V 2. kole kvalifikace na sebe narazí Plíšková s Birnerovou

15. 6. 2011, 08:39
Aktuality 11
WIMBLEDON - Do závěrečného kola kvalifikace o postup do hlavní soutěže Wimbledonu se utkají dvě české tenistky: vítězka loňské juniorky Kristýna Plíšková a Eva Birnerová. Další Češi už v kvalifikaci dohráli.
Kristýna Plíšková

Kristýna Plíšková loni ve Wimbledonu vyhrála soutěž dívek, mezi ženami zatím na první grandslamový start čeká. První ze tří kroků k němu udělala včera na trávě v All England Clubu, kde hladce ve dvou setech porazila Francouzku Thorpeovou a postoupila do 2. kola.

V něm se devatenáctiletá rodačka z Loun utká s o sedm let zkušenější krajankou Evou Birnerovou, se kterou loni prohrála na antuce v Trnavě. Birnerová, jež na grandslamu hrála naposledy před čtyřmi lety, si poradila dvakrát 6-4 s Anne Kremerovou z Lucemburska.

S kvalifikací se už naopak rozloučila Renata Voráčová, která nestačila na talent ze Spojených států Alexu Glatchovou. Dohrál i poslední zástupce mezi muži - Ivo Minář ve třech setech podlehl Španělu Guillermu Olasovi a na start na grandslamovém turnaji bude čekat už více jak dva roky.

Účast v hlavní soutěži mají díky postavení v žebříčku zajištěnou loňský finalista Tomáš Berdych, Radek Štěpánek, Jaroslav Pospíšil a mezi ženami Kvitová, Zakopalová, Šafářová, Hradecká, Záhlavová-Strýcová, Benešová, Ondrášková, Hlaváčková, Záhlavová a Cetkovská.

- WIMBLEDON (Velká Británie, tráva) -
úterní výsledky kvalifikace (14. 06. 2011)

Muži - dvouhra - 2. kolo:
Olaso (Šp.) - Minář (15-ČR) 7-5 5-7 6-4

Muži - dvouhra - 1. kolo:
Birnerová (9-ČR) - Kremerová (Luc.) 6-4 6-4
Kristýna Plíšková (ČR) - Thorpeová (Fr.) 6-3 6-2
Glatchová (USA) - Voráčová (11-ČR) 6-4 6-4

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

11
Přidat komentář
smazaný uživatel
No výborně, Kristýna porazila Evu Birnerovou 6.3, 6:2, což je velice slušný výsledek, neboť Birnerová zřejmě není na trávě úplně marná, ostatně ve Wimbledonu již dvakrát z kvalifikace postoupila.

V dalším zápase bude hrát s největší pravděpodobností s Arinou Rodionovovou, s níž letos těsně prohrála v tiebreaku třetího setu.
Reagovat
smazaný uživatel
Stejně je ale dost smutné, že z turnaje v Rosmalenu / Hertohenboschi dávají dnes výdy dva zápasy zároveň, zatímco z turnaje v Eastbourne vždy jen jeden (a z toho navíc dva mužské včetně tak atraktivního zápasu, jako Nishikori vs. Schuettler (který by správně měl být už nejmíň pět let v tenisovém důchodu).

tudíž Petřin zápas dnes opět neuvidíme, ačkoliv jde o souboj s obhájkyní titulu z eastbourne.
Reagovat
smazaný uživatel
Hertogenboschi --- prokrista pána, já snad tento název nikdy v životě nenapíšu správně napoprvé. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Proč máme 10 tenistek v hlavní soutěži a horko těžko 3 muže? Zajímalo by mě, jestli se třeba za dva tři roky prosadí někdo z mladých (Veselý, Rumler) nebo jestli to takhle zůstane.
Co se Plíškových týče, tak bych si přál, aby alespoň jedna šla opravdu nahoru, ale zatím to moc nevypadá. I když Karolíně to na trávě evidentně jde, tak třeba půjde do hlavní soutěže. Přál bych jí to už jen jako povzbuzení a motivaci.
Reagovat
smazaný uživatel
Na trávě to jde Kristýně, ne Karolíně. Ta letos na trávě ani žádný turnaj nehrála a ani hrát nebude. Kristýna loni vyhrála juniroku ve Wimbledonua další významný juniorský turnaj na trávě.

Jsou to holt takové vlny; bývaly doby, kdy jsme mezi ženami měly prakticky jen Janu Novotnou a pak už skoro nikoho, teď je to zase naopak.

Nevím, jak Plíškové (ten jejich špatný pohyb bude hrozně limitujícím faktorem), ale mezi mladými juniorkama máme v záloze Petru Rohanovou (srpen 1995) a Katku Siniakovou (roč. 1996).

Plus celkem se mi líbila i denisa Allertová na Sparta prPrague open, velmi šikovné jsou třeba i Aneta Dvořáková, Terka Smitková a pár dalších.
Reagovat
smazaný uživatel
Joo jasně, nevim proč jsem napsal Karolína :D ta letos bohužel nemá dobrý výsledky... pořád si pletu jejich jména no, děs :)
Jinak souhlas, máme těch talentovaných opravdu dost.
Reagovat
smazaný uživatel
Doufam, ze postoupi Pliskova. Birnerova nema perspektivu.
Reagovat
smazaný uživatel
tak já to taky přeji Kristýně, ovšem podotýkám, že samotný fakt, že je o sedm let mladší než birnerová, ještě neznamená, že má větší perspektivu. Třba taková Schiavone měla i v 28 etech větší perspektivu než drtivá většina 19 letých hráček, co to na profesionálním okruhu zkoušej. :-)

Jinak fakt nechápu bodování kvalifikace na grandslamech: za vítězství v 1. kole neuvěřitelných 40 bodů (resp. 38), za vítězství ve 2. kole a ve finále kvalifikace vždy už jen dodatečných 10 bodů. Proč to není třeba 20 bodů za každé kolo kvaldy? Cožpak je první kolo kvaldy o tolik obtížnější a dostává tam člověk těžší soupeře než ve druhém nebo finálním kole? Když už, tak je to spíš naopak. To mi teda distribuce bodů za kvaldu na "international" turnajích (280 K) připadá smysluplnější: 1 - 6 - 10 ( i když i zde je za výhru v prvním kole kvaldy více dodatečných bodů (5) než za výhru ve finálním kole kvaldy (4). Ale rozdíl není tak markantní.
Reagovat
smazaný uživatel
Co si budeme povidat, Birnerova to asi nekam daleko nedotahne. Top 100 ale udelat muze. Pliskova, pukud bude na sobe tvrde makat, tak by mohla byt behem nekolika let v Top 30. Jinak to bodovani je naprosto nelogicke. Jestlize jedna hracka vypadne ve 2. kole kvalifikace, do zebricku se ji pripise 40 bodu, ale druhe hracce, ktera postoupi do 3. kola, 50 bodu. Pripada mi to docela demotivujici.
Reagovat
smazaný uživatel
Jenom podotýkám, že pominu-li včerejších 40 bodů za kvaldu ve Wimbledonu, ve skutečnosti si kristýna i karolina vedou letos bodově dost podobně:

V letošním "Race" je Kristýna 201. se ziskem 153 bodů a Karolína je 206. se ziskem 148 bodů:
http://www.wtatennis.com/page/RaceToSECNSingles/0,,12781~0~49,00.html

Ale je teda pravda, že Karolina zejména v posledních dvou měsících prohrává daleko drtivěji, např.: 0:6, 2:6 Hradecká, 1:6, 2:6 Diatchenko, 4:6, 0:6 Rogowska, 0:6, 3:6 Jani, Reka-Luca v Přerově ...
Reagovat
smazaný uživatel
Když jsem poprvé viděl, kolik je za to 1. kolo v Q bodů, taky jsem nemohl uvěřit. Je to vážně nevyvážené.
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist