Ukrajinská tenistka Kosťuková vyzvala ATP a WTA k vyloučení ruských hráčů

11. 3. 2022, 12:20
Aktuality 275
Ukrajinská tenistka Marta Kosťuková vyzvala ATP a WTA k vyloučení ruských hráčů a hráček z turnajů. Dosavadní sankce za vojenské napadení její vlasti totiž považuje za směšné. "Řeknu to jen krátce: Podívejte se, jak se k tomu postavily ostatní sporty. Víc to komentovat nechci," citovala devatenáctiletou Kosťukovou po postupu do druhého kola turnaje v Indian Wells agentura AFP.
Profily hráčů
Marta Kostjuková

Zatímco drtivá většina sportovních federací uposlechla doporučení Mezinárodního olympijského výboru a účast v soutěžích kvůli invazi ruským reprezentantům zakázala, ATP ani WTA k tak přísným trestům nesáhly.

Obě organizace jim umožnily startovat jako neutrálním sportovcům. Rusové nesmí startovat pouze v Davis Cupu a Poháru Billie Jean Kingové, které spadají pod Mezinárodní tenisovou federaci (ITF). Na grandslamech jim však ITF hrát nezakázala.

Kosťukovou také zarazilo chování ruských tenistů a tenistek. "Moc mě zklamalo, že nikdo z nich nepřišel, aby řekl, že je mu líto, co jeho vlast způsobila mojí. Vždyť na Ukrajině zemřelo víc lidí včetně dětí než vojáků. Je to strašné," uvedla.

"To přece není o politice, je to lidech. Velmi mě bolí, když přijedu na turnaj, vidím je tady a slyším, že jejich největší starostí je to, že (kvůli sankcím) nemůžou posílat peníze na účet. To je šílené," prohlásila Kosťuková.

Čtyřiapadesátá hráčka světa nechápe, proč se Rusové takhle chovají. "Vždyť to není žádné tajemství, co se děje. Všichni ví, kdo koho napadl, kdo koho bombarduje. Je to naprosto jasné a nejde zůstat neutrální," řekla.

Pár ruských tenistů včetně světové jedničky Daniila Medveděva sice vyzvalo k míru, ale nikdo z nich činy vlády neodsoudil. "Říkají: Konec válce. Ale co to znamená?" uvedla Kosťuková. "Abychom přestali bojovat? To pro nás nepřipadá v úvahu. Proto mi jejich prohlášení přijdou naprosto bezcenná. Jaký na to mají názor? Chtějí, aby Ukrajina prohrála a Rusko vyhrálo? Netuším..." dodala.

Kosťuková také přiznala, že kvůli válce není snadné se soustředit výhradně na tenis. "Když jsem dneska vstala, přemýšlela jsem, že nenastoupím. Mám na Ukrajině rodinu. Jdete spát a nevíte, jestli ráno... Není to snadné, ale zvyknete si," prohlásila.

Ondřej Jirásek, ČTK

Komentáře

275
Přidat komentář
FulnekUltras
laciné gesto, které lze u holátka snad ještě pochopit smile
Reagovat
Hook2424
Uvidíme, nicméně rusové teď vedou ten neodpornější styl války, jaký vést lze! Nechtěj nechat odejít civilisty a bombardují zástavbu! Jedna věc je rozdat si to na férovku, voják proti vojájovi, ale zabíjet nevinné ženské a děcka? Vyvolává to ve mně pocit ohromného vzteku,ve kterém jsem schopen svůj osobní komfort naprosto upozadit!
Reagovat
Rafaeoli25
No ono ani voják proti vojákovi není fér. Vždyť to často jsou i osmnáctiletí kluci, co mají sedět v lavici na střední, ne být posláni vládou do boje. Nechápu, jak to vůbec může někdo schválit, posílat skoro děti se zbraní v ruce do války.
Reagovat
Fandina
V tom se shodneme. Jde o lidi v každém případě a je potřeba agresora co nejdřív zastavit.
Reagovat
Rafaeoli25
Agresora bohužel jen tak zastavit nejde, je to skoro neřešitelné. Každopádně vidět, jak jsou nuceni jít do války málem děti, které se mají učit předměty na střední a připravovat se postupně na maturitu, je pro mě tíživé a i neakceptovatelné. Takhle mladí lidé povoláváni být určitě nemají, bez ohledu na to, jak vážná situace je. Mám známého, který tu teď skrývá dva mladé Ukrajince - 18 a 19 let, kteří mají hrůzu z války, ze zbraní a ze smrti. Nedivím se jim, že do toho nechtějí a mají v úmyslu se schovávat, kdo by se jim mohl divit.
Reagovat
Fandina
Není třeba se dojímat nelidskými příběhy, kterých kolem sebe vidíme mraky. Ale je potřeba vyvíjet tlak na kompetentní místa. Volat po ukončení agrese, zastavení umírání, rozbíjení. Neslyším ty hlasy, spíš popisování stavu věci.
Sport je pro společnost druhem zábavy a mně jen mrzí, že třeba sportovci, jejichž slovo má velkou váhu se k tomu ještě nevyjádřili.
Reagovat
Fandina
Reagovat
Rafaeoli25
Tak myslím, že si všichni přeji, aby to skončilo, není ale v jejich silách toho docílit. Je to dobře vidět na situaci v jednotlivých zemích Evropy, vlády musí řešit zdražování, ke kterému válka vede, obyvatelstvo má obavy a je nutné říct hlavně ekonomické, Německo je nejlepší příklad, strach z absence ruského plynu a ropy je silnější než co jiného, to je prostě fakt. Bohužel pak oběti konfliktu a to kdy skončí zůstávají upozaděny. Každopádně konec je v nedohlednu a nevypadá to, že by kdokoli chtěl jednat, je znát, že se do toho nechce asi vůbec nikomu.
Reagovat
Fandina
A přitom stačí málo. Aby ten, kdo to rozpoutal to zase zastavil.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže ten to myslím neudělá, dokud nedosáhne svého cíle, který ale není úplně zřejmý a jasný, lze se jen dohadovat.
Reagovat
Fandina
Má tu moc to udělat. Zastavit střelbu. Dát příkaz. Jen kvůli jednomu člověku je lidstvo ohroženo.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak on si ale chce Ukrajinu podrobit a nezastaví se očividně, teprve až toho dosáhne.
Reagovat
Fandina
To jsem pochopila, kopíruje Adolfa. Je potřeba ho zastavit.
Reagovat
Rafaeoli25
Zastavit ho ale může jen obrovská síla, srovnatelná s jeho. Ta se ale do boje nechystá.
Reagovat
Fandina
Samozřejmě že se nechystá, bojovat se nikomu nechce, ale zbavit se ho je potřeba.
Reagovat
Rafaeoli25
To je ale bohužel nereálné, zvlášť když za ním stojí Čína. Musíme vyčkat, to je jediné, co se dá aktuálně dělat.
Reagovat
Fandina
A nebo ho vyhnat z Ukrajiny.
Reagovat
Rafaeoli25
To ale sami Ukrajinci určitě nedokážou, NATO by se muselo angažovat.
Reagovat
Fandina
Ano, někdo by musel Ukrajině pomoci. A já myslím, že jsme se shodli na tom, že žádné smlouvy a dohody evidentně neplatí, tak je bezpředmětné se pořád ohánět NATEM. To je uskupení postavené na papíru. Jde o faktické činy.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak zbraně jim určitě dodávané budou, ale že by tam vstoupili nějací oficiální vojáci, to určitě ne, cizinecké legie ano, ale to asi stačit nebude.
Reagovat
Fandina
Já musím jít vařit, takže nemohu v diskusi pokračovat, ale neznamená to, že bych ještě neměla k tomu co říci. Je potřeba ho zastavit a co nejdřív.
Reagovat
Ondra979
bohuzel je to tak..to je proste rusky, resp sovetsky styl vedeni valky - za druhe svetove to bylo jeste mnohem horsi, ale tam aspon po ostudnem paktu molotov - ribbentrop byli napadeni, valku ovsem vedli naprosto silenym zpusobem a ztraty tomu odpovidaly a civiliste trpeli take neuveritelne..takze jen navazuji na svou "tradici", je to obludne, ale je to typicky ruske, putinovske..pokud se ukrajinci dokazou nejak ubranit bude to zazrak, ja trvdim, ze kdyby doslo ke vstupu nejake "treti strany" do konfliktu, i treba jen kvuli ochrane civilistu, tak jenom kvuli ukrajine to putler neodpali..to mi prijde opravdu jako velky nesmysl, to by udelal jen v pripade napadeni primo ruska a to nehrozi ani nahodou, ale bohuzel toto si asi nikdo na triko nevezme, prece jen urcity risk by to byl, to je fakt..jenze bez toho se tezko nekam posuneme nebo jen s velkym stestim, chce to mensi podelanost a mnohem vetsi odhodlanost, jedine tomu ten blazen bude rozumet...mozna to dokazou ukrajinci skoro sami ale s velkymi ztratami a skodami..to uz je bohuzel jasne a cim dele ta agrese bude trvat, tim obludnejsi to bude..uz tak je to hrozne
Reagovat
George_Renel
A už ses přihlásil jako dobrovolník?
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Ondra979
ano, predvedli jste opravdu vysokou argumentacni zivotni uroven, tohle je ukazkova reakce bud proputinskych trollu nebo dusevnich mrzaku..kam patrite to uz si preberte sami
Reagovat
George_Renel
Jsi ubožák. Spousta keců a skutek utek.
Kdoví jestli´s byl vůbec na vojně. Nemáš totiž vůbec představu co je to válka. Natož světová.Tak si osobní invektivy nech od cesty. Nic o mě nevíš, reagoval jsem na tebe poprvé, takže tvé soudy jsou úplně mimo.
Reagovat
Ondra979
to jsi prave ty, tato reakce te odhalila..je to totiz znamy muster podobnych mrzaku a nebo trollu. vitezoslavne me poslat do boje a jsi sam pro sebe vitez a jsi spokojeny, jak jsi mi to "nandal", ale skutecnost je uplne jina ale na to jaksi nemas...a co je to valka tady nema realnou predstavu nikdo, a rusko nas ted primo ohrozuje, kdyz uz bombarduje skoro i polske hranice..ale jinak je to uplne v klidu a nic se nedeje..zij si v tom bludu vesele dal
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale nazývat někoho duševním mrzákem jen proto, že ti položí nepříjemnou otázku? Jinak je to tak, že ty bys jako vrchní velitel nebo předseda vlády bez dlouhého zvažování posílal vojáky klidně na smrt, přitom ale sám rekneš no já nejsem voják, takže je irelevantní se mě ptát jestli bych tam šel. A jako člen cizinecké legie bys tam také nešel. Jenže ti vojáci šli do armády ne proto, aby museli do války, šli tam často jen aby bránili tuto zem, pokud by to náhodou bylo potřeba nebo max.prostor NATO. Nechtějí padnout ve válce bez konce, mají své rodiny, děti. Ono se to každému od klávesnice počítače mluví, pošleme je tam, už aby to bylo a ať to má třeba miliony obětí. No každý to ale takhle nevidí.
Reagovat
Ondra979
tak to je klasicka podla taktika ubohych putinovskych trollu takto reagovat, to bys mohl vedet, takze moje protireakce byla naprosto adekvatni. pokud diskutujes normalne, jako ted, tak neni problem. jinak to neni jednoducha otazka, o tom zadna, ale prece jen by bylo na miste si polozit otazku, jestli opravdu nemuzeme udelat vic pro ochranu civilistu, kteri jsou bohuzel masakrovani invazni armadou. .ted uz se o tom mluvi zase vic, ale skutek utek a ukrajinsti civiliste budou umirat bohuzel dal..nejlepsi by bylo, kdyby to rusaci zabalili, ale zatim tomu maloco nasvedcuje, proto i ten vetsi tlak na rusko, ze pokud to nestopnou, tak muzeme treba nejak zasahnout by mohl nest sve ovoce a rychlejsi konec teto nesmyslne dobyvacne valky. a k postoji nemecka - byli to vzdy slabosi a asi to tak zustane, z nich si priklad brat rozhodne nechci
Reagovat
Rafaeoli25
Německo je ale motor a lídr Evropy, na kterém jsme navíc velmi závislí, jsme tedy závislí obchodně na něm a energeticky na Rusku. Pokud bychom chtěli hrát nějakou sólo hru oběma tento velmocím navzdory, skončí to pro nás ekonomicky tragicky. Já se tedy ohlížím na to, co říkají a jak myslí Němci, nechci, aby se Evropa hospodářsky rozložila, pokud je to tobě jedno, ok, máš na tento postoj právo, já ale vím, že Německo, Francie, Itálie i další západní země mají na prvním místě rozum a nikdo jim to nemůže vyčítat, nechtějí se nechat ekonomicky zlikvidovat.
Reagovat
Ondra979
jde o to, ze tim financujeme rusku valku a zabijeni cilivistu. me je jasne, ze jakmile dojde k primeri, v coz pevne verim, tak zase plyn brat budeme z ruska, nemame proste adekvatni nahradu, ale nejakou omezenou dobu, tedy dokud rusko utoci a zabiji, bychom to vydrzet meli, pokud se na tomto nedohodnem, tak je to putinova vyhra a muze dal valcit, resp bude mit zatim finance na vedeni valky, tak to je at chcec nebo ne
Reagovat
Rafaeoli25
Ty pořád burcuješ, no ale vidíš, že Němci jsou úplně v klidu, ničeho se neobávají, tedy ano, toho, že by přišli o ruský plyn a toho se jak vidno, asi nikdy nevzdají. Proč tedy mám být papežštější než Němci?
Reagovat
Rafaeoli25
Aktuální zpráva - přijetí nejtvrdších sankcí blokuje Německo, které otevřeně tvrdí, že se bez ruského plynu a ropy neobejde. Opravdu se tomu nelze divit, ani gigant Německo se bez nich neobejde, tedy aniž by neutrpěl devalvační ekonomické ztráty, natož my. Lze Rusko nenávidět, přesto je nutné zůstat racionální, za to ode mě mají Němci palec nahoru.
Reagovat
Rafaeoli25
Být Scholzem, budu také držet tuto linii. A Merkelová by se jistě chovala stejně.
Reagovat
FulnekUltras
i ode mě
Reagovat
Rafaeoli25
To, jak někdy může být myšlení některých až doslova zcestné, ilustruje třeba požadavek lidí ve Florencii, aby byla odstraněna tamní socha Dostojevského. Spisovatele, který byl sám odsouzený jako rebel a strávil roky na Sibiři na nucených pracích. A dnes má být odstraněn jen proto, že je Rus. Zajímalo by mě, jestli ti, co jeho odstranění požadují vůbec znají jeho životopis a ví, že by asi dnes byl proti Putinovi, ne na jeho straně. Ještě by to chtělo spálit jeho knihy, to měli demonstrativně před jeho sochou udělat.
Reagovat
annah
Blbci jsou všude napříč světem. Tak to vždycky bylo. V Itálii i jinde.
Momentální největší hustota bude nejspíš v Rusku.
Ale na druhé straně se Italům zase tak moc nedivím. U nás se po válce odstraňovaly mimo jine názvy ulic jako třeba Schillerova. Prostě nenávist k okupantům a vrahum postihla i jejich nevinné předchozí generace.
Reagovat
Rafaeoli25
Nenávist tohoto druhu je věc absurdní, obecně zavilá nenávist nikam nevede. Co by meli říkat třeba Poláci, když je Ukrajinci za války vraždili. Přesto jim to aktuálně nijak nepřipomínají a soucítí s nimi.
Reagovat
annah
Za to jim patří velký obdiv. Klobouk dolů.
Reagovat
Davor1
Ale však tu vôbec neide o Medvedeva, tu ide o ruský šport ako celok a ten je súčasťou toho režimu a štátu. Medvedev je Rus, Putin je aj jeho prezident. Samozrejme, že nie je spravodlivé, aby mal on a ostatní športovci utrieť hubu kvôli jednému šialencovi, ale každá krajina je zodpovedná za svoju vládu, svoj režim, svojich vodcov. Keby sa celé Rusko spojí, tak by tá obluda do niekoľkých dní visela na šibenici a ten národ by sa mohol konečne začleniť do demokratického vyspelého sveta. Je jedno, že Medvedev možno vojnu a ruskú agresiu neschvaľuje, je jedno, že to možno neschvaľuje väčšina rusov... ale tým, že sú ticho a nič proti tomu nerobia, tak v podstate dávajú Putlerovi a jeho podržtaškám mandát, aby si robili, čo chcú. Každý národ pyká za ľudí, ktorí o nich rozhodujú a len ten tlak od vlastného obyvateľstva môže v tak veľkom štáte niečo zmeniť. Keby u nás pred vyše 30 rokmi väčšina národa nevyšla do ulíc, možno by sme tu mali stále komunistov alebo nejakého diktátora a životnú úroveň ako dnes Rusi... Civilizovaný svet musí celé Rusko odstrihnúť od všetkého a nechať ho ekonomicky totálne vykrvácať, aj keď na to sami nejakým spôsobom doplatíme /zvyšovanie cien. Ale je to jediný spôsob, ako tú krajinu dostať do kolien okrem vojenského zásahu a prečo by športovci mali byť výnimky? Veď práve oni môžu k tej zmene režimu výrazne prispieť, keďže sú to známe a rešpektované osobnosti v tej krajine. Keď ale nepocítia tie sankcie na vlastnej koži, aká bude ich motivácia s tou situáciou niečo reálne robiť?
Reagovat
Fandina
Ano, není to spravedlivé, že za jednoho šílence mají pikat sportovci a co ty statisíce lidí, které momentálně opustili svoje domovy, co ty materiální škody a lidské životy, které na Ukrajině přišli o život. Proti tomu je vyloučení sportovce směšnou záležitostí.
Reagovat
Rafaeoli25
Ach ta gramatika..
Reagovat
Fandina
Psát nesmysly pravopisně, jak to děláš ty, je horší prohřešek.
Reagovat
Rafaeoli25
A ty určuješ co je nesmysl a co ne? No to mě podrž, člověk žasne, co si o sobě někteří myslí smile
Reagovat
Fandina
Ano, jako každý člověk mám svůj názor. Což ovšem blb jako ty nechápe.
Reagovat
Rafaeoli25
Názory ti neberu. Ale být vulgární to ti jde bezvadně, pokračuj smile
Reagovat
Fandina
Nejsem vulgární.
Reagovat
Rafaeoli25
Jenže tahle představa je lichá, nechat ho vykrvácet. Rusko restrukturalizuje své obchody a nemusí ekonomicky pojít, jen kvůli EU a USA, tak to zdaleka nemusí být. Evropu to bude bolet určitě, bude muset být odpískán Green Dělá, drasticky vzrostou ceny energií a všeho dalšího a tím i nespokojenost značné části jednotlivých společností, hlavně těch chudších v rámci EU. Bude to velmi špatné a může to nakonec vést k tomu, že celou Evropu nebo její valnou část ovládnou autoritáři typu Orbána, PiS, Salviniho a dalších. Nevidím to vůbec dobře, raději nad tím ani nepřemýšlím v těchto konsekvencích.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak co se týče situace před třiceti let, tak mělo jsme jako naši sousedé štěstí, že v Moskvě politbyro v roce 84 zvolilo co čela koho zvolilo, kdyby tam byl další Brežněv, tak jsme tu dnes asi nepsali..
Reagovat
Fandina
Nikdo nežádá od tenistů nemožné. Jde o apel na agresora, aby přestal útočit na cizím území pokojnou cestou. Upozorněním, že až jejich představitel přestane ohrožovat druhé, tak se mohou zase vrátit ke své práci.
Reagovat
Nola
netusim kolko som sem nezavitala, ale trebars dnes je mozno ta spravna chvila, vzdy som tvrdila, ze tenis budem sledovat aj po odchode velikanov do dochodku, ale dnes asi prehodnocujem tento moj pocit, dnes uz nie je situacia rovnaka ako trebars pred covidom, pred vojnou, nic nie je zial rovnake... spolocnost rozdelena na dva nezmieritelne tabory, predtym covid, dnes vojna.... neverim, ze sa tieto veci deju nahodne......netesi ma sledovat snad ziadny sport, nesledujem radsej spravy, v praci sme mali dalsiu covidovu vlnu, v obchodoch stretavam ukrajincov, vo vlaku z KE do BA minimum Slovakov, na ihrisku deticky z Ukrajiny, kazda minca ma dve strany, ruski a bieloruski sportovci su vyluceni zo spolocnosti, tak im treba, narodili sa tam, nech sa pracu domov, sak aj Martina poslala Novaka domov smile, je smutne co sa deje, verim, ze ste vsetci, ktori tu posielaju domov ruskych sportovcov pomohli ukrajinskym rodinam, ktore utiekli pred vojnou a nie ste iba hrdinami za klavesnicou, ja si nedokazem predstavit, ze mi niekto zbombarduje byt, dom a nemam kam, ale na druhu stranu si nedokazem predstavit, ze by som odisla s iba kufrom do Rakuska, alebo Madarska, asi by som tu odvahu nikdy nenabrala a odisla niekam skor na vidiek na SK, nakoniec sa vratime ku korenom, budeme pestovat plodiny a chovat domace zvierata, ako nasi predkovia, lebo tam zial smerujeme a tenis uz nikoho z nas zaujimat nebude..... aj ten net si nebude moct vacsina z nas dovolit, ak sa odstrihneme, vsak viete od coho, mama hotel, to uz nebude vladat platit smile tak sa tu veselo dotahujte o vine a treste a modlite sa, aby sme tu vojnu nazivo nikdy nezazili
Reagovat
Rafaeoli25
Souhlas. Jak jsem psal níže, nás za dvacet třicet let dostihnou jiné věci, teď řešíme Rusko a politiku, ještě víc než kdy předtím, takže se zase začne víc kašlat na už tak alarmující stav přírody a životního prostředí, přitom když se bude kašlat na planetu, tak nás to nakonec zahubí stejně jako války a jaderné zbraně. Ano, přejme si, aby žádná velká válka nebyla, to by byl poslední hřebíček do rakve téhle těžce zkoušené planety. Na Mars opravdu jen tak neodletíme..
Reagovat
Nola
ja nie som politicky aktivna, mna skor zaujima moje bytie, tym myslim hlavne svoju rodinu, kazda vojna prinasa utrpenie jedine obyvatelom krajiny, ktorej sa to tyka...ostatne je iba klise, politici hraju sachovu partiu, presuvaju figurky na sachovnici ako by slo o pocitacovu hru, dnes trpia Ukrajinci, zajtra to mozeme byt my, to ma desi, Putin to rozputal, a tie jeho dovody su pre nas neakceptovatelne, pre nikoho normalneho nie su... odjakziva ludstvo viedlo vojny, to si treba uvedomit, Napoleon, Hitler, kriziaci, ktori bojovali za Krista... kolonizatori... vyvrazdenie indianov v Amerike a.p., je to vzdy boj o moc.. pred vojnou vacsina Slovakov a Cechov brala Ukrajincov ako menej cenny narod, dnes sme papezkejsi ako sam papez....dnes som citala, ze uz nezvladate napor odidencov z Ukrajiny a ziadate pomoc od EU... ste ekonomicky zaujimavejsi ako my Slovaci, aj ked mame politikov asi rovnakych, malicke krajiny, ktore su iba pesiakom na tej sachovnici
Reagovat
Rafaeoli25
Všem těm, kteří schvalují útok Ruska na Ukrajinu, bych rád vzkázal, že krom toho, že obhajoba nejtěžšího porušování mezinárodního práva a současně s tím zabíjení nevinných lidí, je zavrženíhodná věc, tak že dotyční uvažují i sami proti sobě a proti veškeré logice. Zničí-li totiž Rusko totálně Ukrajinu a udělá z ní spálenou zemi, tak z ní prchne ne milion, ne dva, ale třeba i dvacet milionů lidí nakonec a na sousední blízké státy, tedy i na nás dolehne těžko představitelný a nezvládnutelný tlak, který těžce poškodí naší zemi i celou Evropu. Krom toho udělá taková válka do úplného zničení z Ukrajiny šedivé, neobyvatelné místo, jen nárazníkovou zónu mezi Ruskem a EU. To bude opravdu skvělá budoucnost pro Ukrajinu i zbytek Evropy..smilesmilesmile
Reagovat
annah
Mně připadá, že ten exodus Ukrajinců je jeden z Putlerovych cílů. Protože tim oslabi státy , kterým nezbývá, než se o ty ubozaky postarat.
Reagovat
ta-dah
Naprosto s ní souhlasím. Všem ruským sportovcům, kteří veřejně neodsoudí tuto agresi a jejího strůjce, bych zakázala účast na příslušných sportovních akcích. Nestačí říct - jsem pro mír. Je potřeba, aby pojmenovali tuto událost přesně - jde o válečné napadení svobodné země, nikoli o"misi za účelem denacifikace a demilitarilizace". Putin je agresor, kvůli kterému lidé na Ukrajině přicházejí o všechno a Rusko si ponese následky mezinárodní izolace a ztráty jakéhokoli kreditu. Pokud to zvládnou, měli by dostat šanci k účasti, pokud ne, mohou si odjet do vlasti a tam pořádat turnaje a závody, jak budou chtít.
Případný argument, že by mohly být v ohrožení jejich rodiny, v tomto případě nehraje roli.
Každý se někdy bojí, ale ne každý je zbabělec...

Jinak souhlasím se vším, co tady už napsal Davorsmile
Reagovat
Davor1
smile
Reagovat
Rafaeoli25
No ono se to snadno říká o tom případném argumentu. Ty kdybys byla v jejich kůži, tak bys možná mluvila taky jinak. Ono se to snadno mravokaří zpoza počítače, když člověk sám v takové situaci není.
Reagovat
Rafaeoli25
I tobě pak vzhledem k tomu, jaké sankce dopadají na ruské sportovce, které schvaluješ, řeknu, že doufám, že stejná kritéria uplatňuješ vůči všem zemím, které napadají jiné, pak je to alespoň v pořádku z tohoto pohledu.
Reagovat
Hook2424
Souhlas i s tebou i s Davorem!
Reagovat
soloo
to jakeby ste odsudili Rusky utok na Berlin 1945. Na Ukrajine tvrdy fasizmus, koncentracne tabory , chemicke smrtelne laboratoria, ostrelovanie civilistov. Ukrajinsky rezim=fasizmus cize zastavate fasizmus!
Reagovat
Tomas_Smid_fan
příspěvek zralý na Chocholouška nebo na basu.
Reagovat
blixa
Třeba je to původem Rus, u nich je tohle mozkové zkroucení hodně časté ... smile
Reagovat
soloo
na basu je podpora fasismu a tén je na UA uz 8 rokov
Reagovat
Krisboy
Na basu je nejlepší Mistr:

https://www.youtube.com/watch?v=0xyxCdoUcFo
Reagovat
Rafaeoli25
Když tu mluvíš o fašismu nebo ukrajinském nacionalismu, ok, určitě tam v části společnosti je, v ruské ale snad není? Ty chceš vidět jen něco, vše určitě ne.
Reagovat
soloo
Putin prave nacionalizmus v rusku likviduje a podporuje mensiny
Reagovat
Fandina
Jak ho likviduje?
Reagovat
Rafaeoli25
Likviduje jak? Vede pravicovou stranu s vysoce nacionálním sentimentem. Co se týče menšin, tak třeba k muslimům musí být logicky vstřícnější když už tvoří skoro 30% ruské populace, to ano. Jinak mi ale ukaž další příklady, kdy se k menšinám chová dobře. O např.sexuálních menšinách nemusíme mluvit vůbec, to je katastrofa.
Reagovat
annah
Putler je největší a nejagresivnejsi nácek soucasnosti. A z Ruska stvořil největší hrozbu světa. Snad větší než IS a podobna verbež. Masový vrah Stalin by z něj měl radost.
Reagovat
Ondra979
je to tak, dnes jsem precetl na denikuN dobry rozhovor s polskym expertem na extremismus a mezinarodni politiku Kacperem Rekawem - doklada tam jasne,ze dnesni putinovske rusko dnes je celkem ryzi fasismus, ja to tvrdim uz taky dlouho a ted po agresi n a ukrajine a represaliich a dalsich omezenich svobod uz o tom neni zadnych pochyb..
Reagovat
Rafaeoli25
Je to tak, jenže pořád jsme u toho, že je to jaksi neřešitelné, pokud tedy někdo nechce totální válku, po níž už nic nebude jako předtím. S Ruskem, Čínou, KLDR a dalšími je nutné žít, koexistovat, nějakým způsobem - když ne, tak následky budou tragické, bohužel.
Reagovat
Ondra979
to nejak koexistovat je asi klicova otazka - a to jak presne? ja tvrdim, ze je treba razantnejsi pristup, a to celkem jednoznacne - na brutalni a cynicke agresory typu Putina ostatne nic jineho neplati, vse ostatni si vykladaji jako slabost a i proto si troufl na tuto invazi - namlsalo ho, jak v klidu mu prosla at uz Gruzie, anexe KRymu a bordel a valka na Donbase, kterou mohutne podporoval. tohle uz mu sice jen tak neprojde, ale je to pet minut po dvanacte..ted uz budou skody nasobne vetsi a hlavne tragicke..kam az to zajde ted tezko rict, ale nechavame si vyhrozovat silencem co sice sedi na jadernych zbranich, a pritom jeho armada vypada docela v rozkladu a neschopne a zatim selhava, ale brutality pribyva..
Reagovat
Rafaeoli25
No já pro velkou válku určitě nejsem a neměl by být nikdo, nechci, aby část Evropy skončila v troskách i bez použití jaderných hlavic a aby takový konflikt stál i miliony životů. To nechci, válka je to poslední a myslím, že si to všichni alespoň v rámci EU uvědomují, proto nedochází ani k bezletové zóně, která by vyhlášení války znamenala. To si nikdo nelajsne.
Reagovat
Ondra979
bez pouziti jadra putler nema sanci, to uz je snad jasne kazdemu kdo to sleduje, takze hraje s touto kartou a je to falsena hra, za tim si stojim. jsem pro bezletovou zonu zalozenou na mezinarodni dohode a kldine i letecky most at si ten zakomplexovanej silenec pinda co chce..je z toho podelanej az nekde
Reagovat
Nola
boze, kam to spejeme, bezletova zona, precital si si co vobec znamena? asi ta nebavi velmi zivot a tuzis ho ukoncit, ty musis byt skutocne rocnik 97, skoda, ze si nebol na vojne, tym myslim, povinnu vojensku sluzbu za komunistov a este par rokoch po nich, mamahotel tam nefungoval, by si nalozil do tren, ty hrdina, spytaj sa tatka, alebo stryka, dedka, kedze nemas ani sajnu....... ja mam velku rodinu a pocuvam, ty si iba hrdina za klavesnicou, ak vas bude viac bez deti a rodiny, ste schopni pochovat planetu ako taku
Reagovat
Fandina
Ty mi připadáš jako padlá na hlavu. To, že bezletová zona je možnost, jak zamezit ruským vojskům útočit na Ukrajinu zvrchu, ví každé malé dítě. Ano, je to hnus se tu vůbec bavit o takových možnostech ve smyslu házení bombiček. Ale je to tak.
Reagovat
Nola
nemas rodinu, priatelov, ani nikoho kto ta respektuje? si potom ako Ondrik, ktory sa hra na vojacika a pritom ma mliecko na brade, nikto normalny si nepraje 3.svetovu.......
Reagovat
Fandina
Nemluv o věcech, kterým nerozumíš.
Reagovat
Rafaeoli25
Bezletová zóna rovná se válka NATO vs Rusko. Do toho se Západu ale nechce, říkám, že je to postoj rozumný.
Reagovat
Fandina
Na zavedení bezletové zony jsou různé názory. Jisté je jen jedno, Rusku je fuk, jaké jsou mezinárodní dohody.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak bezletová zóna by podotýkám musela být schválena OSN, aby měla nějakou relevanci a nebyla akci jen NATO. Každopádně její realizace rovná se válka.
Reagovat
Fandina
Ony se snad války v poslední době posvěcovaly OSN. Jsi směšný.
Reagovat
Rafaeoli25
Jen říkám, že pokud by nebyla schválena i OSN, tak to jen dokreslí obrázek toho, že mezinárodní právo je pro všechny jen cárem papíru. Ano, je to tak. Co k tomu dodat.
Reagovat
Fandina
Agrese se nestane agresí na papíru. Stane se tím aktem. Papír je ti k ničemu.
Reagovat
Rafaeoli25
No vždyť říkám, že nějaké deklarace mezinárodního práva jsou jen cáry papíru a stejně si mnozí dělají, co chtějí, toť vše.
Reagovat
Fandina
A já ti zase říkám, že vyhlášení bezletové zony nemá ve světle mezinárodních smluv coby papírů žádný význam. Pokud bude někdo chtít, tak tam vlítne a nebude se na nic ptát.
Reagovat
Rafaeoli25
Nebude, jistě, v tom případě se ani o ní nemusíme bavit. Ať tak či tak, jednalo by se o počátek střetu NATO s Ruskem. Snad k němu nedojde.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A k čemu je dobré OSN, teda myslim pro normální lidi?
Reagovat
Ondra979
papouskujes to, co rika putler..ja tvrdim, ze to nemusi byt nutne valka nato vs rusko, ale jde o to jak by se to provedlo a kdo by se zapojil..ale stejne se to nejspis nestane, coz je velka skoda
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň ale tvrdit škoda, že nás asi nečeká velký konflikt? No já říkám ještěže tak.
Reagovat
Ondra979
ne, skoda, ze jsme zbabeli a nemame koule na to podporit ukrajinu tak, jak by si za svuj statecny boj zaslouzili. pokud budeme vsichni takhle podelani jako ty, tak si pak muze putler gratulovat, protoze skoro z poloviny vyhral
Reagovat
Rafaeoli25
Ok, tak můžeš založit cizoneckou legii, třeba se připojí tisíce lidí a můžeš tam jít bojovat. A šel bys tam bojovat? Na to bych opravdu slyšel rád odpověď. Někteří se pořád bijí v prsa jak by to Putinovi natřeli, tak mě vždycky zajímá, co by tomu sami obětovali. Jinak podělaní za ušima jsou v tom případě vlastně všichni lídři v celé Evropě, tak nevím proč bych měl já volat po boji, když ne oni.
Reagovat
Ondra979
jak ja pomaham ukrajine, to nech na nem, ale ver, ze to delam. ano, evropsti politici jsou vesmes podelani a je to trochu ostuda, putler bude respektovat pouze nekoho, kdo ma za sebou vojenskou silu a da najevo, ze by ji mohl klidne pouzit, a komu toto jeste nedoslo, tak tezko neceho dosahne a diktator si ho namaze na chleba, coz uz se taky stalo - viz MAcron, Scholz a dalsi. nedje o to volat primo po boji, ale dat putinovi najevbo, ze uz davno zasel za akeceptovatelne hranice a ze se pripravujeme na konflikt s ruskem a to velmi intenzivne..i toto by ho mohlo nahlodat aby se stahnul ale zatim se to bohuzel nedeje a je to chyba
Reagovat
Rafaeoli25
Tak Pekarová a Fiala myslím hrozí co to jde, ty asi kritizovat nemůžeš.
Reagovat
Ondra979
a na otazku jestli bych tam sel bojovat - nesel, protoze nejsem vojak takze otazka je pro me tim padem irelevantni
Reagovat
Ondra979
zklidni hormon Nolo, ukrajina tezce trpi a zaslouzi si vetsi podporu..pokud putler velkou valku skutecne bude chtit, tak bude, a nejde o to zda, ale kdy..komu to jeste nedoslo tak je mi ho lito, ale on je jen klasicky paranoidni zbabelec a na toto nema ani omylem, navic o pripadnem jadernem uderu stejne nerozhoduje on sam..tak netrep o cem nemas ani paru jen se tu ztrapnujes
Reagovat
Nola
s tebou po vyroku o bezletovej zone sa nemam o com bavit, spachaj radsej harakiri hned dnes, ale, kedze nemas na japoncov, ktori mali aspon cest, tak si radsej dalej hraj pocitacove hry na vojacikov a tych normalnych usetri od svojich dristov, mas este sancu narukovat, u vas sa to da, tak nevahaj, ale myslim, ze nie si plnolety smile
Reagovat
Ondra979
tak to me teda strasne mrzi..z toho asi nebudu tyden spat
Reagovat
Rafaeoli25
Každý kdo volá po bezletové zóně by si měl uvědomit důsledky takového požadavku. V americké administrativě o tom mají jasno a kategoricky to odmítají. Volat se po tom může, ale to je asi tak všechno, mělo by to šílené pokračování.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
smazaný uživatel
7 kulí v Kijevě smilesmile
Reagovat
paddy
Co jste ještě probírali na školení s Fulnekem? smile smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Ve prospěch jisté spravedlnosti také souhlasím s dočasným vyloučením všech ruských sportovců. Byli by tak ušetřeni dilematu, jestli odsoudit Putlera nebo nikoli. O to směrodatnější by byl jejich postoj po vyloučení, které jak tu zaznělo, není nenávistně zaměřené proti jednotlivcům, ale v rámci sankcí postihuje ruskou společnost jako takovou. Ano, část reakcí bude nenávistná, ale je šance, i když nevelká, že se část společnosti probere a uvědomí si, kam až nechali Putlera zajít. Jestliže s nimi skoro celý svět nechce mít nic společného, je to prostě na zamyšlení, aspoň pro ty co mají čím myslet...
A ano, druhý aspekt je jistá satisfakce a uklidnění ukrajinských sportovců.
Pokud někdo chce být hrdý na to, že je Rus, tak musí být schopen právě teď cítit hanbu, že je Rus.
Reagovat
HolyMotors
smile
Reagovat
annah
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Musím to tu zopakovat, ano, je to obrovská hanba, jen doufám, že pokud budou i jiné státy opakovat akce podobného charakteru jako teď Rusko, ponesou i ony stejnou míru odpovědnosti a cejch hanby, jako nyní oni. Invaze a okupace jakéhokoli suverénního území je nepřijatelná a hanebná, snad už na to od této chvíle budou všichni pamatovat.
Reagovat
soloo
Irak 2003 Juhoslavia 1999 utok USA sa predsa neodsudzuje!
Reagovat
Rafaeoli25
Tak ale z tvého komentáře cítím jednostrannost, já nejsem žádný relativizátor ruských zločinů, jen poukazuji na to, že měřit je nutné všem stejně. Co dnes provádí Rusko je nejtěžší zločin proti mezinárodnímu právu, napadení suverénního státu, abychom si ujasnili pozice.
Reagovat
soloo
ano suhlasim, ale pokial neodsudis aj porusenie medzinarodneho prava utokom USA na Irak tak mas to jednostranne
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň, ale ve svém komentáři výše mluvíš o Ukrajině a její současné vládě a říkáš, že si zaslouží podobný osud jako nacisté v roce 45, takže ti útok na Kyjev nevadí.
Reagovat
soloo
a tebe vadil utok Ruska na Berlin 1945? lebo vim ze mnoho cechom jo
Reagovat
soloo
Reagovat
Rafaeoli25
Tak zlikvidovat Hitlera to byla věc celého světa. Ty ale srovnáváš současnou Ukrajinu s nacistickým Berlínem, přeješ si tedy to samé i s Kyjevem?
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Ondra979
smile
Reagovat
PetaM
Bože, do čeho jsi to duši dal. Taková kráva.
Reagovat
Rafaeoli25
Hloupý koment smile
Reagovat
PetaM
Pro hloupou pizdu.
Reagovat
Rafaeoli25
No silně by mě zajímalo, kdyby byla někým napadena naše země, náš sportovec sděloval svůj pohled na věc v zahraničí, jestli bys mu taky nadávala do volů a krav. Sorry, tohle je ubohost, i když s něčím co říká nesouhlasím. Každopádně respektuji a soucítím s její nezměrnou bolestí, smutkem a zmarem, jakoby měl asi každý normální člověk. Když mohou její blízcí přijít o život tak je normální soucítit s ní, smutné, že toho mnozí nejsou schopni, jakoby ani nebyli lidé..
Reagovat
PetaM
A co má takový Medvedev společného s válkou na Ukrajině?

Naše firma třeba zavřela pobočky v Rusku a Bělorusku a vyhodila všechny tamní zaměstnance. Nechápu proč. Za co ti zaměstnanci jako můžou? Nevím o tom, že by si vzali zbraně a šli na Ukrajinu.

A tohle je stejné. Proč by sportovci z Ruska nemohli sportovat? Jen proto, že to nějaká hysterka řekne?

Joooo, až si taková Kudermetova vezme zbraň a na kurtu zastřelí Svitolinu, pak ano, neměla by už nikdy hrát.
Reagovat
Patapuff
Panebože, do čeho si to duši dal.smile
Reagovat
PetaM
A na to jsi přišel sám, nebo jsi to opsal?
Reagovat
Patapuff
Opsal jsem to. A zapomněl jsem tam napsat "taková kráva".
Reagovat
PetaM
Takže kreativita nula. A ještě špatně opsáno. Navíc s chybami. No, na úrovni. smile
Reagovat
Fandina
Zaměstnanci nemohou za nic, ale majitelé nechtějí podnikat v zemi, která vyšle vojska na souseda.
Reagovat
Patapuff
To je na ni moc složitý.
Reagovat
smazaný uživatel
v jednoduchosti je krásasmile
Reagovat
Rafaeoli25
No Medvedev s tím nic nemá, také ho tu hájím, současně ale hájím i právo každého říkat své názory, to se nevylučuje. Tvůj postoj je každopádně brutální, co k té poslední větě říct. Nechápu lidi bez soucitu, empatie, se kterými nehne nic a o smrti mluví jako o chlebu smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Na některé komenty tu nemá smysl reagovatsmile
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Zabývejme se už zase konečně trochu i tenisem. Taková kuriozita, Cressy trefil možná nejpomalejší eso v historii open éry. To je něco smile
Reagovat
Hook2424
To omezení vůbec nemíří na hráče, míří na ruskou veřejnost, která snad jediná, může svojí nespokojeností vyjádřit nesouhlas s tím vyšinutým Adolfem, který ohrožuje celou planetu!
Reagovat
Marduch
Tak.
Reagovat
smazaný uživatel
Zelinář by měl rezignovat.smile
Reagovat
Rafaeoli25
Proč, když si vede dobře a Rusové se ne a ne hnout? Musí si pro něj přijít a to nebude očividně lehké, pokud tedy nechtějí kobercovým bombardováním totálně zničit celou zem.
Reagovat
smazaný uživatel
no tak ať pokračujou. Hlavně že je u nás relativně klid. Covid a pořadová výchova to je taky dobrý.smile
Reagovat
vladka
Kosťuková - jdi se vycpat - starej se o to, abys dokázala něco v tenise . Nechci, aby se podělaná politika tahala do sportu. A co by jako mělo být s hráčema, jejichž kořeny spadají do RF ? Nepamatuju se, že by někdo vyfakoval ze sportu jiné země, které někoho napadly - nemusím specifikovat..
Reagovat
Rafaeoli25
Na své názory má každý právo, to je svoboda slova, o čemž píšu níže. Zavírat někomu ústa je neakceptovatelné, ač s ním jakkoli druhý nesouhlasí. Bez ohledu na to, jestli s dotyčnou souhlasím nebo ne.
Reagovat
vladka
Zakazovat někomu hrát jakýkoliv sport jen proto, že je z nějaké země je neakceptovatelné pro mě, to se celý sport může už rovnou zrušit
Reagovat
Rafaeoli25
V tom souhlasim, tady se ale bavíme teď o právu Kosťukové říkat svoje názory. Lze říct slušně nesouhlasím s ní, to je v pořádku. Ale poznámky typu nějaká devatenáctiletá holka ať se do toho nemíchá apod., to zcela odmítám, takhle znevažovat kohokoli kvůli věku. A určitě chápu její strach, bezmoc a vztek z toho, co se v její zemi děje, cítil bych to samé, kdybych se měl bát o svoje blízké a známé, jestli jim někdo do rána neustřelí hlavu..
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmilepřesně. Jenže dneska frčí násilí, nenávist a nacionalismus. A taky světovláda. Takže do boje. Sportu zdar!!!!
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
SwissMaestro
Navíc....19 letá hráčka co nic nedokázala - jak v tenise tak v životě nemá co do tohoto mluvit. Působí to pouze jako snaha využít příležitosti se zviditelnit.
Reagovat
wenceslao
je jí sice 19, ale v hlavě toho má víc než ty, chudáku, raději mlč, je mi z tebe na zvracení.
Reagovat
HolyMotors
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Myslím, že každý má právo na svůj názor, o tom je svoboda projevu a ta je nedotknutelná. Jedno jestli je člověku 18 nebo 70, vždyť koneckonců na mládí je postavena budoucnost světa, jako to bylo vždycky. Jde o to, jestli má dotyčný člověk v tom či onom pravdu, i tak je ale jeho výsostným právem své názory říkat.
Reagovat
vladka
smilepřesně
Reagovat
SwissMaestro
Vylízaná kráva. Za takovéto názory nelze mít ukáčka v oblibě. To si myslí, že teď mohou rozhodovat o všem? Co jako více má takovej Daniil udělat? Tohle je oplácení stejnou mincí. V čem jsou teda lepší, lopaty?
Reagovat
Davor1
Už dlho tu ukazuješ, aký si ľudský odpad, ale začínaš prerážať to dno čoraz hlbšie. Snáď si raz uvedomíš, aký si kretén, keď cudzí štát začne ostreľovať teba a tvoju rodinu a deň za dňom budeš zaspávať s pocitom, že sa možno nedožiješ rána...
Reagovat
SwissMaestro
Rád budu takovým kreténem :-) Mně jsou UA totálně někde. Bylo by ode mě pokrytecké se o ně strachovat, brečet když jsem neřešil ani jiné války, války jenž započala v minulosti USA. UA jsem neměl nikdy rád, nechci je tady, ne natrvalo a v takovém množštví.
Reagovat
Rafaeoli25
Otázka je, jestli máš vůbec rád nějaké cizí národy..
Reagovat
SwissMaestro
Ano, mám jich hodně rád. Nemám jich rád velice málo, velice.
Reagovat
vladka
smilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
No já nemám rád hlavně národy, v nichž převažuje fanatismus jakéhokoli druhu - tam spadá např. Polsko, Rusko, řada blizkovýchodních států, Čína, ale i další asijské státy. Fanatismus je strašná věc.
Reagovat
smazaný uživatel
smile výchova pomocí covidu nemá chybu.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Souhlas s tvým hodnocením dotyčného. Co se týče podstaty, je nutné to rozdělit - co provádí Rusko je prasárna, jako kterákoli útočná válka v dějinách, na druhou stranu kolektivní vina pro všechny Rusy bez rozdílu je hloupost a neadekvátnost. To rovnou může žádat, aby byl Medvedev deportován z území EU do Ruska, kde se narodil, aby byl trest úplný. Přitom většinu života strávil na Západě. To je prostě absurdní.
Reagovat
SwissMaestro
Ano, chápal bych zákaz startu pro Daniila kdyby schvaloval tuto invazi. Ale on už více udělat nemůže. Tohle je ubohé co chce ta ukrajinská pipka - a nejen ona.
Reagovat
Rafaeoli25
Trestat sportovce jen kvůli národnosti je prostě nesmysl. Politika nemá sportovcům zasahovat do jejich práce. Člověk si bohužel vzpomene na temné časy olympiád 80 a 84 smile
Reagovat
dappe
Není to nesmysl, minimálně v kontextu celkového tlaku na Rusko. Sankce pro bohaté Rusy, izolování ruského sportu apod., jsou určitě nástroje, které mohou mít výrazný dopad. Tahat do toho v této době spravedlnost je trochu úsměvné. :)
Reagovat
Rafaeoli25
Sankce na ruské ekonomické elity v pořádku, co mají ale společného nějací mladí kluci, co hrají fotbal nebo hokej a nebudou moci třeba i roky reprezentovat, dělat co je baví, pro co žijí? Ještěže vylučování nenapadlo alespoň ty tenisové federace, kdyby vyloučili takového Medvedeva, tak to už by bylo totálně mimo mísu. Co ten má společného s válkou krom toho, že je občanem státu, který jí vede.
Reagovat
dappe
Nejde o to, co mají s tou válkou společného. To momentálně vůbec nikoho nezajímá. Účel těch sankcí je přeci úplně jiný než potrestání sportovců.
Reagovat
SwissMaestro
To je ale hodně ubohej přístup. V čem jsme potom jiní? Nedivím se, že více a více lidí na tu celou situaci má rozdílnější pohledy každým dnem...
Reagovat
dappe
Já se rozdílným pohledům nedivím, ani nikde nepíšu, že je to správné. Nenazval bych to ubohým přístupem, ale možná trochu zoufalým, který mnoho stran poškodí. Nesmysl to ale není, může to v kombinaci s ostatním zabrat.
Reagovat
Davor1
A to, že mladí ukrajinskí športovci nebudú môcť robiť čo ich baví a živí a namiesto toho majú veľkú šancu, že ich zabijú nejakí okupanti je podľa teba ok? Rusi nech si všetci veselo športujú, ako keby sa nič nedialo a naopak, národ, ktorý sa bráni agresorom má smolu? Každý má nejaký názor, ja som za to, aby svet totálne izoloval Rusko od všetkého, nech si hrajú tenis doma, nejaké ruské turnaje, alebo nech odídu z toho Mordoru a idú reprezentovať nejakú inú krajinu, keď chcú hrať v civilizovanom svete, ja by som to spravil už dávno, ak by som žil v podobnom odpornom režime.
Reagovat
Rafaeoli25
Takže bys třeba Daniilovi sbalil v Monte Carlu kufry, nechal ho deportovat na letiště a řekl jeď si do Moskvy tam si pinkej nějaké turnaje pod hlavičkou Ruska, my tě tady nechceme, mezi slušné lidi nepatříš. Tak nějak?
Reagovat
Davor1
Nech si žije kde chce, myslím, že ani v tom Monaku proti nemu nič nemajú. Ale ITF a ATP či WTA sú medzinárodné organizácie, ktoré fungujú a prosperujú len vďaka tomu, že svet je už na nejakej civilizovanej a vyspelej úrovni. Ak je tu krajina, ktorá túto civilizáciu narúša tak brutálnym spôsobom, tak mi príde úplne logické, že by ju mal zvyšok civilizovaného sveta úplne odpojiť od svojho fungovania a snažiť sa to zastaviť. To ste väčšina tak vymletá, že nedokážete pochopiť, aké neskutočne negatívne socioekonomické následky majú tieto zločiny, čo tu páchajú rusi na prosperitu Európy aj celého sveta? To si nedokážete spočítať, že to neodpykajú len Ukrajinci, ale aj my všetci zníženou životnou úrovňou? A dezoláti to ešte budete nazývať miešaním športu do politiky smile
Reagovat
Rafaeoli25
Promiň vždycky když ze Slovenska slyším označení dezolát tak je mi zle. To už se tam dnes používá jako na běžícím pásu. Já tedy tahle nikoho neoznačuji, je to ubohé. Ano, je řada lidí, kteří nepřemýšlejí, nechtějí přemýšlet nebo prostě mají jiné názory, často špatné, ale titulovat někoho dezolátem, no nebudu to raději komentovat. A když jsme u těch dezolátů, termínu, který ráda požívá současná slovenská vláda, no měla by tak v první řadě označovat samu sebe, protože takový soubor amatérů, co vede naše sousedy, to je vskutku smutný pohled.
Reagovat
Rafaeoli25
Jinak my přece ekonomicky stejně zaplatíme tak jako tak, když budeme muset přecházet na jiné zdroje energií, to bude tak bolet, že si to raději nepředstavovat. Green Deal pasé, všechno pasé, však uvidíme.
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
HolyMotors
Zcela jasně stojím za Davorem. Rafaeoli si zase jednou není schopný uvědomit souvislosti, bohužel. I když ho možná trochu omlouvá složitost a komplexnost otázky, je to velice hraniční opatření. Ale jsem pro.
Reagovat
Rafaeoli25
Jasně, já, který vystudoval politologii na Fildě nejsem schopen pochopit složitost a komplexnost problému. Tos mě pobavil, raději bez komentáře na tyhle směšné výplody smile
Reagovat
HolyMotors
Což není nutně záruka ničeho, že. Přečetl jsem si tvojí argumentaci a působí to tak. Sorry. Ostatně tě na to upozotňují i ostatní, viz Davor a nahoře ta-dah.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak samozřejmě, že i já zapojuji do debaty svůj pohled a názor, nejsem člověk beznázorový. Když něco nepokládám za správné, řeknu to, toť vše.
Reagovat
HolyMotors
Jedna věc je říci svůj názor, druhá věc je přiznat si, že můj názor ve férovém souboji argumentů prohrál. A to se tu stalo mám pocit.
Reagovat
Ondra979
je to tak a je to naprosto na miste..zverstva pachana na ukrajine putlerovym odpornym rezimem jsou stale horsi a brutality i vuci civilistum bohuzel pribyva, takze rozhodne ano, neni naco cekat
Reagovat
Rafaeoli25
Měl tedy být třeba Medvedev před začátkem IW diskvalifikován a do odvolání vyloučen z tour?
Reagovat
Ondra979
ja rikam ze mel, protoze za me urcite nestaci rikat nic nerikajic "valka je spatne" apod...melo by naprosto jasne od ruskych tenistu zaznit, ze je ruska agrese a ze ji kategoricky odstuzuji a omlouvaji se a lituji vsech nevinnych obeti na ukrajine ,kterym to ale zivot uz stejne nevrati..
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
smazaný uživatel
klejnova příbuzná?
Reagovat
smazaný uživatel
smile
Reagovat
Patapuff
Ještě si nevysvětlil, jak rozlyšíš, který Rus nese vinu a který ne.
Reagovat
Rafaeoli25
Gramatika příteli, ale nemám ve zvyku tohle připomínat, jen mě to ťuklo přímo do oka smile. No rozlišit to moc nejde. Každopádně pokud není někdo aktivně zapojen v politických strukturách ruské moci, ani není napojen na tamní ekonomické elity a nijak nepodporuje válečné běsnění, tak nevím proč by měl nést vinu a být trestán za něco, s čím nemá nic společného. Opakuji znova, Japonci a Němci prováděli za války otřesné hrůzy, přesto by mě ani nenapadlo házet je do jednoho pytle. Ano, skoro 40% Němců chtělo Hitlera, ale 60% ne. Němci dostali po válce od celého světa také novou šanci, neřeklo se jim vy jste do odvolání vyloučeni z mezinárodních soutěží atd., jste podnárod.
Reagovat
Patapuff
Jj, udělal jsem gramatickou chybu, poslední dobou už moc nečtu, tak ty chyby nevidím. V tomto případě jsem si nebyl jist, tam jsem udělal, co dělám vždy a napsal slovo "rozlyšit" do Googlu a v nějakém elaborátu z univerzity Karlovy to takto bylo napsáno.
K tématu: Na Rusko byly uvaleny různé sankce, které mají postihnout jeho obyvatele, a to včetně sankcí sportovních. Jak poznáš, který z ruských sportovců agresy schvaluje, či s ní jen mlčky souhlasí nebo před ní zavírá oči? Jak poznáš, koho v rámci sankcí postihovat a koho ne?
Reagovat
Rafaeoli25
No je to nemožné, jak by to mělo probihat, měl by každý sportovec přísahat, že nenávidí Putina a podle toho mu bude umožněno soutěžit? Každopádně sankce na sport se mi obecně nelíbí, nelibi se mi, když politika zasahuje do sportu, jakýmkoli způsobem, ať už v rámci dané země uvnitř nebo tady v tom případě zvenčí. Neumožnit sportovcům účastnit se klání ani jako neutrálních, to už pak nejsou sankce, to je prohlášení vy rusáci jste všichni stejní a my vás nenávidime. Tohle ničemu pozitivnímu nepřispěje, pěstovat často ve velmi mladých lidech přesvědčení, jak je Západ nenávidí, i když oni proti němu často nic nemají, naopak. Tohle naopak pomůže Putinovi a tamnímu režimu, ne, že mu to uškodí. Trestat mladé lidi to je špatně, to nejsou oligarchové a politici.
Reagovat
Patapuff
Ty tady řešíš, že není správné, aby západ znemožňoval chudákům ruským sportovcům startovat na mezinárodních akcích. To je opravdu neštěstí v porovnání s tím, že spousta ukrajinských sportovců díky Rusům leží někde na barikách v rozstřílených městech, někteří už leží i v penálech.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale to já vnímám samozřejmě, ale dávat cejch kolektivní viny všem ruským sportovcům mi prostě nepřijde fér.
Reagovat
Patapuff
A střílet do lidí v sousední zemi je fér? Jak už tady bylo napsáno, ty sankce nejsou namířeny konkrétně proti ruským sportovcům, ale na celou společnost. Oni se musí probrat a udělat si doma pořádek. Pokud to neudělají, nemůžeme je brát jako partnery, a to ani ve sportu.
Reagovat
Rafaeoli25
Jak ale říkám, podobný precedens tu měl v tom případě být od samého začátku, trest tohoto typu měl následovat i za nelegální napadení Iráku a dalších zemí, za jakékoli těžké pošlapání mezinárodního práva, dělat to selektivně není dobrá cesta, za mě ne.
Reagovat
Fandina
Proč se pořád odvoláváš na to, co bylo. Takhle se společnost nikdy nikam neposune. To je tvůj problém, o kterém jsem tu psala. Teď je tu nějaká situace a ta se má vyřešit.
Reagovat
Rafaeoli25
Neodvolávám, jen je smutné, že se věci, co se tolerovat neměly, tolerovaly, nic víc. Ano, nikde není pozdě začít dělat pořádek, to je pravda.
Reagovat
Patapuff
Tak teď se konečně dělá pořádek. A to je správně. Tak jsme se nakonec shodli. Do řiti s Rusem.
Reagovat
Rafaeoli25
Neříkám ne, do řiti ale do budoucna i s jinými, když protiprávně napadnou cizí stát. Snad nikoho vzor Ukrajiny neinspiruje a neřekne si a teď my půjdeme změnit vládu do Caracasu, Havany, Damašku nebo Teheránu. Od teď nesmí projít žádné porušení mezinárodního práva. A když řešíme teď Ukrajinu, měli bychom i Jemen. Tam se dějí ještě horší věci bohužel.
Reagovat
Patapuff
A jak píšeš, Němci dostali po válce novou šanci. Teď ale není po válce.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak válka může zamrznout a může trvat třeba deset let. Deset let tedy bude takový zákaz platit?
Reagovat
Patapuff
Třeba sto let. Co to je v porovnání s tím, co oni dělají na Ukrajině. Rusové si musí uvědomit, co jsou za hovada. Není sousední země na západ od nich, kterou by za posledních sto let nenapadli. A možná ani na jinou světovou stranu. A není to jenom o Putinovi. Tohle není o jednom magorovi. Tohle je o celém národu magorů.
Reagovat
Rafaeoli25
No Němci také napadli kdekoho, když už jsme u toho, krom Švýcarska všechny své sousedy na východ, zápas, sever i jih od nich v posledních sto letech. Němci vzhledem k zdrcující porážce prozřeli a zmoudřeli, u Rusů to asi očekávat nelze. Každopádně je to neřešitelné, vzhledem k jejich síle, to je bohužel realita.
Reagovat
Patapuff
Jo, od Rusů zmoudření očekávat nelze, to nám stále dokazují. Bohužel jsou ale velcí a silní. Je to stejné, jako když je ve třídě velký silný hloupý kluk, který chce ostatním klukům rozkazovat, a když ho neposlouchají, tak je mlátí. Co ti menší kluci můžou dělat? Držet při sobě a stranit se ho. Tedy dělejme to také tak. Držme při sobě a straňme se Rusa. A to ve všem, i ve sportu.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak to bychom museli houfně opustit i Karlovy Vary nebo jim tam jejich majetky znárodnit? smile Ale vážně, no není důvod se určitě stranit všech, myslím, že takový třeba Medvedev je normální kluk, žijící skoro celý svůj život v západní Evropě, nevím, proč bych se měl například jeho stranit, k tomu důvod není.
Reagovat
Patapuff
Ve Varech už moc Rusů není, většina už odtáhla, bydlím kousek vedle. Byli arogantní, nabubřelí, panovační. Také jsem je zažil v Milovicích, kde jsem jako dítě vyrůstal. Takže - do řiti s Rusem.
Reagovat
annah
smilesmile
Reagovat
annah
Jak jsi správně napsal: dostali tu šanci po válce. Ne uprostřed války, kterou právě vedou a kde umírají i děti. Možná by bylo nejlepší zařídit, aby všichni s ruským pasem mazali zpátky do Ruska. A pustit je, až jejich věrchuška přestane na Ukrajině střílet a odtáhne.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak tehdy ale sport až na Ameriku úplně skončil že, tam nebylo co řešit, osm let se nesportovalo v celé Evropě, to dopadlo na všechny.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Pavol
Aj múdry si ako rádio. Len tak ďalej robíš to dobre. smile
Reagovat
blixa
Tak to víš, politolog smile Ti rozumí úúúplně všemu smile
Reagovat
smazaný uživatel
smilesmile je dobrej
Reagovat
Rafaeoli25
Všechno ne, ale v poslední době jsem tu častěji a zapojil jsem se do více diskusí, to je pravda, ale určitě na tom nejsem závislý. Každopádně je tu více lidí co komentují ve velkém množství smile
Reagovat
Fandina
Na tobě se mi líbí, že nejsi extremistický a snažíš se obrušovat hrany a to je obvzlášť v současné době, ale i v době covidové velké plus. Takže chválím, i když mě některé tvé názory doslova točí.
Reagovat
Rafaeoli25
Extremista ani fanatik opravdu nejsem a nikdy nebudu, koneckonců politologie by měla být věda objektivní, založená na faktech, ne toliko subjektivní, založená na vlastních názorech a dojmech. Vše nazírám komplexně, s nadhledem. Uvědomuji si přesně co je zlo, tvrdě proti němu vystupuji, ale měřím všem stejně, to je moje zásada. Hodnota každého člověka je pro mě důležitá, jedno jestli pochází z Francie nebo z Banglaďéše. Máš pravdu, že společnosti skoro všech zemí jsou tak polarizované, plné extrémů, že se na to člověku nedívá dobře a všichni bychom měli usilovat o obrušování těch ostrých hran, protože ostré hrany nejsou cestou, tedy jsou, ale ještě k horším zítřkům.
Reagovat
Rafaeoli25
Každopádně díky. Já mám respekt k názorům druhých, také mnohdy nesouhlasím s tím či oním, ale jak už jsem jednou připomněl onen slavný citát - nesouhlasím s Vámi, ale budu do poslední chvíle bojovat za to, abyste ho směl říkat. Chce to vzájemný respekt, i když je to někdy hodně těžké, když se s dotyčným člověk zásadně rozchází, to chápu.
Reagovat
smazaný uživatel
to mě na tobě taky smile
Reagovat
misa
Stačí neudělovat (bělo)ruským tenistům vstupní víza.
Reagovat
Rafaeoli25
A jak to udělat třeba s Medvedevem v Monacu? Zřídit mu tam domácí vězení nebo ho vyhostit zpět do Ruska? smile
Reagovat
misa
Uvidíme, jestli je Britové v červnu pustí do země :)
Reagovat
Rafaeoli25
Tak zrovna Medvedeva Wimbledon určitě netrápí, ten rád s klidem i vynechá smile. No a co říct k Británii, tak ta se chová odporně i k ukrajinským uprchlíkům, těm je to jedno, ale aby jim někdo sklízel zeleninu a ovoce, to by byli rádi, když to Briťáci dělat nechtějí smile
Reagovat
misa
Přístup Britů ke Slovanům je dlouhodobě známý a řekl bych, že je jim jedno, jestli se jedná o Ukrajince, Poláky nebo Čechy.
Reagovat
FerrariF50
Totální demence, ale mě v tom dnešním absurdistánu jen tak něco nepřekvapí. Ale je to příšerný. A to ošklivé písmenko jsem nikde nenapsal, dá se psát i be. něj smile
Reagovat
Rafaeoli25
Za chvíli může přijít požadavek zakažme ruské filmy, zakažme ruskou literaturu, vezměme všechno, od Nikity Michalkova až po Dostojevského a veřejně to spalme. Ne, to fakt není cesta.
Reagovat
baba
mluvíte mi z duše, jsem ráda, že i v této situaci je někdo se zdravým rozumem a co více, nebojí se to říci. Díky
Reagovat
Rafaeoli25
Tak já jsem protiválečný, maximálně kritický vůči všem agresorům, nicméně brát si kvůli politikům jako rukojmí sportovce nebo dokonce i kulturu - i k tomu někteří vyzývají, je pro mě hloupé a neakceptovatelné.
Reagovat
Rafaeoli25
Snad se většina nezblázní. Připomíná mi to rok 2003, kdy Francie odmítla jít po boku USA do Iráku a Američané kvůli tomu přejmenovali francouzské brambory na brambory svobody. Co k takovým slaboduchým pitomostem říct..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Tak zase... je jí devatenáct a má na UA příbuzenstvo, teda za mě furt lepší než putinjungen gymnasta se z na prsousmile
Reagovat
Rafaeoli25
Ale to jí neberu, chápu jí a je mi to líto. Ale nebylo by na škodu zamyslet se, kdyby ona sama byla nějakým vyloučením z čehokoli postižena jen proto, že je Ukrajinka. A že by si na ni někdo ukazoval prstem a říkal táhni.
Reagovat
misa
Ty jsi nebezpečný sluníčkář.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Vem si sunblocksmile
Reagovat
Krisboy
Tohle ochrání před každým sluníčkem:

https://www.gigalekarna.cz/produkt/dermaheal-sun-screen-spf50/

smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jj, to za tu cenu musí zabrat i na nejzatvrzelejšího sluníčkářesmile
Reagovat
Krisboy
Maj tam i dražší. Ale ten je i vyživující a omlazující, bo co, ale o to méně protisluníčkový smile
Reagovat
Rafaeoli25
Jo a v čem?
Reagovat
misa
Musíš vnímat realitu života. Pacifismus nemá ve světě se státy jako je putinovské Rusko nebo "komunistická" Čína místo. Takže velké zbrojení, tvrdý postoj a prosazování euroatlantických zájmů, jinak si nás namažou na chleba. Samozřejmě jsou v Evropě i jiné problémy než Rusko a doufám, že s nima začne taky brzo něco dělat. Jinak končíme.
Reagovat
Rafaeoli25
Já vnímám realitu, opakuji, že všechny velmocí viním země stavu, v jakém je svět a bezpečnost v současné době. Co předvádí Rusko a USA posledních dvacet let je tragické. Čína na to jde přes peníze, ještěže tak.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Čína nejen přes peníze. Staví ostrovy atd.
Reagovat
Rafaeoli25
Ale hlavně nakupuje, třeba řecké ostrovy, snad nám nekoupí i Karlštejn..ale mají mocné soupeře v podobě šejků smile
Reagovat
blixa
Čína nejen nakupuje, ona i fest zbrojí, loni měla třeba jasně největší růst válečného námořnictva ze všech států.
Ale mám jednu osobní otázku, jak jsem pochopil, tak jsi vystudoval politologii. A ty se tím i živíš, nebo to máš jen jako hobby ?
Reagovat
Rafaeoli25
Živím se tím i mě to baví.
Reagovat
blixa
Zajímavé, čím vším se dá dnes uživit smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
a necítíš takhle skepsi, když vidíš, že státníci, organizace, spolky atd, které by měly být nabité politickou teorií i praxí na nejvyšší úrovni, stejně selhávají - nechávají vyhrotit situace, pak na ty vyhrocené nedokážou adekvátně reagovat?
Prostě pokud lidi nezmění priority a myšlení, bude civilizace jako ten křeček v kole a vždycky nakonec padne.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak jde o to, že řada lídrú nejsou lidé na svých místech že, to víme, to se stalo již mnohokrát. Dále je nutné říct, že prostě jsou procesy, které se těžce korigují, ač se o to mnozí snaží, nemohou ovlivnit pozitivní vývoj věcí, i kdyby to stokrát chtěli udělat. Co má dělat takový Macron nebo takový Scholz v současné situaci? Vypukla válka, ale Němci jsou v situaci, že roky budovali Nordstream a roky pracovali na prosazení Green Dealu. To teď vše najednou padá jako domeček z karet a nikdo neví, jak dál, protože problémy, které že současné situace vyvstávají jsou gigantické. Dnes jde o svět plný mnoha zájmů, ohnisek moci a najít společné dobré řešení pro celý svět je velmi svízelné až nemožné, bohužel.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
A o to jde, ujasnit si priority. Jestliže je primárním zájmem většiny politiků vlastní prospěch, ekonomický rozvoj a la Klaus apod. namísto snahy o směřování k rovnováze. Bez ní totiž civilizace směřuje celkem spolehlivě ke svému zániku.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak spěje ke zkáze zcela bezpochyby, vždyť se podívej jen na devastaci přírody a životního prostředí a spoustě zemí je to buď totálně buřt nebo z velké části buřt. Nebo rozhodně nejsou ochotni dělat ráznější kroky. Růst a zisk za každou cenu, no za dvacet třicet let se dočkáme smutných následků, ale to už bude pozdě. Řešíme tu teď Rusko, ok, ale za třicet let, až bude planeta násobně vyprahlejší a třeba i stovky milionů lidí se dají ze zoufalství na pochod, tak teprve potom se máme nač těšit, raději na to nemyslet. Touha po udržitelnosti a rovnováze u většiny bohužel neexistuje a tak směřujeme k tragické budoucnosti, co víc k tomu říct smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Já to beru, ale představ si, že ti je 19 a jsi v její kůži.
Reagovat
George_Renel
Možná by stačilo promítnout jí film Volyň....
Reagovat
Rafaeoli25
Bylo by na místě důkladně znát i historii vlastního národa.
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
Rafaeoli25
Vylučovat někoho ze sportu nebo ze společnosti jen proto, že je Rus s tím nesouhlasím.
Reagovat
Patapuff
Vylučovat někoho ze sportu, protože jeho prezident rozpoutal válku, je špatně. To je jeden, a velice zjednodušený, pohled na věc. Může být i jiný pohled: Toho prezidenta si Rusové zvolili, tedy musí nést následky jeho konání.
A dokážu pochopit že ta Ukrajinka nechce hrát na turnaji společně s Ruskou, jejíž strejda možná střílí na Ukrajině po její mámě.
Reagovat
Rafaeoli25
Tak když Ukrajinci vraždili pro změnu Poláky, tak to taky košer nebylo, přesto nebudu celý národ odsuzovat, to samé Němce, Japonce, Italy, Rusy. Jinak zvolily ho dvě třetiny voličů, tedy ani ne obyvatel. Všichni tedy mají za něj nést důsledky?
Reagovat
Patapuff
Když jeden národ vraždí jiný národ, zcela logicky padá vina na celý národ. Je těžké rozlišovat, kdo vraždil, kdo s tím souhlasil, kdo jenom mlčel a kdo byl proti. Je na Rusech, aby si doma udělali pořádek, je jich dost na to, aby vzali vidle a toho šulina hodili z okna. Dokud to neudělají, ponesou následky jeho konání.
Reagovat
vergus
A ta zbylá třetina volila komunisty smile
Reagovat
Krisboy
...a nácky. Ti se ovšem do Dumy nedostali smile
Reagovat
Krisboy
Tak sorry, dostali. A dokonce Putlera podporují. Jak by ne. smile
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Lidi maj takovou vládu, jakou si zaslouží...
Někdy je to sice komplikovanější a časově to může obsáhnout několik generací, ale diktátoři se neobjeví zčistajasna (když pominu pár mocných rodinných klanů).
Reagovat
Tomas_Smid_fan
jestli Rusy neprobudí ani tohle, tak jsou prostě ztracení na desetiletí a těžko s tím něco pohne, kromě nějaké velké pohromy.
Reagovat
annah
Bohužel si myslím, že ty neprobudí vůbec nic. Už proto, že se k žádným jiným informacím, než jaké potřebuje Vl.Adolfovič, nedostanou.
Reagovat
wenceslao
Naprosto správně, ta Ukrajinka na to má evidentně jasný nárok, nejde už o politiku, ale je to válka, a k té se musí postavit tak, jak to cítí, to jí žádnej SwissMaestro, ani nějaká vladka nemůže zakázat, ani vyčítat. Jděte se vycpat, nemusí to tak dopadnout, ale ona na to má právo to říct. A vy se třeba podělejte.
Reagovat
Davor1
smile
Títo dezoláti budú mať vždy len silné reči na internete. Ale keby tu nabehli ruské alebo iné tanky a začali im vyvražďovať rodiny, asi by sa im rýchlo otvorili oči.
Reagovat
Newcombe
Drtivá většina sportovních federací vyloučila Rusko ze soutěží. Je to ostuda ATP & WTA. Prohlášení Medvedeva a dalších, že nechce válku je neutrální prohlášení. ruský tenista(sportovec) má jasně říct, že putin je zločinec a rusácká armáda páchá zlo, že rusko krade cizí území atd. Pokud ne, tak ať si sbalí kufříček namaluje si na čelíčko "z" a jde damoj.
Reagovat
Rafaeoli25
Víš, fakt by mě ale zajímalo, kdyby identická situace byla na Kubě, kde by se Američané rozhodli změnit vedení země a okupovat jí. Jestli by v tu chvíli někdo vyslyšel kubánské sportovce, kteří by požadovali vyloučení amerických sportovců že všech sportovních událostí a svazů. Jaká utopie představit si to že.
Reagovat
soloo
tak napriklad Iracki futbalisti by o to mohli pozadat
Reagovat
Rafaeoli25
Mohli, ale víme jak by to dopadlo. To válka nebyla, i když stála život půl milionu lidí. Tenhle dvojí metr prostě neuznávám, i když mi jsou Rusové ještě vzdálenější než Američané.
Reagovat
soloo
smile smile
Reagovat
vladka
smile
Reagovat
baba
Kuba nikoho nezajímá, ale přestavte si utopii, že by Kanada náhle změnila směr a chtěla se paktovat s Ruskem, dovolila by jim stavět na svém území vojenské základny atd..Už vidím Nato, jak by to akceptovalo
Reagovat
Rafaeoli25
Říkám opakovaně, jsem kritický ke všem velmocem, nic dobrého světu jejich rozpínavost nepřináší a nezbývá než doufat, že to zbytek světa v relativním zdraví přežije..
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Jj, už si představuju, jak NATO osvobozuje Kanadu od náckůsmilesmile
Reagovat
Rafaeoli25
Kanada, která je tak ze dvou třetin středolevicová, tam náckové moc šanci nemají.
Reagovat
safi1313
Z jakyho důvodu ? Oni za to nemuzou kde se narodili . Navíc pokud vím tak nikdo z nich z válkou nesouhlasí tak proč by je někdo měl vylučovat ?
Reagovat
Rafaeoli25
smile
Reagovat
Patapuff
Jak to kdysi stálo na transparentu při mistrovství světa v hokeji 1983 v Německu: Bijte Rusy na věčné časy a nikdy jinak.
Reagovat
Tomas_Smid_fan
Joo, to byl slavnej transparentsmilesmile
Reagovat
kolapse
souhlassmile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist