Umag na vlastní oči: Pátek byl mým posledním dnem

1. 8. 2009, 14:36
Aktuality 5
Pátek je pro mě již tradičně posledním dnem turnaje, dneska už se pakujeme a vyrážíme směr domov. Semi a hlavně finále tady bývá strašně narvané a navíc už každý spěcháme domů za svými povinnostmi.

Plus u mě to nachlazení - zpětně mi došlo, že propuklo ve čtvrtek, když nám došly zásoby kapitána Morgana, takže ponaučení pro příště - kapitána není nikdy dost :)

Včerejší čtvrtfinále slibovalo kvalitní podívanou, tak si pojďme přiblížit dění na kurtech. Hrálo se jen na Centru a Grandu, takže bylo poměrně plno a skvělá atmosféra.

Umag na vlastní oči:
31. 07. Almagro zklamal, Massu překvapil
30. 07. Blázen Koellerer zatopil Ferrerovi
29. 07. Kurty v areálu nejsou pro veřejnost
28. 07. V kvalifikaci zaujal Granollers

J. C. Ferrero - M. Gonzalez
První set byl vyrovnaný a oba hráči si dlouho vcelku s přehledem drželi podání. Až v koncovce setu JCF přitlačil a hned druhý BB mu stačil na prolomení soupeřova servisu. Ve druhém setu už měl JCF navrch a v pohodě dokráčel do semifinále.

Davydenko - Bolelli
Nemohl jsem si pomoct, ale zdálo se mi že Nikolaj nejede na plný plyn, Bolelli zahrál slušný zápas a v prvním setu měl snad 4 SB (ten poslední odvrátil Davydenko esem z druhého podání). Vyrovnaný TB urval pro sebe Davydenko a frustrovaný Ital už to ve druhém setu dohrál spíše z povinnosti. Davyděnko zabral až když potřeboval, radost ho sledovat při big points.

Ljubicic - Melzer
Ljubovi téměř celý zápas moc nešlo první podání, čímž se hrálo hodně delších výměn a v těch měl pořád víc a víc navrch Melzer, v prvním setu Ljuba otočil z 2-4 na 6-4, ve druhém vyrovnaném setu už to vypadalo na domácí radost ale Melzer při svém podání postupně odvrátil 4 MP (většinou hned bodem ze servisu) a zápas pro sebe zlomil v TB, kde zahrál parádní balony. Ve třetím setu už Ljuba, zdálo se mi, fyzicky odešel a rozjetého Melzera už nešlo zastavit. Rakušan výborný na síti, když si Ljubičiče vytáhnul kraťasem a naběhl k síti byl to většinou bod pro něj.

Seppi - Massu
Vyrovnaný zápas, který rozhodly pevnější nervy Seppiho. Massu se nechával zbytečně rozhodit a pořád si něco vykládal čehož soustředěnější Seppi dokázal využít. Na druhou stranu je pravda že při troše štěstí to mohlo dopadnout jinak, Massu tam poslal pár velice těsných autů, které hlásila až rozhodčí na umpire.

Brunstrom/Rojer - Gimeno/Granollers
Tady Brunstrom/Rojer naprosto s přehledem, Španělům jako by to bylo vcelku jedno, a moc bych za to nedal, že už teď tady v Umagu nejsou.

Čermák/Mertiňák - Cuevas/Gonzalez
Tento zápas byl jednou přerušený pro výpadek světla, koukal jsem souběžně z centru a viděl jen jak Cuevas/Gonzalez srovnali na 1-1 na sety po té pauze a v ST už měli 6-3. "Naši" pak ale zabrali a dokázali otočit, když zahráli hodně kvalitní výměny. Ne že by Cuevas/Gonzalez nechtěli do finále, ale přeci jen ti singlisti to berou jinak a nešli za výhrou tak důrazně jako "naši" kluci :)

Celkově opět super týden strávený u moře a na tenise, pro mě už třetí po sobě a rozhodně ne poslední. Jen z hlediska sázení se to vůbec nepovedlo, ale holt takový už je život, sázení je tvrdý chleba a ne vždy se daří podle představ.

Toť ode mě z letošního Umagu vše. Doufám, že moje prvotiny byly i pro někoho přínosem a třeba to i někoho donutilo přemýšlet, aby sem příští rok vyrazil taky, což všem tenisovým fandům rozhodně doporučuji!

- ATP 250 UMAG (Chorvatsko, antuka, 450.000 eur) -
páteční výsledky (31. 07. 2009)

Dvouhra - čtvrtfinále:
Davyděnko (1-Rus.) - Bolelli (It.), 7-6(10) 6-1
Melzer (4-Rak.) - Ljubičič (Chorv.) 4-6 7-6(3) 6-3
Ferrero (5-Šp.) - González (Arg.) 7-5 6-2
Seppi (7-It.) - Massu (Chile) 6-4 6-4

Semifinálové dvojice: Davyděnko - Melzer, Ferrero - Seppi.

Čtyřhra - semifinále:
Čermák/Mertiňák (1-ČR/SR) - Cuevas/González (Urug./Arg.) 6-3 3-6 10-8

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, Rafael

Komentáře

5
Přidat komentář
smazaný uživatel
zajímavé postřehy, jen škoda, že tipů bylo málo a když už, tak moc nevycházeli.....no, snad bude za rok lépe :-)
Reagovat
skott
ani jsem netusil, ze Umag je primo u more;)
Kazdopadne vyborne cteni po cely tyden a diky moc za ne!
Reagovat
smazaný uživatel
jsi hnup skott-e umag je prece v tirolskych alpack,zemepis teda vis.
Reagovat
mrnus
Do dnes jsem byl za hňupa i já, když jsem čerpal ze starších informací. To bylo ještě Chorvatsko u moře a Tyrolsko v Alpách.
Díky za nové informace.
Reagovat
smazaný uživatel
vole tiroly a umag je opravdu neco jineho...umag je fakt v chorvatsku skoda ze neni v rakousku frajeri tam snad jeste na snehu by hrali ne??
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist