Uzdravující se Plíšková: Hrát budu asi až v úterý. Měla bych být připravená

26. 9. 2020, 19:03
Aktuality 17
Karolína Plíšková předpokládá, že se do prvního zápasu na Roland Garros plně zotaví ze zranění, kvůli němuž musela v pondělí vzdát finále turnaje v Římě. Druhá nasazená hráčka pařížského grandslamu nastoupí k úvodnímu zápasu pravděpodobně v úterý, její soupeřkou bude egyptská kvalifikantka Majar Šarífová.
Profily hráčů
Karolína Plíšková (© j48tennis.net)

Světová čtyřka Plíšková musela za stavu 0-6 a 1-2 kvůli zranění přitahovače odstoupit z pondělního finále v italské metropoli proti Rumunce Simoně Halepové. "Už je to mnohem lepší. Včera a dnes jsem hrála a pomalu se do toho dostávám," uvedla Plíšková na dnešní tiskové konferenci v Paříži.

"Mám štěstí, že budu hrát asi až v úterý, takže mám na léčbu ještě pár dnů. Doufám, že budu připravena téměř na 100 procent. Ještě tam nejsem, ale blížím se," řekla osmadvacetiletá česká tenistka, jež si v roce 2017 zahrála na Roland Garros semifinále.

Vzhledem k přesunutí turnaje z tradičního jarního termínu na podzim kvůli pandemii koronaviru očekávají experti, že chladnější podmínky uškodí tenistům a tenistkám, kteří jsou známi tvrdým podáním a údery. Mezi ně patří právě i Plíšková.

"Samozřejmě podmínky to nejsou nejlepší, ale budou stejné pro všechny. Prostě budou míče trochu těžší, než jsme zvyklí. Já na antuce hrát umím, ale trochu v jiném počasí, než máme teď. Ale beru to tak, že šance jsou pořád stejné," uvedla Plíšková, jež na nedávném US Open v roli turnajové jedničky vypadla už v 2. kole.

"Jsme teprve na začátku turnaje. Doufám, že začnu dobře. Odehrála jsem pár zápasů v Římě a myslím, že jsem předváděla docela dobrý tenis. Snad v tom budu pokračovat," dodala česká jednička.

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

17
Přidat komentář
Jan
Chladné počasí, podmínky na to, aby si zranění obnovila. Stejně si nemyslím, že se ten sval dá za tak krátkou dobu do pořádku. Dá se čekat, že si to zranění v některém dalším zápase obnoví.smile V Římě to také táhla 2 zápasy, kdy jí ten přitahovač už dělal problémy. Je to jak jedna velká nemocnice. Hráčky jsou v jednom kuse zafačované a otejpované.
Reagovat
FulnekUltras
sekundární a terciární nepřímé důsledky kovidu jsou tisíckrát horší než on sám
Reagovat
Petr_Fisk
Neviděl bych to tak černě.
Obnovení hrozí, ale nemusí se to stát. Při důkladné přípravě, rozcvičení, strečink, hřejivé emulze, elektrolýza bla,bla,bla...se tomu dá vyhnout. Bohužel je to chůze po tenkém ledě.
A jak píšeš, chladné počasí je problém.
Reagovat
blixa
Péřové oteplováky s goráčem a cajk ! smilesmile
Reagovat
Petr_Fisk
...a láhev rumu...smile
Reagovat
jirkaS
jako naši v DC (s colou)smile
Reagovat
FulnekUltras
to by se nám chuděrky mohly spařit smile
Reagovat
tommr
Karolína smile má štěstí v neštěstí. Pokud bude opravdu začínat až v úterý a ještě k tomu s tak lehkou soupeřkou tak by jí měl první těžkej zápas čekat až ve čtvrtek s Ostapenkovou a to už by snad mohla být úplně fit ... smile
Reagovat
com
ja bych bral radsi Brengle smile 4:0 smile
Reagovat
tommr
s Ostapenkovou to ale bude větší zábava a případná výhra nad GS vítězkou bude cennější ... smile
Reagovat
Petr_Fisk
...úplně fit...
Různé problémy pohybového aparátu jsou vždycky běh na dlouhou trať...
Většinou to totiž bývá důsledek a ne příčina. Nerovnoměrná zátěž těla, podvědomé uhýbání jiné přetížené oblasti atd. atd.
Je to obrovská věda.
Přitahovač nezahojíš za týden. Karolína musí být opatrná, aby si to neobnovila.
Letošní rok je "mor" pro sportovce. Různé dlouhé herní pauzy a změny zaběhlých rytmů způsobují častější zranění.
Reagovat
com
smile
Reagovat
FulnekUltras
bude patrně na letošním RG vrcholný zážitek. smile
Reagovat
paddy
Nejsou legíny jako legíny
Teď si sedni, ať nespadneš smile

http://afro100.com/serena-williams-withdraws-from-french-open/
Reagovat
blixa
Šmarjá tohle mu neposílej. Vždyť si zase poslintá monitor ... smilesmile
Reagovat
FulnekUltras
myslel jsem, že tohle už nikdy v životě neuvidím... smile
Reagovat
tommr
my už dávno víme, že máš špatnej vkus. Nemusíš to pořád tak dávat na odiv ... smile
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist