Turnaj v Čennaí končí. Indie ale o svůj turnaj ATP nepřijde

24. 7. 2017, 14:25
Aktuality 2
Turnaj ATP v indickém Čennaí, jehož první ročník se hrál již v roce 1996, kvůli špatnému hráčskému obsazení definitivně končí. Akce ATP 250 ale i nadále zůstane na území Indie. Od roku 2018 se bude konat pod názvem Maharashtra Open v o téměř 1200 kilometrů vzdáleném Puné.

Indie tak i nadále bude pořádat v prvním lednovém týdnu turnaj ATP. "Jsme rádi, že můžeme pořádat Maharashtra Open a určitě turnaj oživíme a budeme mít každoročně skvělé obsazení," stálo v tiskovém prohlášení.

Jenže právě kvůli slabému obsazení posledního ročníku, v němž z Top 10 startoval pouze Marin Čilič, se rozhodl majitel turnaje (firma IMG) podnik ATP 250 přesunout. Přední indické tenisové osobnosti si nejsou jisty, zda je Puné tím nejlepším místem, kam turnaj přestěhovat. Jednou z nich je deblový specialista Mahéš Bhúpathí.

"Turnaj v Čennaí byl perfektní přípravou pro tenisty, protože v prvním lednovém týdnu v Čennaí panují podobné klimatické podmínky jako na Australian Open," řekl pětinásobný deblový šampion a naznačoval, že na opačném pobřeží Indie, kde se nachází Puné, je tou dobou mnohem chladněji. "Jsem rád, že turnaj alespoň i nadále zůstává v Indii. Je skvělé si zahrát před domácím publikem," dodal.

Společnost IMG přitom uvažovala o přesunu turnaje až do Singapuru. "Singapur byl jednou z možností, ale chtěli jsme turnaj udržet v Indii kvůli rozvoji našeho tenisu. Je to naše událost a měla by zůstat na našem území," vyjádřilo se vedení indické tenisové federace.

Vedení nového podniku v Puné plánuje kurty vyrobit ze stejného materiálu, jenž se používá v Melbourne, aby měli hráči co nejpodobnější podmínky těm, které panují na prvním grandslamu sezony. Už v listopadu by se mělo na challengeru právě v Puné hrát na novém povrchu, aby se stihly kurty do ledna případně vylepšit a poupravit.

Jednotlivé tenisty začnou pořadatelé oslovovat po letošním US Open. Důležitá bude také výše odměn, jelikož ve stejném týdnu se pořádají akce ATP v Brisbane a Dauhá. Katarský podnik tradičně nabízí téměř trojnásobné odměny a australské Brisbane je od dějiště Australian Open vzdáleno pouhé dvě hodiny letu.

Poprvé se indický turnaj ATP konal v roce 1996. V průběhu více než dvacetileté historie na něm startovaly hvězdy jako Rafael Nadal nebo čtyřnásobný vítěz Stan Wawrinka. Titul si z Čennaí odvezli i Janko Tipsarevič nebo Milos Raonic a svou jedinou trofej na okruhu ATP zde získal před šestnácti lety český tenista Michal Tabara.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

2
Přidat komentář
letityfanousek
A jaké bylo obsazení v Newportu? To by nazvali jak? Chennai byl docela dobrý turnaj, na indické poměry
Reagovat
EllNino
Newport je tradiční turnaj, kde je tenisová síň slávy ... to je trochu něco jiného, takový old school
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist