V Aucklandu se do finále dostali nenasazení Sandgren a Norrie

11. 1. 2019, 07:05
Aktuality 0
ATP AUCKLAND - Finále letošního ročníku turnaje ATP v Aucklandu bude mít překvapivé obsazení. Do zítřejšího finále se probojovali nenasazení Tennys Sandgren a Cameron Norrie, kteří budou bojovat o svůj premiérový titul. Sandgren nedal šanci bývalému vítězi Philippovi Kohlschreiberovi, Norrie ve třech setech přehrál Jana-Lennarda Struffa.
Tennys Sandgren

Tennys Sandgren má v Aucklandu vynikající formu. Sedmadvacetiletý Američan, který na Novém Zélandu v minulosti pětkrát v řadě neprošel kvalifikací a loni se dostal do čtvrtfinále, ve čtyřech zápasech neztratil jediný set. Po Martererovi, Cecchinatovi a Leonardovi Mayerovi dnes nedal šanci ani vítězi ročníku 2008 Philippovi Kohlschreiberovi.

Sandgren dnes exceloval na podání. Svému německému soupeři nastřílel 9 es, trefil 70% prvních servisů, po prvním podání vyhrál 31 ze 33 výměn a odvrátil všechny tři brejkboly. Kohlschreibera třikrát brejknul a za hodinu a čtvrt zvítězil 6-4 6-2.

Sandgrena čeká druhé finále na okruhu ATP. Loni na domácí antuce v Houstonu prohrál s krajanem Stevem Johnsonem. Sandgren bude na blížícím se Australian Open obhajovat senzační loňské čtvrtfinále a co největší bodový zisk v Aucklandu se mu tak bude hodit.

V souboji o titul narazí na Camerona Norrieho. Třiadvacetiletý Brit zatím úspěšně navazuje na své vystoupení v Hopmanově poháru, kde si připsal překvapivé výhry nad Tsitsipasem a Tiafoem.

V Aucklandu bez ztráty setu vyřadil Paireho, Sousu a Fritze, přemožitele nasazené jedničky Isnera, a v dnešním semifinále udolal 7-5 4-6 6-3 Jana-Lennarda Struffa.

Norrie o svém vedení 1-0 na sety rozhodl až v samotné koncovce, když ve dvanácté hře úvodní sady německému tenistovi poprvé sebral podání. Ve druhém setu dokázal smazat manko brejku, ale o servis přišel znovu a rozhodujícímu dějství se nevyhnul ani po odvrácení pěti setbolů v devátém gamu. V rozhodujícím setu si vypracoval vedení 3-0 a náskok už nepustil.

Norrie, jenž v Aucklandu startoval čtyřikrát a vždy skončil v kvalifikaci, uspěl v semifinále na ATP na čtvrtý pokus a stejně jako Sandgren bude bojovat o premiérový titul. S Američanem se dosud utkal jen na turnajích nižší kategorie a ve vzájemné bilanci vede 4-2.

• ATP 250 AUCKLAND •
Nový Zéland, tv. povrch, 527.880 dolarů
páteční výsledky (11. 1. 2019)
• Dvouhra - semifinále •
Sandgren (USA) - Kohlschreiber (Něm.) 6-4 6-2
Norrie (Brit.) - Struff (Něm.) 7-5 4-6 6-3
Ondřej Jirásek, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist