moc dobře, porazil jsem skvělé soupeře. Je to velký úspěch, protože jsem pracoval opravdu velmi tvrdě, abych se po loňském zranění kolena vrátil zpět," těšilo francouzského bojovníka.

Federer si dnes zahrál 37. finále na turnaji série Masters 1000, historicky druhou největší sbírku 21 titulů ale rozšířit nedokázal. Celkovou bilanci ve finálových zápasech má nyní 79 výher a 41 porážek. Letos si finále zahrál už posedmé, na tituly ale dosáhl jen v únoru v Dubaji a květnu Halle. Víc titulů než on získali jen Jimmy Connors (109) a Ivan Lendl (94).

"Dnes to pro mě bylo obtížně, hlavně co se týká rytmusu od základní čáry. Ale výmluvy nehledám, Jo hrál velmi dobře, skvěle podával a to bylo klíčové. Jsem rád, že jsem se tu dostal do finále, ale vím, že v příštích dnech a týdnech potrénovat," řekl Federer.

"Jo si titul zasloužil, dlouhodobě je to skvělý tenista a patří do světové špičky," pochválil svého přemožitele vítěz Rogers Cupu ze sezon 2004 a 2006 Federer, který v pátek oslavil 33. narozeniny. Finále prohrál i při své poslední návštěvě Toronta před čtřymi lety, kdy nestačil na Murrayho.

Basilejský rodák se dnes mohl stát prvním tenistou v historii, který na turnajích Masters 1000 vyhrál 300 zápasů. Na dosažení magické mety si ale musí počkat minimálně do příštího týdne do Cincinnati. Právě v Ohiu slavil před dvěma lety svůj poslední triumf na turnajích Masters.

Tsongu už v úterý čeká zápas v Cincinnati proti Južnému, Federer má jako druhý nasazený v prvním kole volno a čeká na soupeře z duelu Štěpánek - Pospisil.

- ATP MASTERS 1000 TORONTO -
(Kanada, tv. povrch, 3.770.000 dolarů)
nedělní výsledky (10. 08. 2014)
• Dvouhra - finále •
Tsonga (13-Fr.) - Federer (2-Švýc.) 7-5 7-6(3)
esa: 11-7
dvojchyby: 2-4
úspěšnost 1. podání: 94 % - 70 %
využité brejkboly: 1/7 - 0/0
vítězné údery: 26 - 26
nevynucené chyby: 18 - 37
body na síti: 8/10 - 27/33
čas: 1 hodina a 47 minut

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

172
Přidat komentář
martinek37
Stejně mi tahle sezona připadá dost podivná. Podle postavení v žebříčku by se zdálo, že tu máme bitvu dvou dominantních hráčů, kteří válcují konkurenci. A když se podíváme na GS, AO pro Stana díky Rafově zranění, FO pro Rafu, W pro Noleho. To tomu taky dost odpovídá. Mě ale pořád přijde, že tu ta převaha až tak velká není, že i tito dva mají výpadky, navíc je Rafa zraněný. Z hlediska historie by měl přijít tedy někdo "nový" kdo bude několik dalších sezon kralovat. Já tedy jen doufám, že tomu tak nebude, protože jeden hráč, který válcuje všechny ostatní, je hrozná nuda. Jsem strašně moc zvědavý, jak se to dál vyvine a vůbec si netroufám tipnout, kdo letos AO vyhraje, natož TM. Při vší úctě a sympatiích nevěřím, že by ve zbytku sezony třeba Jo takhle vyhrával. Přiznám se, že už jsem ho docela odepsal a čekal, že se bude dál propadat v žebříčku. Ale člověk se mýlí...:)
Reagovat
Cico93
kdo letos AO vyhraje, asi Stan vyhra tipujem;)
Reagovat
martinek37
samozřejmě UO, do paroma :D
Reagovat
Cico93
Ono sa pri tejto konkurencii až tak dominovať nedá!, ale Nole celkom dominuje GS, finale GS, 3 Masters bilancia 39:5 je dosť dominujúca.
Reagovat
martinek37
Jasně, jen jsem po W čekal, že bude Nole dál vyhrávat. Jo od začátku roku nic moc a najednou si ho takhle vychutná? Tak si říkám, jestli tedy zrovna chytil takovou formu, že mu ostatní nestačí nebo se to tak nějak sešlo? On měl ale Nole už namále proti Monfilsovi, no jsem zvědavý, jestli se zvedne.
Reagovat
Cico93
Tak možno sa všetko tak dajako zišlo, ale o Novaka teda strach nemam.
Reagovat
Mayo
ja som čakal, že Rafa bude válcovať ostatných ale žiaľ zranil sa :(
Reagovat
J.M.
Ano, oproti minulým rokům je to trochu doba bezvládí. Možná přechodná doba, kdy staré generaci pozvolna dochází dech a nová ještě plně nenastoupila. Ale myslím, že ani v nové nebude nikdo tak dominovat jako v té staré. A taky mi to nevadí, taky si myslím, že by to mohlo být pestřejší.
Reagovat
Cico93
A kto je podla teba ta nastupujúca generace? Ja tam vidím len Dimitrova + servisRaonica;)
Reagovat
gigin
Miloš je jen servis? To bych se aj hádal... ještě tam je Niši, Thiem a obávám se, že aj ten RBA ještě půjde hore.
Reagovat
gigin
Jo a samozřejmě novodobý McErnoe:

http://37.media.tumblr.com/1da2a897b3580b7b93e9dcc96a258d91/tumblr_na3aihdqwz1sakolvo1_1280.jpg
Reagovat
Cico93
noo Raonic teda fakt zlepšil pohyb to súhlasím, ale Nishi, Thiem, a ďalší čo menuje janekda ako plnohodnotnú náhradu za Rogera, Rafu, Noleho a Andyho to určite NIE! Oni GS urvu, ale keď ta 4 bude končiť;)
Reagovat
smazaný uživatel
Sock, Tomič.
A samozřejmě Gulbis :)
Reagovat
J.M.
Tak Dimitrov a Raonic mi spíš než jako nastupující generace přijdou jako přechodná generace. Na to, aby jim patřila budoucnost, už jsou příliš staří - vždyť už jsou v nejlepším věku. Žádní "nadějní mladíci", ale tenisté v nejlepších letech. Ti už musí něco dokazovat teď. Až tahle stará garda výrazně vyklidí pozice, tak už budou moc staří na to, aby to po nich převzali. Navíc se bude tlačit generace mladší - Kyrgios, Thiem a další mladí, kteří se letos zviditelnili, doufám, že i Veselý, možná další nadějní mladíci, kteří zatím nejsou tolik vidět (co třeba Garin jako budoucí vítěz RG? https://www.youtube.com/watch?v=KpGznQusW_s)

Možná něco velkého Dimitrov s Raonicem vyhrají (u Grigora doufám, že nějaký GS titul v sobě má), možná se dostanou na přední příčky, ale asi toho nebude moc a na moc dlouho, na to už prostě podle mě nemají dost času.
Reagovat
Cico93
Tak ano vekový rozdiel u Miloša, Dimu v porovnaní s Nadalom a Djokovicom su 4 roky. Keď Nole a Rafa skončia dajme tomu 5 rokov( Nole bude hrať myslím dlho dlho) tak tito dvaja budú mať 28-29 rokov takže asi máš pravdu. Ja si myslím, že po odchode tejto super generácii, keď vládnu tenisu dlhé dlhé roky, že nič také podobné už nepríde. Skôr to bude tak, že sa na vrchole budú striedať viacerí;(
Reagovat
J.M.
To ale přece není žádná tragédie. Však je to normální. Spíš tyhle roky dominance, až monopolu, byly nenormální. Ono to bylo do značné míry uměle živeno, cíleně se tomu pomáhalo (změna systému nasazování, změna systému bodování, volná kola, homogenizace povrchů atd.), aby se pak mohla propagovat jakási fiktivní "zlatá éra". Mně vůbec nebude vadit, když se o velké tituly bude tak jako dřív prát širší špička. Myslím, že to může být zábavnější než léta "jistot".
Reagovat
Cico93
Tak pomáhalo ;) ja si skor myslím, že oni proste boli ti najlepší tomu ani moc pomáhať netrebalo. Ale 10 rokov takej dominancii, kde GS a masters vyhravali prakticky ti istí( až na niekoľko výnimiek) dačo neuveriteľne a o to krajšie.
Reagovat
J.M.
Hodně se tomu pomohlo. Já tady opravdu nechci rozviřovat zase další kola nekonečných debat na toto téma, ale třeba to, kolik wimbledonských titulů by měl Nadal, kdyby se nehomogenizovaly povrchy, si lze představit dost snadno, když je vidět, jak se mu daří na rychlejší trávě. A hlavně se vydatně pomáhalo tomu, aby tuhle "velkou čtyřku" nikdo neohrožoval. Právě těmi změnami systému, které vyloženě cílily na to, aby to špičkoví hráči navrchu měli usnadněné, a ti pod nimi aby to měli ztížené. A šeredně na tuhle krátkozrakost ATP dojela právě tím, že si nevychovala adekvátní mladou generaci, že se ti dole nemohou vydrápat nahoru. A teď se to snaží zoufale, až křečovitě napravovat, propagovat mladíky (až takovým manipulativním stylem), ale na to měli myslet dřív.

To není tak, že dnešní špička je bezkonkurenčně geniální, a ti velikáni minulosti takhle geniální nebyli. Jenom to neměli zdaleka tak usnadněné jako ti dnešní, a netěžili tolik z toho, co to obnášelo (včetně moderní výbavy, moderních postupů), proto nedominovali tak ultimátně. Ale nebyli v zásadě o nic horší.
Reagovat
Cico93
A teď se to snaží zoufale, až křečovitě napravovat, propagovat mladíky (až takovým manipulativním stylem), ale na to měli myslet dřív.
Reagovat
J.M.
Vždyť je to do očí bijící, jak se letos ATP snaží propagovat "Young Guns". To je propaganda jak za Goebbelse. Jaké je haló toho, když mladíci dostávají divoké karty. Jak až komicky ATP ty "mladé nadějné pětadvacetileté talenty" propaguje.

Sleduješ třeba magazíny nebo videa ATP? Třeba reportáž z Roland Garros ze zápasu Thiem-Nadal byla lahůdka. V podstatě přehlídka vítězných Thiemových míčků s nadšeným komentářem, poukazujícím na Dominicův talent, zakončený konstatováním, že vyhrál Nadal. Nebo to, jak pořád dokola točí ty samé vstupy s Grigorem a komentáři k němu, a když se dostal do top 10, tak speciálně k tomu ještě přidali oslavný medailonek s gratulací (což jiným hráčům prostě nedělají)... To je opravdu až komická křeč.
Reagovat
Cico93
noo niečo v tom asi bude hlavne tie divoké karty. Také umelé potlačanie mladých.
Reagovat
Amputace
Jak to s tou trávou vlastně je? Ona se nejprve zpomalila (mluví se o tom roku 2002, pokud se nepletu) a v dnešních dnech je už zase rychlejší?
Reagovat
J.M.
Rychlá tráva je v Halle. Co se týče Wimbledonu, tam bývá rozdíl prvních dní (prvních kol) oproti závěru.
Reagovat
Amputace
Ale letos byla tráva řekněme stejně rychlá jako třeba v roce 2008, ne?
Reagovat
J.M.
To nevím, natolik si to nepamatuji, možná rychlejší, ale jde hlavně o ta první kola.
Reagovat
Amputace
Ano. Potom ovšem nechápu, proč posuzovat šance Nadala na titul na rychlejší trávě (tedy té před rokem 02) podle posledních tří let a ne let 06-11. Jestliže tedy k žádné změně nedošlo.
Reagovat
Roger_Federer
Pokud se nemylim, poprve "zasahli" do travy ve W.02, podruhe 08, ciste dle meho nazoru na trave z let napr 1997 by hrou stanim u zakladni cary mel pramale sance na titul.
Reagovat
Amputace
Nadal je přizpůsobivý jako málokdo. Pochybuji, že by v roce 1997 stál ve W. na základní čáře. On ten potenciál ke kvalitní hře na síti má, bohužel ho nevyužívá tolik, jak by mohl. Netvrdím, že by se prezentoval hrou servis-vojel, právě tak si však nemyslím, že by jen stál na základní čáře. Co bych spíš viděl na velký problém, je servis.
Reagovat
Roger_Federer
Tez si myslim ze by ho to donutilo hrat jinak, ale vychazim i z toho ze spousta ortodoxnich antukaru na Wimbl.ani nejezdila, nebo vyletela hned v prvnich kolech, stejne jako Rafa posledni 3 roky.S tim servisem mas pravdu, byl by to asi taky problem.
Reagovat
Amputace
Nadal ale už dávno není ortodoxní antukář. Současně nechápu, proč se v souvislosti s Rafou a trávou zmiňují pouze předešlé tři roky a ne pět let před nimi, kdy dosáhl ve Wimbledonu velkých úspěchů. Já osobně si myslím, že je to hodně zaviněno zhoršeným pohybem, který se na ostatních površích zatím tolik neprojevuje, ovšem na trávě už je to více než patrné. Nadalovi už také není dvacet a není stejně rychlý jako v letech, kdy byl i na trávě schopen doběhnout cokoli. Je to přirozený vývoj. Za nějaký rok dva nebo tři přijde na řadu beton, kde se jeho výkony začnou zhoršovat vinou pomalého pohybu. Na antuce může klidně i po třicítce ještě vyhrávat.
Reagovat
Roger_Federer
V tohle naprosto souhlasim s JM, poslednich 5-7 je to cele umele udrzovane,zivene jako pres kopirak..Pak sice muzou nekteri tvrdit ze mezi roky 2000-2005, ze byla nejaka slaba era, ale hral se jiny tenis, pro me koukatelnejsi, zajinavejsi a kazdy turnaj mohl vyhrat jiny hrac.
Reagovat
Cico93
Aj teraz môžu vyhrať turnaj iní hráči(zakázané to neni), len nato nemajú tam je problém.
Reagovat
smazaný uživatel
Ony jsou dnes vstupní náklady pro proražení do špičky větší. Kdysi stačilo mít talent. Teď s top10 cestuje málem zájezd specialistů. To je pak daleko těžší pronikbout do špičky.
Reagovat
Roger_Federer
Ano, ale podivej se jak se zvysili penize od roku 1999, nechutne.
Reagovat
J.M.
Ale komu...

S tím zájezdem specialistů, to je přesné. Dřív prostě vyrhál sedmnáctiletý hráč GS titul, protože to byl talent. Dneska talent neznamená mnoho. Je potřeba si vybudovat zázemí. Dnešní špičkoví hráči a jejich týmy, to jsou v podstatě továrny na sport. To jsou léta know how, nepřetržitého servisu, to je konkurenční náskok oproti soupeřům, kteří si to nemohou dovolit.
Reagovat
martinek37
Tak si říkám, jestli si Roger v poslední době na ta finále prostě jenom nevěří. I to, jak svůj výkon zhodnotil tomu nasvědčuje. Dřív na něm bylo vidět daleko větší sebevědomí než teď. Je typem přemýšlivého hráče a možná ho to společně s věkem prostě svazuje. Ale letos sezona dobrá a přeji mu vše nejlepší na UO.
Jo si ale titul určitě zasloužil. Je to jeden z mých oblíbenců, tak jsem spokojený. V Cinci to bude mít ale hodně těžké zopakovat.
Reagovat
PetaM
Jo má v Cincy skoro stejnou cestu :D Akorát jako první přijde Ferrer, až potom Novak, Grigor a Roger :D :D
Reagovat
smazaný uživatel
Brnkačka, to zvládne s prstem v nose.. :DD
Reagovat
PetaM
Však jasné :D Většinu z nich minulý týden porazil. Jen to bude chtít rozstřílet Davida, a má další titul :D :D
Reagovat
r.Fever
Ako tak pozerám, dolu sa zase stretla žumpa, Federer v 33 rokoch má v sezóne bilanciu 2 tituly (Dubaj, Halle) a 5x finále, pričom každé finále prehral len tesne (Brisbane, Indian Wells, Monte-Carlo, Wimbledon a Toronto) a tu sa kanálisti (či Nadalisti?) odbavujú na tej prehre akoby prehral s nejakým Di Wuom v 1.kole ostravského challengeru.

Ale to je len dobre, takto si tu na portáli môžeme krásne oddeliť zrná od pliev :)

sám som z Toronta videl jediný zápas Kyrgiosa proti Giraldovi, verím, že Cincy bude v tomto ohľade lepšie. a pre tunajších kanálistov (oni už vedia, že ?) - vycikať a spať.
Reagovat
Mayo
Roger bude dobrý v Cincinnati, na tom rýchlejšim povrchu mu to sedí...aj keď dostať Murrayho do QF je slušne na prd
Reagovat
smazaný uživatel
Lama zase nedokazal dotahnout alespon jedno usmrkany finale do konce, vzdyt to rikam porad, ze je to labil kterej uz nikdy nic poradnyho nevyhraje :D
Reagovat
smazaný uživatel
Jak si velký urýpaný imbecil, tak teď máš vyjímečně pravdu...
Reagovat
l00bor
Já nechápu co lidé blázní,před rokem Federera posílali do starého železa a předpovídali mu konec kariery a dnes je pomalu zatracován,ža nevyhrál finále v Torontu.Včera výkon nebyl z nejlepších,ale finále se počítá....
Reagovat
smazaný uživatel
Abysme utnuli ty dohady o příčinách toho včerejšího představení, tady to máte přímo od Rogera, aspoň on řekne upřímně, jak se věci mají, prostě shitty day

http://www.atpworldtour.com/News/Tennis/2014/08/32/Toronto-Final-Federer-Reaction.aspx
Reagovat
smazaný uživatel
Těžko říct, co si o finále myslet, oba dva zůstali za očekáváním, co se předvedeného výkonu týče. Tsonga byl lepší, to je bez debat, ale spíš by mě zajímalo, jak se Fedex na Toronto připravoval, protože jeho údery a timing byl občas dost strašný. To, že jeho údery zastaví páska, to se stane a obecně řečeno, on vždycky dělal UE, i v letech 2004 - 2007, když se mu dařilo nejvíc, ale že jeho FH končili pod půlku sítě je unikátní. V zápase bylo vidět, že se snaží věci měnit a povzbuzovat se. Rozhodně bych prohru nepřičítal únavě, připadal mi svěží a snažil se každý míč doběhnout. Velkou vědu bych z toho asi nedělal, je třeba se soustředit na Cinci, kde by mu dobrý výsledek mohl zvednout hlavu. Každé finále se nedá vyhrát, ale vzhledem k jeho letošním výkonům to bude chtít ztvrdit titulem min z masters. Být celou sezonu lucky looserem ve finále by nebylo pro sebevědomí úplně ideální. Doufám, že kromě Basileje přidá ještě něco navíc, formu na to má.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak na posledních par grandslamech byval lucky looser Djokovic(odAO13 do Wimb14) a taky se z toho ne...Federer na to porad na rychlých površích má...jediná věc je věk:-(
Reagovat
smazaný uživatel
Ale nějaký titul by to pro sebevědomí chtělo...třeba USO14:-))
Reagovat
smazaný uživatel
Nyní mluvit o úspěchu na UO, je tak trošku zbožné přání. Kurty už nejsou tak rychlé jako v roce 2008, kdy zde naposledy triumfoval, navíc bude třeba mít příznivý los, aby se nevyšťavil do QF. Krom Wimbledonu bude pro Fedexe těžké zvítězit na zbylých GS
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že věk zatím není Federerovým omezením, i když 2 pěti seťáky za sebou už pro něj asi problém budou. Prostě to chce čas a ono to ještě přijde, navíc je vidět, že Stefan mu má co říct a do další sezony by to z jeho strany mělo být ještě lepší, jestli zdraví vydrží. Klidně se může stát, že přežije Rafu s Djokem.
Reagovat
smazaný uživatel
Přežije Rafu s Djokem? To si nemyslím, Nadal je o pět mladší a Djoker ještě o rok. Beru sice v potaz to, že oba hrají náročnějším stylem hry než Fedex, ale Fedex už má 33, sil bude ubývat atd.
Reagovat
smazaný uživatel
Jsem rád, že jsem se tu dostal do finále, ale vím, že v příštích dnech a týdnech potrénovat," řekl Federer.
Reagovat
Roger_Federer
Nepochybujem, ze ti to vlastní Know-how, dela dobre :).Je potreba se obcas podivat na veci realneji, coz je u tebe dost problem...Napr i takovy Sampras v letech 2000-2002 (2002 predvedl tu labuti pisen), kdyz se jeho kariera chylila ke konci a vek stoupal,prohral spoustu finalovych a semifinalovych zapasu z hraci jako Roddick, Safin, Hewitt atd a to hral polovinu turnaju..
Z hraci nastupujici slabe ery a druheho sledu ( tvoje slova, myslenky)..
Jiste ta Federerova bilance ve finalovych zapasech je hrozna, nicmene se do tech zapasu porad a porad dostava i pres svuj vek..a to te musi strasne deptat.;)
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, Roger nevyhráva trofeje, turnaje, som zdeptaný..
Reagovat
steve79
Roger se musí hodně zlepšit od základní čáry. Už v zápase s Ferrerem ve druhém setu nakupil mnoho chyb. Mě se zdá jako kdyby se bál pořádně zaútočit a pořádně do toho praštit, že to poletí jinam. V indian Wells a Monte carlu to bylo o pář míčku, ale Wimbledonu a v Torontu byl jako Djokovič, tak i Tsonga jasně lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Pro Tsongu je to zasloužený titul, porazit na tom samém turnaji Djokera, Můru a nakonec i Fedexe. Co se týče Federera, oploti loňsku má víc finálových účastí, ale zároveň víc porážek. To není dobré. Na velký titul čeká od Cincinnati 12 a těžko si sebevědomí zvedne 500, natožpak 250...
Reagovat
smazaný uživatel
Po ppravdě řečeno mě Tsonga překvapil. Ale když proti němu nikdo pořádně nezahrál, tak asi byl nejlepší...
Reagovat
smazaný uživatel
Ak chcete recept na finálové prehry, či prehry veľkých zápasov, určite kontaktujte Rogera Federera. On má na to snáď svoje vlastné Know-how. To, že sa v koncovkách zápasov, či setov mentálne a teda aj herne zrúti je fakt istota so spoľahlivosťou švajčiarských hodiniek..Práve psychická odolnosť mu chýba, aby sa mohol rovnať najlepším.

Tsonga mi dnes rozhodne nepripadal neporaziteľným dojmom, v prvej polovici prvého setu hral celkom podpriemerne, potom výkon stupňoval aj vďaka tomu, že vycítil Federerovu neistotu. Ten bol na returne ozaj mimoriadne marný a to, že si za celý zápas pri Tsongovom servise nepripísal ani jeden breakball, či minibreakball v TB (bola vlastne zhoda?) sa mu snáď stalo prvýkrát v kariére. Roger tým prepísal ďalší zo svojich rekordov.
Reagovat
Amputace
Ale zvláštní je, že se mu to děje tak poslední dva tři roky. Dříve jsem to u něj nezaregistroval, nebo určitě ne v takové míře.
Reagovat
smazaný uživatel
Prakticky celú kariéru sa mu to stáva s Rafom..Dokonca možno on to u neho prebudil..Predtým tieto situácie zvládal, no na druhú stranu, Roddick, Lleyton, či Davydenko, to boli hráči s ešte krehkejšou psychikou..Navyše tie zápasy sa vyvíjali v jeho prospech od počiatku, takže psychika úradovala skor u súpera, než u Rogera..

Ale vravím, akonáhle niekto drží s Federerom krok, nestráca od základnej čiary, drží nerozhodný výsledok, Roger zneistie a začne robiť chyby..Celkom pravidelne a v kľúčových momentoch triafa outy na tribúnu..Nemyslím si, ze je psychika jeho silnou stránkou..Nie je náhoda, ze s Rafom, Murrayom, a pravdepodobne aj s Nolem bude mat po konci kariéry negatívne H2H, navyše Roger má tuším zápornú bilanciu aj v 5setových zápasoch..
Reagovat
spaniel
Ty to mas hodne pomotane Petko. Hral kariere spousty vyrovnanych zapasu a rozhodne hral skvely tenis a v naproste vetsine pripadu vyhral. Jedine s cim se da souhlasit je Rafa, s kterym casto vedl a pak se slozil. Naopak s jinymi to tak nebylo. Jen slepy nebo omezeny (tvuj pripad) nevidi, ze posledni 2 roky nehraje ani zdaleka jako kdysi. Mimochodem, ty jeho ramy byli vzdy zpusobene tim, ze mel nejmensi a zaroven nejtezsi raketu na okruhu a neskutecny svih.

Udelal bys lip, kdyby ses venoval byckovi a treba posledni aferce, ktera hybe tenisovym prostredim a to kdyz jeho camp vydal zpravu, ze Rafanek dostava rustove hormony a kdyz to vyvolalo velkou odezvu (pac jsou zakazane), tak prisli s vysvetlenim, ze to spletli a chteli rict rustove faktory. Jak typicke :D Lance 2
Reagovat
Cico93
Prečo zase ťahaš na Rafu také špiny? ...
Reagovat
spaniel
Protože:
- je to pravda (vygoogli si)
- mě sere, že když je článek o jeho narozeninách, dojdou jeho fandové rýpat a když prohraje, dojdou se posmívat, přitom sami to nesnáší
Reagovat
Cico93
;)))tak ja som asi jeden z mála fanúšikov Nadala, ktorý praje aj jeho konkurentom, ked Rafa nehrá resp. ked vypadne skôr. Jeto možno blaznovstvo.. , ale ja mám rád Federera, a je mi ľúto, keď sa mu nedarí;((( nieto aby som sa mu ešte posmieval a radoval sa z jeho prehier. To nie.
Reagovat
spaniel
Taky nepíšu o tobě.
Reagovat
Cico93
;))) ja si strašne obľúbil trojku Nadal-Federer-Djoko.... ako konkurenciu a nikoho medzi nich neako nechcem pustiť. Každé finale GS nech je len medzi nimi ;) nič iné neberem.
Reagovat
a.magerova
Mně zase vadí, že když je tu článek o Rafovi (a všimla jsem si toho už víckrát), že jeho fanoušci tam buď nenapíšou nic nebo jen velmi málo, ale jak se tu objeví článek o Rogerovi, tak mají potřebu vypisovat a vypisovat a vypisovat a navážet se jak do Rogera, tak do jeho fanoušků.
To už je snad nějaká diagnóza či co :-/
Reagovat
spaniel
Možná že něco jako fanoušci Nadala neexistuje. Jen fanoušci a hateři Federera :D
Reagovat
Cico93
Ale existujú ;) Magerko a to tu ešte neni Rafaeoli. ;)))
Reagovat
Amputace
http://www.tenisportal.cz/zpravy/samprase-uchvatila-nadalova-hra-predvida-mu-az-18-grandslamu-13652/
- Naprosto stejná situace. Článek má být poctou Nadalovi, ihned se však přihnali Federerovci, aby negovali pochvalné komentáře směrem k Nadalovi. Nevím, proč by v tomto měl existovat dvojí metr. Jedno je v pořádku a druhé už nikoli? Nepochybuji, že si to nějak zdůvodníš, ovšem zaráží mě, s jakou vehemencí něco konáte a to samé posléze kritizujete. Nejde mi to do hlavy.
Reagovat
Roger_Federer
Udivuje me, ze se nikdo z tabora Rafa fans nevyjadrite k te informaci kterou sem hodil spaniel, to je podle meho nazoru podstatne zajimavejsi tema k diskuzi..., pak to vypada ze sem jen chodite navazet se do Federera a jeho fans.;)
Priznavam, ze to dneska ctu poprve..
Reagovat
Amputace
K jaké informaci?
Reagovat
Roger_Federer
"Udelal bys lip, kdyby ses venoval byckovi a treba posledni aferce, ktera hybe tenisovym prostredim a to kdyz jeho camp vydal zpravu, ze Rafanek dostava rustove hormony a kdyz to vyvolalo velkou odezvu (pac jsou zakazane), tak prisli s vysvetlenim, ze to spletli a chteli rict rustove faktory. Jak typicke :D Lance 2"
Reagovat
Amputace
O tom nic nevím, čtu to poprvé, co bych k tomu měl vyjadřovat? Zato o vašem "kážu vodu, piju víno" už vím své.
Reagovat
Cico93
Vy už neviete ako kontrovať, tak utočite takto špinavo;(
Reagovat
Roger_Federer
Jake spinavo? Tyto veci k tomu bouzel patri, pokud je to pravda je na case aby se stim neco delalo, spekulaci a narazek smerem k Nadalovi jsme uz za ty roky cetli mnoho..bud by se meli rict ze bere a dostat trest, nebo by se jeho jmeno melo prestat spojovat ze zakazanymi prostredky.
Reagovat
Cico93
Pokiaľ niečo nieje dokázané tak jeto špinavosť a očierňovanie. To, že to niekto vypustí nič neznamená, proste niekto chce ošpiniť Nadala nič viac!
Reagovat
Roger_Federer
Jake ocernovani? Spaniel jasne pise ze to prohlaseni vydal jeho vlastni tym..Toho chteli ocernit a pak to rychle dementovali??
Reagovat
Cico93
Ja mal na mysli aj ten doping, ale nejaký zdroj máme?
Reagovat
Mayo
Lance na hrad !
Reagovat
smazaný uživatel
Ja ani nečakám, že to priznáš..Hoci to v podvedomí isto vies, ale jesitnost ti to nedovolí..Federer je svojim sposobom labil, s Rafom prakticky celú kariéru, s Djokovicom prehráva z MB a podobne..To ze dokázal vyhrat vyrovnané zápasy s hracmi z druhej vlny je fajn, ja hovorim o spicke..Výkonnost samozrejme klesá a preto, zacína kolabovat aj s hráčmi z aktuálnej druhej vlny..

Paranoik :)
Reagovat
a.magerova
Jo je to diagnóza....

Hele a máš kluka nebo holku?
Reagovat
Roger_Federer
:)..uchylujes se k cindal vetsim trapnostem, mel bys zvazit svoje dalsi jakekoliv vyjadrovani zde.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty su ozaj kanonier..Nepoznám lepšieho strelca do vlastnej siete :)
Reagovat
a.magerova
A máš teda syna nebo dceru?

Překvapilo mě, žes nám tady loni psal, že Tvá přítelkyně je ve třetím či čtvrtém týdnu (což jsem se i bála, abys TO nezakřikl), a teď když se nám můžeš právem pochlubit, tak nic?
Reagovat
smazaný uživatel
Magerka, všetko je v poriadku..29.5. som na RG sledoval zápas Rafu s Thiemom, keď
mi zrazu zavolala drahá, že mám prísť do porodnice..Tak som vypol TV a šiel som..Štartovať
auto s tým vedomím, že za pár minút spoznám svoju dćeru bolo neskutočné a v rovnakom duchu sa odohrával aj porod..Vsetko dobre dopadlo, zmienil som sa o tom titovi, giginovi, najblizsím na TP, viac som to nerozmazával..;)
Reagovat
dappe
:D
Reagovat
a.magerova
OK, dík za raport. Gratuluji a přeji hlavně zdraví.

No já jen, že když ses nám tu chlubil početím (a to nejen těm nejbližším na TP), tak jsem očekávala i ve stejném duchu oznámení zrození, ale tak chápu, že vy chlapi jste víc na TO první :-P
Reagovat
a.magerova
Jo a koukám, že malá Tě nechala v klidu koukat na zápasy Rogera, tak to je hodná, řekni jí, že má na Moravě tetu :-P
Reagovat
Cico93
ooo Moravaci sú jak naši:)
Reagovat
Roger_Federer
To je fakt ze z poceti nam Peter daval skoro zivi report..;)
Reagovat
smazaný uživatel
Nenechala práveže..Videl som len jeden, ten posledný..

Ok, odkážem..
Reagovat
a.magerova
Hele výmluvy, malá se narodila 29. a Roger hrál den před a den po, takže nekecej a přiznej se :-P

Navíc vím o dvou dobře situovaných ženiších, jen si bude muset mladá vybrat, který se jí bude líbit víc, předpokládám, že peněz budou mít stejně :-))))
Reagovat
spaniel
Hráči druhé vlny? Ty mluvíš o špičce? Nevěděl jsem, že Rosol, Darcis a Kyrgios jsou špička. Spíš pátá vlna ;)

Ty střelče do vlastní sítě :D
Reagovat
Roger_Federer
;)..demagogie..H2H.zaporna bilance.:)modlis se k tem myslenkam?
Reagovat
smazaný uživatel
Myslím, že to Know-how budeš mít taky, až ti bude jako jemu :) A mimochodem, už jsi taťka nebo ještě ne?
Reagovat
Amputace
Myslíš, že je to věkem? Protože mně se zdá, že herně na to stále má a je schopen porazit prakticky kohokoli. Já si to vysvětluji ztrátou motivace. Něco jako současná fotbalová Barcelona.
Reagovat
Roger_Federer
Ano je schopen zahrat a porazit kohokoliv, kdyz se mu sejde den, ale ne 4-5 zapasu po sobe, kazdy asi vidi, ze to zdaleka neni co to byvalo.
Reagovat
smazaný uživatel
Jj, taťka som už dávno, v štvrtok tomu bolo 10týždňov..

Stratou motivácie?..Čo ja viem..Práveže si myslím, že on je tenisový fanatik, miluje vitazstvá, rekordy, naplna ho to a nevie sa toho nabazit..Dokonca v tejto faze kariery akoby tuzil dokazat vsetkym a najma sam sebe, ze na to este ma, takze je z tohto pohladu este motivovanejsi..Lenze vyhry ubudajú, nervozita pribuda, superi su lepsí a uz vedia, čo na neho hrat..Jedno s druhym..
Reagovat
steve79
To nebylo v koncovkách setu. Hrál špatně už od začátku. Párkrát v prvním setu měl při podaní Tsongy 0:15 a druhé podání, které zazdil do sítě.
Reagovat
Frick
Nevíte, kdo vede Synot ligu?
Reagovat
Frick
Fakt nikdo neví, jo?
Reagovat
smazaný uživatel
Slávie o skóre před Spartou.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nakonec měl k výhře nad Tsongou nejblíže Murray. Jaký paradox :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Rožér si bude muset na masters titul nechat zajít chuť. Tahle úroveň je pro něj už příliš velké sousto, i když zrovna Rafan nehraje a Novak z tisícovky předčasně vyletí. Vždycky se někdo najde, kdo Rožérovi dá stopku :-)
Proč radši jako loni po Wimbledonu zase nezkusil menší evropské antukové turnaje? Loni hrál dva, a jestli si to dobře pamatuju, z těch hůř obsazených turnájků bral dva tituly :-)
Reagovat
taffer
Brozi, ty seš ale ubohej de.il, když tě k orgasmu přivede jen Rogerova prohra ...
Reagovat
spaniel
Novak vyletěl prave s premozitelem Rogera, nechapu co je na tom zvlastni. Celkove jako vzdy prispevek hodný výplodu cikánského incestu.
Reagovat
smazaný uživatel
A co je vám po tom? K ATP za celý rok skoro vůbec nepíšu. Těsných šťastných Rožérových výher nad mými oblíbenci jsem za ty roky musel překousnout až příliš, v závěru kariéry se to konečně obrací k lepšímu. Starejte se o svoje úžasné komenty a mě nechte na pokoji.
Reagovat
smazaný uživatel
díky za tip na naladění SlovakuSport. :)
Reagovat
slacker
Akorat ze o vikendu na nem zadny zivy tenis nedavaji to me docela zklamalo. Imbecilni zkurveny fotbal
Reagovat
smazaný uživatel
Dej si ciabattu :D
Reagovat
smazaný uživatel
Nejni pravda, vcera davali finale Williams-Radwanska
Reagovat
smazaný uživatel
Tvoje "pravda" nejni pravdivá. Na pozemáku je zadarmo Slovakšport jednička a tam SF i finále Montrealu nešlo! Slovakšport dvojka je placený kanál, o ní kolegové nepsali.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako já osobně si nemyslím, že zrovna u Rogera ten věk má nějaký vliv. Když hraje svůj tenis má perfektní pohyb, je ho plný kurt a dokáže běhat jako v 18ti letech. U něj je problém spíše psychická stránka. Nedokáže se přenést přes to,že si na něj mnohem více hráčů věří a že z něj nejde na kurtu takový strach jako před několika lety. Před pár lety hráč nastupoval proti Rogerovi s pokorou jako jasný outsider který prohraje, dneska si na něj mnohem více hráčů věří a musí předvádět svůj nejlepší tenis aby uspěl, jinač nemá šanci.
Prohru s Tsongou mu upírat nějak extra nejde, Tsonga byl výborný, Roger si nevěřil a proto prohrál, takové míčky jako dnes letos ještě snad nezkazil. Tento zápas byl celkově hlavně o chybách. Vítězných úderů bylo celkem málo z obou stran. Bohužel Roger si vybral ten vyšší počet jak je jeho zvykem. Nutně potřebuje vyhrat nějaký Masters nebo GS protože jeho sebevědomí stále více klesá a finálová bilance je nejhorší snad od roku 1998 kdy začal hrát na okruhu ATP. Přitom nehraje až tak špatný tenis, tato sezóna mu celkem sedí, kromě pár kiksů které měl i Nadal i Djokovič je na toms stejně jako oni dva, akorát neproměnuje finálové účasti na tituly ale na prohry.
Reagovat
smazaný uživatel
naopak já si myslím, že dneska to ani tak nebylo o psychice, včerejší inverview vypovídá, jak na to byl natěšenej, samozřejmě věk v tom hraje roli, ale co se týče regenerace, už není nejmladší, ale včera tam poletoval po kurtu jako mladík a dneska? Problém byl podle mě v nedostatku času na zregenerování a přípravu, vždyť každej den hrál za tmy a dneska byl na kurtu úplně zamrzlej, absolutně žádnej pohyb, špatnej timing, slabý údery, všechno dohromady hrůza hrůzoucí :/
Reagovat
steve79
S tímto komentářem souhlasím. Nenapsal bych ho lépe.
Reagovat
spaniel
Ja zas sdilim nazor Kamila, uz od minuleho roku si myslim, ze je to o psychice. Jsou zapasy, kdy to na nej padne, ztuhne mu ruka a nedokaze hrat s uvolnenym plnym svihem. Dava micky do pul site a metrove outy. Vypracuje si ve vymene sanci a finalni uder zazdi. Verim, ze kdyby mel rychly brejk v prvnim setu, tak by to z nej padlo a hral by svoji hru. Skoda, ze se to nepovedlo, dokud Tsongovi nesel prvni servis, byli 2x na shode pri Tsongove podani na zacatku.
Reagovat
darek.vrana
Jasně, proti Polanskému je ho plný kurt, to je vypovídající:). Jde o to, že když tě soupeř zmáčkne, tak ty začneš víc kazit, přestaneš si věřit a začneš panikařit a dělat hloupé chyby. Záleží vždycky, kdo stojí na druhé straně.
Reagovat
Denis92
Roger zacal robit aj dost DF..celkovo 15 na turnaji co je dost vysoke cislo.
Reagovat
Hook2424
Roger hrál dnes špatně a Tsonga výborně! Proto Tsonga vyhrál! To, že měl Roger daleko méně času na regeneraci po včerejším, resp. dnešním ranním zápase... To samozřejmě mohlo ovlivnit jeho dnešní výkon. Je to dost pravděpodobné! Zvlášť s přihlédnutím k jeho tenisově veteránskému věku 33 let. Ale Tsongovi to přeju, je to sympaťák a tenhle turnaj mu neskutečně sedl po všech stránkách!
Reagovat
dappe
Vždyt to není vůbec žádné překvapení, Tsonga hrál celý turnaj lépe. Federer sice na turnaji vypadal dobře fyzicky, ale byl dost nerozehraný a nepřesný, nechápu co tady z toho někteří dělají. Navíc dneska hrál v jiný čas než zápasy předtím a narazil na výborného soupeře. Například proti Ferrerovi mu to nešlo o moc lépe, jenže ten je samozřejmě úplně neškodnej, takže to stačilo. V Cincinatti by měl Federer hrát podle mě už lépe a uvidíme, jestli mu to letos konečně půjde i na USO.
Reagovat
J.M.
On měl i na turnaji příznivý los, jediný špičkový soupeř do finále byl Ferrer, ale ten zdaleka nehraje v ideální formě, a tohle bylo trochu "utkání pravdy".

Na druhou stranu ale to, že prohrál tolikáté velké finále v řadě, není náhoda. Je škoda, že pořád ukazuje dlouhodobě stejný vzorec, kdy prostě ve finálových zápasech zvadne. Jak vypadal na turnaji dobře fyzicky, tak dnes to možná už nebylo ono. Myslím, že ten věk v tomhle má významnou roli.

Hlavně aby mu na Cincinnati zbylo dost sil.
Reagovat
smazaný uživatel
Je mi líto. Ale finále fajn, lepší, než vypadávat zkraje turnaje. Každý bod se počítá, nikdy nevíme, kdy to Roga zase chytne a začne hrát skvěle. Ale stejně, třiatřicetiletý chlapík, třetí turnaj za sebou se dostal min. do finále a my tady skuhráme.
Reagovat
Mayo
tak 2-1 tip nevyšiel...išlo to ešte hladšie...každopádne JWT zaslúžený víťaz, porazil top hráčov, pánes darmo
Reagovat
lexikon
Admin by měl dát vedle políčka reagovat ještě políčko přeložit. Číst ty slovensky nesmysli mě nebaví.
Reagovat
a.magerova
Kolik znáš jazyků, tolikrát jsi člověkem, raději číst slovenské příspěvky než české hrubky :-/
Reagovat
lexikon
Zklidni hormon. Nudim se tak si tu z vás dělám prdel. Ať mě administrátor kdyžtak blokne :)
Reagovat
J.M.
Tohle je otřesný, sebestředně bezohledný přístup. Nudím se, tak vám tady udělám bordel. To, že se nudíš, přece nijak neomlouvá to, že tady otravuješ ostatní. Svět není jen o tobě. I k tomu, aby někoho administrátor bloknul, musí vynaložit nějakou práci, která ho odvádí od jiných činností, to není tak, že je problém vyřešen bez újmy.
Reagovat
lexikon
Ale takoví lidi přesně jsou. Ty naivko.
Reagovat
J.M.
Za prvé - kde píšu, že takoví lidé nejsou?

Za druhé - jak tě to omlouvá? Tohle je mezi neplatnými výmluvami jedna z nejklasičtějších - já kradu, ale soused krade taky, tak je to v pořádku.

A za třetí, jsou i takoví lidé, ale nejsou zdaleka všichni. Ani tady ne. Dokonce i tady jsou v menšině.
Reagovat
lexikon
Ty si takoví taky. Akorát si to nechceš přiznat. Každy je uvnitř sobecký a zbabělí. Kdyby ti šlo někdy v životě o kejhát věř mi ze by ses zachoval jako srab a sobec, ale málo lidi si to umí samo přiznat.
Reagovat
J.M.
Sobeckost není binární věc - že buď je, nebo není. Jde o to, kdy, v jakých situacích a jak často člověk sobecky jedná.

Pokud se člověk zachová sobecky pro to, aby si zachránil život, tak prostě dělá, co musí. Pokud tedy tím na úkor sebe nezabije třeba spoustu nevinných lidí, potom už by to v pořádku nebylo a spousta lidí by zvážila, jestli radši neobětovat sebe (jako příklad třeba stačí zmínit životy příbuzných, nejbližších).

Pokud ale někdo bezohlednost bere jako ty - jako věc, která je jeho stoprocentním životním programem, kdy se jako prase chová vždy a všude v každé maličkosti, včetně takových věcí, kde k tomu, aby otravoval lidi, nemá žádný větší důvod než "že se nudí", pak je to prostě obyčejný ksindl. A takových opravdu po světě neběhá tolik, i dnes jsou ve velmi výrazné menšině.
Reagovat
blixa
"takoví","zbabělí","kejhát", pane kolego, ve čtyřech větách tři hrubky, není to i vás trochu moc ? :D Obsah raději pominu, předpokládám že u vás platí "podle sebe soudím tebe" ;-)
Reagovat
blixa
Tak je nečti milý šovinisto a radši se douč česky, abychom nepotřebovali překladač na tvoji češtinu.
Reagovat
lexikon
Dobře no....vím že mám velké mezery v gramotnosti. Tak se du učit. Dík za motivaci k seberealizaci.
Reagovat
Denis92
Velke sklamanie..to bol absolutne katastrofalny vykon. Najhorsi na turnaji. Celkovo takto zle ako dnes uz dlho nehral.
Oproti vcerajsku to bol obrovsky prepad vykonnosti. Zcasti to bolo ovplyvnene tym, ze nemal dostatok casu na pripravu resp. regeneraciu na dnesny zapas. Vobec sa nehybal tak dobre ako v predchadzajucich zapasoch, absolutne nebol schopny uspiet vo vymenach zo zakl.ciary.
Zo zaciatku premrhal sance na returne a potom sa uz k nicomu nedostal. Nebol schopny returnovat ani 2.servis poriadne. FH ci BH dnes nemal. V hre ho drzal len servis + skvela hra na sieti.

Ta bilancia vo finale je uz fakt zla a na psychiku to pomaha asi tak ako tie minulorocne katastrofalne prehry..

Roger dnes velmi chcel, ale o to viac ho to zvazovalo..daval najavo svoju frustraciu aj emocie dost casto. Snazil sa povzbudzovat, ale dnes to proste fakt neslo.

Tsonga si vitazstvo absolutne zasluzil. Hral skvele cely turnaj a dnes hral to co potreboval. Nehral nejak prehnane agresivne ale len spoliehal nato, ze Roger skazi, co sa stalo velmi casto.
Reagovat
smazaný uživatel
Přesně tak. Nemám skoro ani co dodat.

Tsonga vyřadil Djokiho i Andyho a nakonec Rogera. Předváděl dobré výkony které ho dostaly do finále. Nicméně je třeba brát v potaz, že ani jeden z výše uvedených zrovna hráli asi na 50% svých možností, ale na to se historie ptát nebude. JO má druhý titul a přeji mu ať si ho užije plnými doušky.
Rogerovi přeju ať si místo Edberga najde psychiatra, protože tenis se učit už nemusí. spíše potřebuje nějaké každodenní terapie.
Reagovat
smazaný uživatel
Ještě bych jenom dodal, že se těším na pozápasové interview od Rogera.

Hm hm, byl to skvělý turnaj, je to pro mě nový start k lepším zítřkům, budu na sobě více pracovat, velmi mě to motivuje a tenis mě baví.

Přesně za týden další prohrané finále a pozápasové interview bude

Hm hm, byl to skvělý turnaj, je to pro mě nový start....
Reagovat
J.M.
Tak tady bohužel funguje tlak pitomé doby. Kdyby řekl cokoli jiného (jako například to, co si opravdu myslí, nebo prostě něco zajímavějšího, konkrétnějšího), tak ho upálí na hranici. Lidé dnes vyžadují hloupé pseudokorektní klišovité nicneříkající kecy, a kdykoli se někdo byť o milimetr vychýlí, tak je z toho skandál.
Reagovat
smazaný uživatel
přesně, bude přede všema vychvalovat soupeře, kterej byl prostě lepší, ale co měl doopravdy za problém nahlas neřekne, protože by to byly výmluvy a snesla by se na něj kritika
Reagovat
J.M.
Ještě viditelnější je to v tom rozhovoru s Dimitrovem, který tady je - tam otázku, jestli byl unavený, zahrál do autu s tím, že není z těch, kteří by se vymlouvali. No co to je, kurník, za výmluvu, odpovědět na otázku, jestli byl unavený? A třeba i kladně? Vždyť to bylo jasně vidět, že se nehýbal zdaleka tak jako v předchozích utkáních, měl už toho dost. Ale prostě dnes už je zapovězeno i na takto obyčejnou otázku odpovědět, protože cokoli, kde by se člověk od hráče ve skutečnosti něco dozvěděl, se bere jako výmluva. Vůbec, slovo "výmluva" je v dnešním tenisovém světě nejzneužívanějším slovem, jedno z nejpitomějších slov, která celou tuhle celosvětovou epidemii hlouposti způsobila. A tenisté jako Grigor se ještě hrdně hlásí ke kampani Nike "No excuses". To jsou hrozné výmazy mozku.
Reagovat
smazaný uživatel
jo to heslo od Nike jsem taky chtěla zakomponovat, ono to už skoro vypadá, že to snad mají ve smlouvě a aby si zachovali tvář, naučí se papouškovat pořád ty samé kecy, jako v proslovech pro sponzory, už se asi nedozvíme pravdu ani od jednoho z nich
Reagovat
J.M.
A to Roger ještě patří k těm, od kterých se člověk občas něco dozví. Samozřejmě je hodně poučen tím diplomatickým protokolem, ale možná i díky jeho rozumovým schopnostem a výřečnosti si v jeho rozhovorech lze sem tam něco najít, na rozdíl od mnohých jiných. I když v těch při předávání trofeje těžko, tam už to dnes prostě nejde.
Reagovat
a.magerova
No já se těším na dobu, kdy bude ve velkých turnajích vyhrávat Gulbis a dodrží svůj slib, že bude říkat svou "neotesanou" pravdu nahlas čili: "Hrál jsem výborně, soupeři jsem natrhl prdel, proto on teď letí domů a já pokračuji dál."
Reagovat
a.magerova
No já se těším na dobu, kdy bude ve velkých turnajích vyhrávat Gulbis a dodrží svůj slib, že bude říkat svou "neotesanou" pravdu nahlas čili: "Hrál jsem výborně, soupeři jsem natrhl prdel, proto on teď letí domů a já pokračuji dál."
Reagovat
J.M.
No vidíš, a zrovna tyhle Gulbisovy "pravdy" mě nezajímají. Mě hlavně zajímá, když hráč opravdu řekne, jak se na kurtu cítil, co mu šlo, co mu nešlo, jak se připravoval, jak to vidí do budoucna a tak. Pokud možno konkrétně, detailně, víc do hloubky. To, co si představuje Gulbis jako náhradu za dnešní bezobsažné kecy, pro mě náhradou není - respektive by jedny bezobsažné kecy nahradily jiné bezobsažné kecy.
Reagovat
a.magerova
Předpokládám, že se nedočkáme ani jeden.
Myslela jsem to spíše ironicky, pochybuji, že by si Gulbis takto pouštěl pusu na špacír, kdyby začal pravidelně vyhrávat velké turnaje.
Reagovat
gigin
Pouštěl. Je to tlama. Ale třeba se mýlím....
Reagovat
a.magerova
Jako No1 by už určitě zkrotl, teda neříkám, že by z něho byl kdovíjaký diplomat, ale určitě by si víc rozmýšlel co říká....
Reagovat
J.M.
Taky si myslím.
Reagovat
gigin
Asi jo... stejně se to nikdy nedozvíme :DDDDD
Reagovat
spaniel
Tak tak. Asi nejhorsi vykon od zapasu s Robredem na USO 2013. Absolutne bez sebevedomi, od zakladni cary nic nezahrál. Bohuzel to vypada, ze JM ma pravdu a vic zapasu po sobe dobry vykon nepoda, s čímž se vetsi turnaj vyhrat neda.

Každopádně jsem rad, ze vyhral Jo, potřeboval to jako sůl a snad je definitivne zpátky ve forme. Mozna i proto, ze to byl Jo, to vzal Roger v pohode, byl usměvavý a nijak nezmínil behem ceremoniálu jak priserne hral, ale jen gratuloval.
Reagovat
J.M.
Tak já si tedy nepamatuju, že by Roger někdy během ceremoniálu zmínil, jak příšerně hrál. :-) Přece jenom ví, co se sluší. (I když mně osobně by to nevadilo, kdyby to zmínil.)

S těmi zápasy v řadě - tady budu hodně zvědavý na Cincinnati. Je škoda, že v Torontu hrál ty dlouhé zápasy, to mu mohlo vzít energii jak na dnešní finále, tak možná i na příští týden. Ale pokud Cincinnati nezpomalí ještě víc oproti loňsku, tak snad by tam mohl vyrukovat s agresivnějším tenisem, který by mohl "přežít" celý turnaj bez větší újmy... Ale po dnešku, kdo ví.
Reagovat
lexikon
Už se těším až tu Petřík napíše svoji recenzi :)
Reagovat
blixa
Dofrasa !!!! :(((((((
Reagovat
McEnroe
Škoda no...
Reagovat
Bob
Gratulace!! :)
Reagovat
smazaný uživatel
Jo byl skvělý, ale jinak galapředstavení Rogerovi finálové lability, ten už vyhraje max. pětistovku v Halle...Jako fanoušek Federera jsem skutečně druhý set protrpěl. Ale titul je ve správných rukou - zaslouženější titul asi není...
Reagovat
smazaný uživatel
Hele já fandím Rogerovi celý život, nicméně on hraje poslední 2 roky vždycky do finále ultragalakticky, potom příjde finále a i kdybych tam stál místo Tsongy já, tak mi stači jenom stát a on se sám vyhází. Jo odehrál skvělý turnaj a má zaslouženou trofej. Rogera dostal za odměnu za ty předchozí zápasy. Mít Rogera od roku 2013 ve finále jakéhokoliv turnaje je dárek nadevše, vlastně jakmile dostaneš Federera ve finále, tak už můžeš tweetovat, že jsi vyhrál.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak nějak :D
Reagovat
PetaM
Bych chtěl vidět :D :D :D :D :D
Reagovat
Denis92
Ultragalakticky nehral urcite..cely tyzden nehral moc dobre.Okrem vcerajsku, tam mu to celkom slo..dnes vsak hral ultratragicky.
Reagovat
smazaný uživatel
A jinak pro Tsongu hodně kruté jít zítra hrát, chudák :)
Reagovat
Cico93
zajtra hrať nebude!
Reagovat
PetaM
Gratulace Jo! :)
Reagovat
steve79
Jsem zklamanej! Pata porazka
Reagovat
Cico93
Porazil Djoka, Andyho a Rogera.
Tak nemožno pochybovať, vyhral zaslúžene.
Gratulujem.
Reagovat
smazaný uživatel
Hlavně že to nevyhrál Federer..
Reagovat
a.magerova
Reagovat
Cico93
smutná?
Reagovat
a.magerova
Jo jsem smutná, že Roger neporazil Jo :-/
Tak snad někdy příště.....

Tsonga je sympaťák, dřív jsem ho ráda neměla, ale je s Rogerem kamarád a konečně neoslavuje vítězství v zápase tím svým hloupým tancem, takže ho mám raději, ale teď zrovna ne ;-)
Reagovat
Cico93
noo mne ten jeho tanec chýba:(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist