Tursunov si po bitvě poradil s Bogdanovičem, Mauresmová končí

17. 6. 2009, 19:18
Aktuality 5
Ruský tenista neměl cestu do čtvrtfinále podniku v Eastbourne vůbec snadnou, když až po třísetové bitvě zdolal domácího Alexe Bogdanoviče. S turnajem v Devonshire Parku se naopak rozloučila bývalá světová jednička Amélie Mauresmová a také nejvýše nasazená Ruska Jelena Dementěvová.
Dmitry Tursunov

Dmitry Tursunov se na postup mezi posledních osm hráčů hodně nadřel, když kvalifikanta Alexe Bogdanoviče zdolal za více než dvě a půl hodiny 6:7, 6:4 a 7:6. Bogdanovic nasázel 14es, zahrál rovněž devět dvojchyb, ale především proměnil pouze jednu z osmi příležitostí na brejk.

„Chtěl jsem hrát před Wimbledonem co nejvíc utkání na trávě, což se podařilo a cítím se být připraven,“ řekl britský tenista, který ještě v All England Clubu nevyhrál ani jeden zápas. „Myslím, že jsem zahrál své maximum. Nyní hraji opravdu dobře a jsem spokojený. Vždycky je těžké prohrát zápas, jako byl tento. Mohl vyhrát kdokoliv, ale zahrál jsem solidní utkání. Ve druhém setu jsem nepodával úplně nejlépe, čehož Dmitry vužil,“ zkonstatoval po utkání 25letý rodák z Bělehradu.

Ruský tenista tak nezopakoval vypadnutí ve druhém kole z minulého týdne, kdy v Halle nestačil na domácího Kohlschreibera. 55. hráče světa čeká ve čtvrtfinále Uzbek Denis Istomin, který se do svého prvního čtvrtfinále na okruhu ATP probojoval přes šestého nasazeného Sama Querreyho po setech 3:6, 7:6 a 6:4. 21letý Američan se tradičně mohl opřít o dobrý servis, když zaznamenal 17es a úspěšnost prvního podání měl 71 procent. Kamenem úrazu byl pouhý jeden využitý brejk z celkových osmi pokusů.

Dál turnajem proplouvá i kanadský kvalifikant Frank Dancevic, který po vyřazení prvního nasazeného Rusa Andrejeva dnes zdolal na divokou kartu startujícího Jamese Warda po setech 7:6 a 6:4. V boji o semifinále se 24letý Dancevic střetne s přemožitelem Francouze Benneteaua, Leonardem Mayerem.

V ženské části pavouku skončila někdejší finalistka z Eastbourne z roku 2006, Amélie Mauresmová. Po více než dvou hodinách se z vítězství nad bývalou světovou jedničkou radovala Ruska Makarovová, která zvládla lépe oba tiebreaky a zvítězila po setech 7-6 (10-8), 7-6 (15-13).

29letá Mauresmová přitom měla čtyři setboly, ale ani jeden nevyužila. Jak sama řekla, měla šance, ale nevyužila je. „V tréninku pozoruji, že má hra na trávě je stále hodně efektivní. Na kurtu si musíte neustále dávat pozor a udržovat koncentraci. Nemůžete si dovolit chybovat. Na dnešní zápas budu chtít hodně rychle zapomenout a nyní se budu soustředit se na příští týden,“ dodala po prohře dvojnásobná grandslamová vítězka, která před třemi lety triumfovala i ve Wimbledonu.

Jelena Dementěvová, nejvýše nasazená hráčka, v posledním dnešním utkání prohrála po téměř dvou hodinách s Francouzkou Virginií Razzanovou 0:6, 6:3 a 6:7(4) a napodobila tak již dříve vypadnuvší krajanku Kuzněcovovou a Srbku Jankovičovou. 27letá Ruska byla jedinou ze čtyř nejvýš nasazených tenistek, která přešla přes první kolo, ale vypadnutí ve druhém kole si určitě za rámeček nedá.

 

Výsledky - Eastbourne:

Muži:
Dvouhra - osmifinále:

Istomin (Uzb.) – Querrey (6-USA) 3:6, 7:6, 6:4, Tursunov (2-Rus.) – Bogdanovic (VB) 6:7, 6:4, 7:6, Mayer (Arg.) – Benneteau (Fr.) 6:4, 6:4, Dancevic (Kan.) – Ward (VB) 7:6, 6:4.

Ženy:
Dvouhra - osmifinále:

Bartoliová (Fr.) – Čakvetadzeová (Rus.) 7:5, 6:3, Duševinová (Rus.) – Petrovová (7-Rus.) 5:7, 1:0 skr. Petrovová, Makarovová (Rus.) – Mauresmová (Fr.) 7:6, 7:6, Wozniaková (Kan.) - Zheng (Čína) 7:6, 6:3, Wozniacká (6-Dán.) – Stosurová (Aus.) 6:1, 5:7, 6:1, Medinaová (Šp.) - Bammerová (Rak.) 6:1, 7:5, A. Radwaňská (8-Pol.) - Li Na (Čína) 3:1, skr. Li Na, Razzanová (Fr.) - Dementěvová (1-Rus.) 6:0, 3:6, 7:6.

TenisPortal.cz, Adam Bárta

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
Při ručním přetočení paraboly na jinou pozici je nutné povolit šrouby držící parabolu na trubce (otáčení ve směru východ-západ), ale taky i šrouby pro nastavení svislého náklonu paraboly !!! Pro místo ležící na 15. stupni v.d. má největší výšku nad obzorem satelit umístěný na pozici 15 stupňů východně (je přesně nad jihem). Satelity Astra 1 (19E) jsou na 50. rovnoběžce ve výšce asi 33 stupňů, ale pro BBC na pozici 28E je potřeba náklon nepatrně snížit. Orientačně jsou stupně pro elevaci vyznačeny na úchytu paraboly.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten zápas té Mauresmo musel být docela solidní.:-) (15:13)
Když je Bogadanovič z Bělehradu, nepochází odněkud ze Srbska i Dancevic nebo ten už se v Kanadě narodil?
Reagovat
smazaný uživatel
Frank Dancevic, Birthplace: Niagara Falls, Canada :)
Reagovat
smazaný uživatel
Koukám že jeho prarodiče z otcovi strany byly z Chorvatska :))
Reagovat
smazaný uživatel
Njn, ten má jako památku po Chorvatsku snad už jen to jméno.:-)
Trochu mi s tím připomíná Wawrinku.:-) Ten je také z jedné čtyřiašedesátiny Čech.:-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist