V deštivé Pattayi dohrála jednička Ivanovičová i obhájkyně Hantuchová

31. 1. 2013, 22:56
Aktuality 4
WTA PATTAYA - Turnaj v thajské Pattayi přišel hned v prvním kole o svou nejvýše nasazenou hráčku Anu Ivanovičovou. Jen o kolo dál se dostala vítězka posledních dvou ročníků Daniela Hantuchová, která vzdala Rusce Nině Bratčikovové.
Ana Ivanovičová

Turnaj v thajské Pattayi od úterý komplikovaly tropické lijáky, kvůli kterým se včera vůbec nehrálo a dnešní program tak byl velmi nahuštěný. Hrát se začalo už v 10:00 hodin místního času a končilo se až v půl druhé v noci.

Svůj zápas prvního kola dnes dohrávala Ana Ivanovičová. Nejvýše nasazená Srbka v soutěži mohla skončit už v úterý, kdy zápas s Ayumi Moritaovou rozehrála. Jenže ze stavu 3-6 a 2-5 se se pěti vyhranými gamy v řadě vyhrabala a vynutila si třetí set. V něm ale duel po třech gamech přerušil déšť a tenistky se k jeho dohrání vrátily až dnes. Favorizovaná Ivanovičová si hned ztratila podání, které nakonec utkání rozhodlo.

"Obvykle se nestává, že zápas trvá tři dny. Ale byla jsem na to připravená. Když jsem šla dnes na kurt, snažila jsem se zůstat agresivní a bojovat o každý bod, protože Ana je skvělá hráčka," komentovala Moritaová.

"Abych byla upřímná, tak jsem chtěla hrát už včera, protože jsem věděla, že bych dnes musela hrát dva zápasy. Ale takový je tenis a já se musela připravit na další zápas," dodala.

A Moritaová dnes zvládla i souboj 2. kola. V něm se dvaadvaetiletá Japonka utkala s o 20 let starší krajankou a kolegyní z fedcupové reprezentace Kimiko Dateovou-Krummovou, kterou zdolala 4-6 6-4 6-1 a postoupila do čtvrtfinále.

O první semifinále po třech letech a tedy vyrovnání svého maxima na okruhu WTA se 60. hráčka světa utká překvapivě s Ninou Bratčikovovou. Sedmadvacetiletá Ruska postoupila teprve podruhé v kariéře do čtvrtfinále přes dvojnásobnou obhájkyni titulu Danielu Hantuchovou. Slovenská tenistka dnes nejprve zdolala ve třech setech Olgu Pučkovovou, o pár hodin později už ale další Rusce Bratčikovové za stavu 2-6 a 0-3 kvůli závratím vzdala.

Nečekané problémy s domácí devatenáctiletou hráčkou Luksikou Kumkhumovou měla druhá nasazená Maria Krilenková. Ruská favorita v prvním setu ztratila čtyřikrát podání a prohrála 5-7. Další dvě sady ale světová patnáctka získala shodně poměrem 6-2 a postoupila do čtvrtfinále.

"Když vyhrávám, tak se cítím dobře. Dnes to byl těžký zápas, ta dívka hrála dobře, zejména v prvním setu. Ale i přesto jsem byla schopná neustále bojovat a zápas nakonec vyhrát," řekla pětadvacetiletá Kirilenková.

O postup do semifinále si zahraje s Jelenou Vesninou, se kterou bude už příští týden bojovat za jeden tým ve Fed Cupu. Vesninovou porazila ve všech třech vzájemných zápasech.

- WTA INTERNATIOANL PATTAYA -
(Thajsko, tv. povrch, 220.000 dolarů)
čtvrteční výsledky (31. 01. 2012)

Dvouhra - 1. kolo:
Moritaová (Jap.) - Ivanovičová (1-Srb.) 6-3 5-7 6-3
Hantuchová (6-SR) - Pučkovová (Rus.) 6-1 3-6 6-0
Vesninová (7-Rus.) - Daniiliduová (Řec.) 6-2 5-7 6-2

Dvouhra - 2. kolo:
Kirilenková (2-Rus.) - Kumkchumová (Thaj.) 5-7 6-2 6-2
Cirsteaová (4-Rum.) - Rodionovová (Austr.) 6-0 7-6(3)
Lisická (5-Něm.) - Panovová (Rus.) 7-5 6-2
Bratčikovová (Rus.) - Hantuchová 6-2 3-0 (6-SR) skreč H.
Vesninová (7-Rus.) - Johanssonová (Fr.) 6-2 3-6 6-1
Sevastovová (Lot.) - Watsonová (8-Brit.) 7-6(4) 4-6 6-2
Erakovicová (N. Zél.) - Wongteanchaiová (Thaj.) 6-3 7-6(4)
Moritaová (Jap.) - Dateová-Krummová (Jap.) 4-6 6-4 6-1

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

4
Přidat komentář
smazaný uživatel
YES! Sabine už v semi! Paráda! Škoda, že nejsou streamy :/
Reagovat
smazaný uživatel
Je to škoda. Ana se na ten turnaj těšila. Říkala, že je v Pattayi hezké prostředí (tedy asi kromě toho deště) a že je to pro ni výzva. Těžko říct, jak by ten zápas dopadl, kdyby se dohrál předevčírem nebo včera... Je možné, že Aně prostě jenom nesedla soupeřka. Tyhle asijské hráčky jsou hodně houževnaté a co vím, tak ani proti Sereně na AO nehrála Morita špatně. Rozhodující faktor zápasu byly asi body získané po druhém podání. Zatímco Morita měla 62%, Ana jen 38%.

Kdyby Ana prohrála už předevčírem ve dvou setech, tak by se z toho nedalo odnést nic pozitivního. Díky tomu obratu ve 2. setu z 2:5 na 7:5 si aspoň mohla ověřit, že za každého stavu se s tím zápasem dá něco dělat. I když to nakonec bylo k ničemu a můžeme jenom spekulovat, jakou roli v tom sehrálo odložení zápasu... Ale třeba někdy přijde podobná situace, kdy Ana ten obrat dotáhne do konce. Třeba jako loni proti Varvaře Lepchenko v Pekingu, kdy odvracela mečboly a nakonec ten zápas vyhrála... Prostě pozitivní na tom je, že to Ana nezabalila. Nemůžu posoudit, jestli jí ten obrat ve 2. setu Morita neulehčila, ale dobré je, že aspoň v této fázi zápasu Ana využila svoje šance. Lepší něco než nic...

Mrzí mě, že Ana jako nasazená jednička vypadla hned v 1. kole. Na druhou stranu, tenhle turnaj je kvůli tomu dešti takový zvláštní... Doufám, že podobných výpadků bude letos u Any co nejméně. Snad se chytne při Fed Cupu, ve kterém loni podávala dobré výkony. :)
Reagovat
smazaný uživatel
aha, takze Morita uspesnost po druhem podani 68%, Ana 38%... ale presto obrat Any ve druhem setu z 2:5 na 7:5. Zapas naruseny destem... chtel jsi rict? :-))

Neeee, promin, myslela jsem, ze ten jediny prispevek zde bude k Dance.. ;-)
Reagovat
smazaný uživatel
ke vsemu Morita jen 62%, nemam rypat! :-)
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist