V Dubaji končí zraněný Davyděnko i jednička Murray

24. 2. 2010, 13:21
Aktuality 18
Kvůli zdravotním problémům vynechali turnaj v Dubaji Roger Federer a Rafael Nadal a ze stejného důvodu na titul nedosáhne ani další z favoritů, Nikolaj Davyděnko. Ruský tenista nedokončil kvůli zraněnému zápěstí zápas s Němcem Michaelem Berrerem, utkání vzdal po prvním prohraném setu.
Davydenko Nikolay

Nikolaj Davyděnko si na bolavé zápěstí stěžoval už po včerejší výhře nad Francouzem Serrou, přesto do zápasu s Michaelem Berrerem nastoupil. V prvním setu ale často chyboval, jeho soupeř ho přehrával a úvodní sadu tak Němec získal v poměru 6-3. Davyděnko se poté rozhodl utkání vzdát.

"Když jsme se rozehrávali, cítil jsem se dobře, ale během zápasu začalo zápěstí bolet a otékat, a tak jsem si řekl, že bude lepší to vzdát než pokračovat a ještě to zhoršovat," řekl po utkání čtvrtý nasazený hráč, který má se zápěstím potíže od turnaje v Rotterdamu, kde si ruku poranil při pádu.

Německý tenista si po dnešním souboji s Davyděnkem připsal už letošní desátou výhru na okruhu ATP a už nyní tak překonal počet vítězství z loňské sezony. "Hrál jsem hodně agresivně. Vracel jsem míče tam, odkud přilétaly, (Davyděnko) rád hraje v pohybu," pochvaloval si Berrer. "Hodně jsem chodil k síti a po jeho druhém podání ho dostával pod tlak" dodal 56. hráč světa, který své zlepšení přičítá novému trenérovi Claudiu Pistolesimu.

"Dodal mi hodně sebedůvěry. Jsem Němec a my jsme trochu sebekritičtí a on mi pomohl víc věřit ve vlastní síly," vysvětloval Berrer, jehož formu ve 3. kole prověří Kypřan Marcos Baghdatis. Ten měl po Gillesi Simonovi plné ruce práce také s indickým kvalifikantem Somdevem Devvarmanem, kterého porazil 6-3 3-6 6-1.

Namále měl dnes v Dubaji čtvrtý nasazený Novak Djokovič. Tomu stál v cestě další Srb Viktor Troicki a Djokovič s ním měl v teplotách dosahujících 34 stupňů Celsia velké problémy.

Troicki totiž vyhrál úvodní set a i v tom druhém byl slavnějšímu krajanovi vyrovnaným soupeřem. V sedmé hře ale promarnil gamebol a od té doby už druhý hráč světa na kurtu kraloval: druhý set vyhrál 6-4 a ve třetím Troického nechal uhrát jen dva gamy.

"Nebyl jsem spokojený s výkonem, ale vyhrál jsem, a to je důležité," řekl po utkání Djokovič. "Set a půl byl lepším hráčem. Řekl bych, že tohle je jeden z mála turnajů, ve kterém cítíte velký, velký rozdíl mezi denním a nočním zápasem. Míče se opravdu zrychlují a jakmile se na kurt dostal stín, cítil jsem, že mám hru víc pod kontrolou," dodal.

Šestý nasazený Chorvat Marin Čilič porazil ve dvou setech Rakušana Stefana Koubka a zaznamenal 17. výhru v sezoně. Vítěz turnajů v Čennaí a Záhřebu a semifinalista Australian Open letos prohrál zatím jen jeden zápas, s Andym Murraym na Australian Open. I Čilič ale zažil perné chvilky, když v tie-breaku úvodního setu prohrával 3-6.

Jediný Čiličův přemožitel Andy Murray ve Spojených arabských emirátech končí nečekaně už ve druhém kole. Britský tenista nestačil na Janka Tipsareviče, kterému podlehl 6-7 6-4 4-6.

Murray v zápase neproměňoval příležitosti k brejku, které ho nakonec musely mrzet. Ve třetím setu téměř dotáhl ztrátu tří gamů, jenže v desáté hře znovu zaváhal na servisu a po mečbolu skotský favorit vzteky rozbil raketu a prchl do šatny.

 

Výsledky - Dubaj (tvrdý povrch, dotace 1,619.500 dolarů):
Dvouhra - 2. kolo:
Djokovič (2-Srb.) - Troicki (Srb.) 3:6, 6:4, 6:2, Berrer (Něm.) - Davyděnko (4-Rus.) 6:3 skreč, Čilič (6-Chorv.) - Koubek (Rak.) 6:2, 7:6 (8:6), Južnyj (7-Rus.) - Phau (Něm.) 7:6(7:2), 6:4, Melzer (Rak.) - Robredo (Šp.) 6:3, 7:5, Baghdatis (Kypr) - Devvarman (Ind.) 6:3, 3:6, 6:1., Tipsarevič (Srb.) - Murray (3-Brit.) 7:6 (7:3), 4:6, 6:4, Južnyj (7-Rus.) - Phau (Něm.) 7:6 (7:2), 6:4.

Čtyřhra - 1. kolo:
Čermák/Mertiňák (4-ČR/SR) - Davyděnko/Kunicyn (Rus.) bez boje.

 

pva, TenisPortal.cz, ČTK

Komentáře

18
Přidat komentář
Kox
Kdo psal tento článek je úplný hlupák. Tolik chyb. Například Murray není jednička ale až trojka...Jednička byl Federer který odstoupil. Djokovič není čtyřka, ale dvojka jak na turnaji tak na světě. Tento článek psal velký "odborník". Bravo!!
Reagovat
a.magerova
No taky na to hledím jak na zjevení, člověk jeden den probírá hokejový "LOTYŠOK" a v tenisovém světě takové megazměny !!!

Jinak Murray rozbil raketu?! Tak konečně bude klid ohledně rozbití rakety někým jiným v loňském roce :-)) Doufám teda ...

No a ten článek o DC Š + Š je opravdu pryč :-(( taky nechápu!!!
Reagovat
smazaný uživatel
Hergot, co je s tim Murrym? Jak může prohrát s Tipsarevičem na hardu, moc nechápu, tohle ...
Reagovat
smazaný uživatel
to bylo asi protoze tipsa hral neuveritelne a byl proste lepsi
Reagovat
smazaný uživatel
Co dělá ten Murray? Má někdo více informací? Jako ano, Tipsarevič mohl hrát skvěle, ale Murray je Murray:)...
Reagovat
Vojtiik
Murray byva casto po "neuspechu" rozhozeny, kor kdyz ejste delsi dobu nehraje a co jsem se tak docetl tak ani moc netrenoval a spis se daval dohromady... v IW a Miami bude ale zase stejne silny jako na AO ;) :)
Reagovat
a.magerova
Jankovi fandím, fascinuje mě ten jeho outfit, jak mu vždy ladí brýle k tričku :-)) , tak proč ta panika, že porazil Andyho M. ?!
Reagovat
smazaný uživatel
Hrál jak malý rozmazlený navztekaný děcko. Dobře mu tak!!
Reagovat
smazaný uživatel
Jestli hrál Tipsa dobře, já mu výhru přeju, to je v pořádku. Jenom začínám mít o tu špičku, na kterou se dívám osobně nejraději docela obavy, aby byla pořád ke koukání. Zatím to vypadá (snad se to změní), že z Murrayho se stává labil, nevim z čeho se tak dával dohromady, finále GS je přece úspěch, ne? Djokovič - ;) bez komentáře, Davy, Del, Nad - zranění, Roddick po zranění hledá formu a Fed má naštěstí jen chřipku. No na to, že neni ještě ani konec února NIC MOC.
Reagovat
smazaný uživatel
Dusledky neomluvitelne prodlouzene sezony a zkraceni casu na nejaky odpocinek po sezone. Fakt specialne kdyz se zacina v Australii, kde jsou podminky tak silene narocny, je ta chvilka pauzy uplne nanic. Alespon mi letos delaji radost Kubot, Ferrero a Isner. A i Hewitt, pokud teda stihne Wimbledon.
Reagovat
smazaný uživatel
Ten článek o Davis Cupu najdete když napíšete do vyhledávače Davis Cup.
Reagovat
a.magerova
Je to tak, když do vyhledávače napíšeme Davic Cup, tak můžemu diskutovat dááál :-))
Reagovat
skott
Clanek o DC je normalne na prvni strance i s diskusi, tak kam vsichni koukate?
Reagovat
smazaný uživatel
proč se zrušil článek o Davis Cupu mezi Španělskem a Švýcarskem? Teď jsem tam napsal a koukám, že to zmizelo. Jinak debata byla pod článkem vedena ve slušnosti....
Reagovat
smazaný uživatel
asi se bali, aby se to nezvrhlo...
Reagovat
smazaný uživatel
Právě, že to byla jedna z nejslušnějších debat pod člákem R + R a na zvrhnutí to fakt nevypadalo, tak mě to docela překvapilo ;)))
Reagovat
smazaný uživatel
Moje slova. Do nikoho jsem se neopíral a snažil jsem se, aby to byla debata na úrovni, jak tu NEBÝVÁ mnohdy zvykem. A cenzoři se zachovají takhle... Vamos!
Reagovat
smazaný uživatel
Třeba to bylo jenom nedopatření ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist