Umag na vlastní oči: Kurty v areálu nejsou pro veřejnost

29. 7. 2009, 12:50
Aktuality 10
Včera se v Umagu začala hrát hlavní soutěž a já se bedlivě věnoval zápasům na Centr kurtu, kde se ve čtyřhře představil Novak Djokovič, ale i na Grandstandu. Úsměvná je však historka z dnešního rána, kdy nás z kurtů v areálu vyhnali.
Profily hráčů

Včera jsem zmínil hodného pana správce, tak začnu u něj. Dneska jsme jako každé ráno vyrazili na kurty, starý pán nás uvítal svou vytříbenou angličtinou - má asi dvě naučené věty "Morning" a "Enjoy yourself" :) a šlo se hrát. Asi po hodině hry přiběhl nějakej starší plešatej chlápek s cedulkou ATP a začal na nás pořvávat jaktože hrajem na kurtech v areálu, které jsou jen pro hráče. Očima jsem hledal onoho údajného správce, ale zahlídnul jsem ho jen jak zuřivě šlape do pedálů na svém bycikelu a rychle mizí v dálce. Oba dva dny před tím nás ten pán zkasíroval o 100 kuna. Shodli jsme se, že nám to trošku připomnělo domov.

Umag na vlastní oči:
28. 07. V kvalifikaci zaujal Granollers

A teď už poohlédnutí za včerejším prvním hracím dnem. Ačkoliv mám přístup i na centr, který jediný je placený, strávil jsem téměř celý den na Grandstandu, což je vedlejší kurt. Tamní program se mi líbil více. Let's go!

Fognini - Zverev

Fabio se v prvním setu hodně hledal, nešel mu servis a skoro bezchybný Zverev tak měl první sadu brzo v kapse. Pak se hra srovnala a Fognini se dostal do zápasu. Celkově ale byl včera spíše o něco šťastnější než lepší. Zverev mi přišel že toho měl na konci celkem dost a když ho Fabio ve třetím brejknul mohli jsme spustit oslavné olé olé Fabio. Ital má strašný potenciál, jen kdyby se mu trošku víc chtělo. Když tam pustí forehand na plno tak je to děsná pecka a každej se jen podívá kam to spadlo.

Bolelli - Hidalgo
Od začátku bylo patrné, že Ruben se v kvaldě dobře rozehrál, kdežto Simone ač kvalitou je jinde se zpočátku dostával do tempa, první set vyhrál ital v TB. V tom druhém Ruben hrál velmi slušně, ale ve třetím, když si po dlouhém gamu prohrál podání, ho už Simone smetl, nad některýma jeho balonama z backhandu jednoruč zůstával rozum stát. Ruben toho strašně vyběhá, ale téměř nedá vítězný balon, všechno hraje strašně vzadu a řekl bych, že lepší hráče prostě nemá čím porazit, prohraje s ním ten, kdo se vyhází.

Seppi - Chela
Hodně vyrovnaný zápas, Chela ve druhém setu zahrál parádně a vypadalo to, že zvládne i ten třetí, ale rozhodlo pár balonů pro Andrease. Při tomto zápase se nám stal menší trapas, když Cahla navalil moc piv na slunku a u některých vítězných balonů ještě vykřikoval forza Fabio, Seppiho máma o pár řad pod náma ho vždycky propíchla očima.

Dálě čtěte:
Djokovič s bratrem Markem ve čtyřhře znovu neuspěli

Djokovic M./Djokovic N. - Fognini/Starace
Přesunul jsem se na centr kde se hrála třešnička včerejšího programu. Chytnul jsem konec prvního setu, Novak až překvapivě hodně chtěl vyhrát, ale mladýho utáhnout nemohl, ten udělal vždycky dvě UE do gamu a po kanáru v prvním setu byl Novak pěkně nasra**. Ve druhém setu Italové zvolnili a nechali Djokouny něco uhrát pro lidi, když se ale lámal chleba, vytáhnul Fognini pár returnů a rychle se končilo. Tak tak sem unikl valícímu se davu na podpis Djokoviče a zmizel na čepovanou Bavarii.

Čermák/Mertiňák - Stakhovský/Žovko
Tady jsem viděl jen kousek, Stakhovsky/Zovko měli 6-3 4-2 ale nedali, já viděl jen Čermáka odevzdaně kroutícího hlavou a bral to jako hotové. Čermák/Mertiňák nakonec obrátili, ale co jsem slyšel se štěstím, když v SB to byla samá lajna, prase a milimetrové auty z druhé strany.

Ostaní zápasy nešly stihnout, co jsem ještě zaregistroval, že Roitman vedl 5-0 a ještě to prohrál v prvním setu.

Samozřejmě jsem nepřijel jen koukat, ale i něco vsadit, takže k samotným sázkám. Z dnešního programu hraji Granollerse @3,75 (výborný v kvaldě i tréninku, ten kurs je prostě moc i vzhledem k tomu že nedávno spolu hráli na tři sety) a za míň double Ljubicic + Kavcic kde jde hlavně o sázku proti jejich soupeřům, hlavně Volandri mi přijde dost mimo a s tím jeho podáním jsem na něj dneska zvědavej. Ljuba loni musel skrečovat a myslím, že letos je na čase doma něco uhrát.

Co se ještě týče domácích hráčů, bavil jsem se tady včera s jedním novinářem a ptal se ho jaktože z třech WC šla jen jedna pro domácícho hráče. On na to že tournament director Slavko Rasberger některé domácí borce nemusí (Karanusic musel do kvaldy, Veic který je údajně přímo z Umagu pak hrál challenger v Tampere). Podle mě rozhodně zajímavé mít takový turnaj a místo aby domácí hráči dostali šanci udělat nějaké body hraje radši mladej Djokovič, kterej byl tak o level níž proti zbytku entry listu, ten zápas v Bělěhradě, kdy s Madjarovským porazili Nestor/Zimonjic bych moc chtěl vidět :)

That's all for today, see you tomorrow with new comments!

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Rafael

Komentáře

10
Přidat komentář
smazaný uživatel
Ospravedlnujem sa tiperom, nechal som sa uniest, pretoze ma vykon Granollersa uplne sklamal :( takze sorry chlapi, kludne pokracujte vo svojej praci :)
Reagovat
smazaný uživatel
Nedelejte z toho vedu je opravdu nejtezsi kdyz vidite zapasy na vlastni oci davat ty spravne tipy.Navstivil jsem mnoztvi turnaju a verte mi clovek je hodne ovlivnen tim co vidi ale prijde dalsi kolo a hrac prohraje uplne jasne a vy to nechapete....sazeni je tvrdy boj a je to hodne o intuici a vlastnim rozhodovani
Reagovat
herba
amen :DD
Reagovat
smazaný uživatel
PROtiper nebo ANTtiper spíš ,měl si na vybranou nemusel si vsázet na Granollerse a pokad já vím tak tu nikdo nepsal že to bude jednoduchý zápas!
Reagovat
smazaný uživatel
Vo vybornej forme sa predviedol Granollers, radsej to tam zabalte a pakujte sa do pice odtial!!!
Reagovat
Matti
Dej si hlavu do studené vody a už ji prosím nevytahuj.
Reagovat
smazaný uživatel
jejda, tys to rval za barak? pojem valuebetting ti bude zrejme neznamy :-) Granollers si vybral spatnej den, i tak to bylo vyrovnanejsi nez to vypada, tezko verit ze mel ve druhem 3-2 a servis :-(
Reagovat
smazaný uživatel
Co dodat, luxusní povídání !!!
Reagovat
smazaný uživatel
super a dík za info,jsi dobrý.
Reagovat
weak
dobra prace!
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist