Úspěšný německý den v Záhřebu odstartoval Phau výhrou nad Južným

6. 2. 2014, 22:57
Aktuality 3
ATP ZÁHŘEB - Tři němečtí tenisté dnes v Záhřebu postoupili do čtvrtfinále. Roli favoritů splnili Tommy Haas a Philipp Kohlschreiber, naopak Bjorn Phau se postaral o vyřazení nasazené dvojky Rusa Južného.
Bjorn Phau

Bjorn Phau je aktuálně až 358. hráčem světa, v Záhřebu se mu však daří. Včetně kvalifikace vyhrál už pět utkání v řadě, dnes si dokonce vyšlápl na druhého nasazeného Michajla Južného. Vítěze turnaje z roku 2012 zdolal 4-6 7-5 6-1 a ve třetím vzájemném střetnutí si připsal první vítězství.

"Pro mě je tohle velký, velký úspěch," radoval se bývalý šedesátý tenista světa Phau, kterým v posledním roce bojoval se zraněními. "Snažím se teď dostat zpátky do formy a vyhrát nějaké zápasy. Když se mi to povedem tak se snad můžu dostat zpátky nahoru," věří už čtyřiatřicetiletý Němec.

O první semifinále po téměř pěti letech, kterým by vyrovnal své maximum na turnajích ATP, se utká s Dudim Selou. Izraelec, který v prvním kole vyřadil Lukáše Rosola, dnes porazil hladce 6-3 6-2 Slováka Lukáše Lacka.

Poprvé od angažování nového trenéra Alexandera Waskeho se dnes na turnaji ATP představil Tommy Haas a svůj debut v Záhřebu odstartoval úspěšně. Pětatřicetiletý Němec, který na začátku sezony laboruje se zraněním ramena, porazil 4-6 6-3 6-3 krajana Benjamina Beckera a ukončil tak sérii čtyř porážek, která se táhla od loňského triumfu ve Vídni. Zítra se utká s Rusem Kuzněcovem.

Nezaváhal ani třetí nasazený Philipp Kohlschreiber. Německý tenista v zápase s Kazachem Andrejem Golubjovem ztratil jen šest míčků po svém podání a za 68 minut zvítězil 6-4 6-2.

O postup do semifinále se utká s Danielem Evansem. Brit, který se do hlavní soutěže dostal až jako lucky loser za zraněného Radka Štěpánka a v prvním kole vyřadil Jana Hájka, dnes zdolal Němce Michaela Berrera. Finalistu z let 2010 a 2011 zdolal po setech 1-6 6-1 7-6 a poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále turnaje ATP.

Zatímco například Tomáši Berdychovi hra Iva Karloviče nesedí, Ivan Dodig se svým krajanem vyhrál i pátý vzájemný zápas. Dnes předloňský šampion před domácími fanoušky zvítězil 7-6 6-3 a postoupil do čtvrtfinále, ve kterém vyzve dalšího Chorvata - trojnásobného vítěze Marina Čiliče.

- ATP 250 ZÁHŘEB -
(Chorvatsko, tv. povrch / hala, 485.760 eur)
čtvrteční výsledky (06. 02. 2014)
Dvouhra - 2. kolo:
Haas (1-Něm.) - Becker (Něm.) 4-6 6-3 6-3
Phau (Něm.) - Južnyj (2-Rus.) 4-6 7-5 6-1
Kohlschreiber (3-Něm.) - Golubjov (Kaz.) 6-4 6-2
Dodig (4-Chorv.) - Karlovič (Chorv.) 7-6(5) 6-3
Kuzněcov (Rus.) - Sijsling (8-Niz.) 1-6 6-3 7-6(5)
Sela (Izr.) - Lacko (SR) 6-3 6-2
Evans (Brit.) - Berrer (Něm.) 1-6 6-1 7-6(4)
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

3
Přidat komentář
smazaný uživatel
Evooooo!

Výhra nad Kohlim a postup do SF. Paráda!
Reagovat
gigin
Reagovat
smazaný uživatel
Tommy Haas mě taky potěšil, až na to mlácení raketou... ale předváděl skvělý slice BH, když mu to tam schválně Becker jednu chvíli pořád pral. Dneska (teda včera) byla má tenisová duše uspokojena, že někteří hráči chápou, že BL není proto, že se u ní musí pořád stát. :)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist