Úspěch Slovenek ve Stuttgartu, Kučová se chystá na Wozniackou

19. 4. 2011, 16:49
Aktuality 2
WTA STUTTGART - Na antuce ve Stuttgartu si dvě ze tří Slovenek zahrají o čtvrtfinále. Na neúspěšný víkend ve Fed Cupu dokázala rychle zapomenout Daniela Hantuchová, jež si poradila s Dulgheruovou. Díky teprve druhému postupu do 2. kola se na souboj se světovou jedničkou Wozniackou může těšit Zuzana Kučová.
Zuzana Kučová

Daniela Hantuchová byla o uplynulém víkendu u sestupu své země ze Světové skupiny Fed Cupu. Sedmadvacetiletá Slovenka při porážce 2-3 se Srbskem byla dokonce u každého ztraceného bodu. Nejprve v úvodní dvouhře nestačila na Ivanovičovou, v neděli za stavu 2-1 na zápasy podlehla v třísetovém souboji Jankovičové a nakonec v rozhodující čtyřhře po boku Rybárikové zahodily mečbol a po více než třech hodinách padly.

Po fyzicky i psychicky náročném programu ji po pouhém dnu volna čekal už start na turnaji WTA Premier ve Stuttgartu, kde stejně jako v Bratislavě hraje na antuce. Přesto měla Hantuchová v úvodu střetnutí s Alexanderou Dulgheruovou problémy. Do stavu 3-5 byla na returnu bezradná, pak ale soupeřku zlomila a po zisku deseti z třinácti her se radovala z vítězství 7-5 6-3. Rumunce tak oplatila porážku z loňské Varšavy.

Zatímco Hantuchové se o víkendu nedařilo, Dominika Cibulková v boji o záchranu získala ve dvouhrách oba body své země. Na okruh WTA si však formu přivézt nedokázala. V dnešním duelu se Sabinou Lisickou sice za stavu 5-7 a 3-5 odvrátila mečbol, aby v 12. hře servírovala na zisk druhé sady, ovšem obrat do úspěšného konce nedotáhla. Jednadvacetiletá Němka si vynutila tie-break, který stejně jako celý zápas ukončila 13. a 14. esem.

Skvěle servírující Lisiská, jež loni laborovala se zraněným kotníkem, si o první čtvrtfinále od podzimu 2009 zahraje s šestou nasazenou Na Li. Číňanka už včera proti Sevastovové ukončila více dvouměsíční čekání na výhru. Než Na Li prohrála pět zápasů v řadě, zvítězila naposledy v semifinále Australian Open nad světovou jedničkou Wozniackou.

I přes nezdar Cibulkové se v Německu do 2. kola dostaly dvě Slovenky. Teprve druhou výhru na okruhu WTA si připsala osmadvacetiletá Zuzana Kučová. Tenistce, jež během své kariéry z jedenácti startů v hlavní soutěži vyhrála jediné utkání, dnes za stavu 1-6 7-5 4-4 vzdala Ruska Anna Čakvetadzeová.

Kučová, jež ve Stuttgartu neuspěla v kvalifikaci ale dostala šanci jako lucky loser za zraněnou Wickmayerovou, se o první čtvrtfinále utká s první hráčkou světa Caroline Wozniackou

Také Hantuchová bude v zápase druhého kola čelit papírové favoritce; narazí totiž na světovou šestku Samantu Stosurovou. Loňská finalistka první letošní zápas na evropské antuce zvládla, když si už ve čtvrtém vzájemném střetnutí v řadě poradila se Španělkou Marií Jose Martínezovou.

Stosurová se na evropské antuce představila poprvé od loňského finále na French Open. Dnes se ukázala v dobré formě, byť hned v úvodu ztratila podání. Ale právě skvělý první servis ji v dalším průběhu utkání pomohl k výhře 7-5 6-1.

Na souboj s loňskou šampionkou Roland Garros Francescou Schiavoneovou se může těšit Agnieszka Radwaňská. Nenasazená Polka se proti turnajové trojce, jež měla v prvním kole volný los, postaví poté, co se rozehrála a zvítězila v úvodním zápase za pouhých 49 minut 6-0 6-1 nad Američankou Julií Hamptonovou.

- WTA PREMIER STUTTGART (Německo, antuka / hala, 721.000 dolarů) -
úterní výsledky (19. 04. 2011)

Dvouhra - 1. kolo:
Stosurová (5-Austr.) - Martínezová (Šp.) 7-5 6-1
Hantuchová (SR) - Dulgheruvá (Rum.) 7-5 6-3
Z. Kučová (SR) - Čakvetadzeová (Rus.) 1-6 7-5 4-4 skreč Ch.
Lisická (Něm.) - Cibulková (SR) 7-5 7-6(2)
A. Radwaňská (Pol.) - Hamptonová (USA) 6-0 6-1
Görgesová (Něm.) - Krajicková (Niz.) 6-3 6-1
Pavljučenkovová (Rus.) - Vinciová (It.) 6-3 6-4
Petkovicová (Něm.) - Paszeková (Rak.) 3-6 6-2 6-2

 

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
VlS
Předělávat Rakušanku tureckého původu na OVÁ mi nějak moc nejde přes klávesnici, ale překonal jsem to, uh.
Po pravdě moc nechápu, jak musela hrát petkovic v prvním setu, kterej jsem neviděl. Tak mizerný podání, jako má Paszek, to se opravdu vidí málo kdy a neochota zaútočit byla taky zarážející. Dokud nezačala Petkovic trochu tlačit a hrát, tak to byl fakticky "holčičí" tenis. Nechápu, jak s ní mohla Lucka prohrát.
Reagovat
smazaný uživatel
Při vší úctě ke Kučový bych tomuto "úspěchu" ani neříkal výhra. :-(
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist