Tursunov postoupil, ale finále prý asi nezopakuje

22. 7. 2009, 10:25
Aktuality 0
ATP INDIANAPOLIS - Předloňský vítěz a loňský finalista Dmitrij Tursunov letos v Indianapolisu ztratil set už v úvodním kole. Nejvýše nasazeného Rusa dokázal potrápit Němec Berrer. Tursunov po zápase pronesl, že se v současně době necítí na to, aby výsledky z minulých sezon zopakoval.
Dmitrij Tursunov

Rus Dmitrij Tursunov v Indianapolisu startoval poprvé před čtyřmi lety. Při třetí účasti turnaj vyhrál. Loni nestačil až ve finále na Francouze Simona. Letos startuje jako nasazená jednička, ale už v úvodním kole ztratil set s Němcem Michaelem Berrerem. Nakonec však soupeři nadělil 'kanára' a vyhrál 6-3 2-6 6-0.

Šetadvacetiletý Tursunov se ujal rychlého vedení 5-1, pak ale z jedenácti gamů získal pouhé tři. Trápil se hlavně na servisu, když polovinu prvních servisů netrefil správně. A po druhém podání uhrál za celý zápas jen 14 fiftýnů. "Byl to můj první zápas po delší době, je těžké chytnout rytmus. První set jsem hrál dobře, ale pak jsem začal pociťovat únavu a přestal jsem se správně soustředit. A myslím, že soupeř také začal hrát lépe," řekl Tursunov, který se naposledy představil ve Wimbledonu, kde ale odstoupil kvůli zranění už v prvním kole. Berrer soupeři pomohl 16 dvojchybami.

"Popravdě musím říct, že nečekám, že tu loňské finále zopakuju. Nevěřím ani v semifinále. Vím, v jaké jsem teď situaci. Na kurtu jsem v mnoha věcech zranitelný. Nechci na sebe dělat zbytečný tlak," svěřil se Turusnov. "Chci hrát hlavně konzistentní tenis." V dalším kole se ruský tenista žijící na Floridě utká s domácím Dentem nebo Marcosem Danielem. Ve čtvrtfinále by mohl potkat turnajovou pětku Benjamina Beckera z Německa, se kterým vyhrál všechny čtyři vzájemné střetnutí.

Naopak bez ztráty setu zvládli úvodní kolo nasazení Sela, Kunicyn a Becker.

Izraelec Dudi Sela, jenž minulý víkend pomohl své zemi k překvapivému postupu přes Rusko do semifinále Davisova poháru, porazil domácího Vincenta Spadeu 7-5 6-1. "Byl to první zápas na betoně po delší době. Jsem moc rád, že jsem ve druhém kole. V Davis Cupu jsem předvedl dobré výkony, doufám, že moje forma bude stoupat," přeje si čtyřiadvacetiletý tenista, jenž si letos zahrál osmifinále Wimbledonu. Tak daleko na grandslamech nebyl žádný Izraelec dlouhých 17 let.

Letošní sezonu odstartoval v druhé světové stovce, nyní je na 29. místě. Výš zatím ještě nebyl. "Jistě, je to můj dobrý rok. Můj nejlepší."

Čtvrtý nasazený Kunicyn si poradil s Argentincem Dabulem, Benjamin Becker nezaváhal s Japoncem Soedou.

Z favoritů klopýtl pouze Yen-Hsun Lu z Tchaj-wanu, který ve třech setech podlehl Schwankovi z Argentiny.

V Indianapolisu se hraje bez české účasti o dotace v celkové výši 450.000 dolarů.

- ATP INDIANAPOLIS (USA, tv. povrch, 450.000 dolarů) -
úterní výsledky

Dvouhra - 1. kolo:
Tursunov (1-Rus.) - Berrer (Něm.) 6-3 2-6 6-0
Sela (2-Izr.) - Spadea (USA) 7-5 6-1
Kunicyn (4-Rus.) - Dabul (Arg.) 6-4 6-1
Becker (5-Něm.) - Soeda (Jap.) 6-2 6-3
Schwank (Arg.) - Lu Yen-Hsun (6-Tchaj-wan) 4-6 6-3 6-2
Ginepri (USA) - De Chaunac (Fr.) 7-5 5-7 6-2
Bogomolov (USA) - Cipolla (It.) 6-2 6-3
Levine (USA) - Udomchoke (Thaj.) 6-1 7-6(10)

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist