V Barlettě bez překvapení

24. 3. 2008, 22:32
Aktuality 0
První den challengeru v italské Barlettě žádné překvapení nepřinesl. V 6 utkáních se představili tři nasazení tenisté a všichni uspěli. Turnajová trojka Marcos Daniel, čtyřka Vassallo Arguelo a pátý nasazený Granollers-Pujol se už mohou těšit na 2. kolo.
Brazilský tenista Marcos Daniel na challengeru v italské Barlettě vyhrál 6-2 6-4 nad domácím Cipollou

Na challengeru dotovaném částkou 50.000 dolarů je nejvýše nasazeným hráčem Rakušan Werner Eschauer, kterého v úvodním kole čeká Guillermo Coria. Z českých tenistů se představí pouze Jiří Vaněk - viz preview.

Brazilský antukář Marcos Daniel zakončil loňskou sezonu dvěmi neúspěšnými challengerovými finálemi. Na okruhu ATP je jeho maximem čtvrtfinále, ale už si zahrál 12 zápasů o titul na challengerech - 6 jich vyhrál. Naposledy se tak stalo před 3 týdny v kolumbijské Bogotě. Právě po tomto triumfu se objevil až dnes v italské Barlettě a svůj úvodní duel s domácím Cipollou zvládl s přehledem - vyhrál 6-2 6-4 a vyrovnal stav vzájemné bilance na 2-2.

Čtvrtý nasazený je v Itálii Argentinec Martin Vassallo-Arguello. Ten v úvodu letošní sezony prohrál 6 ze 7 zápasů a tak zamířil na challenger do Bogoty. Postupem do semifinále si alespoň trochu zvedl sebevědomí, které teď může využít na turnaji v Barlettě. V 1. kole narazil na Rusa Ledovského a ztratil s ním pouze 4 gamy. Rus se na antukovém kurtu objevil po téměř jednom roce.

Turnajová pětka Marcel Granollers-Pujol ze Španělska měl už o poznání větší potíže. V duelu s Francouzem Patiencem ztratil úvodní set v tiebreaku, ale nakonec vítěz challengeru hraného před 14 dny v marockém Tangeru další sady vyhrál 6-3 6-4 a postoupil do 2. kola. V něm se střetne s domácím Galvanim, jenž rovněž ve třech setech porazil dalšího Francouze Chardyho.

Jiřího Vaňka čeká zítra duel s Chorvatem Igorem Skugorem, jenž uspěl v kvalifikaci.

Challenger Barletta - pondělní výsledky:

Dvouhra - 1. kolo:
M. Daniel (3-Bra) - Cipolla (Itá) 6-2 6-4
Vassallo-Arguello (4-Arg) - Ledovský (Rus) 6-3 6-1
Granollers-Pujol (5-Špa) - Patience 6-7(4) 6-3 6-4
Galvani (Itá) - Chardy (Fra) 7-6 1-6 6-4
Gimeno-Traver (Špa) - Golubev 6-4 6-1
Devilder (Fra) - Istomin (Uzb) 6-1 6-4

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist