V deštivém Gstaadu postupuje ostříhaný Verdasco i Wawrinka

29. 7. 2011, 08:54
Aktuality 0
ATP GSTAAD - Ani ve čtvrtek hráče ve Gstaadu déšť neušetřil, ze zápasů 2. kola se ale nestihl dohrát jen zápas obhájce titulu Almagra s Nieminenem. Ve čtvrtfinále jsou už nasazení Španělé Verdasco, Feliciano López, Granollers i domácí Wawrinka.
Fernando Verdasco

Fernando Verdasco se už minulý týden v Hamburku, kde došel do semifinále, představil s novým 'designem' svého účesu - na gel může pár dní zapomenout. Změna mu zatím prospívá, neboť v Německu se za čtvrtfinálové brány dostal poprvé po takřka čtvrt roce a úspěšně vstoupil i do klání ve Gstaadu.

Ostříhaný Fernando Verdasco
Jako nasazená čtyřka měl v prvním kole volný los a úvodní zápas tak absolvoval až proti Frederiku Gilovi. A i když musel zkousnout více než hodinovou pauzu zaviněnou deštěm, souboj zvládl bez problémů; odvrátit dokázal všech pět brejkbolů, jimž čelil, sám proměnil čtyři ze čtrnácti a za 76 minut zvítězil 6-3 6-2.

O své první místní semifinále se utká s Francouzem Julienem Benneteauem, který si po Rosolovi poradil ve dvou setech i s Němcem Matthiasem Bachingerem. Devětadvacetiletý Benneteau, který je letos ve čtvrtfinále teprve podruhé a bude usilovat o první semifinále, s Verdaskem dosud ve dvou střetnutích neuhrál ani set.

Bez vážných potíží postupuje také pátý nasazený Španěl Feliciano López, jehož utkání s krajanem Danielem Gimenem-Traverem bylo rovněž kvůli dešti přerušeno. Finalista z roku 2006 López sice jednou přišel o podání, i s pomocí sedmi es ale zvítězil ve dvou setech.

Devětadvacetiletý López znovu vylepšil skvělou bilanci z posledních týdnů; ve Wimbledonu prohrál až ve čtvrtfinále s Murraym, v Davis Cupu pomohl skalpem Fishe k postupu Španělů do semifinále a před odletem do Švýcarska ještě vyhrál challenger v kolumbijské Bógotě.

Dobře rozehrané utkání 2. kola, které se kvůli rozmarům počasí nestihlo odehrát ve středu, dotáhl do vítězného konce další nasazený Španělem Marcel Granollers. Dvojnásobného finalistu turnaje Igora Andrejeva porazil hladce 6-1 6-3 a zahraje si o první letošní semifinále.

Cesta do něj ale vede jen přes domácího favorita Stanislase Wawrinku. Švýcarský finalista z roku 2005 ve svém zahajovacím zápase s australským kvalifikantem Peterem Luczakem ztratil po podání jen 15 fiftýnů a vyhrál 6-3 7-5.

Narozdíl od Granollerse dobře rozehraný zápas v postup neproměnil Santiago Giraldo. Ten vyhrál nad Andreasem Haiderem-Maurerem první set a ve druhém byl stav 2-2, ve čtvrtek se už ale více dařilo Rakušanovi, který nakonec vyhrál 3-6 6-2 6-4.

Pouze Nicolas Almagro nestihl dohrát svůj zápas druhého kola. Obhájce titulu hraje s Finem Nieminenem v prvním setu 2-3 bez jediného brejku.

- ATP 250 GSTAAD (Švýcarsko, antuka, 450.000 eur) -
čtvrteční výsledky (28. 07. 2011)

Dvouhra - 2. kolo:
Wawrinka (2-Švýc.) - Luczak (Austr.) 6-3 7-5
Verdasco (4-Šp.) - Gil (Portug.) 6-3 6-2
F. López (5-Šp.) - Gimeno (Šp.) 6-3 6-4
Granollers (8-Šp.) - Andrejev (Rus.) 6-1 6-3
Benneteau (Fr.) - Bachinger (Něm) 6-4 6-4
Haider-Maurer (Rak.) - Giraldo (Kol.) 3-6 6-2 6-4

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Polášek (1-ČR/SR) - Elgin/Istomin (Rus./Uzb.) 7-6(2) 3-6 10-6

Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist