Už dvojnásobný otec Simon se vrátil hladkou výhrou

20. 9. 2013, 08:13
Aktuality 2
ATP MÉTY - Během měsíce, kdy léčil zranění a přišel o US Open, na svět přivítal svého druhého syna a 10 dní na to už Gilles Simon v Métách ukončil čtvrt roku dlouhé čekání na výhru. Hladce ve dvou setech přehrál krajana De Scheppera a postoupil do čtvrtfinále.
Gilles Simon

Na konci jara Gilles Simon svedl pětisetovou bitvu s Rogerem Federerem v osmifinále Roland Garros a na trávě v Eastbourne prohrál až finálovou bitvu s Felicianem Lópezem. Pak ale přišla zranění a šňůra porážek. Po Wimbledonu mu lékaři diagnostikovali dvě zlomená žebra a ze Cincinnati osmadvacetiletý Francouz odstoupil kvůli zranění boku.

Musel tak oželet US Open a měsíc nehrál, alespoň však mohl být 9. září u narození svého syna, na kterého už doma čekal dvouletý bráška. "Byl jsem velmi zklamaný, že jsem zraněný a nemohu hrát. Ale dobrou věcí na tom bylo, že jsem mohl být přítomen u narození našeho druhého syna Valentina," řekl Simon.

Včera se Simon na kurty vrátil na domácím halovém podniku v Métách, kde před třemi lety triumfoval, a proti krajanu Kennymu De Schepperovi se pokusil ukončit sérii pěti porážek v řadě a tři měsíce dlouhé čekání na výhru. To se mu povedlo, když po velmi slušném výkonu zvítězil 6-2 6-3.

"Dnes to byl skvělý zápas. Velmi dobře jsem returnoval a na kurtu jsem byl uvolněný. Hrál jsem míček po míčku a cítil jsem se moc dobře," pochvaloval si Simon, který využil 5 ze 6 brejkbolů.

Ve čtvrtfinále na Simona čeká souboj s Američanem Samem Querreym. "Opět budu hrát proti soupeři se skvělým servisem. Znám ho moc dobře a vím, co od něj mohu očekávat," uvedl druhý nasazený Francouz, který Querreyho na turnajích ATP porazil ve všech třech vzájemných duelech včetně letošní pětisetové bitvy na French Open. 

Kvůli zranění kolena z turnaje odstoupil finalista z roku 2009 Philipp Kohlschreiber. Čtvrtý nasazený Němec v Métách nedohrál své úvodní utkání, v němž za stavu 7-6 6-7 a 1-2 vzdal kolena Argentinci Carlosi Berlocqovi.

Loňského finalistu Andrease Seppiho vyřadil domácí Nicolás Mahut. Jednatřicetiletý Francouz třetího nasazeného Itala porazil dvakrát 6-4 a po triumfech na trávě v Hertogenboschi a Newportu postoupil potřetí v sezoně do čtvrtfinále. V něm se střetne s Němcem Benjaminem Beckerem.

- ATP 250 MÉTY -
(Francie, tv. povrch / hala, 467.000 eur)
čtvrteční výsledky (19. 09. 2013)

Dvouhra - 2. kolo:
Simon (2-Fr.) - De Schepper (Fr.) 6-2 6-3
Mahut (Fr.) - Seppi (3-It.) 6-4 6-4
Berlocq (Arg.) - Kohlschreiber (4-Něm.) 6-7(7) 7-6(5) 2-1 skreč K.
Mayer (8-Něm.) - Lacko (SR) 6-3 6-2
Becker (Něm.) - Olivetti (Fr.) 6-7(8) 6-3 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

2
Přidat komentář
smazaný uživatel
Co jsem Simona viděl, tak jsem zíral tvrdé údery zezadu a kvalitní voleje :-O
Až ke konci začal hrát svoji údržbu, na Kennyho naprosto stačila. Nevím, ale Kenny hrál včera pod psa. Stokilový chlap a jak se mazlí se slajsovanými bekendy a dává je do sítě...

Druhý zápas Carlos měl nějakou extra motivaci, hrál krásný antukový tenis v hale :) Škoda, že se bojí trochu zariskovat a jít na síť páč jeho voleje, halfvoleje, dropšoty jsou super.
Kohli hrál paradoxně o něco líp, když ho začalo pobolívat koleno. Hraje krásný tenis, jenomže až moc krásný.
Reagovat
Sonja
BB x Mahut
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist