V boji o US Open postoupili čtyři Češi, čtyři vypadli

27. 8. 2009, 09:49
Aktuality 7
ATP TURNAJ - Šest z třinácti českých tenistů zvládlo úvodní kolo kvalifikace na US Open. Z mužů je ve hře o hlavní soutěž závěrečného grandslamu roku už jen Lukáš Rosol, mezi ženami včera uspěly Zakopalová, Hrdinová a Hlaváčková.
Lukáš Rosol

Čeští tenisté, bojující o účast na slavném US Open, měli včera na kurtech ve Flushing Meadow poloviční úspěšnost. V prvním kvalifikace uspěli čtyři, další čtyři se museli s vidinou grandslamového turnaje rozloučit.

Osmadvacetiletý Jan Minář si před rokem na US Open odbyl premiéru na grandslamovém turnaji, letos však loňský 'úspěch' nezopakuje. I tentokrát zahájil kvalifikaci s Francouzem Ouannou, jenže letos byl Francouz nad Minářovy síly. Ouanna si letos zahrál třetí kolo na French Open, kde vyřadil i Safina.

Jediným tenistou, který může v hlavní soutěži doplnit Berdycha, Hernycha a Štěpánka, tak zůstává Lukáš Rosol. Čtyřiadvacetiletý tenista TK Precolor Přerov ve třech setech porazil De Armase z Venezuely a jeho dalším soupeřem bude Slovinec Luka Gregorc.

Svou roli papírové favoritky potvrdila v kvalifikaci třináctá nasazená Klára Zakopalová, která v souboji s Němkou Siegemundovou neztratila set. S "čistým štítem" postoupila do druhého kola také Eva Hrdinová, která byla nad síly Italky Corinny Dentoniové. Dvojici úspěšných žen pak doplnila ještě Andrea Hlaváčková, která porazila Ukrajinku Fedakovou 7-5 2-6 6-1.

O šanci zahrát si na US Open naopak přišla Petra Cetkovská, která prohrála dobře rozehraný souboji s Kanaďankou Fichmanovou 6-1 6-7 3-6, Zuzana Ondrášková, která rovněž vypadla ve třech setech, a Renata Voráčová nestačila na Britku Melanii Southovou.

- KVALIFIKACE US OPEN (USA - New York, tv. povrch) -
úterní výsledky českých tenistů (26. 08. 2009)

Ženy - 1. kolo:
Zakopalová (13-ČR) - Siegemundová (Něm.) 6-3 6-4
Hrdinová (ČR) - Dentoniová (It.) 6-4 7-6(5)
Hlaváčková (ČR) - Fedaková (Ukr.) 7-5 2-6 6-1
Lykinová (Rus.) - Ondrášková (ČR) 4-6 7-5 6-4
Fichmanová (Kan.) - Cetkovská (ČR) 1-6 7-6(5) 6-3
Southová (Brit.) - Voráčová (ČR) 6-3 7-5

Muži - 1. kolo:
Rosol (ČR) - De Armas (Ven.) 6-1 3-6 6-4
Ouanna (5-Fr.) - J. Minář (ČR) 6-4 6-3

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

7
Přidat komentář
smazaný uživatel
Text příspěvku obsahoval závadný obsah a byl redakcí vymazán.
Reagovat
smazaný uživatel
Zdravim vsechny, mam tady skvelou stranku musite to videt!!!http://tojesila.cz/cz/s16/n2223-Topolanek-Vadim-Sazce-tak-ji-seberu-licenci-a-rozdelim-ji
Reagovat
smazaný uživatel
Vracím se z letní dovolené a vidím, že spád diskuze zůstává stále ve stejné rovině, jhako na začátku léta. Každý článek o Federerovi=184 hloupých obhájců, kterým jistě tyto didkuze nedají pokoj ani v noci. Nevím, co pořád řešíte, již si přeji, aby byl opět jedničkou Rafa, tehdy aspoň bylo jasné, kdo byl nejlepší a nebyl kolem toho takový humbuk, jaký je teď kolem toho starouše. Na všechno se zde dá diskutovat lépe, jen né na neustálé blekotání o "kingovi Rožírkovi".:-)
Reagovat
smazaný uživatel
Okolo Federera je takový humbuk proto, že hodně zdejších lidí nemůže furt přijmout fakt, že Federer je v téhle době ten nejlepší :o)
Reagovat
smazaný uživatel
Mám rád Federera i Nadala skoro stejně,ale v této době mi připadá,že už je Nadal vážně o něco lepší :)...Fedex už není to co býval :) Ale držím palce jak Federerovi tak Nadalovi ať na US Open uhrajou skvělý výsledek :)
Reagovat
weak
greate, ruku na srdce - vratil ses z dovolene nebo z letniho tabora? :D
Reagovat
misoSK
ja nefandim ani federerovi ani nadalovi, ale federer je podla mna o triedu lepsi a hra krajsi tenis
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist