V Istanbulu se o titul utkají obě favoritky

23. 5. 2008, 20:21
Aktuality 0
WTA ISTANBUL - Nejvýše nasazená Ruska Jelena Dementěvová v dnešním semifinále porazila Akgul Amanmuradovou a bude v Istanbulu obhajovat loňský titul. Poslední překážkou jí bude Polka Agnieszka Radwaňská. Turnajová dvojka si ve třech setech poradila s Cvetanou Pironkovovou.
Jelena Dementěvová

Jelena Dementěvová si postup do finále zajistila výhrou 6-2 6-4 nad Akgul Amanmuradovovou z Uzbekistánu. V Turecku bude útočit na jubilejní desátý titul v kariéře. Naopak poražená semifinalistka se druhého finále kariéry nedočkala. V žebříčku si však znovu výrazně polepší - její současná 56. příčka je jejím maximem.

Agnieszka Radwaňská se na výhru nadřela mnohem víc a postoupila až po třísetové bitvě. V prvním setu porazila Cvetanu Pironkovovou v tie-breaku, ve druhém bulharské tenistce podlehla. V rozhodující sadě však polská hráčka dovolila soupeřce uhrát jediný game a postoupila. Radwaňská dosud získala dva tituly, oba na rychlém povrchu.

Dementěvovou čeká proti Radwaňské třetí vzájemný zápas. Na hardu uspěla Polka, na antuce však byla úspěšnější rodačka z Moskvy. Ta bude favoritkou i v sobotním finále v Istanbulu.

Srebotnikovou čeká první letošní finále
Slovinská tenistka Katarina Srebotniková postoupila na turnaji ve Štrasburku poprvé v sezoně do finále. Pátá nasazená hráčka dnes zdolala ve třech setech Chan Yung-jan z Tchaj-wanu a bude v sobotu usilovat o pátý titul v kariéře.

Její soupeřkou bude Anabel Medinaová-Garriguesová, která neměla vážnější problémy se Švýcarkou Timeou Bacsinszkou. Šestadvacetiletá Španělka si zahraje v krátké době již druhé finále, začátkem května neuspěla ve Fezu.

Výsledky:

Istanbul:
Dvouhra - semifinále:

Dementěvová (1-Rus) - Amanmuradovová (6-Uzb) 6-2 6-4
A. Radwaňská (2-Pol) - Pironkovová (8-Bul) 7-6(1) 3-6 6-1

Štrasburk:
Dvouhra - semifinále:

Srebotniková (5-Slovin.) - Chan Yung-jan (Tchaj-wan) 6:1, 6:7 (8:10), 6:4, Medinaová-Garriguesová (6-Šp.) - Bacsinszká (Švýc.) 6:3, 6:3

TenisPortal.cz, Luboš Zabloudil. ČTK

Komentáře

0
Přidat komentář
Zatím nebyly přidány žádné komentáře.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele
TOPlist