Tvrdý čínský režim polevil. Elitní tenistky jsou "svobodné"

1. 1. 2009, 16:38
Aktuality 1
Nejlepším čínským tenistkám v čele s wimbledonskou semifinalistkou Čeng Ťie se podařilo osvobodit od centrálně řízeného sportovního systému a od prosince si užívají prvních výdobytků "svobody". Díky nezávislosti na svazu si budou moci samy vybírat, jakých turnajů se zúčastní, a také nebudou muset odvádět tolik procent z odměn.
Profily hráčů (7)
Čeng Ťie

"Konečně si mohu udělat svůj vlastní program. Už jsem pánem svého času," citoval 25. hráčku světového žebříčku Čeng Ťie list China Daily.

Podle deníku si bude od nové sezony přemožitelka Nicole Vaidišové z wimbledonského čtvrtfinále moci ponechat 92 procent prize money z turnajů. Dříve se musela rozloučit se 65 procenty a odevzdat je svazu. Změna měla být mírnější, původně se hovořilo o odevzdání 30%, ale hráči si vydobili ještě výhodnější podmínky. Tenistky také mohli poprvé vynechat tradiční zimní tréninkový kemp a strávit volno se svými rodiči.

"Asociace chce dát hráčům více svobody a peněz, aby mohli mít lepší podmínky k tréninku," řekl šéf CTA Sun Jinfang.

Čeng Ťie opustila národní tenisový svaz v prosinci spolu s dalšími hráčkami Li Na, Pcheng Šuaj a Jen C'. Všechny tenistky však budou k dispozici pro potřeby Fed Cupu.

Změna má uvolnit napětí mezi orgány vychovávajícimi nejlepší talenty a elitními hráči, kteří byli znechuceni přísným tréninkovým režimem a malou finanční odměnou.

TenisPortal.cz, ČTK, Luboš Zabloudil

Komentáře

1
Přidat komentář
smazaný uživatel
Čeng Ťie, Ťie Čeng, Ťie Čengová, Zheng Jie, Jie Zheng, Jie Zhengová. Jenom 6 variant téhož jména. Škoda, zatím je to docela nuda. Možná ale naši publicisté ještě přijdou s něčím jiným :-()
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist