V Indian Wells byl rozlosován turnaj žen. Češky úspěšně vstoupily do kvalifikace

7. 3. 2017, 00:54
Aktuality 58
WTA INDIAN WELLS - Obě české tenistky v Indian Wells zvládly první kolo kvalifikace. Lucie Hradecká si poradila se Slovenkou Rebeccou Šrámkovou, Tereza Martincová zdolala rovněž ve třech setech Britku Naomi Broadyovou. Pár minut poté byla rozlosována hlavní soutěž, v níž má jistý start pět Češek.
Lucie Hradecká

Lucie Hradecká začala i svůj čtvrtý turnaj sezony 2017 v kvalifikaci a potřetí odstartovala výhrou. V Indian Wells si jednatřicetiletá rodačka z Prahy poradila s o jedenáct let mladší Slovenkou Rebeccou Šrámkovou, kterou v prvním vzájemném duelu porazila 6-2 6-7 6-2.

O postup do hlavní soutěže, kterou si letos zahrála zatím jen v Taipei, se Hradecká utká s domácí Varvarou Lepchenkovou (h2h 0-2).

Dvacet minut po Hradecké prošla úvodním kolem kvalifikace také Tereza Martincová. Jednadvacetiletá Češka, která si v neděli zatrénovala s Australankou Sam Stosurovou, při své premiéře v Kalifornii zdolala 4-6 6-2 6-3 sedmnáctou nasazenou Britku Naomi Broadyovou.

Martincová v rozhodujícím setu málem přišla o vedení 5-1 a náskok dvou brejků. Oba brejkboly za stavu 5-3 však dokázala zlikvidovat a po využití čtvrtého mečbolu mohla slavit postup. 

O start na svém dosud největším turnaji, který je v Indian Wells dotován částkou téměř 5 milionů dolarů, si zahraje s pátou nasazenou Lucemburčankou Mandy Minellaovou (h2h 0-1).

Ve 3. kole může dojít na duel sester Plíškových
Hodinu po půlnoci SEČ byl znám los hlavní soutěže, do níž zasáhne minimálně pět českých hráček. Třetí nasazená Karolína Plíšková byla nalosována do horní poloviny pavouka ke světové jedničce Sereně Williamsové a do soutěže vstoupí duelem proti Dance Koviničové z Černé Hory, nebo Lotyšce Jeleně Ostapenkové, s níž svedla velkou bitvu na letošním Australian Open.

WTA PREMIER MANDATORY
INDIAN WELLS
los dvouhry

Ve 3. kole Plíšková teoreticky může narazit na sestru Kristýnu Plíškovou, která se v prvním kole střetne s domácí nejlepší deblistkou světa Bethanií Mattekovou-Sandsovou. V případě výhry by pak mohla čelit vítězce nedávného turnaje v Budapešti Maďarce Timee Babosové.

Lucie Šafářová se poprvé utká se Španělkou Larou Arruabarrenaovou, Kateřina Siniaková v prvním kole čeká na soupeřku z kvalifikace, ze které mohou postoupit Hradecká a Martincová. V dalších kolech by mohla narazit na nasazené Carlu Suárezovou ze Španělska a Američanku Madison Keysovou, které se vrací po zranění.

Proti jedné z kvalifikantek může začít i sedmnáctá nasazená Barbora Strýcová, která ve druhém kole čeká na soupeřku z utkání Kazašky Jaroslavy Švedovové proti kvalifikantce.

• WTA PREMIER MANDATORY INDIAN WELLS •
USA / Kalifornie, tv. povrch, 4.828.000 dolarů
pondělní výsledky (06. 03. 2017)
• Dvouhra - 1. kolo kvalifikace •
Hradecká (ČR) - Šrámková (24-SR) 6-2 6-7 6-2
Martincová (ČR) - Broadyová (17-Brit.) 4-6 6-2 6-3
Luboš Zabloudil, TenisPortal.cz

Komentáře

58
Přidat komentář
bIbec
Tereza se s tím nepáře a nebojí se konkurence, to se mi líbí. Včera potěšila. Ona má i řekl bych celkem pohodlnou pozici, co se týče obhajob. Nejlepší výsledek uhrála na konci minulého roku a ten ji drží vysoko v rankingu. Snad se jí to "riskování" do té doby oplatí a uhraje nějaké pěkně výsledky na těchto větších turnajích. Ten nejlepší způsob, jak se stát lepší, je hrát s těmi lepšími.
Reagovat
bIbec
a i si může zatrénovat s těmahle hráčkama. Někde sem četl, že trénovala se Samičkou a i to jí možná pomohlo zvládnout to první kolo kvaldy.
Reagovat
EllNino
najdeš mi to ? :)
Reagovat
bIbec
už vím kde. Dala fotku na svůj FB:

https://www.facebook.com/terezam.official/photos/a.178231792363925.1073741831.174402449413526/660617497458683/?type=3&theater
Reagovat
EllNino
moc díky :)
Reagovat
Frick
http://www.ceskatelevize.cz/sport/micove-sporty/basketbal/349320-opora-usk-vaughnova-ziskala-ceske-obcanstvi-a-muze-reprezentovat/

Takhle vypadá člověk, co zvládá češtinu na úrovni B1 :-D

Ale možná bychom na chuděrku neměli být přísní, když tu žije jen pět let.

Pro tohle nemám omluvu.

BTW: Český fotbalista Jankto po 4 měsících v Itálii.

https://www.youtube.com/watch?v=bpVLdQFeWLg
Reagovat
mkubis17
jj...po pěti letech tady už člověk musí umět česky jedna báseň to ať se na mě nikdo nezlobí.. asi je líná se učit
Reagovat
lars
ale ona tu neni nepretrzite 5 let, hraje i v USA
Mozna nema jazyk. nadani.
Meli tam uvest, jakym jazykem s ni komunikuje trener
Reagovat
VlS
Jako děcko jsem měl sousedku, bylo jí cca 70. Byla Rakušanka. V Československu žila od 1. světový války, od svejch cca 18, 20 let ve stejným baráku, v jednom městě. Kolem všichni sousedi Češi, její manžel Čech, děcka nemluvili Německy. A ona mluvila Česky asi tak jak ta baskeťačka. Nakoupila si, ale bepokecala si.
Reagovat
VlS
děcka nemluvila
Reagovat
lars
A pred rokem 1990 sledovala rakouske nebo ceske TV ?
Reagovat
VlS
Já mluvím o cca roce 1965, takže nevím ( ale rakouský rádio určitě chytala, na hranice je to 50 kiláků.
Reagovat
lars
mozna to bylo tim, ze bydlela na uzemi, kde do roku 1945 prevazovali Nemci
Reagovat
VlS
Nepřevažovali, u nás nikdy moc němců nebylo, ani za protektorátu ne. Manžel si ji přivezl z Vídně, kde jako správnej CK tovaryš z jižní Moravy byl na zkušený a na mistrovskejch zkouškách. Prostě byla kopyto na jazyky, do smrti se nenaučila skloňovat, pády a mluvila v infinitivech a v prvním pádu. A to byla holička a kadeřnice a jak známo, tihle lidi hubu nezavřou. Asi extrémní případ. :-)
Reagovat
mkubis17
ale tak mohla by se snažit kort když chce občanství...ale třeba se snaží ale prostě to nejde, nicméně bych řekl že amíci celkově sou líní se učit jiný jazyky, sám sem tam strávil pár měsíců a mam tam xx kámošů a nevím o moc lidech že by mluvili i jinym jazykem byť aspoň trochu
Reagovat
blixa
Tak ti co jsou doma nemají moc motivaci, ale ti co jsou v Evropě se docela snaží, třeba oproti britům. Ti se podle mé zkušenosti ani nesnaží.
Reagovat
Frick
Myslim, že je třeba ocenit Serenu, která neměla nějaký zásadní důvod se učit francouzsky (teda nepředpokládám, že by Mouratoglou plaval v anglině :-D ) a přesto slušně zaválela.
Reagovat
EllNino
koukni na Chantal ...
Reagovat
VlS
Zrovna na ni koukám
Reagovat
VlS
Spousta lidí tam mlzví perfektně španělsky. Někteří až tak dobře, že vůbec nemluví anglicky :-)
Reagovat
mkubis17
:) svatá pravda :) hlavně v kalifornii :-D
Reagovat
smazaný uživatel
Trenérka USK umí perfektně anglicky, takže všechny time-outy probíhají v angličtině. V týmu je bez Kii pět cizinek a Češky umí anglicky. Proto taky pokulhává Frickovo srovnání s Janktem, který když chce rozumět pokynům, tak prostě musí v italštině...
Reagovat
blixa
Každej není talent. Zažil jsem v USA krajana kterej tam žil 30 let a jeho angličtina - tragédie.
Reagovat
mkubis17
jojo pravda...stačí se podivat na Haška jak mluví anglicky..
Reagovat
FulnekUltras
Na druhou stranu existuje taky dost lendloidů, kteří kroutí držkou už po čtyřech týdnech us-pobytu pro jistotu i v češtině, jen aby si okolí všimlo, že jsou ve "státech" pečení vaření... ;)))
Reagovat
Frick
https://www.youtube.com/watch?v=GqYNMLBad4g

Jo, takvoá Zuzka Light taky nezapře svůj původ :-D

Na druhou stranu v češtině má občas najít to správné slovo...

https://www.youtube.com/watch?v=T27bi0r6XBw

Čili je to ten případ, kdy člověk zapomene mateřský jazyk dříve než se naučí jazyk své nové země.
Reagovat
smazaný uživatel
Tak ty už s tím otravuješ i tady... V jiných zemích (např. Slovensko) dostane basketbalistka občanství na počkání, aniž by tam žila nebo něco odehrála. A tobě vadí Kia, která tady hraje 5 let... Asi se budeš muset smířit s tím, že v basketu se nedbá na nějakou národní "čistotu". Naturalizovanou hráčku (v každé zemi je podle směrnic FIBA povolená jenom jedna) mají už skoro všichni (třeba i silné týmy jako Srbsko nebo Rusko) a kdo ji nemá, ten je prakticky bez šance na úspěch...
Reagovat
Frick
Když tu žije 5 let, tak se měla naučit. Nenaučila se, protože je líná.
Reagovat
EllNino
říká král lenochů a povaleč :D ... oh my godness
Reagovat
blixa
Kde bereš tu drzost o někom říkat že je línej ?!!!
Reagovat
smazaný uživatel
A to soudíš z čeho, že se nenaučila? Základy umí, ale prostě si vždycky bude jistější v angličtině, tak dělá rozhovory v angličtině. A jestli na ni byli při těch zkouškách trochu mírnější, tak proti tomu vůbec nic nemám. Kia je aspoň v něčem dobrá, na rozdíl od mnoha ostatních...
Reagovat
Frick
Je tu pět let. Pokud si není schopna osvojit jazyk, tak si morálně nezaslouží to naprosté prvelegium v podobě občaství.
Reagovat
smazaný uživatel
Jak říkám, základy umí a pro získání občanství jí to stačilo. Nemorální je pro mě kupování hráček, které s tou zemí nemají nic společného (nikdy tam nežily ani nehrály), což rozhodně není tenhle případ...
Reagovat
Frick
http://obcanstvi.cestina-pro-cizince.cz/uploads/Modelova_varianta_zkousky_z_ceskeho_jazyka.pdf

Musí zvádnout jazyk na úrovni B1, žádný základy.
Reagovat
blixa
A čím ty sis zasloužil občanství, ty líná vyžírko ?
Reagovat
smazaný uživatel
No tak se na ten test mohla naučit... Já nevím, co máš furt za problém. Prostě jestli se ti nelíbí, že za nás bude hrát Kia, tak holkám nemusíš fandit. Myslím, že jim chybět nebudeš...
Reagovat
EllNino
a ty si myslíš, že test a mluvený projev je to samé ?
Reagovat
Frick
Ten B1 test se skládá ze všeho. Psaný i mluvený projev. Ale to byste se museli obtěžovat si to přečíst.
Reagovat
VlS
A z čeho usuzuješ, že nezvládla?
Reagovat
Frick
Protože není schopna česky říct ani, že se těší na MS. A i ona sama přiznala, že pouze "trochu rozumí".
Reagovat
VlS
Tvl, Američan, když umí říct Pivo, ahoj a pusu, tak si do Cv napíše, že plynule ovládá češtinu. A nemá z toho mindrák. Ty tady budeš chodit na AJ 8 let ve škole, další 4 roky v práci na kurzy, teoreticky budeš umět všechny předminulý a předpřítomný časy a 180 stran idioms, přijedeš do Anglie a chcípneš hlady, protoźe se stydíš promluvit s cizím přízvukem. Tak zemři hrdinskou smrtí. Ona s naší občankou projezdí s AJ zeměkouli, ale jestli si toho tvýho náhrobku všimne. tak ti třeba koupí svíčku na hrobeček. Proč ti to kurňa dělá starosti? Třeba tady zaplatí i daně.
Reagovat
blixa
Ty vymatlanej kreténe, ty si nezasloužíš tu vydejchávat vzduch !
Reagovat
lars
Myslis , ze by se dostaly ceske basketacky na OH 2016 , kdyby hrala v reprezentaci CR pred OH ?
Reagovat
smazaný uživatel
Tak to je zajímavá otázka. :D Na olympiádu nevím (z ME postupovalo jenom pět týmů a my tenkrát byli 11., takže ani s Kiou spíš ne), ale určitě bychom na tom ME byli aspoň ve čtvrtfinále.
Reagovat
EllNino
zajímavý a už se moc těším ... snad na ten souboj Káji a Týny dojde :D ... ale nebude to lehký, Kája má hned zřejmě Ostapenko a Týna Bětku a pak Babos, která vyhrála Pešť, no uvidíme ... :) Dál ani u jedné zatím nemá cenu se koukat ..

Lucka má hodně hardcore los, ostatně jako vždy .. Arruabarrenu asi zvládne, ale pak je tam CoCo, která je doma hodně silná a pak zřejmě Venus/Jankovic, takže do 4. kola zvlášť když se Lucce v IW nedaří, by byl hodně dobrej výsledek :D

Bára Shvedova nebo kvalifikantka, tam to bude v obou případech dost těžké 2. kolo, pak má docela hratelné Vesninu/Rogers/Brady ... ale uvidíme, Bára byla v Dubaji dost unavená, tak snad se v Česku oklepala a zas na to vlítne :)

Katka Siniaková, pokud už trochu našla formu, začne proti kvalifikantce, ale to není zrovna výhra, protože tam jsou dost nebezpečné hráčky, ve 2. kole ale v současné době hratelná Carlička, popřípadě pak ve 3. kole vracející se Maddie Keys, ale tam bych řekl, že se možná dostane spíš Kasatkina do 3. kola, uvidíme :) Každopádně to má Katka docela hratelné pak i dál, ale pujdeme postupně :)

Zajímavý duel slibuje zřejmě Puig - Serena už ve 2. kole, CiCi si zase může zahrát s Garbine, osobně se těším na zápas Goerges/Tomljanovic - Stosur a snad dojde i na zápas Bouchard - Mladenovic :) Petko by mohla ve 2. kole zaskočit dvojku Angie :)

No už se na to těším :)
Reagovat
Hector21
Světlanka docela dobrej los..., ale
Nasti s Wozniacki hned v dalším kole...hmm:(

cifix
Reagovat
EllNino
Nasti bude mít co dělat s Doi ;)
Reagovat
Hector21
s prstem v nose a rukou za zády...;)
Reagovat
EllNino
no ... jako s Jabeur ;)
Reagovat
Hector21
eh, to byly zrovna erupce na slunci...
Reagovat
Lunej..
Vse nej...a hodne stesti ve vsech oblastech:)
Reagovat
bIbec
podle mě pořadatelé turnajů zrušily lehké losy. Lehké losy už prostě na žádných turnajích nejsou k vidění.
Reagovat
bIbec
zrušili
Reagovat
kada.tom
Pokud přejde přes kníratou Portorikánku, tak by mohla/měla dojít daleko ..
Reagovat
dunphy
Ale copak? To zní, jakoby se tady někdo té "kníraté" Portorikánky najednou trošku bál. :D
Reagovat
kada.tom
tak umí překvapit a pak taky záleží jak turnaj pojme Serena - nicméně Serena by jí měla dát v suchým triku, no :-)
Reagovat
Krisboy
Nedělej si z Freddieho srandu!!!
Reagovat
tommr
což příjemně překvapilo hlavně u Terezy, kterou zatím letos pronásledovala velká smůla. Ve druhým kole je ale nečeká nic lehkýho a postup do hlavní soutěže by byl proto velkým překvapením. Lucka o něj bude bojovat s domácí Lepchenkovou a Tereza s letos v dobrý formě hrající Minellaovou ...
Je zajímavý, že obě soupeřky našich hráček vyřadily v prvním kole Slovenky (Schmiedlovou a Hantuchovou), který se do kvalifikace dostaly na divokou kartu. Když k tomu připočteme vyřazení nasazený Šrámkový Luckou tak je zřejmý, že Slovenkám se první kolo kvalifikace vůbec nevydařilo ...
Reagovat

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist