Úspěšná spolupráce obnovena. Stephensová vzala zpět trenéra Murrayho

22. 8. 2019, 20:38
Aktuality 9
Sloane Stephensová krátce po rozchodu s trenérem Svenem Groeneveldem našla ještě před startem newyorského grandslamu náhradu. Šestadvacetiletá Američanka obnovila spolupráci s Kamauem Murraym, který ji předloni dovedl k triumfu na US Open.
Profily hráčů
Kamau Murray a Sloane Stephensová

Americká tenistka Sloane Stephensová krátce před US Open obnovila po osmi měsících spolupráci s trenérem Kamauem Murraym. Vítězka newyorského grandslamu se tento týden rozešla s nizozemským koučem Svenem Groeneveldem, s nímž byla od května.

Stephensová trénovala s Murraym od konce roku 2015 a během tří let prožila nejúspěšnější období kariéry. Jeho vrcholem byl po desetiměsíční pauze kvůli zranění nohy triumf na US Open 2017, na který rok nato navázala triumfem v Miami a postupem do finále Roland Garros.

Murray už letos nedoprovázel Stephensovou na Australian Open a později v lednu oznámil, že bude trénovat olympijskou vítězku Mónicu Puigovou z Portorika.

Partnerství šestadvacetileté Stephensová se zkušeným koučem Groeneveldem začalo nadějně postupem do semifinále v Madridu a čtvrtfinále na Roland Garros, z následujících osmi zápasů na WTA Tour ale Američanka vyhrála jen tři. Poprvé od loňského března tak její jméno chybí v nejlepší desítce světového žebříčku.

Pro Puigovou byl údajně odchod Murrayho překvapením, o konci spolupráce se dozvěděla až po tweetu Stephensové. Na US Open bude trénovat s Dušanem Vemičem, který byl v minulosti součástí trenérského týmu Andrey Petkovicové, Novaka Djokoviče či bratrů Bryanových.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

9
Přidat komentář
Mantra
mi nevadí žes vstúpil, ale žes vystůpil
Reagovat
blixa
No jo, no, ženy to tak mají ... :D ;-)
Reagovat
janek_da
To je prece Obama. Asi ma pseudonym...
Reagovat
smazaný uživatel
No pekna svinarina od Sloane.

Apparently Monica Puig was left in tears at being left by Kamau Murray! Sloane took back both coaches and Monica was left to find a new coach in 4 days notice! She had no warning whatsoever! I feel really sorry for her. Murray is getting a massive pay raise from Sloane Stephens

Monica Puig was told by Kamau Murray last week that he couldn't travel with her to NYC. He didn't have her a reason. She was surprised by Stephens' tweet that Kamau is back with her for the Open
Reagovat
smazaný uživatel
aj od Murrayho samozrejme.
Reagovat
blixa
Ale no tak. Je to business. Když ti jiný zaměstnavatel 2x tolik, nepudeš ? Ano, u nás jsou nějaké výpovědní doby a pod. , ale mnohde, zejména v USA tyhle omezení nejsou, takže pokud neměl ve smlouvě nějakou pokutu, tak prostě smůla, s tím nic nenaděláš. Vyšší bere ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
navyse sa predtym dobre poznali-uz ju trenoval-vedel do coho ide,ziadny crazy zamestnavatel typu Kyrgios ci Klizan
Reagovat
Mantra
jako svině je tu jen Murray, protože ten dal Monice podpásovku, Slůnek předpokládám vznesl dotaz s nabídkou platu, ale kdyby on nešel, těžko by ho nutila. On je morálně dole. Ale jak se píše dole,je to je byznys.
Reagovat
misoSK
Jedna vec je, že išiel. Ešte horšie je však to, že podľa všetkého Mónice oznámil bez udania dôvodu, že s ňou nemôže ísť na UO a ona sa dozvedela o všetkom len na twitteri, keď Sloane napísala, že sa dohodla znova s Murraym.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist