Turnaj mistryň rozlosován. Karolína Plíšková a Kvitová jsou v rozdílných skupinách

25. 10. 2019, 13:51
Aktuality 64
TURNAJ MISTRYŇ SHENZHEN - Dnes večer byl v novém dějišti čínském Shenzhenu rozlosován letošní Turnaj mistryň. Petra Kvitová se v Červené skupině popere s Ashleigh Bartyovou, Naomi Ósakaovou a Belindou Bencicovou. V Purpurové skupině bude účinkovat Karolína Plíšková, jejími soupeřkami budou Bianca Andreescuová, Simona Halepová a obhájkyně titulu Elina Svitolinová. Rozlosována už je také čtyřhra, v níž se představí dva páry s českým zastoupením.

České tenistky Karolína Plíšková a Petra Kvitová se tentokrát na Turnaji mistryň ve skupině nepotkají. Světová dvojka Plíšková je v čínském Shenzhenu v Purpurové skupině a Kvitová v Červené.

Druhá hráčka světa Plíšková narazí na vítězku US Open Biancu Andreescuovou z Kanady, rumunskou šampionku Wimbledonu Simonu Halepovou a ukrajinskou obhájkyni titulu Elinu Svitolinovou. Vítězka Masters z roku 2011 Kvitová bude hrát se světovou jedničkou a vítězkou Roland Garros Ashleigh Bartyovou z Austrálie, Japonkou Naomi Ósakaovou, která ovládla Australian Open, a se Švýcarkou Belindou Bencicovou.

Loni se hrál Turnaj mistryň naposledy v Singapuru, kde na sebe české hvězdy narazily v Bílé skupině a Plíšková zvítězila ve dvou setech.

Plíšková má pozitivní bilanci jen se Svitolinovou, nad kterou vede 5-3 na zápasy. Naposledy spolu hrály loni ve skupině Turnaje mistryň a česká tenistka prohrála. "Je běhavá, umí trošku zatlačit, ale je suprová v obraně. Bude to o mém tenisu," řekla Plíšková.

S Halepovou vyhrála jen tři z deseti vzájemných zápasů. Rumunce se ale od triumfu na londýnské trávě v druhé polovině roku příliš nedařilo. "Vím, že musím hrát dobře, protože toho nedá moc zadarmo. Minimálně to s ní je vždycky dřina a bolí to. Musím si to uhrát sama. Halový tenis jí ale moc nesedí," uvedla Plíšková.

S kometou sezonu Andreescuovou hrála lounská rodačka jen jednou v Torontu a podlehla. "Nehrála jsem dobře a ani ona moc ne," vzpomínala. "Nebojím se jí. Je bojovná a pár soupeřek rozhodí, jak simuluje. Jak je nová, tak nebyla načtená. Výborně se hýbe a jako jediná holka se dokluzuje. Umí i zatlačit a dobře zaservírovat. Umí všechno, má pestrou hru. Není jisté, co od ní přijde," řekla Plíšková.

Kvitová má s Bartyovou bilanci 4-2 a s Bencicovou 4-1. S Ósakaovou hrála jednou a letos ve finále Australian Open prohrála ve třech setech. "Tam hrála letos svůj nejlepší tenis," uvedla Kvitová.

Z nejvýše nasazené Bartyové strach nemá. Letos spolu hrály už čtyřikrát a bilanci mají 2-2. "Je právem jednička, umí tenis výborně mixovat a vždycky to proti sobě máme vyrovnané. Zápas bude jako vždy o pár míčích," očekává Kvitová a k další debutantce na Masters Bencicové uvedla: "Dostala se tam na poslední chvíli, přála jsem jí to, tak si to hlavně užije. Je to fajn holka a šikovná hráčka."

Turnaj začne v neděli a z každé skupiny postoupí dvě hráčky do semifinále, což se Plíškové podařilo dvakrát po sobě. Kvitová prošla ze skupiny se štěstím s jednou výhrou naposledy v roce 2015 a nakonec prohrála až ve finále.

Nedělní program obstarají Ósakaová s Kvitovou, po nich nastoupí Bartyová s Bencicovou. V pondělí začnou Plíšková se Svitolinovou a poté se střetnou Andreescuová s Halepovou.

Neporažená šampionka dvouhry z dotace 14 milionů dolarů získá 4,725 milionu dolarů (přes 109 milionů korun), což je největší prémie v ženském sportu.

Ve čtyřhře na český souboj v základní části turnaje dojde. Světová jednička Barbora Strýcová se Su-Wei Hsieh z Tchaj-wanu se v Purpurové skupině utkají mimo jiné s Barborou Krejčíkovou a Kateřinou Siniakovou.

LOS TURNAJE MISTRYŇ V SHENZHENU
• Dvouhra •
Červená skupina
Ashleigh Bartyová (1-Austr.)
Naomi Ósakaová (3-Jap.)
Petra Kvitová (6-ČR)
Belinda Bencicová (7-Švýc.)
Purpurová skupina
Karolína Plíšková (2-ČR)
Bianca Andreescuová (4-Kan.)
Simona Halepová (5-Rum.)
Elina Svitolinová (8-Ukr.)
• Čtyřhra •
Červená skupina
Elise Mertensová, Aryna Sabalenková (1-Belg./Běl.)
Tímea Babosová, Kristina Mladenovicová (3-Maď./Fr.)
Hao-Ching Chan, Latisha Chan (5-Tchaj-wan)
Anna-Lena Grönefeldová, Demi Schuursová (8-Něm./Niz.)
Purpurová skupina
Barbora Strýcová, Su-Wei Hsieh (2-ČR/Tchaj-wan)
Gabriela Dabrowská, Yi-Fan Xu (4-Kan./Čína)
Barbora Krejčíková, Kateřina Siniaková (6-ČR)
Samantha Stosurová, Shuai Zhang (7-Austr./Čína)
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

64
Přidat komentář
Petur_Fisk
Hlavně, že Petra není s Karolínou ve stejné skupině a jinak je to asi v závěru roku nepředvídatelné a "děj se vůle Boží"...:)
Reagovat
Fandina
Klárka
https://sport.aktualne.cz/tenis/ceske-finale-turnaje-mistryn-by-bylo-neskutecne-doufa-koukal/r~5ca36254f72a11e9858fac1f6b220ee8/
Reagovat
paddy
Podle mnohých ohlasů půjde o nejsilněji obsazený Turnaj mistryň za poslední roky. Koukalová ale s chvalozpěvy na současnou generaci nesouhlasí.

"Hrála jsem v době, kdy zářily Clijstersová, Heninová, Davenportová, Šarapovová a další velké hvězdy. Nechci samozřejmě snižovat současnou špičku, nicméně dřív to bylo tak, že se turnaje hrály v podstatě až od čtvrtfinále. Do té doby bylo jasné, jak to dopadne. Teď je to jiné, každá může porazit každou," poznamenala.

Vzpomeňme na nedávné kecy Petkobitch o vyrovnanosti WTA. Když chybí špička, tak jasně.
Reagovat
FulnekUltras
jestli to ale nebude spíš tím, že se zkvalitnila a rozšířila celková konkurence - přičemž navazující komercí dlouho tolerované nesportovní a dopující extrémy rychle ubývají
Reagovat
Petur_Fisk
Všechny sporty se dále výkonnostně a kvalitativně posouvají k limitům lidského těla. Vrcholoví sportovci už téměř nemají časové rezervy aby se věnovali, také něčemu jinému a špička se neustále vyrovnává. Každým dalším rokem se snižuje pravděpodobnost, že v tom kterém sportu bude ještě v budoucnosti někdo dlouhodobě dominovat takovým způsobem jako dříve třeba Pelé, Gretzky a donedávna třeba Serena.
Reagovat
Torn
TM je dost otevřený. Těžko soudit, která by to mohla vyhrát. Favoritku nemám, ale rozhodně bych to nepřál Biance. :D Z těch 8 je mi nejméně sympatická ve všech ohledech a taky Naomi by ti nemusela vyžrat, at to nechá jiným holkám. :D Ideálně Káje, Belindě, Simoně..:D
Reagovat
Petur_Fisk
Pokud pominu Petru s Kájou, tak bych to nejvíce přál Belindě.
Reagovat
com
Karolina by ze skupiny mohla zase postoupit :) Halep od Wimbledonu totalne marna, Svitolina uplne to samy v blondatym :D
Reagovat
milik254
Za to Karolína od Eastbourne fakt zářila. :D
Reagovat
Torn
No, možná nezářila, ale uhrála v Číně Premier, to se taky počítá. :D
Reagovat
milik254
Premier s obsazením Internationalu :D
Reagovat
lars
neblabol.
Na tom premieru hraly 3 hracky top 10, coz na Intu vetsinou neni
Reagovat
Torn
Tady zase někdo stříli od boku. :D
Reagovat
tommr
já bych byl s tím optimismem opatrnej. Loni Svitolinu taky každej podcenoval a nakonec to celý vyhrála. O Halepce ani nemluvím - ta je pro Karolínu vždycky problém at je v jakýkoli formě ...
Reagovat
Torn
Může to vyhrát kterákoliv. To ukázala už i Dominika.
Reagovat
Petur_Fisk
Přesně tak.
Reagovat
Dobry-den
Pro Petru hratelná skupina, věřím jí na postup. Naopak Kája bude za otloukánka, podle mě letos skončí bez jediné výhry.

Tipy: postoupí Petra a Naomi, z druhé skupiny Bjanka a Simona. Ve finále pak Bjanka přehraje Petru.

Přání: Petra, Naomi, Kája a...asi Svíťa (nejmíň mi vadí :-)). Ve finále pak ideálně porazí Petra Káju. Ale klidně to může být i naopak. :-)
Reagovat
Fandina
Nedavno jsem tu dávala moje přání skupiny, téměř jsem se trefila kromě Svitoliny. Jinak ale je to v podstatě jedno, vyhrát může kterákoli.
Reagovat
Vlk-v-trave
Jeste ti vyjde to prani dole, a TP te pozlati:)
Reagovat
Fandina
Já se většinou netrefím, takže se nebojím vlka nic :-)).
Reagovat
Vlk-v-trave
Tak aspon mne netrefis v lese:D)
...uz nas moc neni.

Jak by byla Petra zdrava, coz moc asi nevime, jak na tom je... tak to tam klidne muze vse vymlatit:)
Reagovat
EllNino
Tak v Cine na velkých turnajích hrala velice slušný tenis, ale jsou tam vsechny hrozně naslapane ... zase Peta je tam nejstarší :) nejvic zkušenosti, uvidime :)
Reagovat
Petur_Fisk
Když jí bude držet ruka, tak to tam může klidně vyhrát. Čína jí sedí.
Reagovat
PetraFans..
Vyměnila bych Belindu, na kterou Naomi neumí, za Elinu, jinak jsem spokojená. Hlavně jsem ráda, že Petra a Naomi jsou v jedný skupině, takže to nedopadne jako loni, kdy moje oblíbenkyně odjely z TM bez jediný výhry. :D
Reagovat
paddy
Stát se to může opět, pokud se některá zraní před vzájemným zápasem
Reagovat
milik254
To ale nevím, co by se dělalo, když Bertens bude minimálně ještě zítra hrát na ET a Petra s Naomi hrají v neděli
Reagovat
tommr
zápas by se musel o den přeložit. To je výhoda tohodle formátu oproti klasickýmu ...
Reagovat
Petur_Fisk
Stejně by to ale byla pro Bertens "pěkná divočina".
Reagovat
paddy
"Milý deníčku, chci hrát jenom čtyřhru, protože na debl si netroufám."
Reagovat
jirkomar
:-D
Reagovat
Vlk-v-trave
Inspirativni...napadly me hned dalsi zapisy:)
Reagovat
SimonaHalep12
Simona, držím palce :)
Reagovat
Vlk-v-trave
Nejvetsi sance davam
1. Naomi
pak...
2. Bianca
3. Elina
4. Plisek
5. Ash
6. Simona
7. Petra
8. Belinda
Reagovat
paddy
Osaka, ale Andy nezůstane pozadu

Óóó Ááá Óóó Ááá,
oběéé noááá!
Reagovat
Alien
1. Petra 2. Blanka 3. Simona 4. Belinda 5. Ash 6. Jelina 7. Naomi 8. Plisek
Reagovat
EllNino
Já bych dal Ash před Karolínu, jinak souhlas
Reagovat
Vlk-v-trave
Jak to vypada vubec s Petrou... bude hrat?
Nebo jen zkusi, nastoupi nahradnice, a ta to cele vyhraje:)
Reagovat
EllNino
Petra říkala, že ještě rukáv, ale prej mnohem lepší ...
Reagovat
Vlk-v-trave
hmm. no uvidime...spis uvidite, ja to nestiham:)
Reagovat
EllNino
Ja taky ne :)
Reagovat
Torn
Tak on ten rukáv. Ono je to spíš na dekoraci, trochu to ruku stáhne atd., ale zase zázraky to nedělá, ale tka proč ne. I kdyby to měla pro lepší pocit, jako Bianca nosí na ruce šňůru od telefonu. D:
Reagovat
Nola
pozor na Bel, ona sa kvalifikovala na poslednu chvilu, Naomi ju este neporazila... Petru v poslednom zapase porazila, ostala nam iba Ash, s ktorou este nehrala...
Reagovat
EllNino
Petru v posledním zápase porazila?
Reagovat
Nola
wau, to som pototo.... ospravedlnenie na mojej strane, Petre prajem to snad nie je tajomstvo
Reagovat
Fandina
Petra, Kája, BeBe, Bianca, Barty, Osaka, Halep, Svitolina
Reagovat
paddy
vedle favoritek bychom neměli zapomínat na potenciální černou klisnu turnaje
Kenin
Reagovat
Petur_Fisk
Pro mě je "černým koněm" turnaje naopak právě Belinda.
Reagovat
tommr
protože oba páry s českou účastí na sebe narazí už ve skupině. Zbývající dva páry v jejich skupině jsou ale poměrně hratelný takže je přesto docela slušná šance, že oba naše páry postoupí do semifinále ...
Reagovat
smazaný uživatel
Sunday:
Osaka-Kvitova
Barty-Bencic

Monday:
Pliskova-Svitolina
Andreescu-Halep
Reagovat
smazaný uživatel
V Shenzhenu je rozlosován i deblový turnaj.

Červená skupina

Mertens/Sabalenka
Babos/Mladenovic
Chan/Chan
Groenefeld/Schuurs

Purpurová skupina

Hsieh/Strýcová
Dabrowski/Xu
Krejčíková/Siniaková
Stosur/Zhang.
Reagovat
Holahej
Rozhodne momentální forma, stav, rozpoložení, Petro fandím!

Record vs the field
Player Record vs the field
Percentage
Bianca Andreescu 3-1
75%
Simona Halep 23-12
65.7%
Petra Kvitova 19-10
65.5%
Belinda Bencic 9-9
50%
Naomi Osaka 11-13
45.8%
Elina Svitolina 18-22
45%
Karolina Pliskova 13-20
39.3%
Ashleigh Barty 7-16
30.4%
Reagovat
paddy
Chtělo by to pouze hard a také pouze skupinovou bilanci. To by byl jiný příběh, který by stejně nic neznamenal. Barty bude vysoko a Halep nevěřím na postup.
Reagovat
Andrew89
to velmi zajímavé zápasy, dost se těším:)
Reagovat
SpacialRecognition
začíná los v neděli?
Reagovat
tommr
Order of Play for Sunday

Starting at 16.30 Local Time / 08.30 CET (Keep in mind that Daylight Serving Time ends in Europe this weekend)

Naomi Osaka vs Petra Kvitova

followed by

Ashleigh Barty vs Belinda Bencic

followed by

Su-Wei Hsieh/Barbora Strycova vs Samantha Stosur/Shuai Zhang

followed by

Gabriela Dabrowski/Yifan Xu vs Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova
Reagovat
petrulinka
Ten čas je nějaký divný, ne? Myslím ten evropsk?
Reagovat
tommr
končí letní čas a v neděli se už jede podle zimního ...
Reagovat
petrulinka
To sice ano, ale tím pádem dělá časový posun 7 hodin a ne 8. Začátek u nás v 9.30 a ne v 8.30
Reagovat
tommr
hlavní je, že jsou Karolína a Petra každá v jiný skupině ...
Reagovat
lisandro27
Přesně tak
Reagovat
Torn
Nevíš, zda je někde záznam z ceremoniálu nebo dávali to někde?:D
Reagovat
smazaný uživatel
Instagram Wta, například.
Reagovat
Torn
Díky, koukal jsem jen na FB a nějak jsem neměl štěstí. :D
Reagovat
SpacialRecognition
trhej! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist