Djokovič s bratrem Markem ve čtyřhře znovu neuspěli

29. 7. 2009, 09:49
Aktuality 2
ATP UMAG - Novak Djokovič sice tvrdě trénuje na turnaje na americkém betonu, pořadatelům antukového podniku v Umagu se však srbskou světovou čtyřku podařilo nalákat alespoň do soutěže čtyřhry. V té se Novak potřetí v kariéře představil po boku mladšího bratra Marka, ale stejně jako předloni v Chorvatsko a loni v Bangkoku neuspěli.
Marko a Novak Djokovičovi

Novak Djokovič v Umagu pravidelně startoval v hlavní soutěži, nikdy však titul nezískal. Od chvíle, co se usadil mezi tenisovou elitou, však svůj červencový přehodnotil. Začal se dříve soustředit na přípravu na US Open a s ním spojené turnaje na rychlém povrchu.

Loni do Chorvatska vůbec necestoval, letos se nechal zlákat alespoň k účasti ve čtyřhře. Ač v Umagu trénuje na pro něj speciálně vybudovaném betonovém kurtu, společně se sedmnáctiletým bratrem Markem nastoupil na místní antuku k deblovému utkání.

Premiéru si spolu odbyli před dvěma lety, kdy ve dvou setech podlehli francozskému duu Montcourt/Roger-Vasselin. Loni v hale v Bangkoku uhráli pouhé čtyři gamy proti jiným Francouzům Tsongovi se Santorem.

A první výhru si nepřipsali ani nyní na antuce v Umagu, když podlehli 0-6 5-7 Italům Fogninimu se Staracem. Srbská dvojice ve druhém setu vedla 5-3 a za stavu 5-4 měla setbol. Na vynucení super tie-breaku to nestačilo.

Marko Djokovič však už jeden cenný skalp získal, když v květnu na domácím turnaji v Bělehradu, který vlastní právě rodina Djokovičova, vyhrál po boku krajana Madjarovského nad tehdejšími světovými dvojkami Nestorem a Zimonjičem.

Čtvrtý hráč světa Novak Djokovič se tak nyní může plně soustředit na trénink, který směřuje k turnaji v Montrealu. Podnik série Masters 1000 začíná 8. srpna.

Soutěž deblistů úspěšně zahájil česko-slovenský pár Čermák/Mertiňák, když ve třech setech porazili ukrajinsko-chorvatské duo Stachovský/Žovko. Čermák s Mertiňákem letos vyhráli už antuková klání v Acapulku a Stuttgartu.

Pátý nasazený Ferrero na úvod nezaváhal

V návratu na výslunní pokračuje Juan Carlos Ferrero. Bývalý první hráč světa v únoru vypadl z první stovky, nyní je už ale i díky wimbledonskému čtvrtfinále na 36. místě. Španěl, který si v dubnu připsal první titul po šesti letech, zahájil turnaj v Umagu hladkou výhrou.

Christopha Rochuse z Belgie porazil 6-2 6-3, když využil pěti ze sedmi brejkbolů. Ve druhém kole narazí na italského antukáře Potita Staraceho. S tenistou z Apeninského poloostrova vyhrál čtyři z pěti vzájemných střetnutí. Pokaždé se střetli na antuce, naposledy letos v Casablance uspěl Ferrero. Starace v úvodním kole smetl Slovince Zemlju.

V prvním kole nezaváhal ani čtvrtý nasazený Jürgen Melzer. Rakouský tenista porazil Argentince Dabula. Nyní ho však čeká ve slušné formě hrající Pablo Cuevas z Uruguaye, jenž nedal šanci domácímu Dodigovi. Cuevas hrál minulý týden semifinále v Hamburku.

V Chorvatsku se hraje bez české účasti o dotace ve výši téměř půl milionu eur.

- ATP 250 UMAG (Chorvatsko, antuka, 450.000 eur) -
úterní výsledky (28. 07. 2009)

Dvouhra - 1. kolo:
Melzer (4-Rak.) - Dabul (Arg.) 6-3 7-5
Ferrero (5-Šp.) - Ch. Rochus (Belg.) 6-2 6-3
Seppi (7-It.) - Chela (Arg.) 6-4 2-6 6-3
Fognini (It.) - Zverev (8-Něm.) 2-6 6-3 6-4
Gil (Portug.) - Roitman (Arg.) 7-5 6-2
Starace (It.) - Zemlja (Slovin.) 6-1 6-3
Bolelli (It.) - Hidalgo (Šp.) 7-6(7) 3-6 6-0
Cuevas (Urug.) - Dodig (Chorv.) 6-3 6-1

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Mertiňák (1-ČR/SR) - Stachovskij/Žovko (Ukr./Chor.) 4-6 7-5 10-5
Fognini/Starace (It.) - M. Djokovič/N. Djokovič (Srb.) 6-0 7-5
Cuevas/M. Gonzalez (Uru./Arg.) - Dodig/Ljubičič (Chorv.) 6-4 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Okay, hlavne nech trénuje, štvorhra je mi šumafuk...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist