US Open přichází s další novinkou. Jestřábí oko bude k dispozici na všech kurtech

13. 6. 2018, 11:57
Aktuality 16
Pořadatelé závěrečného grandslamu sezony US Open stále přicházejí před startem letošního ročníku, který je na programu 27. srpna, s novinkami. Další inovací je, že na všech kurtech bude v zápasech hlavní soutěže k dispozici jestřábí oko. K tomu dojde v rámci grandslamových turnajů poprvé v historii.

Poprvé v historii budou mít na grandslamu tenisté k dispozici jestřábí oko na všech kurtech ve všech zápasech hlavní soutěže mužské i ženské dvouhry, mužské a ženské čtyřhry a smíšené čtyřhry. Jiný podnik velké čtyřky zatím všechny dvorce technologií pokrytou nemá.

Na jednom turnaji ovšem tuto možnost hráči již mají, a to na prestižní akci BNP Paribas Open v Indian Wells, jež zaštiťuje podniky ATP World Tour Masters 1000 a WTA Premier Mandatory.

Diváci se navíc v případě deště mohou těšit na to, že se nebude hrát pouze na centrálním kurtu Arthura Ashe, ale nově také na dvorci Louise Armstronga, který bude od letošního roku vybaven zatahovací střechou.

Před dvěma měsíci pořadatelé oznámili další novinku. Tenisté budou hlídáni více než dříve. Organizátoři amerického grandslamu umístí na každý kurt hodiny, jež budou odpočítávat 25 vteřin. Tato doba musí servírujícímu i returnujícímu hráči stačit, aby byl připraven na další výměnu. Ty samé hodiny budou odpočítávat sedm minut do startu utkání.

Letošní ročník US Open je na programu od 27. srpna do 9. září.

TenisPortal.cz, Ondřej Jirásek

Komentáře

16
Přidat komentář
turista
Jestřába by měli dát i na antuku a byl by konec dohadů.
Reagovat
slacker
Antuku by meli radeji zrusit aby NAdal a Trollhand meli po vtakach
Reagovat
taffer
Zvláštní: GS spadají pod ITF, nikoliv ATP, a proto se hrají dle pravidel ITF. A ty mají jasně dáno 20 vteřin na podání, nikoliv 25. 25 vteřin si zavedla ATP. Tak buď je to nějaký fake, nebo amíci neznají pravidla :-)
Reagovat
Kozoroh
Amíci si pravidla upravují po svém - viz TB v rozhodujícím setu.
Reagovat
kada.tom
hodně hráčů a koneckonců i fanoušků ocení, že i Louis Armstrong bude zastřešen :-)
Reagovat
slacker
a Lence Armstrong bude zastrelen
Reagovat
EllNino
hezky, stříška, aby na něj nepršelo :D
Reagovat
smazaný uživatel
"Poprvé v historii budou mít na grandslamu tenisté možnost nechat si zkontrolovat verdikt lajnového nebo umpirového rozhodčího."

to bych řekl, že není pravda moc no... mělo by tam být, že si je mohou nechat skontrolovat na všech kurtech, protože jinak na grandslamovém turnaji mít challenge premiéru rozhodně nebude...
Reagovat
Ondřej.Jirásek
opraveno, díky za postřeh :)
Reagovat
smazaný uživatel
Co bude Tomáš používat za výmluvu letos? :-O

Jestřábí oka jsou, světla budou taky...
Reagovat
smazaný uživatel
Jinak k těm hodinám - srdečné doufám, že se potká Djokovič s Nadalem. To jsem zvědavý, jak bude na těch hodinách nastavený čas.

Ideálně, aby začal odpočítávat až po utření ručníkem a zastavením na base line, jinak to nemají šanci stihnout. :D
Reagovat
dunphy
Skvělá zpráva. Jen škoda toho otřesného nového loga. Vypadá to jak logo supermarketu z 90. let.
Reagovat
Empe
A úplný paskvil je nové logo AO. :(
Reagovat
dunphy
No, není úplně nejpěknější, ale furt lepší jak toto. Vždyť to fakt vypadá jak logo pradávné Hypernovy. I ty barvy sedí :D
Reagovat
brixner
A který hráč posloužil jako grafický námět ve starém logu AO?
Reagovat
svetova.dvojka
V pořádku konečně skončí diskriminace hráčů druhého sledu, kteří nemají šanci dostat se na velké kurty osazené jestřábím okem.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist