U Máchova jezera dnes vyvrcholila kvalifikace. Hlavní soutěž si zahrají

23. 6. 2020, 10:00
Aktuality 11
Ve Starých Splavech dnes vyvrcholila kvalifikace dalšího ze série exhibičních turnajů na našem území, které mají hráčům pomoci se rozehrát před srpnovým návratem na mezinárodní okruhy. V areálu u Máchova jezera bylo dnes na programu druhé a závěrečné kolo kvalifikace Macha Lake Open.

Z tříkolové kvalifikace se do hlavní soutěže Macha Lake Open dostali pouze dva muži a tři ženy.

Mezi muži se překvpaivě kvalifikovali dvacetiletí Tomáš Jiroušek, který v rozhodujícím zápase zdolal veterána Jaroslava Pospíšila, a Ondřej Štyler. Ten dnes vyřadil po odvrácení mečbolů nasazenou jedničku Marka Gengela a večer si poradil i s daviscupovým reprezentantem Jiřím Lehečkou.

Dnes by opět měl potvrdit roli favorita čtvrtý nasazený Jiří Lehečka, který by si to měl následně rozdat o postup do hlavní soutěže s Ondřejem Štylerem, jenž po třech odvrácených mečbolech vyřadil jedničku kvalifikace Marka Gengela.

Do druhého kola kvalifikace žen se z nasazených probojovala pouze Aneta Laboutková, která byla největší adeptkou na postup do hlavní soutěže. Jenže nasazená trojka nestačila na Sáru Bejlek. Teprve 14letá naděje vzápětí porazila i o rok starší Kristýnu Tomajkové, která si předtím vyšlápla na nasazenou dvojku Nikolu Tomanovou a Švýcarku Nicole Gadientovou, a může se těšit na hlavní soutěž.

Do té se dostaly také další 14letá naděje Nikola BartůňkováVeronika Vlkovská, které k finálovému zápasu kvalifikace nastoupit nemusely.

Hlavní soutěž, která vypukne ve středu a bude probíhat systémem čtyř skupin po čtyřech hráčích, láká na české hvězdy a velké talenty. Představit by se měl vyjma Jiřího Veselého kompletní daviscupový tým v čele s Lukášem Rosolem. Jedničkou ženské části turnaje má být 27. hráčka světa a nejlepší Ruska žebříčku Jekatěrina Alexandrovová. Dorazí také grandslamové šampionky Lucie Hradecká, Kateřina Siniaková a Barbora Krejčíková nebo sestry Fruhvirtovy.

Vítězové skupin projdou do sobotních semifinále. Obě finále jsou na programu v neděli. Turnaj je přístupný i pro diváky. Ti, kteří se k Máchovu jezeru nechystají, mohou dění od pátku do neděle sledovat na televizní stanici O2 TV Tenis. Dotace starosplavské akce je 980 tisíc korun, jedná se již o druhý podnik v rámci projektu O trofej solidarity a naděje ČTS by Moneta. Další díl se uskuteční na přelomu července a srpna v Liberci.

Od 15. do 21. června se ve Starých Splavech měl odehrát ženský podnik ITF s dotací 60 tisíc amerických dolarů, jenže kvůli pandemii koronaviru je sezona přerušená až do konce července a turnaj byl zrušen. Tato exhibiční soutěž je tak náhradou za 19. ročník druhého nejlépe dotovaného ženského tenisového turnaje na našem území.

• MACHA LAKE OPEN •
Staré Splavy, antuka, 980.000 dolarů
úterní výsledky (23. 6. 2020)
• Dvouhra muži - závěrečné kolo kvalifikace •
Štyler - Lehečka (4) 4-6 6-3 10-7
T. Jiroušek - Pospíšil 0-6 6-1 11-9
• Dvouhra muži - 2. kolo kvalifikace •
Gengel (1) - Štyler 2-6 6-4 9-11
Lehečka (4) - Donald 6-4 6-1
T. Jiroušek - Pleva 6-0 6-3
Staněk - Pospíšil 4-6 6-3 6-10
• Dvouhra ženy - závěrečné kolo kvalifikace •
Bartůňková - Vlkovská / nehráno
Bejlek - Tomajková 6-4 6-4
• Dvouhra ženy - 2. kolo kvalifikace •
Hindová - Bartůňková 5-7 3-6
L. Petruželová - Vlkovská 2-6 4-6
Bejlek - Laboutková (3) 3-6 6-1 10-7
Gadientová (Švýc.) - Tomajková 6-4 4-6 7-10
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

11
Přidat komentář
SpacialRecognition
William Matthew Donald, zajímavé jméno. Rodiče američané emigrovali do ČR, neví někdo? Docela by mě to zajímalo.
Reagovat
travar
Já jenom vím, že má české občanství, protože reprezentuje ČR. Ale jak se sem dostal, to netuším.

Časy, kdy naši tenisté utíkali do zahraničí (Lendl, Navrátilová), jsou dávno pryč. Doba se změnila. Teď utíkají k nám :)
Reagovat
r176
? MACHA LAKE OPEN ?
Staré Splavy, antuka, 980.000 dolarů???
Reagovat
Fandina
:-))
Reagovat
travar
Naše starší žákyně v kvalifikaci Macha Lake Open překvapivě školí mnohem zkušenější soupeřky. Patnáctiletá Kristýna Tomajková v prvním kole vyřadila favorizovanou Nikolu Tomanovou (WTA 716) a ve druhém kole i švýcarku Nicole Gadient (WTA 1204). V závěrečném kole kvalifikace ji čeká teprve čtrnáctiletá Sára Bejlek (druhá hráčka evropského žebříčku do 14 let). Sára v prvním kole nejprve vyřadila Anetu Kladivovou (WTA 1065) a ve druhém kole favorizovanou Anetu Laboutkovou (WTA 739). V horní polovině kvalifikačního pavouka je stále ve hře i čtrnáctiletá Nikola Bartůňková (první hráčka evropského žebříčku do 14 let), která v prvním kole porazila nebezpečnou Dominiku Šálkovou (16 let). Dominika Šálková též patří mezi velké naděje. Hraje podobným stylem jako Petra Kvitová a když trefuje kurt, soupeřka jenom chodí pro balony :)
Reagovat
tommr
já doufám, že z kvaldy postoupí Nikola Bartůňková. Na Štvanici se mi docela líbila i když jí Linda Fruhvirtová nedala žádnou šanci ...
Reagovat
Fandina
stream
https://www.vistasport.cz/vistatv/stream.aspx
Reagovat
Fandina
včetně livescore
Reagovat
sojka1
jsou tam ale nejake potize, z 3 a 5 nebezi stream, na 4 holkam prerusili utkani pro spatny stav kurtu, ale nejvic by me zajimala na 1 ta Bejlek....
Reagovat
Fandina
Je to 1:1 na sety a koukám, že proti sobě hrají dvě levačky. Bejlek ve druhém setu dlouho bojovala o svoje podání za stavu 4:1 a ubojovala, hezky od základní čáry, až soupeřku dostala.

https://www.youtube.com/channel/UCKnBCAVaJWzH8tSd_dM8SpQ

https://www.youtube.com/watch?v=HgcbW1wvfu8
Reagovat
sojka1
moc diky, jsi hodna, ale prosvihla jsem to... :-))
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist