V Buenos Aires vyhrál Nalbandian

24. 2. 2008, 20:00
Aktuality 0
Ve finálovém souboji dvou domácích tenistů na turnaji ATP v argentinském Buenos Aires uspěl nejvýše nasazený David Nalbandian. Svého krajana José Acasusa porazil ve třech setech 3-6 7-6 6-4.
David Nalbandian vyhrál v Buenos Aires svůj osmý titul

David Nalbandian do zápasu vstoupil s vědomím, že už Acasusa jednou porazil. Úvod duelu mu však nevyšel. První set prohrál 3-6 a v druhé sadě byl blízko sedmé finálové prohře. Zkrácenou hru však získal ve svůj prospěch a v rozhodujícím setu už využil více posbíraných zkušeností a vyhrál ho 6-4. V Buenos Aires tak získal titul až na pátý pokus.

Pro jedenáctého hráče světa to je už osmý titul - polovinu z nich získal na antuce. Nalbandian se v součtu s koncem minulé sezony představil na pátém turnaji a na třech nenašel přemožitele. Po dnešní výhře se v novém vydání žebříčku vrátí do elitní desítky.

V deblu titul pro pár Calleri/Horna
Argentinsko-peruánský pár Agustin Calleri / Luis Horna se dočkal už při třetím společném turnaji premiérového titulu. V dnešním finále v Buenos Aires si poradil s duem Eschauer/Luczak ve třech setech. Po hladké výhře 6-0 v prvním setu sice Calleri s Hornou druhou sadu v tiebreaku ztratili, ale zkrácený třetí set už vyhráli jednoznačně 10-2. Rakušan Eschauer s Australanem Luczakem se tak premiérového titulu na okruhu ATP nedočkali.

ATP Buenos Aires - výsledky 7. dne:

Dvouhra - finále:
Nalbandian (1-Arg) - Acasuso (Arg) 3-6 7-6(5) 6-4

Čtyřhra - finále:
Calleri/Horna (Arg/Per) - Eschauer/Luczak (Rak/Aus) 6-0 6-7(8) 10-2

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist