V Cincinnati končí obhájkyně titulu Jankovičová i dvojka Wozniacká

13. 8. 2010, 08:57
Aktuality 23
WTA CINCINNATI - Na silně obsazeném tenisovém turnaji žen v Cincinnati už dohrály obě nejvýše nasazené hráčky. Nejprve Francouzka Marion Bartoliová smetla Dánku Caroline Wozniackou, poté z pavouku dvouhry vypadla už ve 3. kole i jednička a obhájkyně titulu Jelena Jankovičová. Z devíti nejvýše nasazených je ve čtvrtfinále jen Clijstersová.
Akgul Amanmuradovová si vyšlápla na Jankovičovou

Jelena Jankovičová si letos zahrála v semifinále French Open, ve Wimbledonu pak ve čtvrtfinále vzdala kvůli bolesti zad. Zranění ji vyřadilo i z turnaje v Portoroži, kde si před necelým měsícem podvrtla kotník. Na kurty se vrátila už po 14 dnech, v San Diegu ale prohrála hned v prvním kole s Klejbanovovou. Srbka se po utkání vymlouvala na omezení pohybu, byť během souboje žádný limit znát nebyl. 

Tento týden přicestovala na lukrativní podnik do Cincinnati, kde z elitních tenistek chybí jen zraněné sestry WIlliamsovy, jako nasazená jednička a obhájkyně loňského prvenství. Na úvod zdolala ve třech setech Rusku Duševinovou, do čtvrtfinále přes Akgul Amanmuradovovou se ale senzačně nedostala.

Až 114. hráčka světa z Uzbekistánu Srbce nadělila celkem 12 es a nepustila ji k jedinému brejkbolu. Po 82 minutách pak slavila výhru 7-6 6-4. 

"Nemůžu tomu uvěřit," těžko hledala slova uzbecká tenistka. "Věděla jsem, že Cincinnati je těžký turnaj, loni jsem tu vypadla v prvním kole. Letos jsem chtěla projít kvalifikací a říkala jsem si, že pak se uvidí, co se stane. Dnes jsem předvedla životní výkon, až dosud jsem žádnou hráčku top 10 neporazila," radovala se. "Hodně mi pomohl servis, díky němu jsem ušetřila hodně energie," dodala.

S tím souhlasila i Jankovičová. "Klíčovým byl její servis, já dnes vůbec nedokázala dobře returnovat. Nedostávala jsem se k šancím, a když už nějaká přišla, neuměla jsem ji proměnit. Hodně jsem chybovala a soupeřka dnes byla jednoduše lepší."

Amanmuradovovou, jež včetně kvalifikace vyhrála pět utkání bez ztráty setu, podruhé v řadě zabránila srbskému souboji. Ve druhém kole deklasovala Jovanovskou a ve čtvrtfinále ji čeká další bývalá světová jednička ze Srbska Ana Ivanovičová. Ta si teprve o třetí letošní semifinále zahraje po výhře 6-0 6-3 nad Ruskou Jelenou Vesninovou.

Vypadla už i loňská finalistka US Open Caroline Wozniacká. Dvacetiletá Dánka, jež minulý týden s velkými problémy a přes nevýrazné výkony vyhrála slaběji obsazený turnaj na domácí půdě v Kodani, prohrála hladce 4-6 1-6 s Marion Bartoliovou.

Francouzku nyní čeká Maria Šarapovová, jež si podruhé během tří týdnů poradila s Polkou Agnieszkou Radwaňskou. V Cincinnati uspěla 6-2 6-3 a vyhrála šestý ze sedmi vzájemných duelů.

"Je vidět, že se má ženský tenis oproti minulosti více kvalitních hráček. Dříve byla úvodní kola jednodušší, rodily se snažší vítězství. Ale teď narážíte na hráčky, které jsou nebo ještě nedávno byly v top 10," řekla Šarapovová.

- WTA PREMIER 5 CINCINNATI (USA, tv. povrch, 2.000.000) -
čtvrteční výsledky (12. 08. 2010)

Dvouhra - 3. kolo:
Amanmuradovová (Uzb.) - Jankovičová (1-Srb.) 7-6(3) 6-4
Bartoliová (16-Fr.) - Wozniacká (2-Dán.) 6-4 6-1
Clijstersová (4-Belg.) - McHaleová (USA) 6-1 6-1
Pennettaová (11-It.) - Zvonarevová (6-Rus.) 6-4 6-3
Šarapovová (10-Rus.) - A. Radwaňská (7-Pol.) 6-2 6-3
Wickmayerová (12-Belg.) - Li Na (8-Čína) 2-6 6-2 7-6(4)
Pavljučenkovová (Rus.) - Peerová (13-Izr.) 5-7 6-4 6-4
Ivanovičová (Srb.) - Vesninová (Rus.) 6-0 6-3

Čtyřhra - 2. kolo:
Azarenková/Kirilenková (Běl./Rus.) - Peschkeová/Srebotniková (3-ČR/Slovin.) 6-0 6-2

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

23
Přidat komentář
smazaný uživatel
Akgul to teda vydrželo kratší dobu než jsem čekal, ale nutno podotknout, že jí nešel tak dobře servis. První set rozhodla víceméně ta špatná service game za stavu *0:1 a ty returny Aničky byly famózně šťastlivé. Byla zdravě agresivní, tvořila hru a hecovala se tradičně po získání fiftýnu (což mě trošku už začíná znervózňovat). Některé winnery byly nechutně přesné. =D hlavně pro mě, co fandil Akgul. Celkový dojem zanechala Ivanovič dobrý, hlavně na servise byla překvapivě výrazně lepší.
Reagovat
smazaný uživatel
Jako by sme to tu neříkali, na celej zápas sem koukal a Ana jednoznačně dominovala. Aghul hrála nic moc, ale musím uznat, že Ivanovic hrála dobrej a efektivní tenis. Uvidíme jestli ji to bude stačit na Kim, který bych přál postup více než Aně.
Reagovat
smazaný uživatel
weak: U pavouka pro Cincinnati vidím napsáno Deco Turf II, což je totéž, co mají na pár dalších amerických turnajích, včetně US Open. Tam taky není extra rychlý povrch?
Reagovat
smazaný uživatel
Skotte, súhlasím... Our Maria is back!! :-)
Reagovat
skott
to uz budes asi ctvrta do party, ja totiz souhlasil s Petanem a Santosakem;)
Reagovat
weak
...tys ten zápas včera viděl? myslím, že odsuzovat Amanmuradovou, že je to špatná hráčka, jsou zbytečné... Já osobně jsem jí zatím také nepřišel "na chuť", ale už pomalu začínám věřit, že něco umí... Každý hráč prochází určitým vývojem a pokud si začne věřit, dějou se věci... Zkrátka "když pán bůh dopustí, i motyka spustí..." :-) já už tohle zažil u spousty hráčů, že jsem je bral jako sráče, ale oni se najednou chytli a začali hrát výborně...

TATISHVILI 64 62
LEPCHENKO 76 64
DATE 61 62
JOVANOVSKI 62 60
JANKOVIČ 76 64

tyhle výsledky "jen" se servisem a forehandem neudělala, tomu přece sám nevěříš, zvlášť když povrch v cininnati není nijak extra rychlý... tyhle výsledky jednoznačně dokládají, že AMANMURADOVA se brutálně zlepšíla a pokud vydrží - zamíří do vyšší třídy...
Reagovat
skott
Vsak muj prispevek byl reakce na to, ze Santosak psal: ¨Akgul hraje fantasticky¨...a ja tvrdim, ze tomu tak neni.
Zapas nebyl k videni a takove statistiky jsou u ni normalni, jinak kvuli sve omezene hre (zacinala velice pozde s tenisem) vyhravat v singlu ani nemuze.To, ze je strasna hracka neni mysleno nijak spatne, vim, ze je to jinak super zenska, ale tezko bych hledal ve stovce jinou tenistku, ktera by mela na prvni pohled tak rekreacni udery jako Akgul.To co si neuhraje po servisu, nema obvykle sanci ve vymenach dohnat.Bidna defenziva, vykryvani kurtu, ani ty voleje nejsou spolehlive jako v deblu.Nevim jak je mozne, ze porazila Jankovic, ale zadnemu dramatickemu zlepseni neverim, neni k tomu duvod.Ostatni souperky byly zebrickove zhruba na jeji urovni, vzdyt hrat s Date nebo Jovanovski v prvnich kolech takoveho turnaje je sen kazde kvalifikantky...:) Letosni sezonu mela velice slabou, vyjma stastneho French Open a pochybuju, ze se to zacne znicehonic ted otacet.
Reagovat
smazaný uživatel
Já o žádném otáčení výkonnosti či formy nemluvím, já myslím na aktuální turnaj, co bude poté je jedno teď, víceméně tuším co bude. Zase zapadne do podprůměru. Ale článek se vztahuje ke včerejšímu dni a já reagoval na současnou situaci. Fantasticky na její poměry hrát musela, nebo myslíš, že ty statistiky jsou náhodné? A když je to u ní normální proč tak nehraje stále? =) Pro mě je to něco neobvyklého u ní a rád smeknu. ;) Kdyby byla komplexní hráčkou, tak je výše v žebříčku a vídáme ji takhle daleko častěji. Zápas jsem bohužel neviděl, ale i podle statistik se dá leccos vyčíst, samozřejmě ze Cincinatti je vysíláno strašně málo zápasu, což je věc další. Ale ty stats mě zarazily. Jinak vím, jak to asi myslíš, nerad děláš ukvapené závěry, tvé příspěvky se mi líbí, jde vidět že víš o čem píšeš. ;)
Reagovat
skott
Ano, to naznacoval weak s tim brutalnim zlepsenim, ne ty...Sepsal jsem to do jednoho prispevku trochu neprehledne.
Nahodne jiste nebyli, museli mit svuj duvod, ale v tomhle pripade spis v Jankovic.Obvykle nezeru jeji zraneni, ale myslim si, ze ji kotnik v soucasnosti limituje, alespon podvedome si dava pozor od Portoroze.Jinak ji nedelaji problem ani lepsi servismanky nez Amanmuradova.Normalni jsem myslel, ze jsou jeji statistiky kdyz vyhrava.Ale to jsou vzdy horsi tenistky nez Jankovic.12 es je malo vidane mezi holkama, presto je podobnych cisel schopna docela casto, co se tyka % uspesnosti na podani.
Reagovat
smazaný uživatel
Nedovolila Jeleně vypracovat si jediný brekbol, to je obdivuhodné, byť zápas rozhodl taky jediný brejk, tak si vypracovala pět, rozhodně na mě zapůsobila, ale ne až tolik, protože jak píšeš Jankovič limituje zdraví a psal jsem to i dole. On ten kotník ani nemusí bolet, ale ví, že si musí dávat pozor a celá psychika je narušená. Jelena ráda simuluje, to je o ní známé, proto na ni nerad sázím a už ji v oblibě nemám. Nejen na ni, ale i proti ní. Když dnes uhraje příznivý výsledek s Aničkou, bude na mě působit větším dojmem, i když jí se taky povedl jediný turnaj po dlouhé době.
Reagovat
skott
na tom se shodneme, Jankovic je sedmilharka.O to vic se divim, ze tentokrat drzela hubu:) Zapas s druhou Srbkou by me jinak nezjimal, ale asi mi nezbyde nez se podivat, kdyz uz teda vyvolala Akgul takovou debatu.
Reagovat
skott
Tak vidim, ze Jankovic s Wozniacki si to druhe misto budou neustale prehazovat jako horky brambor:-) No, uz aby bylo po US Open a Wozniacki zaplula tam, kam patri.Je to ostuda takovvym zpusobem si menit pozice.
Mariu jsem sledoval a bylo to snad jeji prvni oprvadu lehke vitezstvi nad Agnieszkou.Az me to prekvapilo.Lepe se vyrovnala s nesnesitelnym vedrem a vlhkosti a vubec ji tentokrat nepustila do hry.Na servisu sice nemela kdovijake statistiky, ale hodne na nam riskovala vcetne druheho, protoze to je nejlepsi, co na Agu plati.I za cenu doublefaultu.Bolesti tak zustava nadale promenovani brejkbolu, kdyz ma Maria jen jeden a taha se to pres shodu, obvykle to chce az moc ukoncit a sama se o nej pripravi.
Jinak nevim, kde jste prisli na to, ze Amanmuradova hraje fantasticky.Je to strasna tenistka, ktera umi pouze servis forhend a ackoli Jankovic vubec nemusim, tak s jejim returnem by s ni za normalnich okolnosti nikdy neprohrala.Stesti na los podobne jako na French Open a se zranenim hrajici Martinez Sanchez.Bohuzel to vypada, ze je to zas pulrocni vstupenka pro Iavnovic do semifinale. velkeho turnaje.Tezko rict, co je horsi jestli Amanmuradova nebo ona v semi...
Fianle tezko odhadovat, kdyz zatim byli k videni dva zapasy, ale urcite souhlasim, ze Kim a Masha zni pekne;)
Reagovat
smazaný uživatel
Viděl jsi ty statistiky na servise? Já myslím, že tohle trošku fantazie u WTA tenisu je. Rád bych viděl podobné statistiky u jiné hráčky v nedávné době. Je jasné, že Akgul nemá stabilní výkony a je to podprůměrná hráčka spíše, ale tady chytla pohodu. Ono vždy nějaký hráč/hráčka podobných kvalit zapne na jediném turnaji a pak celý rok nehraje nic prakticky. Ale tyhle podmínky jsou pro ni dobré. Umí pouze servis, forhend... já myslím, že to na betonu stačí, ne? Zvlášť ten servis, ten je famózní momentálně u ní. Další turnaj už vypadne třeba v prvním kole, ale teď je nebezpečná.

Agnieszka by potřebovala agresivitu Sharapovové, aby šla více nahoru a taky pořádný servis. Pak by to bylo ideální. Wozniacki rád nemám a jsem rád, že prohrála. Doufám, že spadne žebříčkem až někam k osmému místu a Clijsters pude nahoru s Mariou.
Reagovat
smazaný uživatel
Na druhé straně je fakt, že měřítkem bude hlavně dnešní duel s Ivanovič, jelikož Jelena není úplně v pohodě, hlavně zdravotní. Což narušuje i psychiku a to je u žen mnohokrát klíčovější než u mužů. Pokud dnes potrápí Aničku, nebo porazí, pak to bude zcela objektivní hodnocení dobré formy v Cincinatti. Určitě bych chtěl duel zhlédnout.
Reagovat
skott
na utkani s Ivanovic se podivam, ale ta na tom byla letos podobne do Cincinatti se zapornou bilanci, takze bych ani tam zavery nedelal.Uz davno Ivanovic neni top hracka;)
Reagovat
smazaný uživatel
V té první větě jsi měl dát po větě hlavní buď spojku podřadící protože, nebo spojky stejného druhu jelikož či poněvadž.

Pak jsi měl použít místo páč opět stejné spojky podřadící, které jsem jmenoval nahoře, protože se jedná o větu vedlejší příslovečnou příčinnou.....
Reagovat
smazaný uživatel
Ve finále bych to viděl asi na Clijsters vs Sharapova, bylo by to super pač Kim když se vrátila na okruh jmenovala Mariu za největší protivnici. A bylo by to dobře koukatelný finále. SF: Clijsters vs Ivanovic, Sharapova vs Wickmayer - i přesto to přeju víc Pavljučenkové.. :-) Jednak včerejší zápas Marie i přes jeho výsledek se Maria trápila na servisu v prvním setu obvzlášť až v druhým začali obě hráčky trochu lépe hrát. Marion snad porazí. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
K Ivanovič nemám stále důvěru a Akgul hraje fantasticky, hlavně na servise. ;) Nepodceňovat a nepočítat až tak s postupem Srbky. Wickmayer to bude mít nesmírně těžké, ale přeju jí postup. Finále Clijsters - Sharapova by bylo asi nejlepší no a Kim je vůbec má nejoblíbenější hráčka. Na druhou stranu Maria dokáže zničehonic předvést blamáž jejích kvalit nehodnou.
Reagovat
smazaný uživatel
Nevim, myslím si že Ana porazí Aghul ve dvou setech. Nabrala zde velkou formu a pokud se dostane do SF tak s ní Clijsters bude mít problémy. Marion zde ukázala, že americký beton této hráčce vyhovuje.. Maria bude mít práci jíí porazit, ale když se podívám na předchozí duely tak s ní Maria neztratila v zápasech více jak 5 gamů. a Wickmayer s Pavljučenkvou to bude v náhodě. Držím palce Pavljučenkové.. :-)
Reagovat
smazaný uživatel
Jak prohra Jankovičové, tak prohra Wozniacké mě nesmírně potěšily, takže děkuji Marion a Akgul. Zvlášť Amanmuradová měla nehorázně dobré až dech beroucí statistiky. Bohužel musím souhlasit s Mappedem, ale to nemění nic na tom, že hraje dobře a zaslouží obdiv. Alespoň jedna z mála tenistek, co má servis a drží si ho. Bude těžce k poražení.
Reagovat
smazaný uživatel
To je sice pěkné, že si Akgul vyšlápla na Jaankovičovou, ale je to vůbec žena? Podle jejího vzhledu soudím, že je to buď hermafrodit, nebo transexuál. Jestliže je jedna z těchto možností pravdivá, tak není divu, že porazila chudinku Jelenu.

Pokud se nemýlím, tak tato uzbecká tenistka měří snad sto osmdesát devět centimetrů, ale nejsem si tím stoprocentně jist. Až dopíšu tento příspěvek, tak se mrknu do jejího profilu.
Reagovat
smazaný uživatel
Ne sto osmdesát devět centimetrů, ale rovný metr devadesát a sedmdesát čtyři kilo!!! Vždyť toto jsou parametry přerostlého tenisty hrajícího na závodním okruhu mužského tenisu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Česká tenistka Eva Hrdinová měří dokonce 191 cm a váží 81 kg.Je pro tebe také "přerostlým tenistou hrajícím na závodním okruhu mužského tenisu"???
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist